Irritaties mbt. je partner/irritante gewoontes

Discussie in 'De lounge' gestart door RoseMurphy, 26 jul 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Nummer 1 en 2 heb ik zelf wel eens :oops:. Soms komt een nies van zó diep dat ik echt absoluut geen controle heb over het geluid en hoe hard die klinkt. Dit is niet standaard hoor. Maar komt wel eens voor en ja, dan zit iedereen hier met gespitste oren van de schrik haha.

    Nummer 2 is voor degene in kwestie zelf ook lastig. Ik kan dingen soms heel goed even loslaten en die knop om zetten. Als ze op bed liggen razen we echt even door het huis en dan is alles zo weer schoon en netjes. Mits op mijn manier en mijn tempo. Maar soms zit ik wat minder goed in mijn vel (zoals nu hoogzwanger, ik ben vermoeider, alles kost meer tijd, ik heb een korter lontje en minder geduld, vergroot alles uit en zie echt óveral dingen die niet goed zijn..) en dan zit ik mezelf ook in de weg hoor. Bahbah!
     
    hummeltje5 vindt dit leuk.
  2. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Nog een ergernis. Soms spreek ik met man af wie wat doet in huis. Hij is niet te beroerd om wat te doen maar wil wel graag zelf bepalen wanneer hij dat doet. Kan ik inkomen. Prima, maar doorgaans betekent dat dan dat hij pas ‘s avonds in actie komt en tsja, dat wil ik dan niet. Want hoe kan ik nou lekker relaxen als er om 20u of 20.30 nog gedweild moet worden? Hij vindt dat misschien niet erg, maar ik wel. Want ik zit tot die tijd in de troep. En dan gaat ie om 19.30 bijv eerst nog op z’n dooie gemak koffie leuten en telefoonkijken… brrr dat vind ik dus zo ergerlijk.

    Hier gaan zeker nog andere afspraken over gemaakt worden. Niet nu hoor. Want ik heb zelf ook een korter lontje hoogzwanger en man is de laatste dingen aan het afronden vanwege een re-switch van baan. Moet wel even m’n moment kiezen. Maar ik wil straks echt wel met hem afspreken dat we ‘s avonds bijv uiterlijk 20u gewoon lekker zitten. Geen doen anders met newborn en werk en nog 2 kindjes. Dat houdt een mens niet vol!
     
  3. Kleintjuh85

    Kleintjuh85 Fanatiek lid

    5 feb 2014
    3.985
    2.280
    113
    Noord-Brabant
    Het is een lieverd en een super papa. Maar hij heeft net zoals bijna iedere man zijn nukken.

    - Zodra hij met zijn hoofd het kussen raakt slaapt hij en begint te snurken
    - Ik moet hem alles voor kauwen. Zowel in het huishouden of als er dingen geregeld moeten worden. Sowieso regel ik alle administratieve en financiële rompslomp.
    - Hij doet pas iets in het huishouden als ik het hem vraag, of als ik zelf al bezig ben. Maar als ik een keertje op de bank zit te niksen dan kan hij niet uit zijn eigen iets gaan doen.
    - Als ik hem ergens op wijs of feedback geef kan hij dat niet hebben en kaatst meteen de bal terug door te zeggen "ja maar, jij! ". Op die momenten haalt hij mijn bloed onder mijn nagels vandaan. Ik heb het nu toch niet over mij.

    - Dit is iets van de laatste tijd. Hij gebruik het woordje 'ikke' best vaak. En dan voor in de context van " Dit is van mij". Dus " Dit of dat is van ikke". Ik krijg daar dus kriebels van. Had al laten vallen dat ik het best kinderachtig vond klinken. Kreeg ik als antwoord " Tsja, dat vind jij" :mad:
     
    Gewooniemand en Spectre vinden dit leuk.
  4. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.801
    14.143
    113
    Had ik het "niet afdoen van de douchecel na t douchen" al opgenomen???

    Heb m vanmorgen nog gewaarschuwd ivm kalk. Ging hij zo doen. Hey, maakt mij niet uit, jij krijgt er last van anders kan je met die fijne antical aan de slag.

    In de avond dus nog niet gedaan en weer kalksporen op de wanden en de deuren...

    Vrijdag leert hij waarom ik daar zo'n pesthekel aan heb, wat ik m vorige week ook al vertelde: Welkom bij de antical spray...uw longen zijn u dankbaar...Het werkt wel, maar ik probeer m toch altijd te ontwijken als t ff kan. Wat een zooi.
     
  5. mamavanmimi

    mamavanmimi Fanatiek lid

    13 mei 2010
    2.790
    772
    113
    Tussen de fruitbomen
    Hier ook zo een! Het erge vind ik dat als ik in het weekend om 6 uur op moet omdat ik moet werken, ik altijd de opmerking krijg of ik wel zachtjes wil doen. Anders zijn hij en de kinderen al zo vroeg wakker :confused:
     
    Gewooniemand en Floeperd vinden dit leuk.
  6. Lana1986

    Lana1986 Fanatiek lid

    2 okt 2014
    1.194
    400
    83
    Vrouw
    Het slurpen van de thee, koffie en soep :cry:. En soms hoor ik ook zijn kaken op elkaar klappen. Het ligt 100% aan mij, maar vind het zoooo vreselijk! Verder ben ik zo te lezen meer te man in huis, want mijn man is vrij netjes en ik dus niet :roflmao:. Dat is ongetwijfeld en ergernis van hem :rolleyes:.
     
    Golden1213 vindt dit leuk.
  7. Golden1213

    Golden1213 Fanatiek lid

    14 apr 2020
    2.439
    1.825
    113
    Ik heb exact hetzelfde met dat dweilen. En nog zeggen dat ik beter kan wachten tot de kinderen op bed liggen. Sorry maar daar irriteer ik me aan. Ik wil het netjes hebben met of zonder kinderen! Het lijkt hier vaak een slagveld en ik hoor hem vaak zuchten als ik tussendoor swiffer en het opruim. Hij zet altijd de swiffer met kruimels en al in de hoek en dan ben ik echt geïrriteerd. Of de opmerking in een huis moet worden geleefd kan ik niet meer horen!
     
  8. Golden1213

    Golden1213 Fanatiek lid

    14 apr 2020
    2.439
    1.825
    113
    @Nina Sanders, ik begrijp je heel goed het is gewoon dat wij dit veel meer zien. Onze zoon kruipt ook rond dus ik irriteer me dood aan Vieze rompers of kleding bij een kind. Hij zat laatst met de handen in de kruimels te slaan. Ik was woest! Ik ben echt een lopende swiffer en hij geeft aan dat het verspilde energie is om dit heel vaak per dag te doen. Ik houd van een mooie vloer. Waar ik ook niet tegen kan is tegen voetjes op de vloer die dweil ik tussendoor weg.
     
  9. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Dweilen met de kinderen op doe ik ook niet. Zuigen hoogstens tussendoor een keer met de dyson. Maar ik begin rond 17u zeker met opruimen en stofzuigen en toilet een kleine beurt etc en zodra ze erin liggen tussen 19 en 19.30 wil ik gewoon dat er gedweild wordt en dat de keuken verder afgemaakt wordt. Punt. Wie gaat er nou nog om 21u dweilen. Kom op. Dan kan ik een half uur niet in de kamer lopen. En de kinderen moeten idd gewoon kunnen leven, maar dat betekent niet dat hrt hier tot 22u een slagveld moet zijn;)
     
  10. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Ja echt lelijke strepen of vieze drinken vlekken neem ik tussendoor ook op. Maar ze moeten hier wel met blote voetjes in en uit kunnen lopen vind ik. We lopen nooit met schoenen binnen. Maar zeker met kindjes: de vloer wordt hier iedere dag gedweild.
     
    Golden1213 vindt dit leuk.
  11. KJB

    KJB Actief lid

    2 aug 2021
    458
    449
    63
    Vrouw
    Was overal laten slingeren.. Met gevolg dat als ik net een was (waarbij ik denk nu echt alles te hebben) aanzet en ik ineens toch nog een paar vieze sokken ergens vind.

    Gelukkig hebben we sinds kort een Add Wash zodat ik ze alsnog erbij kan doen. :D

    Voor de rest heeeeel veel van bovenstaande punten. Vooral het niet luisteren zoals @iMum zegt. En dan vervolgens geïrriteerd zijn dat "we het niet hebben gezegd" :rolleyes:
     
  12. Robijn89

    Robijn89 VIP lid

    1 feb 2015
    7.757
    4.719
    113
    Vrouw
    #152 Robijn89, 5 aug 2021
    Laatst bewerkt: 5 aug 2021
    Als een verpakking bijna leeg is, de volle openen en daar mee verder gaan. Zo staan er op een gegeven moment 3 potten mosterd waarvan 2 bijna leeg.

    Alles moet opgeruimd zijn anders zit hij niet rustig. Hij kan niet even een kopje koffie drinken als de afwas nog staat bijv. En hij kan zo overdrijven over iets qua huishouden. Net nog:"WOW! WAT IS HIER GEBEURD? Is er een bloempot omgevallen ofzo?" Liggen er 3 chocolade koekkruimels :rolleyes:

    Hij heeft echt 0 geduld met spullen of in het verkeer. Hij kan zo lelijk doen als iets niet werkt of iemand niet doorrijd. Dan denk ik echt.. man.. chil :roflmao:

    En idd het niet luisteren. Of dat ik iets geregeld heb bijv qua opvang voor de kinderen, al 100x gezegd, en dan komt hij een dag voor dato erachter dat hij ze moet brengen en dat niet gaat oid.
     
  13. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Vreselijk he. Hier is ook altijd OVERAL groot licht aan en het liefst ook altijd ALLE gordijnen en rolluiken open. Gast, we hebben aan 4 kanten ramen, wil je graag bekeken worden ofzo?

