Kind vanaf 12 jaar laten inenten corona

Discussie in 'Corona forum' gestart door Krabje, 6 jun 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.749
    113
    Jij denkt dat vaccineren de oplossing is.
    Maar niet iedereen gelooft dat. Ik vind de cijfers zoals we ze hier voorgeschoteld krijgen en ook in sommige andere landen echt niet overtuigend werken in het voordeel van vaccineren.
     
    Cin85, Riverdale87, Nikki23 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  2. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.388
    3.258
    113
    Het enige voordeel die ik momenteel zie is de ziekenhuis opnames…kan natuurlijk niet voorspellen hoe dit de komende weken gaat worden.
    Maar als ik kijk naar het aantal besmettingen per dag vind ik het aantal ziekenhuis opnames laag. Ik denk dat dit komt omdat veel mensen in de categorie welke in het ziekenhuis terecht kwamen gevaccineerd zijn. En dat lijkt mij het belangrijkste, de zorg zoveel mogelijk ontzien. De besmettingen zullen blijven, net als de griep.
     
    tuc vindt dit leuk.
  3. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.749
    113
    O dat wel hoor, ik zie dat verschil zeker.
    Maar qua beleid zie ik niet dat dit de uitweg is. De ziekenhuizen zijn al best een poos nagenoeg leeg en ze blijven nog steeds positieve pcr testen meten (die ze dan onterecht besmettingen noemen). Al hebben we 50000 positieve testen per dag, als de ziekenhuizen leeg zijn zie ik geen probleem meer. Maar ons beleid is daar niet op ingericht. Het ging nl lang om de ziekenhuiscijfers, maar nu die goed gaan en dat geen reden meer is voor maatregelen of een lockdown wordt er ineens gezegd dat al die jongeren die een positieve test hebben long covid kunnen krijgen. Tja zo blijf je altijd wat houden. En zie ik dus nog niet dat vaccineren de oplossing is.
     
  4. femkes

    femkes VIP lid

    24 jul 2007
    9.062
    10.329
    113
    Ze hebben altijd zowel ziekenhuis cijfers als besmettingscijfers gerapporteerd en meegenomen in de besluitvorming. De ziekenhuizen moeten echt even redelijk leeg blijven, het personeel moet rust kunnen krijgen om op te laden om de inhaalzorg te gaan leveren. Wat nog onbekend is in hoeverre de huidige besmettingscijfers gaan leiden tot een sterke toename aan opnames. Als dat meevalt, iets waar Engeland nu al zijn geld op heeft gezet, dan kunnen we de besmettingscijfers meer los laten, maar dat weten we gewoon nog niet voldoende. Ook de ziekenhuis cijfers lopen namelijk weer op en daar zit een grens aan hoe ver dat kan.
     
    Zxcvb, bloem82, Neuzeke en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  5. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.749
    113
    En ik geloof dus niet zomaar dat ze de besmettingscijfers gaan loslaten.
    Als je nu gevaccineerd bent nl, hoef je niet meer in quarantaine als nauw contact. Dat zijn voor mij echt beslissingen die niet rijmen met de rest van de onderzoeken en het beleid.
    Je kunt nl nog steeds corona krijgen en doorgeven als je gevaccineerd bent. Door die mensen dan "vrij" rond te laten lopen weet je dat de positieve testen weer oplopen.
    Dan moet je gewoon doen wat Engeland doet.
     
  6. Dubbelgeluk

    Dubbelgeluk VIP lid

    18 mei 2013
    11.588
    10.483
    113
    Ik vind het wenselijk dat voor je de maatregelen los(ser) laat, iedereen die in aanmerking wil komen voor 2x vaccineren, dit heeft kunnen doen.
    Er zijn genoeg mensen die 1,5 jaar zich heel netjes aan de regels hebben gehouden ter voorkoming van een besmetting, geduldig hebben gewacht op hun vaccinatie en dan nu meer risico lopen vanwege de hoge besmettingsaantallen. Uiteindelijk zijn er nog steeds ook jonge mensen die opgenomen worden, ik vind dat zij recht hebben op eventuele bescherming als zij dat willen.
     
