Corona nieuws deel 9

Discussie in 'Corona forum' gestart door Liekje81, 23 jun 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Loufoque

    Loufoque Fanatiek lid

    17 mrt 2021
    1.523
    4.344
    113
    Dat betreft de gangbare vaccinaties zoals die in het RVP. Toen wij naar Frankrijk verhuisden met onze pasgeboren zoon wist ik niet eens dat er een plicht was. Maar hij was toen sowieso al gevaccineerd in de UK dus het was verder geen issue voor ons om dat boekje te laten zien toen hij naar school ging (ook toen wist ik trouwens niet van een plicht af - had me er nooit in verdiept).
    Maar het feit dat er een plicht geldt voor bepaalde (m.i. relevante) vaccinaties betekent natuurlijk niet dat het dan ook maar automatisch OK moet zijn om allerlei andere vaccinaties te verplichten. Voor mij (en heel veel Fransen overigens) is het absoluut níet OK wat er momenteel gaande is in Frankrijk. Het bevestigt wat mij betreft alleen maar meer en meer de onderbuikgevoelens die ik al vanaf dag 1 heb gehad, en motiveert me in elk geval totaal niet om me alsnog te laten vaccineren.
     
    Anouk2005 en rocketscience vinden dit leuk.
  2. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    12.894
    25.246
    113
    Ik. jas er maar in hoor.
    Zoveel mensen die elk jaar een griepprik krijgen, waarom er nu opeens zo moeilijk wordt gedaan over misschien evt een jaarlijkse covidprik?
     
    Mar76, Athina, Suzy85 en 9 anderen vinden dit leuk.
  3. Bloempjelief

    Bloempjelief VIP lid

    28 mrt 2020
    7.669
    6.836
    113
    Vrouw
    Ik denk omdat dit vooral ook mensen zijn die die griepprik dus niet halen? Of er niet voor in aanmerking komen?
     
  4. Mapje

    Mapje Niet meer actief

    Nee klopt hoor. Maar ik vond het toen ik dit hoorde van vrienden die geëmigreerd zijn al wonderlijk omdat dit in NL natuurlijk al sowieso niet gangbaar is voor het RVP. Dus ik wilde hiermee aangeven dat er in Frankrijk altijd al anders met vaccineren wordt omgegaan dan hier in NL. In NL ken je natuurlijk ook voor het RVP geen plicht.
     
    femkes en Loufoque vinden dit leuk.
  5. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    12.894
    25.246
    113
    Misschien, geen idee.
     
  6. Mapje

    Mapje Niet meer actief

    Ja klopt. Maar ook dat hoeft in NL niet als je werkt en ziek bent. Weer dat vertrouwen :roflmao:
     
    Neuzeke vindt dit leuk.
  7. Loufoque

    Loufoque Fanatiek lid

    17 mrt 2021
    1.523
    4.344
    113
    Omdat er in het geval van de griepprik geen chantagepraktijken plaatsvinden zoals mensen zonder prik de normale toegang tot de alledaagse samenleving te ontzeggen? Het moedigt mij niet bepaald aan om ook maar één coronavaccin te nemen.
    Het feit dat er nu al wordt gesproken over mogelijke nieuwe varianten en boosters van de winter maakt wat mij betreft duidelijk dat ook de 'volledig' gevaccineerden nog niet van alle shit af zijn, en zo gaan we straks weer van lockdown tot boosters to nieuwe variant etc.
    En inderdaad: de griepprik heb ik ook nooit gehad en ga ik niet doen ook.
     
    Wish05, Liekje81, Jackie87 en 5 anderen vinden dit leuk.
  8. Kleintjuh85

    Kleintjuh85 Fanatiek lid

    5 feb 2014
    3.983
    2.279
    113
    Noord-Brabant
    Ik weet niet of er echt veel mensen die ook nooit de griepprik halen een derde of vierde prik gaan halen volgend jaar.

    Ik kom sowieso niet in aanmerking voor een griepprik. Als ik niet zwanger was geweest had ik met heel veel lood in mijn schoenen de prik gehaald. Was al blij dat ik er eigenlijk maar 1 hoefde. Ik heb best prik angst en kan er zelfs door flauw vallen. Bloedprikken heb ik al een hekel aan, of de verdovingspuitjes bij de tandarts. Maar als ik er ieder jaar 1 of 2 moet laten zetten. Ik weet niet of ik dat zou doen.
     
    Loufoque vindt dit leuk.
  9. Nellie4

    Nellie4 Fanatiek lid

    25 jan 2017
    4.578
    7.198
    113
    Ik denk niet dat dat de groep mensen is die nu moeilijk doet.
     
  10. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    12.894
    25.246
    113
    Ik bedoel ook niet een groep, ik bedoel het idee van een herhalende griepprik, dat vind (vrijwel) iedereen normaal, en is geaccepteerd.

    Ik zie niet waarom we in de stress moeten schieten vanwege de mogelijkheid dat het vaccin herhaald moet gaan worden. Als het zo is dat het vaccin na X tijd herhaald moet worden want het biedt geen bescherming meer dan is dat toch gewoon zo?
     
    Mar76, Athina, Lizoe en 11 anderen vinden dit leuk.
  11. Nellie4

    Nellie4 Fanatiek lid

    25 jan 2017
    4.578
    7.198
    113
    De griepprik wordt jaarlijks gegeven aan kwetsbare personen. Ik vind het ook normaal als de Coronaprik straks jaarlijks wordt gegeven aan kwetsbare personen (mijn vader valt daaronder)
    Ik vind dat zelf een heel verschil met dat het normaal moet worden gevonden om gezonde mensen jaarlijks te vaccineren.
    Maar ook daar zou ik geen problemen mee hebben zolang dat volledig op vrijwilligheid is gebaseerd. En daar horen dan ook geen voordeeltjes bij, want ik ken aardig wat mensen die het alleen vanwege de toegezegde voordeeltjes hebben gedaan.
     
    Mamafiets, sprits, Wish05 en 7 anderen vinden dit leuk.
  12. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    12.894
    25.246
    113
    mee eens.
     
  13. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Ik schiet niet in de stress, maar heb wel 2 bezwaren:

    - Wij zijn nu gezonde jongeren aan het inenten en hebben het al over een 3e prik. Terwijl in heel veel werelddelen nog vrijwel niemand de kans heeft gehad zich te laten vaccineren. Zelfs niet de kwetsbaren en zorgmedewerkers. Zij moeten het hebben van onze 'restjes.' Restjes die er niet zullen zijn als wij op dit spoor doorgaan.
    Een pandemie is een wereldwijd probleem. En moet je dus ook wereldwijd aanpakken. Dus wat mij betreft komt eerst de rest van de wereld aan de beurt voor wij gaan herhalen. De effectiviteit tegen ernstig verloop (ziekenhuisopnames) blijft immers wel hoog. En daar was het toch om te doen?

    - Van meer persoonlijke aard: de kans dat ik ernstig ziek wordt van corona was altijd al klein. Die kans is nu dankzij de prikken die ik al heb gehad, nog kleiner geworden. Ik durf er wel op te rekenen: nihil.
    Van de tweede prik heb ik een paar dagen flink spierpijn in mijn arm gehad, wat overdag onhandig was en waardoor ik 's nachts slecht sliep. Daarnaast was ik er erg moe van en heb ik uiteindelijk nog een halve dag op bed gelegen. Vond ik niet rampzalig, viel voor mij absoluut in de categorie 'Take one for the team." Maar alles tegen elkaar afzettend, is het middel voor mij zeer waarschijnlijk erger dan de kwaal. Dus daarom sta ik voor mezelf ook niet te trappelen om een booster.
     
    Zara75, Mamafiets, Kinderwens87 en 7 anderen vinden dit leuk.
  14. Bloempjelief

    Bloempjelief VIP lid

    28 mrt 2020
    7.669
    6.836
    113
    Vrouw
    De wereldwijde kosten van de vaccinatie tegen het coronavirus zouden minstens vijf keer lager kunnen liggen als de farmaceutische bedrijven geen monopolie op hun vaccins zouden hebben. Dat heeft Oxfam gemeld in een persbericht op basis van een analyse van de People's Vaccine Alliance, waarvan de ngo lid is.

    Volgens de berekeningen van de alliantie, die campagne voert voor de opheffing van de patenten op vaccins, zouden de kosten voor devervaardiging van een dosis vaccin tegen covid-19 voor de bedrijven Pfizer/BioNTech en Moderna slechts 1,02 euro bedragen.

    Maar dat bedrag ligt ver onder de verkoopprijs, zegt Oxfam België. De twee farmaceutische bedrijven, die tot nu toe meer dan 90 procent van hun vaccins aan welvarende landen hebben verkocht, zouden tot 24 keer de potentiële productiekosten in rekening hebben gebracht. Daarbij profiteerden ze van het feit dat welvarende landen bereid waren om vrijwillig buitensporige prijzen te betalen om als eerste te worden bevoorraad.

    ——————

    We wisten natuurlijk al dat het zo ongeveer werkte, maar nu wordt het toch ook openbaar gemaakt.
     
  15. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    12.894
    25.246
    113
    voor mij zijn dit 2 verschillende problemen. Ik ben het met je eens dat we als rijke landen de armere landen moeten helpen.
    Maar dat veranderd niets aan de werking van het vaccin. Ik weet niet of we het ons kunnen veroorloven om te wachten met een evt derde prik totdat alle landen hun tweede prik hebben gehad. Ik denk dat we voor onze volksgezondheid (psychisch als fysiek) en economie het virus echt onder controle moeten houden. De effectiviteit tegen ernstig verloop moet hoog gehouden worden anders zitten we misschien over een jaar weer met maatregelen en lockdowns.

    De kwaal: zeer besmettelijk, redelijk onbekend virus dat dodelijk kan zijn, mensen ernstig en langdurig ziek van kunnen worden.

    Het middel: een prik waar je een dag niet lekker van bent.

    ik zie niet hoe het middel erger is dan de kwaal.

    Zolang het virus nog niet onder controle is moeten we allemaal ‘offers’ blijven geven. Als je halverwege ophoudt is alles voor niets geweest. Onszelf vaccineren is net zo onze verantwoordelijkheid als het geven van vaccinaties aan armere landen.
     
    Mamafiets, Athina, Wondertje2020 en 5 anderen vinden dit leuk.
  16. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    3 sep 2019
    10.783
    15.336
    113
    Vrouw
    Is de griepprik waar jullie wonen enkel voor een bepaalde groep?
    Bij ons mag en kan iedereen een griepprik halen. Dit jaar was er eventjes een tekort en werkte de apotheek met wachtlijsten (risico groepen konden wel rijk vlot 1tje krijgen).
     
  17. nijn37

    nijn37 Fanatiek lid

    13 aug 2006
    2.446
    2.143
    113
    Klopt, iedereen boven de 60 en risicogroepen komen in aanmerking voor de griepprik. Plus zorgmedewerkers. Het kan zijn dat anderen hem wel kunnen halen maar dan op eigen kosten. Dat weet ik niet zeker.
     
    Neuzeke vindt dit leuk.
  18. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    12.894
    25.246
    113
    Volgens mij is hij hier ook vrij voor iedereen. Ik heb hem toen via mijn vk gehad tijdens de borstvoedingsperiode.
     
    Neuzeke vindt dit leuk.
  19. nijn37

    nijn37 Fanatiek lid

    13 aug 2006
    2.446
    2.143
    113
    Mee eens. Ik kom niet in aanmerking voor de griepprik, was dat we zo dan zou ik hem halen. Zou het zo zijn dat ik straks in aanmerking kom voor een jaarlijkse covid vaccinatie, dan haal ik hem. Ik zie het probleem ook niet.

    Overigens ook mee eens dat er ook gezorgd moet worden dat de rest van de wereld ook gevaccineerd kan worden. En dan zal het wel egoïstisch zijn om te zeggen dat we tegelijkertijd ook voor ons zelf moeten zorgen, maar dat vind ik ook belangrijk ja.
     
    Syane, femkes en KleineLai vinden dit leuk.
  20. femkes

    femkes VIP lid

    24 jul 2007
    9.043
    10.284
    113
    Ik werk in de zorg, weliswaar in een administratieve functie, maar ik loop regelmatig in een ziekenhuis rond en haal daarom al jaren een griepprik. Niet omdat ik zo bang ben voor griep, maar omdat ik wel een duidelijk risico ben voor anderen. Ik zou het heel logisch vinden dat ik straks regelmatig een booster haal voor de corona vaccinatie, weer grotendeels voor dezelfde redenen, hoewel ik voor corona zelf ook meer in een risico-categorie val. Maar ik zou het heel onlogisch vinden dat iedereen dat zou moeten. Het is nu een compleet nieuwe ziekte en daarom had niemand anti-stoffen, maar hoe langer het bestaat,hoe meer mensen via 1 vaccinatie en/of infectie enige mate van weerstand zal hebben en dan zal het sowieso minder woekeren. Maar dan is het wel logisch om kwetsbare mensen en groepen direct om kwetsbare mensen heen een vaccinatie aan te bieden.
     
    nijn37, KleineLai en Mapje vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina