Krentenbaard wat maar niet over gaat..

Discussie in 'Mama en gezin' gestart door Lynn85, 29 jul 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lynn85

    Lynn85 Actief lid

    28 feb 2008
    270
    3
    18
    Ik ben een beetje ten einde raad. Aantal weken geleden kreeg m'n zoontje (6) een plek op zn bovenbeen. Ging maar niet over, werd steeds erger. Toen pas had ik in de gaten dat het 'krentenbaard' was, of huidinfectie.
    Dus naar de huisarts en fucidinezuur meegekregen. Begonnen met smeren, pleisters erover heen op advies van huisarts. Maar plekken breidden zich alleen maar uit. Later las ik dus dat pleisters juist niet handig zijn..
    Nu smeer ik echt al weken met die zalf, en er blijven steeds plekjes bij komen. Oude plekken gaan wel dicht, maar steeds weer een nieuw rood plekje. En het lastige is de plek, het zit op z'n bovenbeen/ op zn billen, dus met zn boxer erover heen gaat de zalf er gelijk weer af.
    Huisarts meerdere keren om advies gevraagd, en heb toen een kuur gekregen. Maar wij krijgen die kuur er met geen mogelijkheid in bij hem. Hij is daar zo angstig voor. Ook tablet/capsules geprobeerd, maar niks helpt, hij wordt panisch.. meerdere keren geprobeerd met dwingen, maar mijn moederhart breekt..
    Nu is er gewoon geen andere optie, maar vandaag zag ik ook wat plekjes op z'n handen.. ik wordt er zo moe van, weet echt niet meer wat ik moet doen. Lijkt wel of de fucidinezuur niet meer helpt. Iemand tips/ advies??
     
  2. Sylver

    Sylver Fanatiek lid

    17 sep 2014
    1.459
    1.428
    113
    Is het echt krentenbaard?
    Mijn dochter had plekjes op haar been dat steeds meer ging uitbreiden, maar dat bleken waterwratjes die ineens in een rap tempo kwamen.

    Anderzijds had een vriendin idd hardnekkige krentenbaard en dat ging alleen over na een AB-kuur. Lastig als je dat er echt niet in krijgt.. :$
     
  3. Lynn85

    Lynn85 Actief lid

    28 feb 2008
    270
    3
    18
    Waterwratjes ook ervaring mee ja, en zijn ook zo vervelend! Maar dit is helaas echt krentenbaard..
     
  4. julia80

    julia80 Fanatiek lid

    11 jan 2014
    4.448
    2.261
    113
    Wij hebben dit ook een tijd gehad binnen het gezin en het heeft maanden geduurd voordat we er helemaal vanaf waren met de kinderen. Fucidine hielp bij onze kinderen meteen al niet dus toen hebben we iets anders gekregen weet even niet meer de naam. Toen hebben twee van de toen nog 3 kinderen een antibioticakuur gehad maar het bleef steeds terugkomen. We hebben ze toen met chirurgische zeep elke dag helemaal moeten inzepen en ook De neusgaten steeds insmeren met een desinfecterende crème. Zo Uiteindelijk onder controle gekregen maar bij elk verdacht plekje dat we daarna zagen hebben we meteen weer die crème gesmeerd om het meteen de kop in te drukken

    Ik zou beginnen met de huisarts te vragen om die andere crème. Echt elke avond kind helemaal nalopen en alle verdachte plekjes insmeren. Maar werkt het niet dan toch echt de antibioticakuur gaan nemen.
     
  5. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.434
    8.282
    113
    Antibiotica in vloeistof gekregen, neem ik aan? Mag je dat mengen met iets wat hij lust? Of iets lekkers erna? Wat snapt je zoontje wel/niet? Kun je hem dingen uitleggen?

    Ik zou ook de huisarts nogmaals bellen om te overleggen.
     
  6. Lynn85

    Lynn85 Actief lid

    28 feb 2008
    270
    3
    18
    Helaas krijgen we er echt niets in, we hebben alle vormen al geprobeerd, vloeibaar mengen, capsules mengen.. hij begrijpt het wel, maar heeft er enorme angst voor.
     
  7. Lynn85

    Lynn85 Actief lid

    28 feb 2008
    270
    3
    18
    Ik heb de huisarts al zo vaak gebeld, ik durf bijna niet meer. Maar net toch maar weer gedaan, en einde ochtend belt ze me terug. Dank voor je tip over andere zalf, ik had dat gister nog aan de assistente gevraagd maar toen zei ze dat er niets anders was. Na wat googlen zie ik dat er nog twee andere soorten zijn. Zie net dat hij plekjes onder zn voet heeft, wat allemaal soort sneetjes zijn. En aan de binnenkant van zn hand, en dat is zo lastig te zalven, af te dekken..

    Verbaasd me dat de andere kids nog geen last hebben. Ik laat hem nu steeds zijn handen desinfecteren..
     
  8. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.434
    8.282
    113
    Waar heeft hij precies angst voor?

    Hopelijk lukt het met andere zalf!
     
  9. spruitje80

    spruitje80 Fanatiek lid

    5 jul 2016
    4.378
    3.896
    113
    noord holland
    Ik denk dat alleen de AB de oplossing gaat zijn, maar ja, moet t wel lukken :(.
    Mijn kinderen hebben toen ze jonger waren wel eens krentenbaard gehad. De medewerker van de apotheek zei toen, eigenlijk bij alle plekken groter dan een 2 euro stuk moet er AB gegeven worden. Dat zijn namelijk de gevallen die hier over het algemeen genomen namelijk eerst komen voor tubes en weer terugkomen voor een kuur omdat t niet weggaat. Alleen de kleine plekjes kun je vaak nog tegengaan met crème.
    Ik hoop dat jullie er iets op vinden.
     
  10. Lynn85

    Lynn85 Actief lid

    28 feb 2008
    270
    3
    18
    Dat het vies is.. ik weet het niet goed, we gaan er maar wat mee doen want die angst is niet normaal. Hij wil het niet eens proberen. Eén keer gelukt met foppen, zat de poeder tussen een lepel danoontje, hij proefde het wel, maar elke volgende lepel vertrouwde hij het niet meer..
    Het zit tussen zn oren. Hij eet ook heel slecht bepaalde groente en fruit enzo, dus zal daar wel mee te maken hebben.

    Krijg nu bactroban.. hoop echt dat het helpt!!
     
  11. Lynn85

    Lynn85 Actief lid

    28 feb 2008
    270
    3
    18
    Ja de grotere plekken zijn nu gelukkig dicht, alleen steeds komen er rode vlekjes/plekjes bij. Ik denk resistent voor fucidine. Hoop dat het met de andere zalf nog lukt, anders weet ik het ook niet..
     
  12. Elsa86

    Elsa86 VIP lid

    30 jun 2014
    6.453
    3.441
    113
    Mijn 2e dochter heeft ook ooit een plek op haar knie gehad. Kregen eerst fucidin, maat het werd alleen maar erger. Ze zeiden toen al dat ik moest bellen als het na 3 dagen niet beter werd. Dus gebeld en toen kreeg ik bactroban en dat hielp wel.

    Ik hoop dat het bij je zoon ook werkt.
     
  13. MissXray

    MissXray Fanatiek lid

    19 sep 2020
    1.678
    1.608
    113
    Vrouw
    Fucidine werkt hier ook niet. Twee jaar geleden krentenbaard gehad bij beide kids en ik knijp hem serieus elke zomer sindsdien.
     
  14. Lm2

    Lm2 Niet meer actief

    Smeer je fusidine nu? Want anders zou ik vragen om bactroban. Ook een zelf maar werkt op een andere stam.
     
  15. Antje77

    Antje77 Fanatiek lid

    10 mrt 2009
    4.200
    140
    63
    Dochter heeft vorig jaar hevige krentenbaard gehad. Fucidine deed niks. Ondanks antibiotica bleef het uitbreiden. Toen een andere kuur. Hier had uiteindelijk iedereen het. Zoon ook 2 kuren, man 1 kuur. Fucidine werkte bij niemand van ons, de bactroban wel. Ook hebben wij 2 weken betadinescrub moeten gebruiken.
    We zijn van augustus t/m oktober bezig geweest. Zelfs getest op MRSA. Gelukkig was dat het niet.

    De bactroban zou ik ook in de neus smeren. De bacterie bevindt zich vaak in de neus.
     
  16. SydneyGirl

    SydneyGirl Niet meer actief

    Fucidine werkte hier ook niet alleen AB. Eerste keer vloeibare gehad die heel smerig was dus niet te doen om het erin te krijgen. Tweede keer andere vloeibare soort die juist lekker smaakte en dat ging gelukkig prima en daarna er van af. Stiekum beetje pissig op de HA dat ze eerst de smerige voorschreef; lekker dom met jonge kinderen en nu heeft hij dus voor niks extra lang AB moeten nemen (lijkt me voor de resistentie tegen AB door veel gebruik waar men bang voor is niet echt handig).
     
  17. Lm2

    Lm2 Niet meer actief

    De reden dat je eerst die andere krijgt is omdat de “lekkere” een breed spectrum kuur is. Als dat te vaak overal maar voor wordt ingezet ontstaat er te snel resistentie. Dat zie je nu met krentenbaard al gebeuren. Steeds vaker helpen fusidine en de eerste keus AB niet. Een onwenselijke situatie.
     
  18. SydneyGirl

    SydneyGirl Niet meer actief

    Dank voor de toelichting; is al meer uitleg dan ik van mijn HA heb gehad. Overigens blijf ik erbij dat het met jonge kinderen (mijne was toen 3) niet heel handig is om met de vieze te beginnen; als je het er niet of nauwelijks in krijgt omdat ze de helft weer uitspugen kan een kuur ook nauwelijks werken. Lijkt me alsnog onnodig voorschrijven met eventueel resistentie tot gevolg.
     
  19. Lynn85

    Lynn85 Actief lid

    28 feb 2008
    270
    3
    18
    Ik heb inderdaad bactroban gekregen en het lijkt te helpen, plekjes breidden zich niet uit. Ik weet alleen nooit zo goed hoe lang ik door moet gaan met zalven.. de grote plekken zijn al heel lang dicht en de nieuwe kleine puntjes blijven klein en gaan niet open. Op zn handen en voeten zijn het ook een aantal kleine puntjes, wat nu een soort korstjes zijn. Ik blijf maar smeren, liever te lang dan te kort. En inderdaad, ook in zijn neus, daar belde de huisarts speciaal voor terug.

    Maar ben je niet immuun als je deze bacterie een keer gehad hebt? Ik hoop het namelijk niet al te vaak mee te maken dit..
     
  20. Kruimeltje 1

    Kruimeltje 1 Bekend lid

    18 mrt 2009
    666
    494
    63
    Vrouw
    Hoe is het inmiddels met de plekjes ?

    Mijn dochter heeft het 2x gehad.
    1x op der kin en 1x op der arm.
    Ik ben er toen achter gekomen dat pleisters het alleen maar erger maakte . Door de warmte en vocht gaat het alleen maar broeien.
    Ze kreeg ook een zalf en na enige tijd ging het weer over. Heeft niet mega mega lang geduurd
     

Deel Deze Pagina