Het is even te veel.

Discussie in 'De lounge' gestart door anne19791980, 27 jul 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.804
    14.144
    113
    Wat koken betreft, er is een boek Mealprepping, scheelt een bak tijd en ik zou een slowcooker overwegen. Mijn life saver met een peuter die de energie uit me wegtrok.

    Ik kon me voor mn kop slaan dat ik dat ding nog niet had in mn kraamtijd met een huilbaby die dag en nacht de boel bij elkaar gilde en ik er in de zwangerschap al 18 weken met 2.5 uur slaap totaal per dag op had zitten.

    Gewoon een ding van 35-45 euro is prima zat. Allerhanden toeters en bellen heb ik nog niet nodig gehad of gemist.

    Hooguit wat vlees of uitjes aanbraden voor karamelisatie en de rest knal je gewoon direct die pot in en je hoeft alleen nog op te scheppen. Scheelt enorm in spitsuur.

    Overigens is een boterham voor t sporten ook prima, hebben wij ook jarenlang gedaan. Willen ze geen boterham dan is t alternatief een opgewarmde prak van de dag ervoor.

    Wat @MadeInUSA prachtig aangeeft, je hebt 1 vat aan energie. Je kan niet alles en zal t met dat vat moeten doen. Als je belastbaarheid niet groter kan dan moet je kiezen welke ballen je wel in de lucht houdt, welke je aan iemand anders geeft en welke je gewoon maar weglegt.

    De ene dag is je belastbaarheid ook groter dan de andere dag.

    Daarom laat ik mn dochter gaandeweg ook meer doen, ze wordt er niet rotter van en het is ook in haar belang.

    Meehelpen in t huishouden, ookal is t een klein rot dingetje, bespaard mij energie die ik weer elders in kan zetten.

    Zij snapt met dr 4.5 nog niet de hele context uiteraard maar wel dat ik keuzes moet maken. En haar zooi opruimen én een spelletje doen gaat niet. Als zij haar zooi zelf opruimt, gaat dat spelletje wel. En tuurlijk ik zou t best wel kunnen halen, maar zij maakt de rotzooi, dan heeft ze ook de handjes ervoor om t op te ruimen ben niet dr dienstmeisje. Wat ik vandaag wel haal kan morgen anders zijn maar ik vind t niet nodig MIJN energie aan HAAR probleem te besteden als ze dat prima zelf kan. Dus ongeacht wat voor dag het is, het is en blijft HAAR verantwoording.
     
    NiVa0230 vindt dit leuk.
  2. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    13.006
    25.455
    113
  3. anne19791980

    anne19791980 Fanatiek lid

    9 dec 2008
    1.484
    218
    63
    Wow wat een reacties, wat lief dat jullie zo meedenken. Heb er tranen van in mn ogen.
    En het opent mijn ogen ook wel, ik mag meer verwachten van mijn kinderen qua meehelpen en zelfstandigheid.
    En idd het isnkns probleem, niet mijn probleem.
    Ik doe alles, maar dan ook echt alles. Bestel de lenzen van mn man, koop cadeautjes voor verjaardagen, betaal zijn rekeningen etc, ook mijn man moet zelfstandiger worden.
    Het moet Ons zijn en niet ik.
    Dochter was vanochtend weer beter dus ze zijn nu logeren.
    Vanavond gaan man en ik het er over hebben.
    Heb ook goed nagedacht wat ik leuk vindt, ik ga weer uitgebreid nieuwe gerechten koken in het weekend.
    Met de kinderen ga ik denk oh wacht nee, gaan WE dit weekend even zitten en lijstjes maken dat ze taken krijgen. Dingen als je bed opmaken, kamer bij houden, kleren zelf in de was doen moet toch echt wel lukken.
    Zelf naar school lopen, ja de oudste kan dat prima maar de jongste van 8 niet , al is het maar 6 minuten lopen er zit 1 drukke weg bij die ze over moeten (geen stoplicht of zebra). Dus ik ga ze daar over zetten en de rest doen ze zelf.
    Oh heb zoveel ideeën op het moment echt super bedankt. Ik zat echt even vast.
     
