Hoe kan ik dit allemaal ooit een plekje geven?

Discussie in 'De lounge' gestart door An79, 22 jul 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mississippi

    Mississippi VIP lid

    10 feb 2012
    10.511
    4.634
    113
    Ohh jemig wat heftig allemaal! Eerst de situatie met je dochter en dan nu, zo plots, je vader verliezen :( Ik wens je allereerst enorm veel kracht en liefde ❤️

    Ik herken wat je zegt over het niet ongelukkig willen blijven. Toen mijn dochter overleed voelde ik het precies zo. Allereerst ben ik toen een goede psycholoog gaan zoeken en ben ik gaan schrijven. Gewoon over alles en niets. Ook heb ik heel veel gepraat met alle lieve mensen om mij heen over wat er gebeurd was. Muziek heeft mij ook enorm geholpen en dan op tijden flink brullen met de mooiste liedjes die mij het dichtst bij dat gevoel, die nare allesverslindende pijn, konden brengen. Want gek genoeg hielp dat op momenten juist heel goed. De pijn opzoeken, maakte ook dat ik me dichterbij haar voelde (en voel). Het is echt niet niks wat je allemaal meemaakt en te verwerken hebt. Geef daar ruimte aan, aan al die gevoelens. Ondanks dat het nu echt lijkt of dit nooit meer beter gaat worden, alsof dit iets is wat je nooit meer kan verwerken, kan het echt. Houd dat vertrouwen ook.

    Mocht ik iets voor je kunnen doen dan mag je me altijd pb’en. Heel veel sterkte ❤️
     
    NiVa0230, smax, heidiane en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  2. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.693
    14.044
    113
    Enkel met tijd en het zoeken van goede begeleiding voor jezelf. Sommige tassen zijn te zwaar om alleen te dragen.

    In meer of mindere mate deed mijn vader het ook, zei het langzamer. Had zware restschade door een herseninfarct en heeft zeker weten met klachten van prostaatkanker gelopen (gaf de huisarts ook aan). Nam bewust zn medicatie niet al TIJDEN (we zijn echt kilo's medicatie tegen gekomen die hij verstopte, allicht om op een bepaald moment gelijktijdig in te nemen ofzo?) wachtende op dat t hopelijk mis zou gaan want lol in zn leven was er niet meer. Ja zn kleindochter was prachtig maar dat was maar een klein lichtje in een grote duisternis. Alles wat hem plezier en voldoening gaf in t leven was weggevallen, er restte slechts een schim van zichzelf.

    Hij stak ook zn kop in t zand wat die prostaatkanker klachten betrof. Zelf wel vermoedende wat het was maar gewoon laten gaan. Die wilde niks meer wat hem kon helpen, want waarvoor?

    Ik heb er destijds, terwijl hij nog leefde notabene, vrede mee gesloten dat zijn wereld niet meer de wereld was waar hij geluk vond en liever zn ogen sloot dan wat anders. Het enige wat restte was eigenlijk de manier waarop.

    Maar dat hij depressief was, al jaren voordat hij dat infarct kreeg wist ik al en toch komt er zo her en der nog een vloek van mijn kant, want het overgrote gedeelte van de ellende was van eigen oorzaak. Het had niet zo hoeven te zijn, maar hij wist alles beter en was zo koppig als een ezel wat dat betreft.

    In jullie geval is dit gewoon teveel, zeker met ook de manier waarop en wat je al op je bord had aan zorgen.

    Ik zou echt hulp zoeken ipv blijven dobberen in een stormachtige oceaan.

    Niemand die je kan zeggen of er nu een eindstation komt voor die rollercoaster, ik hoop van harte voor jullie wel. Ondertussen pak alle hulp die je mee kan krijgen en trek daarvoor ook zeker aan elke beschikbare bel. Losstaand zijn die dingen al heel heftig en genoeg om iemand onderuit te trekken, laat staan gecombineerd.
     
  3. Wondertje2020

    Wondertje2020 Fanatiek lid

    6 aug 2020
    4.890
    5.127
    113
    Vrouw
    #23 Wondertje2020, 22 jul 2021
    Laatst bewerkt: 22 jul 2021
    Ik vind het heel verdrietig voor je wat er allemaal gebeurt. Je hulpvraag is dapper en terecht, dit soort zware lasten kun je niet alleen dragen.

    Bij verlies en rouwverwerking helpen bij mij altijd rituelen. Het planten van een boom/ struik ter aandenken, een beeldje, of misschien in een sieraad, een mooie foto met een gedicht of een toepasselijke tekst. Draag het verlies met je dierbaren, familie en vrienden. Het neemt het verdriet niet weg maar kan je wel helpen. Ik eer dierbaren in mijn leven met bloemen op de geboortedag of juist sterfdag met een liedje wat bij hem/haar past.
    Wij hebben een liefdesboom en vlinderstruiken geplant voor ons verlies, als daar dan vlinders op afkomen dan geloof ik dat een dierbare ons bezoekt.

