Wie laat zich niet vaccineren club 2.0

Discussie in 'Algemene clubs' gestart door Bloempjelief, 8 jul 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Maelyn

    Maelyn Actief lid

    12 apr 2017
    124
    140
    43
    NULL
    NULL
    Echt verplichten als in uit je huis slepen en onder dwang een spuit zetten lijkt me onmogelijk. Een nieuw beleid waarbij er voor nog meer situaties een vaccinatiebewijs getoond moet worden zie ik helaas wel gebeuren. Dan ben je in directe zin niet verplicht, maar indirect wel aangezien je anders steeds meer uitgesloten wordt van de maatschappij. Wat ik hier vooral eng aan vind is dat de overheid op deze manier steeds meer macht krijgt over wat het volk allemaal wel en niet mag doen. Je ziet nu al dat de schuld van de huidige corona situatie door de media wordt neergelegd bij ongevaccineerden (en jongeren, maar die worden sowieso al vaak als schuldige weggezet). Helaas nemen veel mensen de woorden van het kabinet/ de media over en krijg je een groter wordende groep mensen die ‘tegen’ de ongevaccineerden is en zich het superieure volk voelen.

    Corona komen we niet samen doorheen, corona drijft ons als volk steeds verder uit elkaar.
     
  2. Spectre

    Spectre VIP lid

    5 nov 2015
    17.949
    16.985
    113
    Vrouw
    Bij mij op het werk moet het ook nog zodra je je gaat verplaatsen... :$ beleid van de baas. Slaat werkelijk nergens op want ik doe hem op als ik naar de kantine loop, als ik dan zit dan doe ik hem af, maar zit dan toch alsnog met collega's in een afgesloten ruimte, wel op afstand maar dat helpt dan ook echt niet meer als het in de lucht hangt:rolleyes:
     
    Rosa Canina vindt dit leuk.
  3. Nikki23

    Nikki23 Fanatiek lid

    26 mei 2007
    1.907
    1.878
    113
    ja vreselijk hoe mensen zondebokken aanwijzen. Ik kwam net dit berichtje tegen op Facebook en vond het wel heel treffend!
     

    Bijgevoegde bestanden:

    Riverdale87, Cin85, SAARC en 6 anderen vinden dit leuk.
  4. Mim89

    Mim89 VIP lid

    29 jan 2019
    8.781
    7.099
    113
    Vrouw
    Dat is idd goed omschreven. Er wordt gewoon een heel vies spelletje gespeeld. En ik snap die branche echt wel. Die waren ook blij dat ze eindelijk weer open mochten. Zowel hun als de jongeren dachten zich gewoon netjes aan de regels te houden. Maarja als de regels steeds veranderen... Ik hoop dat door dit van meer mensen de ogen zijn geopend...
     
    Saartje33 en Rosa Canina vinden dit leuk.
  5. Duma

    Duma Bekend lid

    13 sep 2007
    973
    908
    93
    #145 Duma, 10 jul 2021
    Laatst bewerkt: 10 jul 2021
    Vreemd toch. Een wet er voor aangenomen?
    Er zijn toch gewoon objectieve criteria waaraan het moet voldoen om een A status te krijgen. Daar voldoet het niet aan. En dan gaat ze een wet er voor aannemen zodat het het toch wordt. Heel vreemd.

    Hadden ze niet ook de definitie veranderd om iets een pandemie te noemen? Normaal gesproken mochten ze dit ook geen pandemie noemen geloof ik.
    Even opgezocht en ik vond deze link uit 2010. Toen was blijkbaar hetzelfde gaande met de Mexicaanse griep.
    https://www.vpro.nl/argos/speel~POMS_VPRO_345534~de-maakbare-griep-pandemie-argos~.html

    Ik kijk trouwens graag naar BLCKBX op YouTube, goede interviews! Nu bijv. met de oprichters van ID&T.
     
    Rosa Canina en SAARC vinden dit leuk.
  6. Spectre

    Spectre VIP lid

    5 nov 2015
    17.949
    16.985
    113
    Vrouw
    Volgen jullie Maurice de Hond? Hij schrijft af en toe stukken die echt raken. Zo schreef hij laatst een stuk 'weg met afstand houden, geef elkaar een hand'. Dat stuk heeft me best geraakt.
    Als ik kijk naar mijn ouders, ze knuffelen hun kleinkinderen wel, maar hun eigen kinderen durven ze nog geen hand of knuffel te geven. En ik kan het ze ook niet aanrekenen, als het zo wordt ingeprent. Maar eigenlijk is het vreselijk. Je eigen kind geen knuffel meer te durven geven, of zelfs geen hand (ook nu ze beide gevaccineerd zijn). En dat al 1,5 jaar lang. Ik vraag me af of we op een duur er niet zo vervreemd van zijn dat we het ook nooit meer gaan doen.
     
    Rosa Canina vindt dit leuk.
  7. din0

    din0 Fanatiek lid

    14 aug 2011
    4.523
    1.483
    113
    Ik hoop dat het snel klaar is.
    Maar ben bang nu ze de besmettingen mee tellen, en niet de ziekenhuis opnames dat we nog wel even zoet zijn.

    T is best wel eng, wetten die veranderen.
    Hameren op vacineren.

    Vakantie dat belangrijker is dan geld pompen in eigen land.
    Buitenlandse reizen zijn goedkoper dan hier een weekje weg.
    Feestjes dat weer niet mag terwijl het wel nodig is.
    Jongeren willen ook weer leven.

    Kinderen die straks weer thuis zitten om de besmettingen terwijl de meeste ouderen al de prik hebben gehad,.
    Wij moeten hun beschermen maar als ik naar mijn oma kijk die leeft al anderhalf jaar alleen geen gezamenlijke spelletjes of koffie omdat ze bang zijn.
    86 jr dus hoe lang gaat zij deze wereld aan kunnen.
    En kinderen die weg zakken.
    Dus waar zijn wij mee bezig.
     
    Rosa Canina vindt dit leuk.
  8. Wish05

    Wish05 Actief lid

    5 apr 2020
    281
    635
    93
    Dat. Ik snap dat echt niet. Las gister ook veel reacties op de nieuwssites dat men toch blijft wijzen naar de jongeren, het niet naleven van de maatregelen en de niet gevaccineerden. Ik vraag me oprecht af wat voor persoon er achter dat scherm zit.
     
    Rosa Canina vindt dit leuk.
  9. Splitijsje

    Splitijsje Fanatiek lid

    21 nov 2020
    2.969
    3.059
    113
    Vrouw
    Na weken te hebben meegelezen in het vorige topic nu dan hier hopelijk in veiligheid hoop ik :thumup: (een stukje) van mijn gedachten en zorgen. Wat ik lastig vind is dat wanneer je kritisch bent op het overheidsbeleid ik al snel als wappie word weg gezet, waarmee je mij monddood maakt en het gesprek dus klaar is.

    Op mijn werk ben ik van mijn directe collega's (negen) de enige die zich niet laat vaccineren. Bij mijn vriendinnen en hun partners vind ik gelijkgestemden.

    Het vertrouwen in de overheid en de MSM in het algemeen baart mij zorgen: ministers hebben glashard gelogen over de toeslagen affaire, een functie elders voor Omtzigt, bonnetjes (Teeven), documentaire over D66 (nee, is niet aangepast, oh toch wel, maar daar had ik -Kaag- niks mee te maken (lekker zulk leiderschap) en oh ja, toch wel en ik ben verantwoordelijk). Waarom zou ten aanzien van Corona dan wel 100% de waarheid worden gesproken? Eerst waren het aantal ziekenhuisopnames leidend, toen het aantal besmettingen, nu het aantal vaccinaties heel belangrijk is. Rutte had zich tot nog niet zo lang geleden nog nooit laten testen, want alleen testen bij klachten en nu moet iedereen zich massaal laten testen (ziek totdat het tegendeel is bewezen). Bij het verkiezingsdebat op RTL; alle aanwezige journalisten was gevraagd om zich preventief te laten testen, maar Rutte wist van niks en had de vraag ook niet gehad...? Op zijn minst bijzonder. Steeds weer wordt er een andere reden bedacht om maar maatregelen in te blijven zetten en met welk doel? En nu krijgen de jongeren de schuld, waarmee (denk ik) de druk wordt opgevoerd om hen te laten vaccineren. In deze crisis lijkt alles geoorloofd (5 miljard niet kunnen verantwoorden onder het mom van "joh, het is crisis"), om nog maar niet te spreken over de kosten van de testsamenleving (meer dan 900 miljoen) terwijl daar nu alweer de rem op komt. Volgens Follow the Money ( interessant om te volgen) kost dat de samenleving per dag bakken met geld.

    Als ik al de kans krijg om vragen te stellen -als mensen wel openstaan voor een gesprek- weten veel mensen niet dat het ANP recent is gekocht door iemand die zich openlijk negatief uitlaat over 'anti-vaxxers', vindt dat deze mensen geen podium meer zouden moeten mogen krijgen en erger nog: geen recht meer zouden moeten hebben op reguliere zorg (uitspraken terug te vinden op Nu.nl).
    Het conditioneren van mensen (kracht van herhaling) en verdergaand: bepalen wat en hoe mensen denken is ook niks nieuws. In Noord-Korea en Rusland bepalen de regeringsleiders precies wat er wel en niet in het nieuws komt en verdwijn je (onder verdachte omstandigheden) als je je kritisch uitlaat tegen de overheid en wordt daarmee een tegengeluid kei hard afgestraft. Als ik dan zeg: we gaan aardig deze kant op, kijken mensen me raar aan. Maar ben ik zo gek dat ik overeenkomsten zie met het social credit systeem van China? Ons gedrag wordt steeds meer gemonitord (denk aan het belteam van Hugo als je in verplichte quarantaine moet, een boa die langs kan komen als je niet opneemt, de burgemeester die ingeschakeld kan worden en de bijbehorende boete, de 'noodzaak' om je eerst te laten testen alvorens je naar een festival 'mag'). En dat alles via apps, BSN/DigiD waarvan de privacy ook niet waterdicht is gebleken (datalekken GGD) en in de wet zelfs staat dat het kan zijn dat bijzondere persoonsgegevens zoals een IP-adres gedeeld kan worden met andere EU-lidstaten (Corona melder app). Of je voor of tegen bent, feit is dat niemand de lange termijn gevolgen van het vaccin kent en het verleden heeft bij andere vaccinaties wel bijwerkingen aangetoond (Mexicaanse griep). Het lijkt wel
    Ik krijg sterk het gevoel van hiding in plain sight: wetten veranderen waar we bij staan, onze rechten/vrijheden worden ingeperkt en dat allemaal onder de noemer: gezondheid. Wij mij betreft heeft een en ander weinig meer met gezondheid te maken. Nu COVID de A-status heeft ligt er een wettelijke grond slag voor: gedwongen opname tot isolatie of thuisisolatie, gedwongen onderzoek, gedwongen quarantaine (inclusief medisch toezicht), verbod van beroepsuitoefening. Dit betekent dat een arts bij slechts een vermoeden van COVID al een meldingsplicht heeft bij de GGD met je BSN en al, zonder dat jouw toestemming daarvoor nodig is (en de GGD moet dit vervolgens doorgeven aan de voorzitter van de veiligheidsregio en burgemeester). Ik probeer de maatregelen in verhouding te zien tot de ziekte, maar ik mis 'm compleet? (Zonder Corona te ontkennen!)

    Ik volg sindskort Robert W Malone, de uitvinder van het MRNA principe (al wordt hij geghost op internet en trekken mensen nu in twijfel dat hij dat is) en zelfs hij heeft sterke twijfels over het vaccin. Ook dat wordt afgestraft: hij was van LinkedIn verwijderd (maar nu gelukkig weer terug). Feit is ook dat meerdere mensen hier stinkend rijk van worden (Sywert, Pfizer 21,6 miljard) en Hugo zelfs voor 2022 al vaccins heeft ingekocht (bron NRC) dat ik denk: heeft hij een glazen bol? Eerst had je een vaccin nodig, toen een mix en nu spreken we al over boosters.

    Angst is een slechte raadgever en toch lijkt het beleid uitsluitend hierop te worden gebaseerd. Helaas is er nog geen euro geïnvesteerd in extra personeel of meer ziekenhuizen. Als ik alles bij elkaar op tel word ik er verdrietig van.
     
    11131618, Justme1985, Cin85 en 8 anderen vinden dit leuk.
  10. spruitje80

    spruitje80 Fanatiek lid

    5 jul 2016
    4.402
    3.952
    113
    noord holland
    Ik denk dat dit wel mee gaat vallen als blijkt dat de ziekenhuisopnames er niet van gaan stijgen.
    Daar zit altijd een vertraging in voordat iemand na een besmetting zo ziek wordt en naar een ziekenhuis moet. Om daar nu op te wachten totdat je dat weet, en ondertussen massaal grote groepen bij elkaar te laten, die ook nu eens geen afstand houden, is ook een vreemde keuze.
    Het zal wel duidelijk gaan worden de aankomende week, twee weken of het dus mee valt en alleen bij besmettingen blijft.
    De doelgroep waarin nu hoge besmettingen zijn, zijn op zich niet degene die zo ziek worden dat ze in het ziekenhuis komen.
    Ik verwacht dus wel dat als die ziekenhuisopnames niet bizar gaan stijgen in Europa dat wellicht die kleurcoderingen ook anders gaan uitvallen. Nu zijn ze nog gebaseerd op besmettingen omdát die gerelateerd zijn aan hoge aantallen ziekenhuisopnames.
     
  11. Bloempjelief

    Bloempjelief VIP lid

    28 mrt 2020
    7.757
    6.930
    113
    Vrouw
    Het Outbreak Management Team dat het kabinet adviseert over coronazaken heeft twijfels of het Janssen-vaccin wel snelle immuniteit biedt tegen de deltavariant. Coronaminister De Jonge buigt zich over de bedenkingen van het OMT, laat hij de Kamer weten.

    ————————

    Ik ben benieuwd hoeveel van dit soort berichten er nog gaan volgen! Zit je dan met je Jansen vaccin en dacht je na 1x lekker klaar te zijn.
     
  12. rocketscience

    rocketscience Fanatiek lid

    16 feb 2015
    4.170
    3.124
    113
    Vrouw
    Ik heb zo’n vermoeden dat het niets meer uitmaakt of die ziekenhuiscijfers omhoog gaan of niet, daar is het ze al lang niet meer om te doen.

    Denk eerder dat ze straks de maatregelen aangescherpt houden omdat de vaccinatiegraad te laag is. Dus zolang niet iedereen zich heeft laten vaccineren moet NL gezamenlijk op de blaren zitten.
     
  13. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.733
    113
    Ik denk dat die ziekenhuisopnames hen geen moer uitmaken.
    Er is om de een of amdere reden besloten dat werkelijk iedereen in NL die prik moet (want ik ben ervan overtuigd dat 6-11 ook volgt) en tot die tijd komt er elke 2 maanden een reden om weer aan te scherpen totdat iedereen zo murw geslagen is dat je die prik neemt.
     
    Saartje33 vindt dit leuk.
  14. din0

    din0 Fanatiek lid

    14 aug 2011
    4.523
    1.483
    113
    Ben dus niet de enige die zo denkt.

    We gaan het zien.
    Straks na de vakantie gekte komt er een grote hoeveelheid terug met besmettingen.
    T is niet anders en heb me er maar op ingesteld.
    Zolang dochter maar mag starten in okt dan ben ik blij.
     
  15. Mim89

    Mim89 VIP lid

    29 jan 2019
    8.781
    7.099
    113
    Vrouw
    Dit alleen laat al zien hoe weinig er bekend is over de vaccinaties.
     
  16. Mim89

    Mim89 VIP lid

    29 jan 2019
    8.781
    7.099
    113
    Vrouw
    SAARC en Nikki23 vinden dit leuk.
  17. Rosa Canina

    Rosa Canina Fanatiek lid

    28 sep 2009
    3.410
    1.065
    113
    Wat is 6-11?
     
  18. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.733
    113
    O sorry, 6-11 jarigen
     
    Rosa Canina vindt dit leuk.
  19. rocketscience

    rocketscience Fanatiek lid

    16 feb 2015
    4.170
    3.124
    113
    Vrouw
  20. Mim89

    Mim89 VIP lid

    29 jan 2019
    8.781
    7.099
    113
    Vrouw
    Haha ja ik vind het juist een goed stuk :D
     

Deel Deze Pagina