Overvloedige menstruatie maar niemand heeft oplossing

Discussie in 'De lounge' gestart door SophieA, 8 jul 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. SophieA

    SophieA Nieuw lid

    8 jul 2021
    1
    0
    1
    Vrouw
    Dames,

    Ik volg het forum al een paar maanden omdat ik zelf bezig ben met zwanger worden, maar tot op heden heb ik niets gepost... maar nu ben ik het echt zat en moet het me iets van het hart, in de hoop dat jullie me kunnen helpen.

    Ik probeer op dit moment zwanger te worden met mijn vriend. In januari heb ik mijn laatste pilstrip geslikt. Ik was al sinds mijn vijftiende aan de pil vanwege een hevige menstruatie, en ik heb de pil ook jarenlang vaak een aantal maanden na elkaar doorgeslikt waardoor ik echt lange periodes menstruatie-vrij was. De pil hielp behoorlijk goed om alles onder controle te krijgen.

    Jullie voelen me al komen. Sinds het stoppen met de pil staat de kraan hier weer volledig open. Mijn menstruaties zijn weer erg hevig geworden. Na het douchen krijg ik niet eens genoeg de tijd om me af te drogen of het loopt al langs m'n dijen. 's Nachts is een ramp, ik kom geen enkele nacht door zonder doorlekken, tot op de matras toe. Als we eens eens op vakantie gaan en op hotel of in een bungalow logeren, moet ik altijd een hele constructie maken met handdoeken in bed om geen ongelukjes te hebben. Bij een nies- of hoestbui voel ik me gewoon ter plekke doorlekken. Kortom: het is 1 en al ellende. Drie dagen lang kan ik eigenlijk de deur niet meer uit.

    Ik ben hiervoor naar de huisarts geweest, die me heeft doorgestuurd naar de gynaecoloog. Ze heeft me binnenstebuiten gekeerd; geen endometriose of andere afwijkingen. Bloedwaarden zijn ok. Ik heb ook geen erge buikpijn, het is gewoon het onophoudelijk bloedverlies... maar daar is dus "helaas" niks aan te doen buiten weer aan de pil te gaan volgens de gyn. Wat gezien de omstandigheden dus niet kan.

    Ik ben er zeker van dat ik niet de enige ben, dus mijn vraag is eigenlijk: hoe gaan jullie hier mee om? Hoe maken jullie het dragelijker voor jullie zelf? Ik heb bijvoorbeeld al gedacht aan kraamverband, maar ik weet nu ook niet of dat ideaal is...

    Alvast bedankt!
     
  2. Asil

    Asil VIP lid

    14 nov 2018
    9.570
    9.021
    113
    Vrouw
    Heb zelf wel endometriose en veel bloedverlies. En herken wat je zegt wat niezen betreft. Weten ze hoe dik je baarmoederslijmvlies is voor je menstruatie? Doe van mij is tussen de 10 en 12 mm en dat is vrij dik. Dat moet ook afgevoerd worden. Bij mij ook met veel stolsels. Mijn menstruaties zijn beter geworden sinds ik met acupunctuur bezig ben. Misschien is dat een idee?
     
  3. Loeskaz

    Loeskaz Bekend lid

    10 okt 2020
    818
    624
    93
    Vrouw
    Hier herkenbaar! Ook idd met veel stolsels…

    Ik ben er nu even minimaal 9 maanden vanaf, maar kijk niet uit naar erna.

    Ook van alles geprobeerd, maar geen oplossing, behalve altijd dubbele bescherming: tampon en maandverband en ongeveer ieder uur wisselen.
     
    Vero0504 vindt dit leuk.
  4. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    13.009
    25.457
    113
    Zwanger worden :D
     
    Vero0504 vindt dit leuk.
  5. Haver11

    Haver11 Fanatiek lid

    3 sep 2013
    3.837
    2.180
    113
    Vrouw
    Ik ben ook echt een dikke werk ongesteld en heb de eerste 2/3 dagen een hevige menstruatie. Ik gebruik dan een grote tampon en een groot maandverband, en dan elk uur verschonen. Verder geen oplossing helaas.
     
  6. Vitamientjuh

    Vitamientjuh Fanatiek lid

    3 dec 2011
    3.069
    1.124
    113
    Vrouw
    Ik zou inderdaad ook accupunctuur of andere natuurlijke middelen proberen.
     
