Gisteren wat restjes van de verjaardagshapjes verwerkt tot wrappizza’s (wraps belegd met mengsel van crème fraiche en rode pesto, daarop reepjes puntpaprika, mozzarella, rauwe ham en rucola). Samen met wat overgebleven quiche was dat een lekker simpel feestmaal. Vandaag Ajam Paniki met kokosrijst en banaan.
Voor man en kinderen: Kipvleugels uit de oven, gebakken aardappeltjes, chermoula en zelfgebakken brood (uit de vriezer). Voor mezelf ook kipvleugels en maak ik een salade met witte bonen.
Geen idee wat prosciutto is, maar mozzarella wordt toch niet van rauwe melk gemaakt? https://mobiel.voedingscentrum.nl/nl/zwanger-en-kind/zwanger/wat-kan-ik-wel-en-niet-eten-tijdens-mijn-zwangerschap-/kan-ik-dit-eten-als-ik-zwanger-ben/mozzarella-5.aspx#:~:text=In Nederland kun je mozzarella,zijn veilig om te eten.
prosciutto is een rauwe ham (als ik het goed schrijf, zo wil mijn autocorrect het in ieder geval graag .). En in NL mag je inderdaad gelukkig gewoon mozzarella. Doe hem voor de zekerheid wel mee de oven in met de ham, dan kan het sowieso niet misgaan!
Ik heb van alles in huis gehaald voor een salade met little gem, tomaatjes, gegrilde Courgette, groene asperges en paprika en wortel. En daarbij spaghetti. Lang verhaal kort: Geen zin om te koken, kind en man halen MC donalds en ik eet een tosti.
Wij gaan pasteitjes maken. Een variant met kaas en een aantal met gehakt. normaal gesproken maken we dit op z’n Antilliaans, maar we gaan het vandaag proberen te maken in de oven met taartdeeg.
Pitabroodjes met shoarma. Heb het laatste oppaskindje tot 18.15 en moet om 18.30 op een vergadering zijn. Dus de bakjes rauwkost al klaar staan, alleen nog even vlees bakken en broodjes.
Man eet niet thuis. Heb pastasaus uit de vriezer gehaald, kook er penne bij en wat sla met komkommer en tomaat.
Ik heb net een halve pot sambal of de de kipfilets heen gegooid. Die ga ik dalijk bakken met een uitje en paprika. Op het eind nog wsg feta erdoorheen. Zodat dat een beetje smelt. Ernaast een blus-salade met ijsbergsla en komkommer
Kinderen aten wortels met honing en tijm, krieltjes en slavinken wij eten zuurdesembrood met rucola, tomaat , rode ui , biefstuk en truffelmayonaise
Ik had nog verse tuinbonen van de markt (in de peul). Die eten we graag simpel gekookt per stuk met onze handen. (dan dubbeldoppen we ze met onze tanden, de schilletjes zijn een stuk minder favoriet). Hierbij had ik een soort warme salade van bulgur, aangebakken kleine stukjes courgette, gestoomde broccoli, rauwe groene paprika, feta en geroosterde zonnepitjes. Zoiets vraagt natuurlijk om een bult verse kruiden, maar die had ik niet in huis. Dus ik had een kruidenolie gemaakt van olijfolie en Euroma kruiden voor vis scandinavische stijl (mn veel groene kruiden, citroenige dingen, peperige dingen en mosterdzaad en sumac). Werkte prima!
Vandaag gebakken nasi met kipsate en kip ketjap (drumsticks) uit de slowcoocker. Daarbij boontjes, zoetzure komkommer en een gebakken eitje
De groene curry van gisteren was niet zo'n succes haha. Vandaag word het de lasagne met komkommersalade.