Haar enorm kort knippen ?

Discussie in 'De lounge' gestart door Hippo89, 11 jul 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. cowgirl80

    cowgirl80 VIP lid

    28 jul 2010
    7.502
    6.204
    113
    zuid-holland zuid
    Nou ik maakte me gewoon helemaal gek over mijn haar, ik stond iedere dag de haren te tellen die uitvielen, iedere dag mijn dunne plekken bekijken of ze nog dunner waren geworden. Als ik losse haren op mijn kleding zag liggen schoot in meteen in de paniek…… Ik was het zo spuugzat om zo met mijn haar bezig te zijn!
    En daarnaast zag het lange haar er ook echt niet meer uit. Ik zag dat toen zelf nog niet zo erg in, maar ik zie er nu echt 10x verzorgder uit dan met die dunne droge bos pluis.

    Over de mening van een ander: tja die mensen kennen niet je hele verhaal waarschijnlijk, weten niet wat er speelt. Ik word wel echt giftig over grapjes mbt kort-pittige-kapsels omdat er heel veel vrouwen zijn voor wie het geen keuze is. Ik heb over mijn jongenskoppie ook negatief commentaar gehad, ook van mannelijke collegas zelfs o_O Maar ik ben er zelf gelukkig mee nu, het scheelt me gewoon veel zorgen en stress.

    Het kan bij jou later altijd weer toch, lang haar? Je kan het ook zien als een tijdelijke fase. Uittesten met een goedkope carnavalspruik zou ik niet doen, dat staat bij iedereen vreselijk en lachwekkend. Ik zou eerder eens bij een goede kapper gaan praten.
     
    Syane, Neuzeke en Vero0504 vinden dit leuk.
  2. Hippo89

    Hippo89 VIP lid

    11 dec 2012
    7.351
    319
    83
    Vrouw
    Ik herken mij daar wel in, elke keer zie je toch weer dat het beetje beetje meer uitdunt, ik had best een dikke bos haar en nu is dit het enige wat ik nog heb over mijn hele hoofd
    ( ik probeer een foto toe te voegen)

    eigenlijk een heel zielig staartje ik maakt dan meestal een staart, doe hier een harige knot in met dezelfde haarkleur als mij zelf en vouw de haren die nog heb er omheen, werkt opzich perfect ware het niet dat je nu dus mijn hoofdhuid steeds meer ziet.

    mijn gevoel zegt eigenlijk dat ik toch wel neig naar knippen, alleen ik ben heel gevoelig voor de mening van een ander en ik heb een hoop school plein moeders die nooit interesse in iemand tonen behalve als er misschien een interessant verhaal in kan zitten, dan praten ze opeens met je, en ik heb het niet in mij om te zeggen dat het ze niet aangaat, want ik ken ze eigenlijk niet en wil ze eigenlijk niets vertellen, ik wil niet dat mensen alleen begrip kunnen opbrengen voor een keuze omdat ze de reden weten. Ik heb geen problemen met vertellen bij oprechte interesse maar dat hele negeren en zo opeens goh waarom heb je dat gedaan dan … zit ik niet op te wachten, en dan inderdaad nog wat ze er van vinden, of dat ze hardop durven zeggen dat het me niet staat, zou dat best erg vinden,

    stom hè, ik adviseer anderen juist altijd bij zulke dingen niet te geven om de mening van een ander, maar bij mezelf kan ik het niet helpen.
     
  3. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.695
    14.045
    113
    Zou t eerst tot schouders brengen, denk dat je dan al veel winst hebt mbt kammen/uitval.

    Ik heb een smal lang gezicht en heb ook een kort koppie gehad maar ik heb dan echt een jongenskoppie in alle opzichten. Dus maar gauw weer op lengte laten groeien.

    Er zijn bij verschillende kapsalons programma's dat je kan zien wat een bepaald model kapsel voor precies JOUW gezicht doet.
     
  4. cowgirl80

    cowgirl80 VIP lid

    28 jul 2010
    7.502
    6.204
    113
    zuid-holland zuid
    Maar waarom zouden de schoolpleinmoeders denken dat er een interessant verhaal is? Je loopt niet met een zgn “kankersjaaltje” te zwaaien ofzo… je hebt gewoon een mooie frisse nieuwe coupe! En als iemand er naar vraagt dan kun je dat toch zeggen, dat je zin had in eens iets heel anders.
    Ik weet niet hoe oud je bent, maar veel vrouwen krijgen rond de overgang dunner haar en op ons schoolplein zijn veel oudere moeders met een korter kapsel. Die krijgen echt niet allemaal commentaar hoor, zou me wat zijn. Misschien de eerste paar dagen, als je het net hebt laten knippen , dat mensen er wat over zeggen, maar daarna is het klaar.
     
    Zoe123 en Neuzeke vinden dit leuk.
  5. Eenkadootje

    Eenkadootje Fanatiek lid

    5 mrt 2013
    4.533
    2.339
    113
    Ik ben in 1,5 jaar van haar tot aan de billen tot korte bob gegaan.
    Ook een bol gezicht met een maatje of 2 meer.
    Alleen ik heb heel dik en veel haar, dat is schijnbaar ook heel lastig knippen tot een goed model. De laatste keer heb ik de kapster de vrije hand gegeven, en nu pas zit het echt naar me zin.

    Voorheen ging ik met een plaatje met wat ik leuk vond, maar ja ik heb ander haar dan die modellen, de laatste keer zei ik ook.. ik kan beter laten zien, wat ik absoluut niet wil en jou de vrije hand geven. Maar goed, dat kan enkel als je veel vertrouwen in je kapster hebt. Zij kleurt elke 3 weken mijn haar, en ik ga al jaren naar haar toe.

    Dus kijk op pinterest wat je wel en absoluut je niet leuk vind en bespreek dat met je kapster en laat haar ook ideeen aanbrengen. Kies wel een goede kapster en geen net afgestudeerd en moet toch nog veel leren type.
    En bedenk je ook telkens een stukje korter.
     
    Hippo89 vindt dit leuk.
  6. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    3 sep 2019
    10.783
    15.337
    113
    Vrouw
    Zo ver moet je niet nadenken.
    Schoolpleinmoeders zijn vaak geen vriendinnen dus daar ben je geen uitleg aan verschuldigd uiteindelijk.
    Je kan haarverlies hebben door zoveel verschillende redenen .
    Als je dan toch de vraag krijgt waarom je uw haar liet knippen, dan kan je ook gewoon zeggen dat je het tijd vond voor wat anders.
    Heb je wel behoefte om uw verhaal te delen, kan daf natuurlijk ook.
     
    Zoe123, cowgirl80 en Hippo89 vinden dit leuk.
  7. Hippo89

    Hippo89 VIP lid

    11 dec 2012
    7.351
    319
    83
    Vrouw

    Nee dat klopt maar sommige moeders bij ons op het schoolplein zijn die moeders die overal bovenop zitten.

    willen alles weten, echt alles.

    Ik haal bijv 99 van de 100 keer de kinderen uit school ( en brengen idem dito) ik werk nl niet en mijn man wel.

    maar wanneer hij ze dan wel brengt of haalt omdat hij bijv een dienst heeft wat anders is dan normaal, zitten ze er meteen bovenop. Alles goed met de vrouw ? Nou jij bent er ook nooit, je zou nu haast denken dat er wat is,

    en als hij ze een 5 dagen achtereen brengt en haalt omdat ik die week bijv niet lekker in orde ben komen ze naar me toe wanneer ik er weer ben “ nou ik zei tegen x…. Je zou haast denken dat ze uit elkaar zijn”

    en zo zit er achter elk ding wat ik doe schijnbaar een leuk roddel verhaaltje, maar niet alleen bij mij hoor, is zo’n groepje van 4-5 moeders die het bij iedereen doen, en sommigen kunnen er beter tegen dan ik, ik zwicht er te makkelijk voor en lul maar mee om het gehad te hebben “ hahaha ja dat zul je haast denken hè, nee gelukkig zijn we nog samen, gewoon even een weekje niet zo lekker in orde “

    en andere moeders zijn weer heel stellig, denk wat je wil denken….. en die ontkennen noch bevestigen.

    ik ben overigens net 32.
     
  8. Novi

    Novi Niet meer actief

    Ik zou het of nog even afwachten of voor een tussenoplossing gaan en je haar tot schouderlengte knippen. Van het hele korte ben je (nog) niet overtuigd. Het zou een enorm verschil zijn met de lengte nu. Dus daar moet je wel echt achter staan.
     
    Hippo89 en Neuzeke vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina