De laatste 100 dagen van de zwangerschap - deel 6

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door bulakgirl, 12 jun 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Orchid24

    Orchid24 VIP lid

    19 nov 2018
    16.402
    13.232
    113
    Vrouw
    Hier zit ik vast aan de ctg en heb nu besloten dat ik een topje aan doe en voor het rondlopen rond bed een kimono! Verder neem ik nog wat kleding mee want geen idee wat ik fijn vind en er is kans dat ik moet blijven.
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  2. Orchid24

    Orchid24 VIP lid

    19 nov 2018
    16.402
    13.232
    113
    Vrouw
    @Daantjeee en zonder test is nuchter bij de meeste ziekenhuizen 5,3 en eronder en bij enkele volgensmij 5,1 dus wellicht dat dat voor hun even is dat ze het in de gaten willen houden in combinatie met de echo’s. Maar dan moet je dus misschien dagcurves prikken en soms met dieet er meteen bij
     
  3. MoesCH

    MoesCH Fanatiek lid

    23 jan 2009
    4.302
    1.389
    113
    Vrouw
    Hoi allemaal!

    @Nina Sanders hier altijd een bigshirt tijdens de bevallingen. Bij nummer 2 alleen geen tijd gehad om om te kleden, dus in mn kleding bevallen.
    Neem ook altijd een lekkere pyama mee voor na de bevalling (moet nachtje blijven ivm suiker) en een makkelijk swtje voor weer naar huis.
    He bah, hopelijk dit keer de hoest snel over!


    Vanmiddag groei echo dus wel ff spannend! Daarna gelijk afspraak bij de gyn, ben nu aan de insuline dus ben benieuwd wat ze me te vertellen heeft.
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  4. RoseMurphy

    RoseMurphy Fanatiek lid

    15 dec 2018
    2.340
    4.876
    113
    Vrouw
    @Nina Sanders Niks bij A haha :roflmao: was niet per se de bedoeling maar ik heb tijdens de weeënstorm veel onder de douche gezeten en op een of andere manier alleen onder lakens gelegen ook na ruggenprik :p

    Voor na de bevalling had ik een zo’n pyjama overhemd, flanellen. Die had ik aan naar huis met een dikke wijde joggingbroek. Was toen wel eind van het jaar natuurlijk haha. Ga nu denk ik een pyjama shirt met knoopjes doen of een dunner pyjama overhemd. Verder ga ik nog even kijken wat ik aan wil naar huis (wil graag in zh bevallen). Lekker makkelijke kleding maar niet te warm..

    Ik had bij A ook dextro mee en drinken/snacks die wij lekker vinden. Tijdschrift/boek/iPad/laders.. Beter te veel dan te weinig. Oh en gelukkig het geboorte pakje van A in 50 en 56 want was met voetjes en 50 paste hij echt niet:roflmao::|
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  5. bluedrake

    bluedrake Fanatiek lid

    1 aug 2018
    3.658
    4.038
    113
    Vrouw
    @Secret Promise jaaaa wat leuk dat jullie kleine er nu ook is!! Hopelijk ben je heerlijk aan het genieten !

    @brownie1992 ook van harte gefeliciteerd!

    Ik zag een discussie voorbij komen over een hoge bloeddruk, die van mij is nog steeds hoog na de bevalling. Maar ze vermoeden bij mij dat ik zwangerschaps vergiftiging heb gehad.. dus zou een hoop verklaren.
    Zit nu dus aan de bloeddruk verlagers en baby N. Is daardoor eerder geboren. Achteraf maar goed ook, ik wil niet weten wat er anders met ons had gebeurd..

    Nu doet N. het hartstikke goed, ik ben zelf echt nog steeds gesloopt van de kuur die ik heb.
     
    Secret Promise vindt dit leuk.
  6. Lootje

    Lootje Fanatiek lid

    29 dec 2010
    1.477
    596
    113
    Ik kom ook graag mee kletsen!

    Gefeliciteerd aan de nieuwe mama's! Heerlijk dat jullie kleintjes er zijn.
    Ik kan echt niet meer wachten, maar goed, dit kleintje moet nog even groeien!
    Ik vind deze zwangerschap wel echt de meest pittige van de vier. Veel last van maagzuur en rusteloze benen. En slaap echt beroerd.
    Vanmorgen weer even bij de verloskundige geweest, alles is prima in orde. Merk wel dat ik steeds meer last van buikpijn krijg, dus probeer maar een beetje rustig aan te doen.
     
    Orchid24, Isabella2020, Noralie87 en 3 anderen vinden dit leuk.
  7. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Oké korte update van mijn dag so far. Heb nu dus, zo stellig dat ik ben, gelijk de huisarts gebeld dat ik een plan wil voor als ik echt weer meer ga hoesten. Nee ik hoef er nu nog niks voor. Nee het belemmert mijn slaap nog niet. Maar ze moeten ook begrijpen dat ze me de vorige keer te lang hebben laten doorlopen met hoest waardoor ik vanaf 16 weken al structureel te weinig slaap heb gehad ipv pas wanneer de zwangerschap vorderde. Das echt niet chill. Na 10 wk kreeg ik pas een AB en in totaal 12 weken gehoest. Een opeenstapeling van diverse virussen en ik ben nou eenmaal enorm gevoelig voor hoest. Dus nee. Ik neem geen genoegen met weer afscheperij. Ik had met die intense hoestbuien van toen, waar ik echt zowat in stikte, niet kunnen bevallen. Dus ik heb letterlijk gezegd: ‘jullie begrijpen vast dat ik nu vast een plan B wil dat ik, als de hoest idd erger wordt, ik niet weer moet smeken om een middel en 100x m’n verhaal moet doen. Ik wil van jullie weten wat jullie voor me kunnen doen mocht dit weer de verkeerde kant op gaan, dan overleg je maar met de huisarts. Want anders kan ik niet bevallen en kom ik gewoon langs, net zolang totdat jullie luisteren.’ :| De assistent zal me vervloekt hebben denk ik maar ik heb daar toen 3 gekneusde ribben en pezen van opgelopen. Alsof de zwangerschap alleen niet genoeg was.

    Verder liggingsecho gehad. Baby nog steeds ingedaald gelukkig. Hij lag nog niet helemaal vast maar zeker wel nog steeds mega laag. Mijn buik is exact evengroot (en even ‘hoog’) als bij nummer 2 met 35 weken. Ik geloof er dus niks van dat ik nu opeens een heel groot kind zou hebben. Echt hoor. Zou toch raar zijn. Wel was er weer mega veel haar te zien. Haha onze Haagse Sjonnie met een mat in de nek. :p Zo leuk. Hadden mijn andere zoontjes ook. Hij lag lekker te happen en had een volle maag en blaas. En z’n mama maar ploeteren ;). Daarna belinstructie maar dat is natuurlijk ‘oud’ nieuws voor me. Vanaf nu elke week controle en we bekijken per week hoe ik me voel. Wel nog even kort over een eventuele inleiding gehad vanaf 38 weken. Met de vk wederom afgesproken: als ik fysiek uitgeput ben en het gewoon niet meer trek, dan verwijzing naar de gyn voor een inleiding! :thumup: Dat zal dan weer tussen de 38 en 39 weken zijn. Mooi vooruitzicht want ze gaf ook toe: met jouw postuur zijn die watermeloenen gewoon a lot, zeker 3 in 4 jaar tijd. Dus we bekijken gewoon per week hoe het gaat. So far so good. Slapen wordt wel steeds vervelender en ik krijg ‘s avonds en als ik opsta door vermoeidheid steeds meer pijntjes. Overdag valt het mee en mag ik niet klagen. Bloeddruk goed en alle uitslagen van het bloed waren goed. Geen zwangerschapscholestase.

    Na de afspraak met man even naar het terras gegaan (van ons favo 4 sterrenhotel, hebben een heel arboretum met groot terras erbij) - zit tegenover de praktijk. Havermelk capppuccino op en we hebben beiden een taartje genomen (gedeeld). Eigenlijk onder werktijd. Oeps.. :D

    Daarna mijn broer opgehaald en die heeft de kast nog een keer geschilderd. Joepie, die is nu klaar. Morgen einde dag ga ik de kast van binnen even uitnemen en de gewassen babyspullen erin leggen. Matrastopper is ook droog dus dan kan tevens het bedje opgemaakt worden. Ik neem dan ook even de kozijnen af en dan kan man ook de gordijnen terughangen. En dan is de kamer klaar. Nog paar kleine dingen kopen maar mocht de jongen eerder komen, dan heeft ie een eigen plekje. Mijn broer is nu verder gegaan in onze tuin. Van oorsprong is het een hovenier namelijk ;). En met verven was ie zo klaar.

    Tussendoor even de diepvries uitgenomen en al het spul wat er te lang in zat weggedaan. Lades afgewassen en ruimte gemaakt. Vind het handig om tijdens verlof wat maaltijden in te vriezen. Sowieso voor de jongens mee naar de opvang. Dus nu weer ruimte.

    Verder weinig nieuws. Ik eet nu 2 zachte bolletjes met Nutella (eigenlijk Nutella met zachte bollen haha) en ben vast aan het nadenken over wat ik volgende week allemaal ga doen. Sowieso is dit weekend de kamer klaar en ga ik vanaf volgende week denk ik op m’n gemak wat spullen verzamelen voor de ziekenhuistas en was los spul bij kopen wat me nog te binnen schiet. Sowieso de bugaboo uitstomen!

    Verder ga ik heerlijk 2x naar de bios (voor de nieuwelingen: ik heb een movie pass waardoor ik onbeperkt kan gaan en dit ook zonder pardon doe. Ik vind het heerlijk om in mijn eentje naar de bios te gaan.

    Ohja, morgen komt Appie. Alvast een blik babyvoeding mee besteld en cupcakemix (wel een kant en klare mix, oeps) met blauwe muisjes. Ik hekel beschuit. Geeft zo’n enorme troep. Dus wij doen meestal cupcakes en daar boter op en dan dopen in blauwe muisjes. Dat blijft beter zitten dan muisjes op een kruimelige beschuit. :confused:

    Ohja, dit weekend ook maar eens de flesjes, flesspenen en fopspenen uitkoken. :p

    Worden jullie niet moe van mijn ego geklets?
    Hier wil ik eigenlijk bevallen in een wijde linnen korte jurk. Die is wel zwart. Is dat raar? Hij zit gewoon zo lekker en is makkelijk. Ook niet erg als daar allemaal bloed in komt enzo. Ook gemakkelijk uit te trekken of omhoog te doen voor huid op huid contact. En voor erna neem ik natuurlijk een relaxte broek met shirt mee. Gewoon een makkelijke broek, een singlet en vest. En sokken en m’n heerlijke Easter Nike Air Max (puur omdat die gewoon heel erg lekker zitten).

    Ik heb nu echt geen nieuws meer. Kijk enorm uit naar alle leuke setjes die ik recentelijk heb gekocht voor na de bevalling.
     
    Emma1995, Orchid24 en Noralie87 vinden dit leuk.
  8. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    En dan te bedenken dat ik begin met korte update van mijn dag so far.
     
    Emma1995, Orchid24 en RoseMurphy vinden dit leuk.
  9. wolkje1994

    wolkje1994 Fanatiek lid

    12 aug 2013
    3.892
    5.779
    113
    Hi allemaal! Ik kom ook ook graag meekletsen! Hopelijk gaat de tijd dan wat sneller, ik ben zo nieuwsgierig naar ons ventje !
     
    Lily94, Orchid24, RoseMurphy en 2 anderen vinden dit leuk.
  10. wolkje1994

    wolkje1994 Fanatiek lid

    12 aug 2013
    3.892
    5.779
    113
    @bluedrake hoe kan het dan dat ze dit niet voor / tijdens de bevalling hebben gezien? Of kan dit zo? Lijkt me heftig hoor! Hopelijk is je herstel oké en ben je snel weer de oude!
     
  11. Daantjeee

    Daantjeee Fanatiek lid

    28 jan 2021
    1.617
    1.616
    113
    Vrouw
    Welkom!
     
    wolkje1994 vindt dit leuk.
  12. Isabella2020

    Isabella2020 Fanatiek lid

    3 jul 2019
    2.889
    2.897
    113
    Neem vooral je tijd om goed te herstellen! Luister naar je lichaam, rust veel en ondertussen veel knuffelen met N.
     
    bluedrake vindt dit leuk.
  13. Orchid24

    Orchid24 VIP lid

    19 nov 2018
    16.402
    13.232
    113
    Vrouw
    @wolkje1994 en @Lootje welkom!

    Hier vandaag proefdruk van babykaartje binnen gekregen :DBabywasjes gisteren allemaal gedaan, straks lekker opruimen :p Verder kijk ik erg uit naar morgen controle + groei echo. Ben heel benieuwd hoe zijn buikje er dit keer voor staat en hij ligt nog steeds in stuit dus dat verwacht ik morgen ook nog en dan word het uitleg/inplannen van draaipoging
     
    Noralie87, Lily94, Isabella2020 en 2 anderen vinden dit leuk.
  14. wolkje1994

    wolkje1994 Fanatiek lid

    12 aug 2013
    3.892
    5.779
    113
    Ik heb net dit zonnetje dus nu al de kriebels alles te wassen. Geshopt voor het leven deze week, zou t liefst alles al klaar hebben in/op de commode. Beetje vroeg alleen denk :oops:
     
    Orchid24 vindt dit leuk.
  15. Orchid24

    Orchid24 VIP lid

    19 nov 2018
    16.402
    13.232
    113
    Vrouw
    haha geef je groot gelijk hoor, ik mocht pas sinds 2 weken toegeven aan mijn nesteldrang omdat ik wist dat ik anders alles weer opnieuw ging doen :roflmao: Ik houd me wel zoet komende weken denk ik!
     
    wolkje1994 vindt dit leuk.
  16. bluedrake

    bluedrake Fanatiek lid

    1 aug 2018
    3.658
    4.038
    113
    Vrouw
    @wolkje1994 Omdat met 36 weken m'n bloeddruk alleen omhoog schoot, en pas na de bevalling m'n ontstekingswaarde heel hoog waren (daarvoor steeds nog binnen de waardes) het kan ook pas na je bevalling tot uiting komen helaas. M'n herstel gaat langzaam, maar we komen er wel..

    Officieel weet ik nog steeds niks, omdat een kweek echt weken kan duren..

    @Isabella2020 dankjewel, ga ik doen!
     
    wolkje1994 en Isabella2020 vinden dit leuk.
  17. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Lijkt me ook. Ik ben nu pas bezig met de was ;)
     
  18. wolkje1994

    wolkje1994 Fanatiek lid

    12 aug 2013
    3.892
    5.779
    113
    toevallig net zitten zoeken op t forum, veel die het al met 28 weken klaar hebben. Stofvrij in plastic dozen met Zwitsal geurzakjes. Ik ga het dus sws wel doen binnen 6 weken, schijnt de zon nog sws lekker.

    zelf zou ik t niet meer durven met 36 weken. Mijn vliezen braken met 36 weken bij L :roflmao::roflmao:
     
    Orchid24 vindt dit leuk.
  19. Lily94

    Lily94 Fanatiek lid

    8 okt 2018
    1.122
    2.222
    113
    Vrouw
    Ik heb pas verlof met 36 weken en had dan eigenlijk in de planning staan om de babywasjes te gaan doen :roflmao: vluchtkoffer wou ik dan ook pas inpakken.

    Ik heb er nu nog niet echt tijd voor, kan het natuurlijk wel ergens tussendoor doen maar ik vind het heerlijk om er dan lekker de tijd voor te nemen als ik vrij ben
     
  20. wolkje1994

    wolkje1994 Fanatiek lid

    12 aug 2013
    3.892
    5.779
    113
    snap ik hoor! Ik zit al thuis vanwege kans op vroeggeboorte. Ik wil alles met 30 weken klaar hebben voor mijn eigen gemoedsrust. Zul je zien, komt de kleine man met 41 weken :roflmao:
     
    Lily94 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina