Uitgerekend 16 mei t/m 31 mei - Deel 2

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door Gloriosa, 31 mei 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. roever

    roever Niet meer actief

    Het is ook niet het niet willen of er niet voor willen knokken..
    Maar met 3 kleuters/peuters/dreumes om me heen is t gewoonweg niet altijd haalbaar… :)

    voor nu nog geen keuzes gemaakt haha en geef ik zowel borst als kunst.
    Het kolven lukt me gewoon niet op dit moment.


    @slapen
    Wat is dat? :s Savonds/snachts maakt ze 1 lange ruk van 5/6 uurtjes, de rest slaapt ze onrustig en kort. Verre van fijn, maar moeten het er maar mee doen haha
    Vanaf vandaag gaan we wel kijken of we een soort schema in kunnen gaan voeren, zodat het voor iedereen hier in huis duidelijk word… voor zowel voeding als slaap.
    Maakt overigens ook geen fluit uit waar ze ligt, slapen is voor apen :/
    Ze heeft het wel nodig want ze is behoorlijk humeurig typetje zodra ze wakker is.
     
  2. Maan84

    Maan84 Fanatiek lid

    6 mrt 2020
    1.558
    866
    113
    Ede
    Hahah slapen is voor apen. Wij zeggen hier: wakker blijven want slapen is voor watjes!

    Ik heb twee grote kinderen en een vent en dan is het kolven al een heel gedoe. Ik kolf nu wel waar ze bij zijn, maar in het begin werd ik wel eens chagrijnig van ze. Dat gedrentel om me heen en ze denken ook dat je tijdens het kolven nog steeds 290 vragen per uur kan beantwoorden en kan meezoeken naar gymschoenen. Grrrr!!!

    Hier is nog geen teken van een ritme. Ik zit elke avond met een huilende baby die dus niet slaapt en alleen maar honger heeft. Is dat clusteren en wat doen jullie ermee?
     
  3. Sterre*

    Sterre* Bekend lid

    4 jul 2017
    528
    413
    63
    Vrouw
    Hier ook een baby die meestal van half negen tot half elf wil clusteren in de avond en bij me wil zijn en ook wat huilerig is en soms ook krampjes. Vroeg naar bed zit er dus meestal niet in.

    overdag is ze gelukkig heel makkelijk en slaapt overal, dus dat maakt veel goed
     
    Maan84 vindt dit leuk.
  4. roever

    roever Niet meer actief

    Hier dus baby die eigenlijk heel de dag op momenten goed aangeeft dat ze moe is, maar in slaap vallen ho maar!!!
    Echt super frustrerend…
    She drives me crazyyyyyy
    Pfff wilde dat m’n lichaam t aankon haar heel de dag in draagdoek te hebben, scheelt veel frustraties bij haar en mij :(
     
    Maan84 vindt dit leuk.
  5. flothe

    flothe Bekend lid

    27 dec 2017
    540
    334
    63
    Hier precies hetzelfde einde middag en avond, veel meer onrust en vaker honger lijkt wel!
     
  6. Sterre*

    Sterre* Bekend lid

    4 jul 2017
    528
    413
    63
    Vrouw
    Alle baby’s lijken op elkaar :roflmao:
    Ze slaapt overdag als een Roosje en heel tevreden. Wil ik net gaan beginnen met koken, wordt ze onrustig, alsof ze het erom doet
     
    Maan84 vindt dit leuk.
  7. Dubbeltje82

    Dubbeltje82 VIP lid

    7 jan 2011
    11.704
    3.815
    113
    Vrouw
    Onrustblokje... Heel herkenbaar
     
    Sterre* en Maan84 vinden dit leuk.
  8. Eevie82

    Eevie82 Bekend lid

    2 jun 2018
    888
    1.184
    93
    Vrouw
    Heb een uur met dat krijsende onrustblokje op mijn arm gelopen, ligt nu in bed. Wat ik ook nog wel eens wil doen: naast box of bed kolven als zij erin ligt en de slaap niet kan vatten. Kolf erbij en door het getril en gezoem is ze in no time weg.

