Wat doe je voor werk, en ben je gelukkig in je werk?

Discussie in 'De lounge' gestart door 1991Mamavanvier, 2 jul 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Maslov

    Maslov Fanatiek lid

    11 apr 2019
    1.200
    3.395
    113
    Functionaris bij DJI, in een grote gevangenis. Ik ben verantwoordelijk voor het opleiden, begeleiden en de deskundigheidsbevordering van het totale personeelsbestand. Daarnaast zit ik in de OR. Dat laatste is wel een leuke nieuwe uitdaging. Ik onderzoek nu het ouderenbeleid in de inrichting en ga daar een ongevraagd advies voor schrijven.

    Nee, het is niet mijn droombaan. Maar ik heb niets te klagen. Ik mag blij zijn dat ik de kans heb gekregen om door te groeien binnen de organisatie. Ik kwam 10 jaar geleden met een (enigszins nutteloos) kunstacademiediploma binnengewaaid en nu werk ik op WO-niveau met bijpassende salarisschaal. Ik kan mijn dagen en uren flexibel indelen, werk volledig autonoom, krijg volop gelegenheid om zelf projecten te starten.

    Dus ondanks dat de inhoud niet direct aansluit bij mijn interesses, kan ik wel gebruikmaken van mijn talenten in een hele interessante werkomgeving. Misschien dat ik op termijn kan instromen bij quality control. Dat lijkt me wel wat voor mij.
     
    bluedrake, Mapje en nizzie86 vinden dit leuk.
  2. JupitR

    JupitR VIP lid

    13 mei 2020
    6.168
    6.693
    113
    Vrouw
    Ik werk als epidemioloog/onderzoeker/data-analist bij een JGZ organisatie. Het leuke is dat ik zelf mijn tijd in kan delen en dat thuis werken echt heel goed gaat. Mijn team is wat minder spetterend en de mentaliteit van de bestuurder soms ook. Maar ik kan leuke dingen doen.

    Het is niet echt mijn droombaan denk ik. Het coderen vind ik erg leuk, maar zou ik niet hele dagen willen doen, dus alleen maar data-analist zijn is geen verbetering. Als zou ik ergens wel python willen leren.

    Ik verdien in ieder geval prima en omdat het een zorgorganisatie is, met veel vrouwen/moeders, heeft vrijwel iedereen begrip voor het feit dat gezin op 1 staat.
     
    bluedrake vindt dit leuk.
  3. iMum

    iMum Bekend lid

    24 okt 2019
    641
    564
    93
    Vrouw
    Ik werk als verpleegkundige om de ouderenzorg en ben er niet gelukkig.
    Zelfs in zulke mate dat ik er fysieke klachten van krijg.
     
  4. Daantje2015

    17 dec 2015
    89
    47
    18
    NULL
    NULL
    Veel dames werken in het onderwijs/de zorg inderdaad!

    Ik werk als regiebehandelaar in de jeugd-ggz (ben therapeut van jongeren met psychische klachten en begeleid basispsychologen). Vroeger was dit mij droombaan en nog steeds ga ik meestal met veel plezier naar mijn werk. De werkdruk is enorm hoog met de huidige wachtlijsten en de zware problematiek, dit maakt dat ik er af en toe minder plezier in begin te krijgen. Voor nu prima, maar sluit niet uit dat ik ooit nog iets anders ga doen:)
     
  5. elsie89

    elsie89 Fanatiek lid

    27 sep 2014
    3.581
    1.203
    113
    randstad
    Ik werk op een accountantskantoor. 24 uur en heb het prima naar mijn zin. Thuiswerken ging ook goed genoeg aandacht voor je vanuit management hoe het ging etc. Wel blij dat er nu weer meer op kantoor gewerkt mag worden. Weer wat meer reuring dan op de zolderkamer thuis.
     
  6. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    11.898
    7.617
    113
    Ik denk omdat dit banen zijn waar veel vrouwen werken dus op een forum als dit is ook te verwachten dat er veel mensen in de zorg en het onderwijs werken. Meisjes worden eerder gestimuleerd om in de zorg te werken en jongens eerder in de techniek.
     
    Dubbelgeluk vindt dit leuk.
  7. Helicryse

    Helicryse Fanatiek lid

    8 jun 2020
    1.159
    869
    113
    Vrouw
    Oh hè wat vervelend! Ben je verder aan het rondkijken naar mogelijkheden? Of kun je in je vakgebied iets bijleren? Klinkt niet goed dat je er fysieke klachten van krijgt :( Wat maakt dat je er niet gelukkig bent? Het vak zelf? De doelgroep of je werkplek? Sterkte iig
     
  8. Marti

    Marti Fanatiek lid

    18 apr 2014
    2.329
    842
    113
    Ik ben gastouder maar dit is niet mijn droombaan. Als de jongste naar school gaat wil ik terug de kinderopvang in of compleet wat anders doen.
     
  9. Panter

    Panter VIP lid

    14 mrt 2011
    13.710
    4.559
    113
    Ik werk als verpleegkundige in de thuiszorg. Heb het prima naar mijn zin qua werk, leuk en uitdagende zorg. Van baby's tot 100 jarigen en alles er tussen.
    Zowel hoog complexe zorg, als laag complex.
    Werk in een ontzettend leuk team ook.

    Het enige wat is wel eens lastig vind is de grote druk om openstaande diensten op te lossen. Maar de laatste tijd probeer ik daar gewoon afstand van te nemen. Als ik kan, dan kan ik. En als ik niet kan voel ik me daar niet langer schuldig over.
     
  10. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.095
    5.273
    113
    Ik ben verpleegkundige in de thuiszorg. Het is goed te combineren met een gezin. Maar het personeel te kort is Killing. Wij gaan zwaar onderbezet de vakantie periode in.
     
  11. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.663
    33.033
    113
    Ja ik ben gelukkig en voor de gein zeg ik ook altijd dat ik niks anders kan :roflmao:
    Maar ik heb nu heel veel uitdaging en dat maakt het nóg leuker.
    Ik heb net met een klein groepje een nieuwe methode opgezet om OTS’en uit te voeren en daarin gaan we ook de organisatie trainen en dat was altijd mijn droom om te mogen doen. Ik werk bij een landelijke organisatie dus veel te doen de komende tijd.
    Oké ik heb de afgelopen weken een paar uithuisplaatsingen meegemaakt en ben een week lang bezig geweest om een jongere gesloten te plaatsen (jeugdgevangenis) en dat zijn mindere kanten aan het werk emotioneel gezien maar ik heb nog elke dag nieuwe uitdagingen en kan bijna altijd (behalve rechtbanken en advocaten enzo) mijn eigen tijd indelen.
    Ik zou niet anders meer willen nu.
    Maar ik heb altijd gezegd: óóit stap ik over naar De Raad voor de Kinderbescherming. Of dat er van komt weet ik niet. Voor nu is het goed. Maar ik ben ook ‘nog maar’ 39 dus ik ‘moet’ nog lang genoeg :D
     
  12. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    3 sep 2019
    11.008
    15.554
    113
    Vrouw
    Thuiszorg en neen maar ook niet ongelukkig.
    Al mis ik het niet, nu ik thuis zit ;).
     
  13. Kache

    Kache VIP lid

    11 jan 2012
    6.144
    1.066
    113
    Dit geldt ook voor mij (hoger onderwijs).
     
  14. iMum

    iMum Bekend lid

    24 okt 2019
    641
    564
    93
    Vrouw
    In theorie werk ik op een afdeling voor somatische cliënten. In de praktijk komt er echter ook steeds meer psychiatrie bij kijken en dus ook verbale agressie.
    En door ons hoge personeelstekort moet vast personeel continue naar diezelfde zware cliënten en dat begint gewoon op de breken. Ik heb niet voor psychiatrie gekozen en vind het ook moeilijk om mee om te gaan.
    Daarnaast loop ik ook tegen sommige collega's aan.
    Ik kijk wel verder, maar bagatelliseer ik alles zodra het wat dichtbij komt, want ik ben bang voor verandering.
    Daarbij ben ik wel eens eerder van baan gewisseld en had daar toen zo een spijt van dat ik nu ook niet durf.
    Ik heb sinds december last van oorsuizen en dit als sneeuw voor de zon verdwenen sinds ik vakantie heb. Dus het is volgens mij wel stressgerelateerd.
     
  15. Dubbelgeluk

    Dubbelgeluk VIP lid

    18 mei 2013
    11.588
    10.483
    113
    Zijn de banen niet voor het oprapen? Ik denk dat je keuze genoeg hebt. Je weet dat het leuker kan zijn, dus ik zou zeker kritisch rondkijken. Klachten krijgen van hè werk is niet goed.
     
    Paardenbloem, Bailey07 en Saartje33 vinden dit leuk.
  16. Momisake

    Momisake Fanatiek lid

    27 jul 2010
    1.625
    166
    63
    Vrouw
    3 jaar geleden ben ik een bbl opleiding gaan volgen waarvan ik dacht dat dat mijn droombaan was, kraamverzorgende. Helaas was dat het toch niet, de werkdruk, onregelmatigheid, verwachtingen van ouders enz, het was toch te veel en ik kreeg er alleen maar stress van. Ontslag genomen, en er een jaar ertussenuit geweest.
    Voor de lol eigenlijk gesolliciteerd bij verschillende winkels (geen ervaring en 'te oud' dus nooit verwacht) maar sinds 2 weken ben ik nu werkzaam in de detailhandel en vind het super leuk!
     
    Bailey07 en Kraamzuster vinden dit leuk.
  17. Kraamzuster

    Kraamzuster Actief lid

    21 mei 2020
    230
    105
    43
    Vrouw
    Kraamverzorgende

    De waardering van de cliënten/patiënten maakt het werk geweldig. Zo ook het kunnen zorgen voor anderen.

    Maar de onregelmatigheid vind ik vreselijk!
     
  18. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.825
    1.280
    113
    Ik werk bij een semi-overheidsorgaan en ik help teams om hun werkprocessen te verbeteren. Ik geef ook trainingen en workshops op dat gebied. Ik ben over het algemeen erg blij met deze baan. Vooral als je mensen ziet groeien en ziet dat ze zelf dingen uit gaan proberen.
     
  19. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Sinds vorig jaar juli mijn eigen Personal training bedrijf opgericht. Eerst op locatie.
    Inmiddels mijn eigen sport studio die ik nu aan het inrichten ben.
    Super blij mee! Best een gok met die kl*te Corona, maar hard werken en vertrouwen hebben loont blijkbaar.
     
    Bailey07, Beausecret, smax en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  20. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Ik ben technisch vertaler. Niet mijn droombaan, maar voor nu wel heel fijn met de kinderen. Ik werk 99% vanuit huis en het is heel flexibel.

    Ik wilde vroeger altijd juf worden op de basisschool, maar helaas heb ik mij om laten praten door mijn mentor in de 6e dat het echt heel zonde zou zijn als ik niet naar de universiteit zou gaan. Daar heb ik Rechten en Fiscale Economie gestuurd, maar daar heb ik nooit wat mee gedaan, omdat ik jong moeder ben geworden en het niet zag zitten heel veel uren te werken.

    Ik twijfel nu al wel een tijdje om me om te laten scholen tot leraar in het VO, maar ik vind het zo lastig de knoop door te hakken. Lijkt me echt geweldig leuk, maar we kunnen mijn salaris niet missen, dus ik zou de studie echt naast mijn werk moeten doen.
     

Deel Deze Pagina