    Luna86, NiVa0230, Nellie4 en 6 anderen vinden dit leuk.
  4. Chechi

    Chechi Niet meer actief

    Een psycholoog wordt vergoed vanuit de zorgverzekering, daar heeft het inkomen van je man niks mee te maken. Ik denk dat het geen kwaad kan als je met iemand gaat praten die neutraal naar de situatie kijkt en je tools geeft hoe hier uit te komen. Deze kan met je meekijken hoe je je energie goed belast, je grenzen aangeeft etc. En vooral: in mogelijkheden leert denken. Succes!
     
  5. Yesera

    Yesera Fanatiek lid

    18 jan 2012
    3.916
    2.293
    113
    Nog een tip voor als je bso zou willen regelen. Vraag na of jullie gemeente hier ook bijzondere bijstand voor heeft op medische gronden, want je hebt natuurlijk geen recht op kinderopvangtoeslag. Bijzondere bijstand zou dan het deel vergoeden wat normaal de Belastingdienst doet. Je betaald dan wel de bijdrage zoals je ook zou hebben als je wel recht had op kinderopvangtoeslag.
     
    Syane vindt dit leuk.
  6. anne19791980

    anne19791980 Fanatiek lid

    9 dec 2008
    1.484
    218
    63
    Inmiddels gaat het met de taakverdeling een stuk beter. Man en kinderen helpen goed mee.

    Alleen er blijft nu 1 puntgaaf wij het niet over eens worden.
    Het sporten.
    Man vindt en wil dat de kinderen dus op maandag dinsdag woensdag donderdag en vrijdag aan alle sport trainingen mee doen. Waarvan op maandag en woensdag ook nog dubbel.
    Ik heb aangegeven dat ik dit te veel vind en niet nodig om mijn hele week hiervoor op te offeren (los van mijn ziekte en energie)
    Maar hij vindt dus dat de kinderen de mogelijkheid moeten hebben om te gaan.
    Hij wil dan op 3 dagen om half 5 a kwart voor 5 thuis zijn om ze weg te brengen en heeft een heel schema gemaakt hoe laat wie dan eet en of die dan warm eet of een boterham.
    Maar dan nog,ik zie beren. Ik haal ze om 15.15 op, zorg voor het afspreken en moet dus ook rekening houden met wie hoe laat ophalen en klaar voor sport. En dus ook sommige dagen om 4 a half 5 staan te koken.
    Heb al gezegd dat ik anders gewoon om half 6 kook en wie er is dan maar gewoon eet.
    Ik wil dit gewoon niet! Heb er met man echt over gehad maar hij wil niet wijken.
    Wat moet ik jullie doen? Poot stijf houden en als hij om half 5 binnenkomt dan alles bij hem laten? Hij wil gewoon binnen lopen en verwacht dat ze klaar zijn, kleding aan hebben, tas klaar en gegeten.
    Arghhhh ik word gek en we komen maar niet op 1 lijn.
     
  7. Shay25

    Shay25 Fanatiek lid

    16 okt 2018
    2.640
    2.375
    113
    Vrouw
    Ik zou dit ook veel te veel vinden.

    Hij wil dit graag voor zijn kinderen. Is hij het gesprek aangegaan dat de kinderen dit zelf moeten doen en zelf klaar moeten staan?

    Uit school halen, prima, maar afspreken tja hoe ziet hij dat voor zich dan? Ze kunnen effectief maar 1 uur spelen. Niet echt de moeite waard, daarom gewoon niet meer afspreken en dan komen de kinderen vanzelf dat ze nooit meer mogen afspreken tja hoe zou dat toch komen?

    Enne je geeft aan pas om 18 uur te gaan koken (gelijk voor 2 dagen) dan hebben je kinderen voor de training wat te eten.
    Ik zou dan echt niet op 16 uur al beginnen.
     
  8. Nataly1972

    Nataly1972 Fanatiek lid

    8 jun 2009
    4.175
    1.357
    113
    Vrouw
    consulent Wonen
    Hengelo
    Gaan jouw kinderen dan 7 keer sporten in de week per kind? Wat veel zeg!
    Die van mij sporten op de dinsdag en vrijdag en dan hebben ze nog 2 keer sporten op school. Ik vind dat genoeg. Daarnaast spelen ze buiten en zijn ze veel met de stuntstep op stap.
     