    En je blijft je echt niet altijd zo voelen als je nu doet.. op een gegeven moment leer je omgaan met je verdriet. Nu is dit nog te vroeg en heeft tijd nodig. Liefs en sterkte.


    (Dit liedje geeft mij ook kracht.)
     
  4. Liekje81

    Liekje81 VIP lid

    6 sep 2013
    18.554
    21.038
    113
    doktersassistente
    Zevenhoven
    Wat een vreselijke tijd voor je. Gecondoleerd met je vader. :(
    Ik zou beginnen met kijken of je bij de POH van de huiarts terecht kan.
    Sterkte!
     
  5. Soturi

    Soturi Fanatiek lid

    24 sep 2016
    3.620
    3.548
    113
    Vrouw
    Allereerst: Heel veel sterkte gewenst! Het is allemaal wel erg veel op je bordje zo. Ik vind het niet gek om nu niet te weten hoe je dit allemaal moet gaan verwerken. Maar ik geloof dat je het kunt! ❤

    Wat betreft je vader. Hoe ongelukkig de timing ook is (en eerlijk, is zo'n timing überhaupt ook niet ongelukkig), hij heeft nu wel rust. Hopelijk kun je wat troost vinden bij die gedachte.

    En wat betreft je dochter: Ik zou dan even je andere topic(s) moeten lezen om een beter beeld bij de situatie te krijgen. Maar zoals je hem hier schetst, lijkt de situatie wel op die van mijn zusje in haar puberjaren. Die heeft ook in een gesloten instelling gezeten.
    Bij haar is toen de knop wel omgegaan. Sommige karaktertrekken zijn nooit volledig weg gegaan en zullen dat denk ik ook niet. Maar ze ging echt met sprongen vooruit.

    Ik duim voor je dat je dochter nu ook het licht ziet. En die knop om kan zetten.
     
  6. wishfulthinking

    wishfulthinking Fanatiek lid

    7 aug 2012
    4.797
    2.481
    113
    Vrouw
    Man oh man ..
    Wat een roerige en verschrikkelijke tijden voor jullie gezin.. Gecondoleerd met je vader..
    Heel veel sterkte
     
  7. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Gecondoleerd met het overlijden van je vader. Ik hoop echt dat je de juiste hulp zult vinden en dit verdriet kunt verwerken om daarna weer met geluk in het leven te kunnen staan ❤
     
  8. Narcisje

    Narcisje VIP lid

    17 mrt 2016
    11.314
    6.897
    113
    Vrouw
    Wat ontzettend heftig... gecondoleerd met het verlies van je vader ♡ Hij zal altijd in jullie harten voortleven.
     
  9. duitshollandsmeisje

    18 sep 2018
    5.425
    7.266
    113
    Vrouw
    Kokkin
    Duitsland
    Ik kon niet zomaar wegklikken, wil je heel veel kracht en sterkte wensen...
    Zoveel ellende op je dak :(
    Gecondoleerd met het verlies van je vader, vreselijk dat hij zichzelf van het leven heeft beroofd..
    Heel veel sterkte met je dochter... hoop dat ze zichzelf snel weer terug vind..
     
  10. Kyra73

    Kyra73 Fanatiek lid

    24 okt 2013
    1.563
    453
    83
    Ook ik kan niet zomaar wegklikken. Wat heftig allemaal voor jou en jouw gezin.
    Ik zou contact opnemen met de POH van de huisarts.

    Heel veel sterkte gewenst.
     
  11. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    13.985
    18.693
    113
    Ach wat een heftige situatie toch :(Weet echt niet wat te zeggen, behalve dat ik je heel veel sterkte toewens uiteraard. Maar kon echt niet wegklikken zonder een berichtje achter te laten.
     
  12. JupitR

    JupitR VIP lid

    13 mei 2020
    6.120
    6.659
    113
    Vrouw
    Veel sterkte, laat je gevoelens er zijn ♡
     
  13. username

    username Fanatiek lid

    7 aug 2014
    2.917
    192
    63
    NULL
    NULL
    Wat verschrikkelijk. Gecondoleerd met het verlies van je vader, wat erg. De zorgen om je dochter. Wat heb je veel op je bord. Ik sluit me aan bij t advies om iemand te zoeken die je kan helpen bij rouwverwerking. Bij mijn man heeft dat goed geholpen, hij is z’n moeder op een hele nare manier verloren. Sterkte gewenst ❤️
     
  14. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.624
    32.956
    113
    #34 Iertje81, 22 jul 2021
    Laatst bewerkt: 22 jul 2021
    Ik weet niet waar je woont of in welke gesloten instelling je dochter zit. Dat hoef je ook niet te zeggen maar een pb mag altijd.

    Ik vraag dat, omdat ik de laatste paar maanden 3 jongeren gesloten heb geplaatst en allemaal krijgen ze binnen die instelling(en) therapie mbt rouw en trauma.

    Want ja, daar gaan jullie als gezin nu op verschillende manieren doorheen. De aard van die rouw en trauma heeft bij jouw dochter en jou (en de rest van het gezin want het tast jullie allemaal aan) een andere grondslag, maar het rauwe in de basis van jullie allemaal is hetzelfde.

    Waarschijnlijk gaan jullie als gezin (of sec jij en je dochter) systeemgesprekken krijgen. Het is helemaal niet gek als je bij de instelling aangeeft dat jullie die gesprekken willen richten op meer dan het herstel van je dochter alleen.
    Je zou de gesprekken kunnen koppelen aan jouw verdriet omtrent je vader. En dan hoeft het hoofdonderwerp niet op jou te liggen en de therapie rondom je dochter wat minder, nee je kunt het ook als een ‘allegaartje’ zien. Er is een grijs gebied om te praten zeg maar en dat kan allemaal zijweggetjes inslaan.

    Misschien helpt het wel om er alleen al over te praten en er later individueel met een eigen psycholoog wat dieper op in te gaan.

    Het is ook allemaal overleven nu. Het is druk, de chaos is niet te overzien en je weet misschien niet eens waar je moet beginnen. Met het diepere werk kun je later ook beginnen.

    Heel heel veel sterkte. En gecondoleerd.
    Ooit komt het goed.
    Als die mist eerst weg is en jij je weg hebt gevonden hoe je hiermee om moet gaan.
    Ik kan me zo voorstellen dat je geen zin hebt om hierin te blijven hangen.
    Maar dit kost tijd. Ga niet sneller dan je kunt. Néém die tijd ook.
    Dat maakt je sterker, maar pas als de laatste druppel weg is en je die emmer weer ietsje kunt gaan vullen.
    Langzaam aan ❤️
     
  15. An79

    An79 Fanatiek lid

    8 jun 2015
    1.088
    571
    113
    NULL
    NULL
    Wat een ontzettende lieve berichten allemaal. Heel erg bedankt .

    Morgen ga ik uitgebreid reageren. Ik krijg zo mijn vriendinnen op bezoek. Iedereen is zo lief en wil zo graag wat doen, heel bijzonder om te ervaren.
     
    citroenrasp en Iertje81 vinden dit leuk.
  16. Emsy

    Emsy Fanatiek lid

    29 jan 2015
    1.842
    1.660
    113
    Vrouw
    Tjonge wat onmogelijk veel zo bij elkaar!! Heel veel sterkte toegewenst om allereerst alleen al de dagen door te komen.
    Ik hoop dat jullie allemaal de juiste hulp mogen krijgen en stapje voor stapje weer uit deze tunnel kunnen kruipen.
     
  17. Mim89

    Mim89 VIP lid

    29 jan 2019
    8.712
    6.982
    113
    Vrouw
    Jeetje wat ontzettend kl*te :(

    Ik ben mijn vader verloren toen ik 20 was. Ik ben na ongeveer een jaar naar de huisarts gegaan en die heeft me doorverwezen naar een psycholoog. Wat ik zelf altijd zeg is dat je het nooit helemaal verwerkt, je leert er mee leven. En dat ervaar ik echt zo. Mijn vader is aanstaande Oktober al 12 jaar weg, en nog zijn er soms momenten dat je opeens het besef hebt van sh*t ik leef gewoon al 12 jaar zonder vader. Maar, op een gegeven moment wordt het echt beter ❤

    Heel veel sterkte ❤
     
  18. rocketscience

    rocketscience Fanatiek lid

    16 feb 2015
    4.163
    3.120
    113
    Vrouw
    Hier sluit ik me bij aan. Ik ben mijn zus verloren 8 jaar geleden en in de eerste periode had ik geen idee hoe ik dat verlies en trauma ooit te boven moest komen. Een paar weken later sprak ik een vriendin en haar vader was al een aantal jaar overleden. Zij had dus al een heel pad bewandeld waar ik nog aan moest beginnen. Zij stelde mij echt gerust met de woorden dat het naar verloop van tijd beter wordt. Zo’n verlies een plekje geven vind ik nooit echt de lading dekken maar je leert leven met het verlies en gemis en het wordt uiteindelijk echt beter ❤️ Ik vond dat zo fijn om toen als houvast te hebben en ben haar woorden nooit vergeten. Misschien heb jij er nu ook iets aan. Heel veel sterkte!
     
    Mim89 vindt dit leuk.
  19. Lola1982

    Lola1982 VIP lid

    16 jul 2007
    18.000
    1.841
    113
    Tips heb ik niet, maar ik wil je wel heel veel sterkte en kracht wensen. Wat heftig waar jullie doorheen gaan.
     
  20. jada08

    jada08 VIP lid

    14 jan 2009
    7.549
    319
    83
    Heel veel sterkte, wat heftig waar jullie in zitten.

    Digitale knuffel
     

Deel Deze Pagina