  7. Jessi79

    Jessi79 Fanatiek lid

    4 jan 2012
    4.550
    2.406
    113
    Mijn menstruaties zijn ook heftig. De eerste 2/3 dagen gebruik ik de grootste maat tampons en ieder uur verwisselen, en 's nachts een mega maandverband erbij. Dan blijft het bed in ieder geval schoon. Douchen doe ik ook met tampon in anders is het een bloedbad. En bij vakanties slik ik Primolut om de menstruatie uit te stellen indien nodig. Dag 3-5 red ik het met alleen een grote maat tampons, en dag 5-7 met een kleine.

    Succes met zwanger worden
     
  8. LeentjeWolkje

    LeentjeWolkje Actief lid

    22 jul 2020
    170
    291
    63
    Vrouw
    Ik weet niet meer waar ik het heb gelezen, maar tijdens de eerste Covid golf waren er verpleegsters die hun menstruatie hadden en uren zo'n beschermend pak aan hadden en dus niet even konden gaan verversen zonder alles weer helemaal uit te trekken. Die vertelden toen dat ze een incontentieluier droegen om alles op te vangen, zowel urine als menstruatiebloed. Vreselijk voor die mensen... maar misschien wel een tip om de nacht door te komen?
     
  9. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.491
    3.160
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    ik dacht dat leentje het al zou noemen - maar voor de nachten; menstruatie ondergoed? of incontinentie ondergoed?
    https://www.underwunder.nl/nl/dames-slip-donkerblauw-fuchsia.html
    dit merk heeft officieel incontinentie ondergoed - maar het is ook bruikbaar bij menstruaties zónder dat het er gelijk zo genant uitziet (en voelt) . Deze is nog redelijk betaalbaar en volgens mij kun je voor 10 euro er 1 uit proberen... ?

    wellicht geeft dat wat rust?
     
  10. rocketscience

    rocketscience Fanatiek lid

    16 feb 2015
    4.170
    3.124
    113
    Vrouw
    Je zegt dat de gyn je helemaal onderzocht heeft en geen endometriose heeft gevonden. Heb je dan een kijkoperatie gehad?

    ‘snachts zou ik sowieso werken met de grootste tampon (ob, die b-merken werken bij mij niet) en groot maandverband / kraamverband. En die heftige dagen niet douchen zonder tampon, of de tampon meteen klaarleggen om in te brengen na het douchen.
     
  11. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    15.464
    1.646
    113
    Brabant
    Menstruatie cup.
    Echt
    Doen
    !!!


    Ik vloei enorm, inderdaad ook elk uur een supersupertampon.
    En waar ze zeggen dat je met een cup een halve door kan, kan ik op de zwaarste dagen er 2-3 uur mee voort. Maar dat is dus zoveel beter al!
    Op de mindere dagen (ik vloei 2 weken) kan ik er echt uren meer voort.
    Mijn leven is er zonder gekheid echt op vooruit gegaan!
     
  12. LeentjeWolkje

    LeentjeWolkje Actief lid

    22 jul 2020
    170
    291
    63
    Vrouw
    Inderdaad, hoe kon ik het vergeten ;) Daar kun je inderdaad al een stuk van je problemen mee oplossen.

    Mag ik even een vraag daarover stellen? Stel dat je 'm 's nachts indoet, en hij zit na 2-3 uur vol... wat dan? Voor zover ik heb begrepen zit de cup vastgezogen, dus er kan geen bloed meer langs. Al dat bloed blijft dan gewoon boven de cup zitten? Als je er een nacht mee doorslaapt geeft dat de volgende ochtend toch een zondvloed? En hoe gezond is dat dan eigenlijk nog?
     
  13. MnnW

    MnnW Fanatiek lid

    10 jun 2013
    3.151
    2.237
    113
    Vrouw
    Mogelijk helpt het iets om een NSAID (bijvoorbeeld ibuprofen of naproxen) te sikken tijdens je menstruaties? Die pijnstillers zorgen er ook voor dat de vaatjes in je baarmoeder wat vernauwen waardoor bloedverlies kan verminderen.

    Ook kun je met je huisarts of gynaecoloog overleggen of je geen cyklokapron kunt gebruiken om het bloedverlies te verminderen. Dit mag niet gebruikt worden tijdens een zwangerschap (omdat er te weinig over bekend is wb veiligheid), maar ja.. als je ongesteld bent ben je natuurlijk niet zwanger en het is weer uit je lijf voordat je ovuleert (de halfwaardetijd is 3 uur, dus na een paar dagen is het weg).

    Het lijkt me dat dit opties zijn die de gynaecoloog ook wel geopperd heeft, maar wellicht niet en dan kun je hier misschien iets mee...
     
  14. Sophy

    Sophy VIP lid

    28 aug 2011
    5.777
    2.677
    113
    Noord-Holland
    Bezoek een acupuncturist. We hebben punten om het bloeden te laten stoppen als symptoombestrijding, maar ook om je menstruatie beter te reguleren. Ik kan me voorstellen dat je met zoveel bloedverlies ook problemen met ijzer en bv duizeligheid krijgt.
     
  15. Lola1982

    Lola1982 VIP lid

    16 jul 2007
    18.000
    1.841
    113
    Heel herkenbaar. Ik mag geen hormonale anti conceptie gebruiken dus elke maand 2 dagen feest. Kan amper een kant op. De grootste tampons en maandverband helpen daarbij. Wel moet ik inderdaad elk uur verschonen. Nachten zijn een ramp. Ik heb ook geen oplossing helaas.
     
  16. Ienemine

    Ienemine Fanatiek lid

    20 feb 2018
    1.359
    775
    113
    Vrouw
    Menstruatie cup kan veel meer opvangen dan tampons wat een uitkomst is dat!
    Sterkte hoor want het is zo vervelend
     
  17. Paardenbloem

    Paardenbloem Niet meer actief

    Ik heb ook (eenmalig) cyclokapron gebruikt tijdens de eerste menstruatie na mijn eerste bevalling. Dat was ook echt een mega dramatisch bloedbad wat maar niet ophield.
    Maar die medicatie hielp wel goed, ik zou ook eens bij de gynaecoloog informeren of dat een optie is?
    Toevallig besprak de gynaecoloog gisteren met mij dat dat een optie is als bloedverlies je erg beperkt in je dagelijks leven. (Nu bij mij is het weer heel hevig na bevalling/miskraam en curettage)
     
  18. rocketscience

    rocketscience Fanatiek lid

    16 feb 2015
    4.170
    3.124
    113
    Vrouw
    Ik heb er heel wat geprobeerd maar het blijft gewoon een bloedbad bij mij. Stolsels die ik tijdens menstruatie verlies passen per stuk in een cup.
     
  19. Mariannetje

    Mariannetje Bekend lid

    6 dec 2006
    975
    247
    43
    Vrouw
    aan de kust
    Een vriendin van mij vertelde mij ook eens dat zij zo zeer heftig menstrueerde (dacht dat ik al erg was, maar zij is erger) en heeft mij verteld dat zij haar baarmoederslijmvlies wand heeft laten wegbranden (iets in die trant) dan wordt er geen slijmvlies meer opgebouwd en is de menstruatie minder of in haar geval zelfs weg. Zij wilt ook geen kinderen meer, dus die stap is dan makkelijker.

    lees dat jij nog wel zwanger wilt raken, dan heb je dat slijmvlies nog nodig en is het nu nog niet handig om aan te raden
     
  20. Lamode

    Lamode Bekend lid

    19 feb 2014
    796
    183
    43
    Vrouw
    @SophieA ik las je verhaal en herken mezelf er enorm in. Ik ben toen net als jij doorverwezen naar de gyn en die heeft na een echo ook niks gevonden (gelukkig).

    Maar goed, hiermee was mijn probleem niet opgelost. Ik heb het geluk dat ik een zorgzame gyn heb die mij tabletten heeft voorgeschreven die ik 3x per dag de eerste dagen van de menstruatie moet slikken.
    Deze medicatie (soort van vitamine K) kan gebruikt worden zonder nadelen zei ze.

    Ik kan niet meer zonder!! Eindelijk kan ik de nacht doorslapen en wakker worden in een schoon bed! Of in weekenden/vakanties het niet erg vinden ongesteld te zijn omdat mijn menstruatie gewoon halveert!

    Is dit geen optie voor je?
     

Deel Deze Pagina