    Helaas hebben de overburen een groot feest, net op de dag dat ik heb besloten van 7 naar 6 voedingen te gaan. Waar is de tijd dat je even een briefje bij de buren in de bus deed? Als ik het had geweten had ik een dagje gewacht :rolleyes: Maar misschien slaapt ze wel extra lekker op de muziek haha.

    @Heidezicht Had jij niet afgelopen woensdag weer een echo? Hoe was het??:)
     
    Dubbeltje82 en Maan84 vinden dit leuk.
  9. Heidezicht

    Heidezicht Fanatiek lid

    20 jul 2020
    1.206
    1.156
    113
    Vrouw
    Vorige week al, was de vitaliteitsecho en die was goed. Maandag de termijnecho en 2 augustus de 1e weken GUO, tussendoor de NIPT nog. Spannende tijden dus nog.

    De emesafene haalt gelukkig de scherpe kantjes van de misselijkheid weg en ik denk dat ik sowieso het ergste gehad heb. Gaat nu van "erg en soms heel erg" naar "erg en soms minder erg" met de misselijkheid. Nog wel nagenoeg dagelijks overgeven. Ik herken dat helemaal niet van Mason, toen was ik alleen de hele dag licht weeig en dat kwam ook pas later (begon rond deze tijd). Helaas heeft mn bekken het zwaar, ik ben hypermobiel en dat werkt niet mee. Paardrijden is uit den boze en bij alle wat zwaardere of risico dingen moet ik een bekkenband om om erger te voorkomen.
    Maar, ook al klinkt bovenstaande misschien niet zo, gaat het wel heel goed eigenlijk. Afgelopen week was even gek, wetende dat het middenrif rond de 9 weken zwangerschap sluit en het daar dus eigenlijk bij Mason al mis ging, maar we weten heel goed dat we er geen invloed op hebben en alleen maar kunnen hopen dat dit kindje wel gezond is.
     
    Sterre*, roever, Maan84 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  10. Dubbeltje82

    Dubbeltje82 VIP lid

    7 jan 2011
    11.704
    3.815
    113
    Vrouw
  11. Mallejan

    Mallejan Bekend lid

    7 jan 2020
    940
    758
    93
    Vrouw
    Ik hoop met je mee!
     
  12. Mallejan

    Mallejan Bekend lid

    7 jan 2020
    940
    758
    93
    Vrouw
    Hier gaat t wel goed. Kleintje gaat snachts steeds langer slapen, erg fijn. En overdag slaapt ie ook zn uurtjes. Vanavond is het mama hangen haha. En indd zo’n avond van veel willen drinken en krampjes. Maar over t algemeen is die vrij mak en rustig.

    ik heb een Womboo shirt voor de momenten dat ie thuis onrustig is en ik bijvoorbeeld moet koken. Ik kan m ook vanuit het shirt voeden. Ik ben er erg blij mee in ieder geval en dan heb ik handen vrij en baby hangt bij mama
     
  13. Sarah00

    Sarah00 Actief lid

    14 dec 2018
    171
    208
    43
    Vrouw
    Heel herkenbaar die onrustblokjes. Vooral s avonds krampjes/reflux en vaak veel wiegen en knuffelen. S nachts slaapt ze nu wel netjes. Overdag nog vaak in de box, wagen, op schoot.

    @roever heel herkenbaar bij ons eerste kindje. Wij hebben haar eindeloos gedragen de eerste 6 maanden maar ja, dat moet wel kunnen inderdaad. En geen andere kindjes die rondlopen. Pittig hoor. Hoop echt dat het snel beter gaat.
     
    Sterre* vindt dit leuk.
  14. Sterre*

    Sterre* Bekend lid

    4 jul 2017
    528
    413
    63
    Vrouw
    Fijn dat de vitaliteitsecho goed was. Succes vast voor morgen!
     
