Koperspiraal verwijderd, nu ‘ontpillen’?

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door blijzwanger, 24 jun 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. blijzwanger

    blijzwanger Fanatiek lid

    19 jan 2014
    1.832
    35
    48
    Utrecht
    Hoi Dames,

    Ik heb eind april mijn koperspiraaltje laten verwijderen ivm kinderwens. Het verwijderen ging prima, even wat bloedverlies gehad en vervolgens was er niets meer aan de hand.

    Waar ik normaal een zeer regelmatige cyclus heb werd ik vervolgens ruim een week te laat ongesteld.

    Vervolgens werd ik deze cyclus weer precies op mijn NOD- (16-6) wel ongesteld. Echter duurde mijn menstruatie maar 1,5 dag waar het normaal rond de 4/5 dagen zou zijn.

    Ik blijf echter echt last houden van ‘kwaaltjes’ die ik normaal in mijn pms week zou hebben. Zenuwpijn in borsten, bijna labiel qua emoties, hoofdpijn, misselijk, duizelig en ontzettend moe.

    Zwangerschapstesten zijn negatief.

    kun je hormonaal zóveel last hebben van het verwijderen van een koperspiraaltje of is er iets anders aan de hand? Huisarts is echt totaal niet behulpzaam.. test negatief? Niet zwanger. Klachten? Geen idee. “Kan niet door koperspiraal, dag mevrouw”


    Heeft iemand hier ervaring mee?
     
  2. Kache

    Kache VIP lid

    11 jan 2012
    6.137
    1.059
    113
    Ik heb al lange tijd koperspiraal.

    Ik heb wel eens een 'mislukte' eisprong gehad, dat er een cyste achterbleef en dat ik tussentijds bloedverlies had, buikpijn, rugpijn, pms-achtige klachten. Dat heeft zo een 2-tal weken wat gesudderd, waarna ik weer normaal ongesteld werd en toen was het over. Cyste was toen ook weer weg. (ik dacht dat spiraal verkeerd zat, vandaar de echo's)

    Ik heb een regelmatige cyclus, maar af en toe zit er eens een langere cyclus tussen. In een lange cyclus heb ik veel meer pms klachten en ook tussentijds bloedverlies. Toevallig afgelopen cyclus nog... Rond de verwachte menstruatie 2 dagen licht bloedverlies, aanhoudende vrij heftige pms (kokhalzen, misselijk, opgeblazen, erg moe, hoofdpijn), zodanig dat ik voor zekerheid toch maar een test had gedaan. Negatief. Ongeveer 6 dagen later werd ik voor het echt ongesteld (mijn langste cyclus in 3 jaar tijd).

    Ik zou voor zekerheid 1 p/week een testje doen en afwachten tot de volgende menstruatie.
     
  3. blijzwanger

    blijzwanger Fanatiek lid

    19 jan 2014
    1.832
    35
    48
    Utrecht
    dat klinkt inderdaad precies zoals ik het nu meemaak en dat stelt me ook wel gerust. Ik kan me niet herinneren dat mijn cyclus ooit onregelmatig was tot het moment dat ik mijn spiraaltje liet verwijderen. Maar goed, ik ben geen robot. Dat kan natuurijk veranderen.

    Ik hou het in de gaten en wacht rustig af. Voorlopig lijkt het alsof ik flink pms.. wel wat frustrerend. Veel conflict :o: zal idd voor de zekerheid af en toe een testje doen tot ik weer ongesteld wordt
     
  4. Rosan89

    Rosan89 Actief lid

    28 mrt 2020
    324
    230
    43
    Hier helaas herkenbaar. Ondanks dat er altijd wordt gezegd dat het eigenlijk niet mogelijk is bij een koperspiraal.

    Áltijd een cyclus gehad tussen de 28-30 dagen, ook na 2 zwangerschappen (zonder anticonceptie tussendoor). Sinds het verwijderen van de koperspiraal is mijn cyclus nooit meer geweest zoals het was. Inmiddels zelfs cyclussen tussen de 24-26 dagen en veel onregelmatiger. Nu anderhalf jaar later.

    Hopelijk wordt het bij jou snel beter.
     
  5. Rosan89

    Rosan89 Actief lid

    28 mrt 2020
    324
    230
    43
    Ojaa en na het verwijderen van de koperspiraal heb ik ruim een jaar hele heftige migraine gehad, bijna wekelijks. Sinds een paar maanden is dit weer een stuk beter onder controle. Voor mijn gevoel hing dit heel erg samen met mijn hormoonhuishouding.
     
  6. blijzwanger

    blijzwanger Fanatiek lid

    19 jan 2014
    1.832
    35
    48
    Utrecht
    wat vervelend zeg.. Dus een koperspiraal heeft echt wel meer effect op je dan gezegd wordt. :confused:

    heb hem zelf na mijn zwangerschap zo’n 8 jaar gehad dus misschien duurt het wel even voor ik me zoals voorheen voel. Vooral die constante pms klachten storen me. Inderdaad ook migraine.
     

Deel Deze Pagina