    En idd.. hard de trap op lopen, plassen met deuren open, lichtknoppen kei hard aan doen, vaatwasser deur echt kei hard dicht gooien (dit blijft een pijnlijk punt), heel hard zn keel schrapen (moet dat echt zo hard).. gewoon het hele voortbewegen door het huis is luid... brr..
     
  14. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Nieuw pak drinken open maken en dan in het oude pak een slokje laten zitten.

    - ik wist niet dat die al zo ver leeg was (en jawel, want je laat het oude pak staan)
    - ik dacht dat er nog meer dan een slokje in zat (waarom maak je dat niet zelf op dan)
    - ik wist niet hoelang die al open was (dus moeten wij hem voor je testen? Je kan ook met een stift de datum v openen erop noteren, je weet waar die ligt)
    - ik had zin in wat anders (boeien, eerst bet geopende opmaken svp)
     
  15. Golden1213

    Golden1213 Fanatiek lid

    14 apr 2020
    2.439
    1.825
    113
    Hij kan niet fatsoenlijk de koelkast inruimen hij legt alles ongeordend op elkaar. Ik probeer het een beetje op houdbaarheid te sorteren.

    Hij pakt een pak sap in de avond en zonder glas. Dus meneer drinkt uit het pak en zet het de volgende ochtend terug:| niet HOUDBAAR

    Pakjes worst en kaas gaan terug maar niet goed afgesloten dan krijg je van die vieze harde randen :cry:
     
  16. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.026
    2.164
    113
    Speciaal dit topic opgezocht om even te spuien

    ik erger me aan het eindeloze uitslapen van mijn man. Thuis kan ik gewoon opstaan als ik het zat ben, maar nu zijn we op vakantie en als ik opsta is iedereen wakker(moet ook over hem heen klauteren).

    Ik ben een ochtendmens, meestal rond 7 uur uit mezelf wakker en dan ook echt gelijk wákker. Hij kan rustig uitslapen tot 10 uur. De oudste kinderen ook, jongste is ook wel redelijk bijtijds wakker.

    En zeker nu, we moeten nog best ver rijden, langs Lyon op zwarte zaterdag en hij wil gewoon niet op tijd opstaan en vertrekken. Want het is vakantie, grrr

    En ook als we niet echt iets hoeven vind ik het gewoon zo zonde van de dag. Pas om half 10 ontbijten (moet ook altijd lang en uitgebreid, nog zo’n ergernisje), opruimen en pas om 11 uur klaar om iets leuks te gaan doen. Halve dag voorbij met niks…..

    Nou ja, het mopperen hier helpt al wat, haha.
     
  17. hummeltje5

    hummeltje5 VIP lid

    28 dec 2014
    21.555
    13.128
    113
    Vrouw
    Noord- Holland
    Ik durf biiijna niet meer te zeggen: fijne vakantie nog :oops::p:)
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  18. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Oh snap ik. Hier is dat 'uitslapen' van man meestal tot 7.30 - 8.00 maar dan alleen als de kinderen ook tot zo lang in bed liggen. Anders trommel ik hem er gewoon uit. Hoogzwanger met 2 kindjes opstaan (die er nog wel een handje van hebben om heel dramatisch op te staan) terwijl man lekker blijft liggen... hmmm aint gonna happen.

    Gelukkig komt dat ook niet voor. Maar als ze zo lang in bed liggen ben ik er meestal ook al lang en breed uit. Vind dat al zonde van de dag. Normaal sta ik vrijwillig altijd rond 5.30/6u op. Heerlijk, de dag alleen beginnen.

    Wat we 'normaal' wel eens doen is gewoon afspreken dat 1 van ons wel wat langer kan blijven liggen en de ander met ze opstaat, maar dan in niet-zwangere toestand. Dat doen we ook wel eens met het avond ritueel. Dat de een de kinderen naar bed brengt en de ander een beetje beneden opruimt en gewoon 'kindvrij' is. Als je daar gewoon afspraken over maakt moet het kunnen vind ik. Maar wat jij schetst, 10u, daar zou ik ook kriebels van krijgen.
    Kunnen jullie kinderen zo lang wachten met ontbijten? Hier echt niet haha
     
    hummeltje5 vindt dit leuk.
  19. TotalBella

    TotalBella VIP lid

    11 apr 2019
    6.552
    6.246
    113
    Mijn man blijft altijd naast de auto staan tot ik (of de kinderen) ingestapt ben, echt why, stap gewoon in dan kan ik wegrijden als ik m’n gordel om heb. Nu moet ik op hem wachten.
    En hij herhaalt woorden in een zin. Dan zegt hij bv: dat is heel vervelend is dat.
     
    Golden1213 en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  20. Spectre

    Spectre VIP lid

    5 nov 2015
    17.977
    17.016
    113
    Vrouw
    Ohhh zo herkenbaar, mijn man moet vaak om 5 uur eruit voor z'n werk en 9vd10 keer word ik wakker.. dan weer wat vergeten boven, paar keer trap op en af (wat niet zachtjes kan blijkbaar :$) en indd de geluiden in de keuken grrr.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina