BAM! Het is gelukt! Voor degenen die willen weten hoe mijn zelfinseminatie-traject liep

Discussie in 'Alleen en zwanger' gestart door JohannaT, 26 jun 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.577
    4.623
    113
    Dit lijkt wel heel erg snel te gaan. Hij is nergens op getest en jullie hebben het contract niet laten controleren door een onafhankelijke jurist of bij de notaris laten vastleggen (ivm de kosten).

    Zijn vrouw is ongewenst kinderloos en gaat jouw kind als dat van haar zien... Een behoorlijk risico. Jij staat straks tegenover 2 anderen te staan.

    Daarnaast kan een biologische vader natuurlijk altijd erkenning, gezag en omgaan aanvragen. Als je als ouder niet wilt instemmen ksn hij vervangende toestemming vragen bij de rechter. Als echte biologische ouder heeft hij daar immers ook recht op.
     
  2. Curitiba

    Curitiba Fanatiek lid

    21 dec 2015
    1.447
    393
    83
    Precies dit! En nog veel meer waarvan ik denk, is dit wel echt?? En zo ja: mijn hemel waar ben je mee bezig!
     
  3. JohannaT

    JohannaT Lid

    17 jul 2018
    22
    22
    3
    Vrouw
    Pedagogisch medewerker
    Zeeland
    De donor wordt zeker papa genoemd, of beter gezegd, daddy want de donor is van Afrikaanse afkomst en zijn moedertaal is Engels.
    Klopt! Ik had vorige week vrijdag een positieve test in handen en toen was het inderdaad nog juni. Ik was iets te enthousiast geloof ik met mijn data. Oepso_O

    Ja heeft hij zeker! Hij heeft zich zodra het contract ten sprake kwam direct laten testen en we hebben natuurlijk ook in het contract laten opnemen dat hij zich regelmatig zou laten testen (minimaal om het half jaar, liever vaker) als de inseminaties vaker zouden gebeuren.

    P heeft mij verteld dat hij ieder jaar een update kreeg van de kliniek over hoeveel kinderen er uit zijn donaties waren geboren. Ik heb daar verder geen ervaring mee, maar dat lijkt me niet iets wat je verzint.
    De vriendin van de donor is juist degene die met mij contact heeft gezocht. Ze heeft er eerst even over na moeten denken, maar ze wilde het dan liever op deze manier dan dat hij zonder haar medeweten ergens een kindje op de "natuurlijke" manier zou verwekken en dat snap ik wel. Het viel haar ook wel heel moeilijk dat ik in 1 poging zwanger ben geraakt terwijl zij er heel veel moeite voor hadden gedaan om überhaupt een kindje te kunnen krijgen voordat ze de diagnose kreeg dat het voor haar gewoon niet mogelijk zou zijn.

    Van mij krijg je geen shit over je heen hoor ;) Ik heb er wel degelijk over nagedacht. Ik heb het bij mijn zoontje ook op deze manier gedaan alleen dan niet met de papa, maar bij opa en oma. Ieder jaar ga ik een paar weken op vakantie om even te ontspannen en die even voor mezelf te hebben. Natuurlijk ga ik niet direct 2 weken op vakantie als het kindje net geboren is, maar zodra het kindje bijna een jaar is dan heeft het ook al wat vaker bij papa gelogeerd en kennen ze elkaar een stuk beter. Het leuke van deze donor vind ik ook dat hij er ook als "vader" voor mijn zoontje wil zijn. Dus als ons kindje bij papa gaat logeren mag T mee, en als ze een dagje weg gaan, dan mag T ook mee.

    Ik weet dat hij met erkenning ook rechten krijgt, maar daar ziet hij vanaf. Ik heb hem ook verteld, en in het contract laten zetten, dat ik zelf van iedere vorm van plichten die hij heeft afzie. Maar... (en dat staat er ook in) als hij zijn rechten op gaat eisen, dan worden de plichten ook direct van kracht, met terugwerkende kracht.

    Dat is je recht, maar toch is het waar ;)

    Nee, rechten heb je direct bij de erkenning. Recht op omgang met je kind bijvoorbeeld. Maar de plichten zijn er dan ook direct. Gezag kan hij alleen maar krijgen met toestemming van mij (en dan mag hij dus meebeslissen over scholen etc.) of via de rechter.
     
  4. julia80

    julia80 Fanatiek lid

    11 jan 2014
    4.459
    2.275
    113
    Ik geloof je verhaal wel hoor ! Ik denk alleen wel dat het feit dat jullie bepaalde dingen nog open hebben gelaten in de toekomst tot problemen Zou kunnen leiden. Maar ik hoop natuurlijk voor jou dat dat niet zo is. Heel veel geluk gewenst en een fijne zwangerschap!
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  5. JohannaT

    JohannaT Lid

    17 jul 2018
    22
    22
    3
    Vrouw
    Pedagogisch medewerker
    Zeeland
    Dank je wel! En ik hoop het natuurlijk ook, maar we kunnen nu alleen maar doorgaan en kijken waar we belanden. Mag ik vragen aan welke punten je bedoelt? Ik heb hier sowieso niet het hele contract uitgebreid besproken, maar we hebben wel ruim 4 kantjes contract liggen. Voor zover ik weet heb ik het zoveel mogelijk dichtgetimmerd namelijk.
    Mijn tante, die op de juridische afdeling van haar werk werkt, heeft het ook nog nagekeken en dingen toegevoegd
     
  6. Lisa280887

    Lisa280887 VIP lid

    13 jan 2019
    5.067
    5.826
    113
    Vrouw
    Maar hoe zit het nou qua tijdspad? Je schreef in juli een positieve test te hebben maar toen was het nog geen juli…

    En gaat het hier nu om co-ouderschap? Ik bedoel… voor ons is de donor een donor. De ‘aardige meneer die ons heeft geholpen’. Jullie gaan dit kindje echt samen opvoeden..
     
  7. JohannaT

    JohannaT Lid

    17 jul 2018
    22
    22
    3
    Vrouw
    Pedagogisch medewerker
    Zeeland
    Tij
    Tijdspad klopt inderdaad niet. Het was nog net de laatste week van juni, maar ik was er, toen ik het schreef, overtuigd van dat het juli was. Heb ik wel vaker last van

    En het is niet echt co-ouderschap. Het is meer een regeling waarbij ik het kindje gewoon opvoed, maar waarbij het kindje wel een band met de vader krijgt. Dus af en toe eens logeren en dat de donor ook op verjaardagen en schoolfeestjes etc komt. Meer eigenlijk niet.
     
  8. Lisa280887

    Lisa280887 VIP lid

    13 jan 2019
    5.067
    5.826
    113
    Vrouw
    Haha ja want je schrijft ook echt: ‘later die week..’, waarmee je insinueert dat het al eerder gebeurd is. Dus half juni ofzo. Terwijl je ook schrijft pas eind juni te starten.

    En qua band met de donor… het kindje gaat de donor ook papa noemen zei je. Is dat niet enorm verwarrend? Ik lees juist overal dat je de donor beter niet papa kan noemen. Papa is iemand die voor je zorgt en je opvoed en alles. De donor is gewoon de donor. Als ik kijk naar onze eigen situatie (die overigens heel anders is), is de donor de donor en papa is mijn vriend. Hij is degene die voor ons kindje zorgt en haar opvoed en alles. Verschillende webinars bijgewoond en boeken gelezen die deze aanpak benoemen.
     
  9. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.526
    26.074
    113
    Vrouw
    Denk goed over na hoe hij zich gaat noemen. Ik zie de verwarring ook bij onze buurjongen. Zijn stiefmoeder is er al bijna zijn hele leven dag in dag uit zijn verzorgende en daar voor de opvoeding met zijn vader, zijn echte moeder al vanaf geboorte de grote afwezige en de incidente vrouw die eens in de maand een dagje optrekt met hem maar nooit mee gaat naar school oid. Hij heeft het over zijn moeder en zijn echte moeder (biomam). Dat levert best wel een loyaliteitsconflict op. Want voor moederdag, voor wie maakt hij wat?

    Was geen punt in de eerste 2 jaar van zijn leven: papa was alleenstaande papa en moeder zo goed als buiten beeld. Maar problemen kwamen toen zijn vader een relatie kreeg en er dus wel een vrouwpersoon in zijn leven kwam die wel de moedertaak op zich nam.
     
    Zoe123 en Lisa280887 vinden dit leuk.
  10. spruitje80

    spruitje80 Fanatiek lid

    5 jul 2016
    4.402
    3.953
    113
    noord holland
    Oh dat maakt het inderdaad anders. Ik kreeg het idee dat het kindje uiteindelijk echt om en om gaat wonen bij jullie.
    Af en toe eens logeren is toch wel heel anders ja.
     
  11. Lisa280887

    Lisa280887 VIP lid

    13 jan 2019
    5.067
    5.826
    113
    Vrouw
    Ts schreef ergens dat het om 2 weken aaneengesloten ‘logeren’ gaat.
     
  12. Lisa280887

    Lisa280887 VIP lid

    13 jan 2019
    5.067
    5.826
    113
    Vrouw
    erkenning is ook alleen met toestemming van de moeder. Mijn vriend kon het ook echt niet alleen aanvragen, ik moest mee.
     
  13. spruitje80

    spruitje80 Fanatiek lid

    5 jul 2016
    4.402
    3.953
    113
    noord holland
    Ja precies dat las ik er ook uit, dat vind ik dus meer co-ouderschap en de ander voedt dan echt wel mee op. Nu zei ze dat ze alleen wil opvoeden en het kindje 'af en toe' gaat logeren. Dat is natuurlijk heel wat anders.
     
  14. JohannaT

    JohannaT Lid

    17 jul 2018
    22
    22
    3
    Vrouw
    Pedagogisch medewerker
    Zeeland
    Ik heb er inderdaad nog over getwijfeld hoe het kindje de donor zou gaan noemen als er inderdaad op een later moment nog een nieuwe man in mijn leven zou komen. Maar net als je met een scheiding hebt voor de geboorte of als het kindje nog heel klein is zal de vader toch ook (hopelijk) papa genoemd worden.
    De donor gaat in principe de vaderrol opnemen natuurlijk, en wordt uiteindelijk dan Daddy genoemd omdat hij Engels spreekt. Als er dan een andere man in mijn leven komt dan kan die alsnog papa genoemd worden als het zover is denk ik.
     
  15. Lisa280887

    Lisa280887 VIP lid

    13 jan 2019
    5.067
    5.826
    113
    Vrouw
    Ja in mijn ogen is dat ook heel anders!
    Wat betreft dit: denk hier alsjeblieft goed over na. Papa/daddy is simpelweg anders dan een donor. Er zijn instanties die je op weg kunnen helpen met een donorkindje en hoe ermee om te gaan. Het betreft hier geen gescheiden ouderrelatie, zoals je steeds vergelijkt. Zoals je het hier beschrijft lijkt het voor ons op co-ouderschap. En dat is wezenlijk anders dan een donor/moeder relatie.
     
  16. Happyhope

    Happyhope Fanatiek lid

    15 sep 2018
    1.519
    671
    113
    Vrouw
    Bij Denemarken krijgt de donor het idd niet te horen! Dit staat op de website van Cryos. Ik dacht zelf eerst namelijk van wel, maar er staat dat de donor geen melding krijgt of info
     
  17. Lisa280887

    Lisa280887 VIP lid

    13 jan 2019
    5.067
    5.826
    113
    Vrouw
    Ah kijk! Ja zoiets zat dus inderdaad in mijn achterhoofd toen ik de post van ts las.
     
  18. julia80

    julia80 Fanatiek lid

    11 jan 2014
    4.459
    2.275
    113

Deel Deze Pagina