  15. Sterre*

    Sterre* Bekend lid

    4 jul 2017
    528
    413
    63
    Vrouw
    Fijn steeds wat langer slapen. Hier vannacht ook 1 nachtvoeding om 3 uur, daarvoor 1 voeding gegeven toen ik slapen om 22.30 en net om 6.30 uur weer. Dus mag niet klagen :thumup:

    dat shirt was ik ook heel benieuwd naar. Zit ie daar wel strak in zoals in een zak/doek?
     
    Mallejan vindt dit leuk.
  16. flothe

    flothe Bekend lid

    27 dec 2017
    540
    334
    63
    De draagconsulent waar ik ben geweest raad hem af (althans, als je er echt op uit wilt) hij kan helaas niet de stevigheid bieden die een draagdoek of zak biedt omdat je hem nou eenmaal niet kan verstellen en je kleintje iedere week groter wordt. Misschien voor kleine stukjes in huis of lekker op de bank? Hoe doe jij dat @Mallejan?

    Ik heb de eerste weken een rekbare draagdoek gebruikt, best te doen en als hij eenmaal zat heel fijn. Had al een Tula FTG maar heb een Isara the one erbij gekocht omdat ik super veel goede ervaringen voorbij zag komen en daar heb ik hem sinds deze week in. Wat een fijn ding! Echt een tip; vind de Tula heel fijn maar de stof van de Isara is echt stukken fijner, veel zachter en vormbaarden om je kindje heen!

    Aan de ene kant gaat de tijd veel te snel, aan de andere kant kan ik niet wachten tot de kleine man groter wordt ;) hoe ervaren jullie dat? Hier begint ook al wat meer ritme/regelmaat te komen, vind ik zelf ook wel prettig! Hoe is dat bij jullie dames?

    En hoe vinden de dames het die van 2 naar 3 zijn gegaan? Ik wil ooit nog een derde maar absoluut niet nu hahaha, vindt het toch wel even pittig zeker omdat mijn twee kort op elkaar zijn gekomen. Is van 1 naar 2, of van 2 naar 3 pittiger wat jullie betreft?
     
  17. Mallejan

    Mallejan Bekend lid

    7 jan 2020
    940
    758
    93
    Vrouw
    Jaaa klopt hoor. Ik vind m voor in huis ideaal. Echt wandelen indd is die niet voor geschikt. Maar als je een huilmomenrje hebt terwijl je net wilt koken, vind ik ideaal. Maar een draagzak is stuk sterker voor buitenshuis om echt te wandelen enzo
     
  18. Mallejan

    Mallejan Bekend lid

    7 jan 2020
    940
    758
    93
    Vrouw
    Ja hij zit echt strak er in. En als die ff zon hangdag heeft vind ik t ideaal. Shirt aan en ik kan de was vouwen of stofzuigen of koken. Voor jn huis vind ik het heel fijn. Schijnt voor reflux babys ook ideaal te zijn
     
    Maan84 en Sterre* vinden dit leuk.
  19. Dubbeltje82

    Dubbeltje82 VIP lid

    7 jan 2011
    11.704
    3.815
    113
    Vrouw
    @flothe tussen 1 en 2 zat 1 jaar en 2 weken. Ik vond dat niet zo pittig. Onze oudste was zo makkelijk en kon ook makkelijk even in de box gezet worden als ik met de baby bezig moest. Tussen 2 en 3 zit bijna 8,5 jaar. We hebben met opzet wat langer ertussen gelaten ivm ASS van nummer 2. Dat wilden we eerst op de rit hebben. Nu 3 er is, loopt ze zo mee in het ritme van het gezin. Eerlijk ben ik blij dat we gewacht hebben. Maar de overgang van 1 naar 2 vond ik wel ingrijpender dan nu van 2 naar 3.
     
  20. Sterre*

    Sterre* Bekend lid

    4 jul 2017
    528
    413
    63
    Vrouw
    Hoe gaat het met jullie en de baby’s?
     

Deel Deze Pagina