    Suzy85, HappyRabbits, femkes en 2 anderen vinden dit leuk.
  7. maliro

    maliro Niet meer actief

    Ben ik op zich wel met je eens. Maar wat als we zo'n griepgolf krijgen als in 2018? Toen stroomden de ziekenhuizen ook over maar er gebeurde niks qua maatregelen. Moeten we dan bij elke heftige griepgolven ook maatregelen in gaan stellen?
     
  8. femkes

    femkes VIP lid

    24 jul 2007
    9.062
    10.329
    113
    Dat was een redelijk tijdelijke situatie. Dan gooi je een paar weken de ok's redelijk dicht en daarna kun je weer door. De issues in de ziekenhuizen lopen nu al sinds maart 2020. Daarom hebben we veel meer zorg in te halen en is het personeel veel langer overvraagd geweest.
     
  9. Dubbelgeluk

    Dubbelgeluk VIP lid

    18 mei 2013
    11.588
    10.483
    113
    Met de griepgolf van toen waren er geen maatregelen getroffen zoals 1,5 meter afstand en geen bezoek en was dat blijkbaar ook niet nodig om toch de mensen te kunnen blijven behandelen. Dat zie ik als een groot verschil.
     
  10. maliro

    maliro Niet meer actief

    Klopt maar dat is omdat we dit achteraf kunnen zeggen. Op het moment dat zo'n golf plaats vind weet je niet hoe lang het duurt. En toen waren er ook te weinig bedden etc. Volgens Google iig.
    Ik bedoel dit trouwens niet aanvallend ofzo en het is eigenlijk ook off-topic.
     
  11. maliro

    maliro Niet meer actief

    Als je de nieuwsberichten van 2018 zoekt waren er toen ook te weinig bedden en liepen de ziekenhuizen over. Daar kwam mijn vraag dus ook vandaan.
     
  12. Dubbelgeluk

    Dubbelgeluk VIP lid

    18 mei 2013
    11.588
    10.483
    113
    Dat is waar, al liepen de ziekenhuizen nu met de maatregelen al over, dus kan ik mij voorstellen dat het scenario zonder maatregelen nog extremer zou zijn geweest dan in 2018. Maar ik durf niet te zeggen of er toen situaties waren dat mensen niet geholpen konden worden omdat de ziekenhuizen vol lagen. Ik kan mij dat niet herinneren.
     
    Zuul en femkes vinden dit leuk.
  13. maliro

    maliro Niet meer actief

    Tekorten waren er iig wel
    Ik vraag me af (niet richting iemand specifiek) of corona/maatregelen ook invloed gaat hebben in de toekomst, hoe we bv omgaan met griepepidemieen. Vooral ouderen overlijden na de griep, veel jongere mensen houden een x aantal maanden nog klachten, wat je nu ook ziet gebeuren bij long covid. Dat is gewoon ruk.
    Op dit moment kunnen de ziekenhuizen het gelukkig aan en ik hoop dat het personeel ruimte heeft om tot rust te komen. Maar ik hoop ook dat de maatschappelijke zorg nu weer meer/beter opgepakt kan worden. We hebben zoveel mogelijk mensen in leven gehouden, maar wanneer komt de ruimte om te kijken naar de kwaliteit van leven. En ik vraag me af waarom we nu maatregelen moeten houden om de jongeren te beschermen terwijl we dat bij flinke griepepidemien minder belangrijk vinden. Ik ben heel benieuwd naar (in de toekomst) de evaluatie van covid/maatregelen en hoe dit in relatie wordt gebracht met andere epidemieën.
    Dat is wellicht materiaal voor een ander topic maar ik vind dit soort vragen wel interessant
     
    KleineLai en Dubbelgeluk vinden dit leuk.
  14. Dubbelgeluk

    Dubbelgeluk VIP lid

    18 mei 2013
    11.588
    10.483
    113
    Is ook interessant, het zijn ook lastige overwegingen. Ik denk dat als een lock down/ maatregelen voorkomen kunnen worden, het niet wordt gedaan. Geen mens, land of economie wordt hier beter van.
     
    maliro vindt dit leuk.
  15. Snoopy1983

    Snoopy1983 VIP lid

    11 feb 2008
    9.512
    4.709
    113
    Vrouw
    Interessant, ik heb hier ook weleens over nagedacht. Juist omdat we het nu hebben meegemaakt en ze het dus makkelijker in kunnen zetten.
    Een lockdown voor een griep zie ik niet gebeuren. Maar ik vroeg me af of ze dan misschien wel maatregelen als afstand, mondkapjes etc in zullen voeren. Maar dan wordt het misschien eerder een advies.
     
    maliro vindt dit leuk.
  16. nelta

    nelta VIP lid

    28 apr 2009
    18.343
    8.803
    113
    Vrouw
    Rotterdam
    Tja je kan in een westers land niet verkopen dat er geen plek is op de IC. Of hoe had je dat dan voor je gezien? Dat er veel bezuinigd is op de reguliere zorg en de GGZ zorg is iedereen het wel over eens. Maar nu we eenmaal in de situatie zitten hebben, moesten er nu eenmaal keuzes gemaakt worden, hoe schrijnend ook. Laten we hopen dat er lessen uittrekken voor de toekomst.
     
    suus1983 vindt dit leuk.
  17. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.749
    113
    Je kunt dus volgens jou niet zeggen: sorry, er is geen plek op de ic (in een Westers land) maar wel: sorry dat je het niet meer ziet zitten en zelfmoord wil plegen, maar er is geen plek voor je?
    Want dat is wel gebeurd he?

    https://www.bndestem.nl/dossier-coronavirus/ouders-overleden-pepijn-14-doen-oproep-laten-we-nadenken-wat-we-onze-kinderen-aandoen~a07cef38/
     
    Riverdale87 en NiekeKris vinden dit leuk.
  18. Riverdale87

    Riverdale87 Fanatiek lid

    15 okt 2017
    4.151
    4.681
    113
    Vrouw
    Sorry jongen, vandaag geen school. Alweer
    Sorry meneer de horeca ondernemer, vandaag geen klanten. Alweer.
    Sorry voor de zoveelste WW aanvrager. Ontslag gekregen. Alweer 1.
    Sorry depressieve jongere, vandaag geen tijd voor een consult.
    Sorry partner van de zwangere. Vandaag mag je niet mee op controle.
    Sorry mevrouw/meneer in het verpleeghuis. Vandaag kunt u geen bezoek ontvangen. Alweer.
    Sorry persoon met beperking. Vandaag geen dagbesteding.


    Maar "Sorry, de IC is vol"... nee dat is belachelijk. :rolleyes:
     
    Gewooniemand, Nikki23 en tuc vinden dit leuk.
  19. femkes

    femkes VIP lid

    24 jul 2007
    9.062
    10.329
    113
    Hoe vreselijk al die zaken ook zijn, je gaat er over het algemeen niet dood aan. Een overvolle IC wel.

    Er hadden absoluut andere keuzes gemaakt kunnen worden, die ook pijn hadden gedaan, maar die op veel plekken beter zouden zijn geweest. Maar de realiteit is dat er een grens is aan de zorg die je kunt leveren aan doodzieke patiënten en dat men dus probeerde het aantal doodzieke patiënten te beperken
     
    Mamafiets vindt dit leuk.
  20. Zuul

    Zuul Fanatiek lid

    19 aug 2020
    2.516
    3.200
    113
    Vrouw
    Eens. Voor korte tijd kan je natuurlijk wel zeggen, oké jongens, schouders eronder en alles dicht om de ziekenhuizen ruimte te geven. Het duurt nu alleen veel te lang en daarom mogen we wat mij betreft Engeland achterna.

    Ik ben absoluut geen complotdenker en ik ben voor het vaccin en hoop ook echt dat zoveel mogelijk mensen hem nemen. Maar nee is nee en ook dat is prima. Het feit dat er zoveel meer mensen met psychische/financiële problemen zijn door de lockdown moet genoeg reden zijn om alles weer open te gooien.

    Excuses, ik ga ontzettend offtopic.
    Ik ben zelf volledig gevaccineerd met Pfizer en ik ben voorstander. Nou is het nog niet aan de orde maar mocht mijn kind in de doelgroep vallen zou ik eerst overleggen met haar kinderarts en echt dieper gaan graven in de onderzoeken naar vaccinatie bij kinderen. Wij zouden daar wel even 2x over nadenken, zoiets beslissen voor een ander vind ik namelijk een flinke verantwoordelijkheid en wij willen daar wel goed over nadenken.
     
    Riverdale87 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina