Wat moet ik mee...

Discussie in 'De lounge' gestart door Amarens, 23 jun 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.516
    4.576
    113
    TO kies voor jezelf en je gezin. Ik ben absoluut niet voor zomaar uit elkaar gaan. Maar jouw man is alle grenzen over gegaan. Er is sprake van een schadelijke situatie voor jou en de kinderen. Jij bent de enige echte en gezonde ouder die ze nog hebben. Jouw man kan en heeft zelf hulp om zijn leven weer op orde te krijgen. Jij kunt dat ook doen door voor jezelf te kiezen en je los te maken vsn hem en zijn ellende.

    Als jij je eigen leven weer op orde hebt is er ook weer plaats voor een nieuwe liefde. Het feit dat je gevoelens hebt voor een ander zegt ook al dat je klaar bent met je man en alles wat hij jullie heeft aangedaan. In een goede relatie zou een ander geen optie zijn.

    Gun jezelf in de toekomst nieuw geluk. Maar krijg eerst je leven op orde. En natuurlijk moet je nieuwe partner dat ook doen. Je wilt geen affaire beginnen met iemand die nog bezet is.
     
    anica, Paardenbloem, Sado en 3 anderen vinden dit leuk.
  2. Linnidee

    Linnidee Fanatiek lid

    15 mrt 2019
    1.789
    1.804
    113
    Vrouw
    Ik heb stukjes van je andere topics gezien en vind het eerlijk gezegd al knap dat je nog bij je man bent. Maar zoals al door anderen gezegd is; beter eerst je leven op orde krijgen zonder dat je er nog stress en gedoe van een affaire bij krijgt. Sterkte met alles, lijkt me echt niet makkelijk waar je in zit.
     
    Saartje33 en Amarens vinden dit leuk.
  3. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.645
    7.430
    113
    Vrouw
    Met die mogelijke nieuwe liefde zou ik niks doen. Jullie zijn beide getrouwd dus dat vind ik een no-go.
    Hij zegt niet voor niets dat hij contact wil verbreken.
    En dat hij zegt dat hij op den duur wil scheiden, tja, er zijn er velen die dat zeggen en op deze manier iemand aan het lijntje houden.....
    Ik zou daar niet teveel m'n hoop op vestigen.
    Ik zou die persoon voor nu los laten en je op je eigen leven richten. Denk dat je het hier al zwaar genoeg mee hebt. En om je kinderen denken. Het is heel wat wat ze meemaken en ik vind niet dat je ze nu ook met een affaire/andere man moet opzadelen....

    Wat betreft je man:
    Ik snap niet hoe je dit volhoudt en waarom je nog bij hem bent. Je bent niet gelukkig zo, het is niet goed voor jouw en zeker niet voor je kinderen. Al zou hij hulp krijgen, zou je hem dan ooit nog kunnen vertrouwen?
    Ik denk persoonlijk dat het voor iedereen rustiger is als je voor jezelf en je kinderen zou kinderen. Weg gaan. Liever gisteren nog dan vandaag
     
    Spectre, Sophy, Roanna en 6 anderen vinden dit leuk.
  4. Amarens

    Amarens VIP lid

    24 dec 2009
    11.493
    3.765
    113
    @Iertje81 dank je wel voor je post. Ik denk dat ik weet waar de sleutel in past, dat wist ik vanaf begin eigenlijk al alleen durfde ik niet eerlijk te zijn naar mezelf toe. Het verbreken van contact heeft maar liefst 1 dag geduurd en ik heb hem alle ruimte daarvoor gegeven. Ja het is ontzettend moeilijk maar het voelt goed.
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  5. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.624
    32.956
    113
    Je moet ook doen wat goed voelt. Niet omdat anderen dat zeggen maar omdat het jouw keuze is en jouw beslissing. Ik snap wel wat anderen bedoelen met bepaalde opmerkingen maar zelf heb ik me daar nooit aan gewaagd. Ik heb nooit heel hard geroepen dat vreemdgaan uit den bozen is en wat je stuk kan maken. Ook niet toen ik dat nog nooit had gedaan. Ik denk namelijk dat er altijd een reden is waarom iets (niet alleen vreemdgaan) kan gebeuren. En aan dooddoeners heeft niemand iets. Ik heb ook altijd het idee dat de hardste roepers over bepaalde onderwerpen niet echt weten waar ze het over hebben en alleen vanuit principes en kortzichtigheid iets zeggen.
    Maar dat is mijn bescheiden mening en daar kun je het mee eens zijn of niet.
    Ik hoop dat je de plek vindt waar de sleutel past en hoort en wens je heel veel kracht toe. Misschien zullen dingen in het begin niet goed voelen of worden er mensen gekwetst maar jij hebt je portie ook gehad en je zakt er nog steeds in weg. Het is moeilijk om je hoofd omhoog te houden als de hele wereld zich om je heen vult met water en je hebt geen reddingsvest bij je.
     
    Amarens vindt dit leuk.
  6. Saartje33

    Saartje33 Fanatiek lid

    6 dec 2018
    3.477
    5.135
    113
    Vrouw
    Ik heb ook stukjes van je gelezen en kan alleen maar denken: denk aan jezelf en je kinderen. En als ik het zo lees dan zou ik zeggen; zoek je geluk zonder je man. Misschien is dat alleen , misschien met deze man of wie weet in de toekomst met een ander, maar zo door gaan met je huidige man, lijkt me niet goed voor je. vind het knap dat je nog recht staat! Lijkt me enorm zwaar voor je
     
    Sado en Amarens vinden dit leuk.
  7. Forumnaam

    Forumnaam Bekend lid

    19 okt 2019
    729
    1.483
    93
    Er is 1 persoon die je nooit voor hoeft te liegen en dat ben jezelf! Je hoeft niet perfect te zijn, je hoeft de wereld niet in je eentje te dragen en je mag kiezen voor jezelf. Je man is misschien ziek, maar dat geeft geen recht om jou te behandelen als stuk vuil. In voor en tegenspoed geldt niet alleen voor jou! Ook voor hem en als hij jou bij tegenspoed afkaffert, kleineert en schoffeert, heb je alle recht om keuzes te maken waarin jij gelukkig wordt. Een van die keuzes kan zijn dat je gaat scheiden. Ik weet niet wat de redenen zijn waarom je voorlopig nog samen wilt blijven? Maar voor alleenstaande ouders zijn echt een hoop regelingen waardoor je ook in je eentje een prima leven op kan bouwen. Zorg ten alle tijden dat je keuzes maakt die er voor zorgen dat jij je kinderen een stabiele veilige thuissituatie kan bieden. Waarin jij zelf dus ook veilig bent. En dat het verbroken contact slechts 1 dag duurde… ik ken het toen ik in jouw situatie zat kon ik ook het contact niet verbroken houden. Het was te sterk

    ik was zelf een van die kortzichtigen :|:|
    Tot dat ik zelf stapelverliefd werd als getrouwde vrouw op een getrouwde man. :oops::oops:
     
    Magnolia29, Amarens en Iertje81 vinden dit leuk.
  8. PenF

    PenF VIP lid

    20 aug 2009
    8.257
    2.166
    113
    Vrouw
    Coach
    Dordrecht
    Super lieve reactie. Ik sleep er zelf ook mijn twee kinderen in mee. Alleen is het wel zo dat zij zelf op school vertellen dat er nu zoveel rust is. Hij woonde al maanden bij ons in huis dus ze kennen hem heel goed. Is het netjes, nee ! Vinden mensen er wat van, ja! Maar ik heb jaren de stap niet durven nemen juist voor de kinderen, zijn ouders enz. Maar ik wilde dit, ik ben ondanks alles wat bij scheidingen komt kijken eindelijk weer gelukkig. En iedereen ziet het. En ja ik doe een hele lieve man heel veel pijn, maar de koek was gewoon echt op.
    Dus TS doe wat je hart je ingeeft. Want ook jij bent wat waard! En na al jouw Posts gelezen te hebben en alles wat je al geprobeerd hebt, dan kan het wel eens gewoon op zijn.
     
    Bailey07 en Amarens vinden dit leuk.
  9. Amarens

    Amarens VIP lid

    24 dec 2009
    11.493
    3.765
    113
    Dank jullie wel voor alle lieve reacties, ze doen mij goed! Het is nog erg pril allemaal en wij gaan zien hoe het gaat lopen, ik heb besloten om mijn gevoel te gaan volgen. En de kinderen staan zeker voorop al kan ik voor ze sommige dingen die komen gaan niet veranderen.
     
  10. Sado

    Sado VIP lid

    16 mei 2016
    17.747
    15.178
    113
    Maar hoe staat die man er nu dan in? Wil hij het gevoel nu ook volgen?
     
  11. Sado

    Sado VIP lid

    16 mei 2016
    17.747
    15.178
    113
    Hier sluit ik me bij aan
     
  12. spruitje80

    spruitje80 Fanatiek lid

    5 jul 2016
    4.378
    3.896
    113
    noord holland
    Of het te snel is of niet kunnen toch eigenlijk alleen de mensen zeggen die het betreft?
    Hoe kunnen wij nou over de situatie van een ander bepalen of iets langzamer had gemoeten?
    Ik zie ook wel dat mensen tegenwoordig vaker scheiden dan vroeger, maar vraag me af of dat vroeger dan altijd de beste keuze was. Ik ken namelijk genoeg verhalen van mensen van eerdere generaties die later aangeven dat ze eigenlijk hadden moeten scheiden en een ander leven hadden willen kiezen. Dat ze in een huwelijk 'gevangen' zaten waarin ze niet gelukkig waren en niet het beste uit hun zelf konden halen. En dat simpelweg omdat je niet uit elkaar hoorde te gaan, dat ze niet wisten hoe ze dit moesten aanpakken, enzovoorts.
    We leven maar één leven. In dat leven gaan de meeste mensen een relatie aan. In dat leven kun je, als het je gegeven is, maar in een bepaalde periode kinderen krijgen. Hoe mooi is het dan dat je altijd bij dezelfde partner blijft. Maar hoe mooi kan het ook zijn als je door omstandigheden meerdere partners hebt gehad in je leven.
    Voor mijn gevoel is het 't belangrijkste om te zorgen dat je een fijn en leuk leven leidt. Dat je respectvol en eerlijk met elkaar om gaat.
    Soms begin je beide jong en maak je ieder een eigen en andere ontwikkeling door en pas je niet meer goed bij elkaar op latere leeftijd. Soms blijkt er een disbalans te zijn in respectvol met elkaar omgaan. Soms overlijdt er één van de twee. Som blijk je andere dromen na te willen streven, enzovoorts. Er kunnen zóveel redenen zijn om je relatie niet voort te laten duren.
    En natuurlijk gunnen we iedereen dat, wanneer je dat het allerliefste wil, je samen kan werken aan je relatie om het toch voort te zetten.
    Het mooiste is dat dit voor beide partijen hetzelfde voelt. Helaas kan dit niet altijd en lukt t niet om beide er hetzelfde in te staan. En heel vaak gaat het niet op een eerlijke manier of is er juist te lang gewacht en is er geen respect meer voor elkaar, dat is erg verdrietig.
    Ik hoor toch ook met grote regelmaat dat stellen die uit elkaar gaan er wel degelijk voor hebben 'gevochten'.
    Het blijft gaan om hoe je je leven wil leiden. En mijns inziens hoeft dat niet persé altijd met dezelfde relatie.
    Ik ben zelf al 24 jaar samen met mijn man. Jong samen gekomen en gelukkig nog steeds onze pieken en dalen samen kunnen trotseren. We hopen samen gelukkig oud te kunnen worden.
    Toch kunnen we het bij anderen ook wel begrijpen als het niet lukt, dat zien we om ons heen. Dan gunnen we ze een nieuw pad en hopen we vooral dat ze respectvol met elkaar om kunnen gaan en weer gelukkig kunnen worden.
     
    Mamavandrie34, Iertje81 en Saartje33 vinden dit leuk.
  13. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.700
    42.528
    113
    Er zijn altijd goede redenen om uit elkaar te gaan. Ik ben ook helemaal niet tegen scheiden ofzo.
    Maar als ik op het kdv zag hoeveel baby'tjes wij binnenkregen waarvan de ouders al uit elkaar waren. Ook daar waren er echt van met een goede reden (moeder die na de test gewoon aan de kant gezet was) maar in aantallen waarvan ik denk, met een jong babytje al, hoeveel kans heb je het dan gegeven.
     
    NiVa0230 vindt dit leuk.
  14. spruitje80

    spruitje80 Fanatiek lid

    5 jul 2016
    4.378
    3.896
    113
    noord holland
    Dat is aan hen om daar antwoord op te geven, hoeveel kans ze dat hebben gegeven. Ik denk niet dat ik daar over kan en mag oordelen aangezien ik niet in die situatie zat.
    Ik kom het zelf gelukkig niet tegen in mijn omgeving dat mensen uit elkaar gaan met een jonge baby. Lijkt me een verdrietige keuze om te maken. Niet dat op andere leeftijden het beter is ;). Meer omdat je dan meestal nog in een betere fase van je relatie zit.
     
    Iertje81 en Ysabella vinden dit leuk.
  15. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    8.879
    16.218
    113
    Ik vind dat je daar helemaal niet over kan oordelen.
    Mijn biologische vader was er zo ééntje die op een vroege ochtend het huis heeft verlaten en op een klein afgescheurd papiertje schreef. ‘Ik heb een ander’ :o::roflmao: Ik was toen pas net 1 jaar oud. En iedereen vond er wat van dat mijn moeder een alleenstaande moeder was, maar wat doe je eraan? Het is als alleenstaande al zwaar genoeg oordelen maken het alleen maar nog zwaarder.
     
    Magnolia29, Bailey07, Saartje33 en 2 anderen vinden dit leuk.
  16. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.700
    42.528
    113
    Dan heb je mijn bericht niet goed gelezen. Dat gaf ik juist als reden aan wanneer ik zeg dat iemand daar niks aan kan doen.
    Feit blijft dat ik vind dat een groot percentage ouders al met een baby uit elkaar gaat. En dat zijn niet allemaal in de steek gelaten moeders.
     
  17. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    8.879
    16.218
    113
    Dat kan ik dan inderdaad verkeerd hebben gelezen/geïnterpreteerd. Excuses.

    In die zin maakt het toch niet uit of het een in de steek gelaten ouder is of gewoon omdat ze om wat voor reden dan ook uit elkaar wilde?
     
    Biny vindt dit leuk.
  18. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    11.884
    7.594
    113
    Maar los van het feit of het goed of fout is om met een getrouwde man iets te beginnen: TO heeft in de laatste 1,5 jaar in al haar plaats laten zien dat ze het super zwaar heeft, er helemaal doorheen zit en hulp nodig heeft. Dus dit lijkt me niet het goede moment om aan een relatie te beginnen. @Amarens ik zou eerst aan mezelf gaan werken, dan aan de kinderen en dan eventueel aan een relatie, of het nu je bestaande relatie is of een nieuwe. Maar aan een nieuwe relatie beginnen terwijl je geestelijk niet in balans bent is altijd een slecht idee. Dan trek je ofwel rare mensen aan, ofwel je krijgt een onevenwichtige relatie die later weer voor veel problemen gaat zorgen als je zelf weer goed in je vel zit.

    Dus ja, kies voor jezelf. Alleen voor jezelf. Even niet nadenken over je man of over een andere man of over wie dan ook. Alleen werken aan Amarens.
     
    Roanna, NiVa0230, Aszz en 10 anderen vinden dit leuk.
  19. Narcisje

    Narcisje VIP lid

    17 mrt 2016
    11.314
    6.896
    113
    Vrouw
    Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 17 was. Binnen een paar weken hadden beide ouders een nieuwe relatie. Mijn leven stond compleet op zijn kop door de scheiding en ineens moest ik ook dealen met 'nieuwe ouders', terwijl ik daar compleet geen behoefte aan had.

    Wat ik hiermee wil zeggen is; denk ook aan wat je kinderen nodig hebben. Tuurlijk is het belangrijk dat je kijkt naar je eigen behoeften maar voor de kinderen is het ook ontzettend heftig wat er gebeurt en zij hebben behoefte aan stabiliteit.
     
    chrystel73, Spectre, Axia en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  20. Forumnaam

    Forumnaam Bekend lid

    19 okt 2019
    729
    1.483
    93
    @Amarens even een tip voor de toekomst. Zoek via Google de docu: ‘stiefkind van de rekening’ dit is een heel verhelderende documentaire over stiefgezinnen.
     

Deel Deze Pagina