  9. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    11.899
    7.617
    113
    In zekere zin ben ik het wel eens met je man, wij hebben drie kinderen en een idioot trainingsschema. Ze willen allemaal op meerdere sporten, of muziekles, North mar op. Ik heb het ideaalbeeld van samen eten opgegeven. In de weekenden eten we samen. Doordeweeks als het uitkomt.

    De kinderen pakken zelf hun sportkleding en kleden zich aan. Dus wie ze ook brengt, ze staan klaar.

    Ik kook regelmatig grote porties wat ik dan deel porties van invries, op dagen dat iedereen achter elkaar training heeft zet ik een bord in de magnetron. Of ze eten soep of een boterham.

    Ook dit zit een beetje in je persoonlijke traject van loslaten en anderen ook dingen laten doen. Als zij willen sporten en je man wil dat ze overal bij aanwezig zijn, hoef jij dat niet allemaal te regelen toch? En van een keertje een boterham gaan ze ook niet dood ;) Loslaten, de beren op de weg zijn er negen van de tien keer niet. En het hoort ook bij ouder wordende kinderen, het wordt zo'n duiventil in huis. Iedereen vliegt er maar in en uit bij ons :rolleyes:
     
    Marsepein en Syane vinden dit leuk.
  10. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    11.899
    7.617
    113
    Even als aanvulling, 6 trainingen, 3 wedstrijden, 2 keer trainen voor kickboksen en een keer paardrijden. Dat is van de kinderen. En dan ik nog 3 keer naar de sportschool.

    Je wil niet weten hoe veel ik was :D:eek:

    En ze fietsen ook vaak zelf
     
  11. anne19791980

    anne19791980 Fanatiek lid

    9 dec 2008
    1.484
    218
    63
    Het is dan 2x zwemles, 4x hockey training, 1x muziekles en uiteraard op zaterdag 2x wedstrijd.
    Het was eerst dat ze op dezelfde dagen trainden maar nu dus op vier aparte dagen bij de hockey.

    Idd dat niet afspreken is een goede. Maar ik zal wel degene zijn die ze achter zn kont aan zit om om te kleden en klaar te maken. En met dochter kan dat ze dan in 5 minuten klaar is maar kan ook een half uur duren als er iets fout gaat (inmiddels coaching traject voor haar ook gestart om hulp in te schakelen).
    Ze is wel 10 maar soms qua doen en reacties is ze nog veel jonger zeg maar, om het even uit te leggen.
     
    Shay25 vindt dit leuk.
  12. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.995
    5.821
    113
    Als ze kunnen klokkijken (ga ik wel vanuit op die leeftijd) 1 keer duidelijk uitleggen: het is nu zo laat, zomaar moet je klaar staan als papa je gaat brengen. Dan verwacht ik dat je bent aangekleed en die en die spullen in je tas bij je hebt. Staan ze niet klaar, dan hebben ze pech gehad, morgen weer een kans. Die van mij leren zo heeeel snel ;) Ik ga echt niet meer op die leeftijd achter hun vodden aanzitten. Tot een jaar of 6/7 ok, maar ze mogen als ze ouder zijn ook een stukje eigen verantwoordelijkheid dragen.
     
    Syane vindt dit leuk.
  13. anne19791980

    anne19791980 Fanatiek lid

    9 dec 2008
    1.484
    218
    63
    Ja dat ga ik proberen eppo82.

    Ik zie op man zijn planning veel staan 16.45 eten en 17.00 eten. Maar ik ga echt niet om 16.20 al koken. Maar dan bv 1 dag macaroni, 1 dag soep met brood, 1 dag spaghetti ofzo en de andere dagen? Ze zijn hier nogal van de aardappelen vlees groenten

    Ik denk dat het bij mij ook veel zit in het feit dat ik dit gewoon niet wil en mij er dan op 2 dagen ook totaal niet mee bezig wil houden. gewoon lekker uit school, geen verplichtingen, misschien spen, misschien even naar een speeltuin ofzo. Dat gaat dan niet meer en daar baal ik wel van.
     
  14. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.995
    5.821
    113
    Dat snap ik helemaal (ik zou dit ook niet willen) dus dan moet het gesprek denk ik daarover gaan. Want alle beren zijn wel op te lossen, maar jij wil het niet/je kostbare energie daaraan besteden.
    Is een andere vereniging/sport weet ik veel dan een oplossing? Dat ze op dezelfde dagen/tijden trainen?
     
  15. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    11.899
    7.617
    113
    Ik zou dan inderdaad gewoon iets uit de vriezer trekken. Of brood met soep.

    Over dat laatste, dat moet het over gaan. Maar tegelijkertijd zul je ook moeten accepteren dat je kinderen groter worden en minder met jou gaan doen. Als ze niet van sporten gaan ze wel naar een vriendje of vriendinnetje.

    Als jij de sport op een paar dagen bij het man 'parkeert' heb jij lekker even vrij en tijd voor jezelf. Zo kun je er ook naar kijken. En ik kan me voorstellen dat dat lastig is omdat je aangeeft dat je eigenlijk altijd alles voor je kinderen hebt gedaan. Maar je moet jezelf ook weer 'los' van je kinderen leren zien, snap je hoe ik dat bedoel? Ze hebben je steeds minder nodig en jij kunt weer meer tijd aan jezelf besteden dan.
     
  16. anne19791980

    anne19791980 Fanatiek lid

    9 dec 2008
    1.484
    218
    63
    Erover hebben lost niks meer op omdat man bij zijn standpunt blijft.

    Wellicht zit het meer in de zelfstandigheid of het gebrek eraan van onze kinderen.

    De beren kunnen worden opgelost ja klopt als ik mij in het schema wring maar daar heb ik junjuist geen zin in 5 dagen per week.
    En ik zit echt niet aan mijn kinderen geplakt maar het is meer dat we dus geen 1 dag hebben waar we iets of gewoon lekker helemaal niks kunnen doen.
    Ik ga ze echt meer zelfstandigheid proberen bij te brengen al weet ik niet of dat bij de oudste haalbaar is. Ik verwacht eigenlijk dat er misschien een diagnose uitkomt en ze niet dwars is maarver gewoon niks aan kan doen.
     
  17. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.454
    10.655
    113
    Kan je niet de kinderen na het sporten laten eten?
    En op hun sportdagen niet laten afspreken?
    Eventueel de kinderen mee laten rijden met vriendjes?
     
  18. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.454
    10.655
    113
    Andere sport kan helpen maar als ze daar weer iets omgooien dan win je nog niets. Mijn ervaring is dat trainingsdagen en tijden elk jaar en zelfs gedurende het jaar omgegooid (kunnen worden). Ik zou de oplossing daar niet zo snel in zoeken.
     
  19. chrystel73

    chrystel73 VIP lid

    9 jan 2009
    6.187
    2.392
    113
    Ik zit al jaren thuis, volledig afgekeurd
    8 jaar geleden heb ik een poliklinisch revalidatie traject gevolgd.
    Ik kreeg begeleiding van een fysio, een ergotherapeut, psycholoog en revalidatiearts.

    Energie verdelen, conditie waar mogelijk en de psychologische begeleiding was erg prettig om beter net mijn beperkingen om te gaan en er rekening mee te houden.

    Vooral de ergotherapie en psychische begeleiding zouden je denk ik erg goed doen.

    Ik neem aan dat je nog bij een cardioloog loopt? Misschien kan die je doorverwijzen.
     
  20. Nellie4

    Nellie4 Fanatiek lid

    25 jan 2017
    4.629
    7.297
    113
    Nou als hij hier zo op gebrand is zou ik dit onderdeel dan inderdaad volledig bij hem laten. Laat hem het sporten in ieder geval die 3 dagen dan volledig regelen. Dus laat hem ook regelen dat ze op tijd klaar staan, eventueel gegeten hebben en hun tassen op orde hebben. En jij gaat gewoon op een vaste tijd koken zoals je gewend bent. En als de kinderen niet naar sport willen omdat ze met een vriendje of vriendinnetje willen spelen ook met hun vader laten regelen.
     

Deel Deze Pagina