De laatste 100 dagen van de zwangerschap - deel 6

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door bulakgirl, 12 jun 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Noralie87

    Noralie87 VIP lid

    11 jun 2013
    7.109
    4.701
    113
    Vrouw
    verzorgende-IG
    Zuid-Holland
    Hier hangt de laatste babywas te drogen. Man is het bed op zelfde hoogte als de cosleeper aan het maken. Kan ik morgen mooi de kleertjes in de kast leggen. Volgende week maandag komt de commode dus dan is de babykamer helemaal klaar. Dan moet alleen de box nog in elkaar.
     
  2. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Het is echt leuk dat ik nu ook daadwerkelijk de kast heb gevuld. Zo is ook gemakkelijk te zien wat nog ontbreekt. Zo wil ik nog een paar dunnere shirtjes met lange mouwen erbij hebben en een paar van die pyjamapakjes met drukknopen zo voorlangs.
     
    Orchid24 en Kriebeltje vinden dit leuk.
  3. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Pff ik weet niet hoe het bij jullie zit maar het is hier toch echt wel de hele dag zonnig en 27 graden hoor. Echt wel warm. Het wordt bij ons op het terras achter ook wel erg heet, ondanks zonnescherm. We zitten eraan te denken om toch nog een stukje zijkant van het huis nog aan te pakken. Daar is overdag dan juist wel schaduw. Gewoon de boel leeghalen en dan een paar vlonders en grind ofzo. Dat je wel even lekker verkoeling kunt zoeken als de zon volop het terras achter staat.

    Zal mijn broer ook eens bellen. Ja, degene die ook alles geschilderd heeft ;). Weet niet of ik het hier plaatste of in een ander topic maar van oorsprong is hij hovenier. Die kan met gemak even meedenken en vindt het heerlijk om in de tuin bezig te zijn. En natuurlijk geef ik hem er ook altijd wat voor. Zou wat zijn als hij alle klussen voor ons voor niets zou doen haha.

    Verder moet ik eigenlijk was opvouwen maar ik heb niet zoveel zin en zit het uit te stellen. Wel vanmiddag heerlijk ook even een 60 graden was gedraaid die nu ook buiten hangt. Douchematje, handdoeken enzo. Dus dat is fijn, ruikt die ook weer fris.

    En verder vind ik het een gek idee dat ik gewoon verlof heb. Morgen is pas mijn eerste echte verlofdag. Kreeg trouwens afgelopen vrijdag een prachtige bos bloemen van m’n werk ook bezorgd. Echt lief. Laatst ook al die lunch en kadootjes.

    Verder ga ik morgenmiddag in mijn uppie naar de bios (woensdag ook) en do weer check vk. Elke week vanaf nu. Dat waren mijn afspraken voor de hele week :roflmao:
     
  4. Neilia

    Neilia Niet meer actief

    Hier is het ook heel warm.
    Ik zit helaas al de hele dag binnen.
    L is al een week niet fit, het begon met diarree en overgeven maar sinds vrijdagavond heeft ze ook op en af koorts.
    Vanochtend was ze echt een kacheltje en ze wilt al de hele dag alleen maar op mijn schoot zitten.
    Als ik naar de wc moet en ik zet der bij papa dan gaat ze gillen en krijsen :rolleyes:
    Hopelijk knapt ze snel op want dit is echt vermoeiend :o:

    N is opgehaald door mijn moeder.
    Die blijft daar vannacht lekker slapen.
    Kind helemaal blij!
    Volgende week gaat C en die week er op gaat L.
    Ze mogen zelf kiezen wat ze willen eten.
    N krijgt vanavond pizza van de pizzeria.
    C gaat uiteten met oma en L eet geloof ik patat met appelmoes :p

    ik voel me zelf al de hele dag een beetje weeïg dus ga zo even lekker op de bank liggen.
    Mijn man mag eten maken.
     
  5. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Hier klaagt man ook van wat last van de maag maar: ijs gaat er wel in :rolleyes:. Jaja. Daar trap ik dus mooi niet in. Hij ziet wel bleek maar dan moet je maar meer slapen en wat gezonder eten gap. Ben ik dan echt heel nuchter in. Afgelopen week is dat er een beetje bij in geschoten, alhoewel, valt qua avondeten nog wel mee. Maar dit weekend wel ongezonder gedaan, weinig slaap etc. Maar zolang ijs erin gaat: niet lullen maar helpen. Kindjes zijn juist vrolijk! Ik ga ze onder de douche knallen want deze moeke begint wat moe te raken. Ik doe niks meer behalve een wasje vouwen en een keer zuigen beneden en ik wil na het douchen lekker op de bank knallen.
     
  6. wolkje1994

    wolkje1994 Fanatiek lid

    12 aug 2013
    3.892
    5.779
    113
    @Lotion vraagt veel van je hè wanneer je zwanger bent en je kind is ziek. Althans zo ervaar ik het. Ik was na twee dagen een zieke L helemaal gesloopt deze week. Hoort erbij en het meest sneu voor L natuurlijk! Spelen die harde buiken ook wel mee...

    Lekker hoor logeren! L gaat over twee weken een nachtje logeren en dan gaan vriend en ik samen een dagje weg, afsluitend eten bij ons favo restaurant :rolleyes:.

    Hier vanavond ook makkelijk met eten. L had broccoli en een aardappel. Vriend en ik eten vanavond poffertje, eten we zelden. Maar als we het eten, heerlijk!:p De temp is hier ook drukkend warm, blij wanneer het iets minder drukkend gaat worden:)
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  7. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Hier wederom geen zin om te koken en man heeft geen last meer van een rommelige maag dus wij hebben weer sushi besteld. Niet dat ik er veel van ga eten want ik heb sowieso weer maagzuur (neem zo een pantoprazol want die is 40 mg). Dit weekend was wel een dieptepunt trouwens qua niet koken. Maar komende 5 dagen staan er gewoon fatsoenlijke maaltijden mét een berg groenten op het menu. Te beginnen morgen met een gestoomd kipfiletje met krieltjes en sperziebonen! :thumup:

    Het komt wat later want hier wilde ik eerst met de jongens douchen (ze lagen er beiden om 19.15 in dus valt nog mee) en ik lig even op bed te chillen een kwartiertje terwijl man onder de douche staat. Ik ben echt kapot en heb best wat vervelende harde buiken.
    Zometeen ruim ik beneden verder op. Was is al opgevouwen en er moet enkel nog ff gedweild worden. Daarna ploffen we denk ik op de bank.

    Gewoon geen werk morgen :roflmao:. Zo’n gek idee.
     
    Noralie87 vindt dit leuk.
  8. Isabella2020

    Isabella2020 Fanatiek lid

    3 jul 2019
    2.889
    2.897
    113
    Het is zover. Het vasthoudende vocht heeft intrek in mijn vingers genomen.. het lijken wel worstjes! :cry: M'n trouwring had ik een paar weken geleden met het warme weer al afgedaan, die zou nu gewoon (af-)knellen.

    Ben benieuwd of mn hoofd en voeten ook vol gaan lopen. Ik hoop zoooo van niet! Ik was juist zo blij dat het me bespaard bleef, maar op de valreep tóch niet.
    Vannacht ook veel last van tintelende vingers, heeft echt met het vocht te maken.

    Verder nog enegiek genoeg -gelukkig- vanmorgen bij een strandje geweest, daar speelden we o.a. Kubb (aanrader) en de kids hebben gezwommen. Vanavond na het eten nog een klein rondje bos gedaan. Nu met de benen omhoog, manlief mag ze masseren!
     
    Orchid24 en Nina Sanders vinden dit leuk.
  9. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Hier bood schoonvader aan om nog even het gras te komen maaien. Super lief. Want we hebben echt veel gras achter en aan de zijkant. Het wordt wel pikdonker hier en het begint flink te waaien dus hopelijk blijft het nog even droog.

    Verder ga ik echt stuk hier. Ik had een tijd geleden wc papier ingeslagen (ik ben nogal van de megapack aanbiedingen zoals jullie weten; Zwitsal doekjes, Zwitsal vochtige washandjes, luiers.. ik koop rustig 30 pakken op voorraad), en niet alles kon ik kwijt. Goh.. dus ik had nog een rieten mand over in de bijkeuken waar ik niks in had gedaan (want kapotte hendel dus moet eigenlijk wel). Vond het wel handig om daar wat wc rollen nog in te doen. Wil ik er net wat rollen uit pakken om het aan te vullen, zie ik daar een verstopte zak chips :roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:.
    Dus ik heb die zak er ook weer uit gepakt en ergens anders verstopt enen briefje in de mand gelegd: ‘wat jij kan, kan ik ook schat..’
    :p Benieuwd wanneer hij het ontdekt.
     
    Orchid24, bluedrake en Emma1995 vinden dit leuk.
  10. Lily94

    Lily94 Fanatiek lid

    8 okt 2018
    1.122
    2.222
    113
    Vrouw
    Ik heb echt niks gedaan vandaag. Hele dag op de bank gelegen en wat geslapen. Ben echt heel moe. Doordeweeks gaat het elke keer wel goed qua energie maar ik merk dat ik in het weekend echt moet bijtanken na een werkweek. Gelukkig laat mijn man mij ook lekker niksen in het weekend en doet hij echt bijna alles voor mij. Zo lief. Maar dan voel ik me ook wel weer schuldig naar hem en mijn dochter dat ik op dit moment geen leuke partner/moeder ben. Dus ik was een beetje down vandaag! Hopelijk morgen weer een betere dag. Nog 3 weken werken, einde is echt in zicht :)
     
  11. Lily94

    Lily94 Fanatiek lid

    8 okt 2018
    1.122
    2.222
    113
    Vrouw
    33 weken dansje :) en heel goed geslapen vannacht, dus ik ben blij!
     
    Orchid24, Nina Sanders, Kriebeltje en 3 anderen vinden dit leuk.
  12. Emma1995

    Emma1995 Fanatiek lid

    17 nov 2018
    1.188
    796
    113
    Hier gelukkig vandaag wat opgeknapt Corona-test gelukkig negatief. Ik weet niet meer wie het vroeg maar ik ben nog niet gevaccineerd, maar na m’n zwangerschap wel van plan!

    A.s vrijdag precies 30 weken en ik merk dat ik langzamerhand niet meer kan wachten. Tijd gaat zo sloom, maar tegelijkertijd ook zo snel. Ik moet nog een hoop regelen en heb nog niet alles in huis dus.. gelukkig heb ik nog even.
    Morgen weer controle in het ziekenhuis hopen dat m’n bloeddruk niet is gestegen.
     
    Orchid24, Isabella2020, Kriebeltje en 2 anderen vinden dit leuk.
  13. Emma1995

    Emma1995 Fanatiek lid

    17 nov 2018
    1.188
    796
    113
    Verder ook ontzettend aan het twijfelen over auto stoeltjes. Ik twijfel heel erg tussen de Cybex cloud Z, deze kan in een ligstand en draaien en tussen de maxi cosi 360. Dan is het ook nog de vraag of ik dan maxi cosi pebble of coral interessanter vind. Stoeltjes van maxi cosi vind ik wel een stuk zachter. Dus denk dat ik gewoon daar voor moet gaan, want hoe vaak zou je die ligstand van cybex nou echt gebruiken vraag ik me af.
     
  14. Daantjeee

    Daantjeee Fanatiek lid

    28 jan 2021
    1.617
    1.616
    113
    Vrouw
    Wij hebben gekozen voor de cybex cloud z. Vriend heeft een studie van alle crashtests gemaakt en die was net iets veiliger bij een botsing met harde zijwaartse impact. Ligstand is een leuk extatje, maar vraag me idd af hoe vaak je die gaat gebruiken.
    Ik vond vooral de maxicosi pebble mooier en leuker bij de wagen :p. maar goed, deze rond is naar hem gegaan ;)
     
    Orchid24, Isabella2020 en Emma1995 vinden dit leuk.
  15. Emma1995

    Emma1995 Fanatiek lid

    17 nov 2018
    1.188
    796
    113
    Oké! Fijn dat hij het zo heeft uitgezocht! Hier op het filmpje zie ik wel dat je de zijwaarst bescherming handmatig moet doen bij de cybex. Ben super bang dat ik dat een keer vergeet. Dus weet niet of dat handig is voor mij en me verstrooid de hoofd. Ja die pebble
    Vind ik super leuk met al die kleurtjes die ze hebben hahah.

     
  16. Daantjeee

    Daantjeee Fanatiek lid

    28 jan 2021
    1.617
    1.616
    113
    Vrouw
    Ja klopt, je moet dat klepje opendoen. Uiteraard zit de reguliere bescherming in het stoeltje zelf, dat klepje is extra. Maar je moet vooral doen waar je je goed bij voelt denk ik. Verschil tussen cybex en maxicosi zal minimaal zijn. Denk dat je vooral gerust de auto in moet kunnen stappen en als dat een maxicosi is, helemaal prima toch :thumup:

    En nog een dikke tip: gewoon geen ongeluk maken :D;)
     
    Orchid24 vindt dit leuk.
  17. Emma1995

    Emma1995 Fanatiek lid

    17 nov 2018
    1.188
    796
    113

    Ja klopt verschillen zijn wel echt minimaal inderdaad. Hahahah en vind ik eigenlijk wel de beste tip, gewoon geen ongeluk maken :roflmao:
     
    Daantjeee vindt dit leuk.
  18. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Hee mijn banner is versprongen naar het laatste plaatje haha. Ik kopieer m’n post even uit een ander topic.
    ———————————

    Hier op zich een prima ochtend alleen: ik werd met 3 chagrijnige mensen wakker. Mini O dramatisch, O dramatisch (ik denk nog moe maar die heeft denk ik ook last van blaasjes en korstjes HVM-ziekte) en man klaagde over zich beroerd voelen (hij zag ook wel héél bleek moet ik zeggen en klonk een beetje schor). Jullie begrijpen dat het heel gezellig was om 6.30. o_O

    Ik kon 2 dingen doen: balen en klagen óf ultimatums stellen, even de boel op weg helpen en genieten van mijn eerste verlofdag. Ik koos dat laatste dus:
    1. Mini O: cut your theatrical performance. Hou enorm van dat kleine ventje maar ook voor jou: man-up. Misschien toch ook beginnende last van HVM-ziekte maar geen verhoging, weinig snot en goede nachtrust. Dus hoppa.
    2. broer O: ook voor jou, geen drama om een dichte neus of een shirt dat je niet aan wil. Meewerken of zonder ontbijt de deur uit. En pcm voor je verkoudheid. Smaakt het vies? Don’t care. Je moest eens weten wat ik allemaal vies vind.
    3. Man: enkel keelpijn en hoofdpijn? Al pcm of keelsnoepjes genomen? Nee? Niet aanstellen. Dagje ruilen met mij? Pcm en strepsils naar z’n hoofd gesmeten en om 8.00 waren ze de deur uit.

    Zo. Weg met het gezanik. :thumup:

    Tussen 8 en 9 even wat dingen in huis gedaan:
    - ons keuken eiland voor de helft van binnen en buiten gesopt, andere helft doe ik morgen anders is het echt vervelend voor mijn lijf.
    - Verwarmingen beneden afgenomen (boven doe ik ook morgen), opgeruimd en de bollamp boven de eettafel afgenomen.

    Extra klusjes voor vandaag: check. Genoeg voor deze dag. Man oogde alweer wat fitter dus die mocht de vaatwasser doen en de vloer stofwissen. Heel leuk, om papiertjes in je broekzak te laten zitten tijdens het wassen: de vloer was hartstikke stoffig daardoor maar nu is alles weer opgeruimd en schoon en het is nog niet eens 10u! :thumup:

    En wat ga ik nu dan doen, haha. Net ontbeten en ik plof zo even met een blaadje op de bank. Daarna maak ik ergens vanochtend nog een keer eten voor de jongens mee naar de opvang. En: om 12.30 lekker naar de bios in m’n uppie. :D
     
    wolkje1994 en Noralie87 vinden dit leuk.
  19. wolkje1994

    wolkje1994 Fanatiek lid

    12 aug 2013
    3.892
    5.779
    113
    https://www.prenatal.nl/onderweg/autostoelen/autostoelen-groep-1/maxi-cosi-mica-i-size-1299281723.html?dwvar_1299281723_kleurnaam_60=Authentic%20Black&cgid=233#start=1

    Wij hebben deze. Wordt gebruik gemaakt van de G-cel technologie. Echt top wanneer je dit leest!
     
    Emma1995 vindt dit leuk.
  20. wolkje1994

    wolkje1994 Fanatiek lid

    12 aug 2013
    3.892
    5.779
    113
    @Emma1995 én ik vind het ideaal dat ze 360 graden draaien, veel ligstanden en vanaf geboorte te gebruiken. Al gebruiken wij eerst wel een maxicosi voor de baby. We hebben L ook nog...
     

Deel Deze Pagina