Vliezen gebroken maar toch niet?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Chechi, 25 aug 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Chechi

    Chechi Niet meer actief

    Gisteren ochtend was het zover, althans dat dacht ik. Mijn vliezen leken gebroken. 38+2, dat is mogelijk en zou moeten kunnen. Ik stond op uit bed en verloor een plas licht roze water met vlokjes en wat slijmprop spul.

    Echter… sindsdien staan we voor een raadsel. Ik ben geen vruchtwater meer verloren. Vannacht wel heftige weeen gehad 3 uur lang maar die zijn opgehouden. Net controle gehad en er zijn ook geen objectieve aanwijzingen dat ik vruchtwater ben verloren. De verloskundige vindt het vreemd want wat ik omschrijf is wel echt typisch vruchtwater. Straks moet ik voor extra controle naar het ziekenhuis.

    Ik vroeg mij af of iemand anders iets soortgelijks mee heeft gemaakt en hoe dit is afgelopen? Ik ben compleet in verwarring.
     
  2. Stokstaartje86

    Stokstaartje86 VIP lid

    4 jan 2013
    5.294
    1.767
    113
    Vrouw
    Ik had bij mijn eerste ook dat ik ineens heel vochtig was en wat lichtroze op wc papier. Niet eens een echte plas gehad. Ze twijfelde of mijn vliezen waren gebroken dus bleef ze maar krabben met de vliezenbreker. Blijkbaar had ik een hoge vliesscheur want ze waren wel gebroken achteraf gezien
     
    Mapje en Chechi vinden dit leuk.
  3. Chechi

    Chechi Niet meer actief

    Hmm, nou hier dus in het ziekenhuis geweest en op basis van een varen test denken ze niet dat het vruchtwater was. Wat dan wel weten ze ook niet. Dus het blijft een mysterie. Heel vreemd dit..
     
  4. Stokstaartje86

    Stokstaartje86 VIP lid

    4 jan 2013
    5.294
    1.767
    113
    Vrouw
    Ja dat is wel heel gek dan!
     
  5. Gruffalo123

    Gruffalo123 Fanatiek lid

    26 jun 2017
    3.939
    4.461
    113
    Bij mijn 3e met 39 weken ook precies zo iets wat jij beschrijft. Kind was ook nog niet ingedaald dus ik moest gaan liggen en bellen. Heb toen ook het vocht opgevangen. Helder, lichtroze, zoet ruikend en vlokjes erin. Controle van de verloskundige en die dacht ook dat het vruchtwater was. Omdat ik verder niets meer verloor toch laten testen en het bleek dus geen vruchtwater. Kind is daarna nog 2 weken blijven zitten :rolleyes:. Vliezen braken uiteindelijk echt pas toen het hoofd er al uit kwam.
     
    Chechi vindt dit leuk.
  6. wolkje1994

    wolkje1994 Fanatiek lid

    12 aug 2013
    3.892
    5.779
    113
    Bij mij was het een hoge vlies scheur!
     
    Chechi vindt dit leuk.
  7. Chechi

    Chechi Niet meer actief

    Wat gek zeg! Inderdaad vergelijkbare situatie. Nou dan ga ik er maar gewoon vanuit dat hij nog even blijft zitten.
     
  8. Chechi

    Chechi Niet meer actief

    Hoe zijn ze daar achter gekomen? Doormiddel van de varen test hebben ze gekeken of er vruchtwater in m’n baarmoedermond ergens zit, maar dat bleek niet waardoor ze dus denken dat het geen hoge vliesscheur is..
     
  9. wolkje1994

    wolkje1994 Fanatiek lid

    12 aug 2013
    3.892
    5.779
    113
    dat is wel een verschil inderdaad met mij. Thuis verloor ik een scheutje vruchtwater. (Dit opgevangen en de vk heeft thuis getest). Ik was net 36 weken zwanger. Opname ziekenhuis. Eer dat ik daar weer wat verloor op een matje... dat minimale getest met de varentest en het was vruchtwater. Maar het was echt wachten op vocht opneemt matje. Ze hebben geen eens gekeken naar mijn bmm. Omdat het zo weinig was.

    Vervolgens niks meer verloren. Tijdens de bevalling (4 dagen later). Bleek dat mijn binnenste vliezen nog intact waren. Dus vertelde ze dat het een hoge vliesscheur geweest moest zijn.
     
  10. lynole

    lynole Fanatiek lid

    22 nov 2014
    1.369
    554
    113
    Vrouw
    Hier ook een hoge vliesscheur gehad.
    Ik verloor nachts een plasje en heb ochtends gebeld.
    Uiteindelijk op het ziekenhuis hebben ze een echo gemaakt. Hierop leek t niet op gebroken vliezen. Uiteindelijk inwendig onderzoek gehad en ook daarbij twijfelde ze of mijn vliezen gebroken waren.
    Uiteindelijk hebben ze dmv de varentest gezien dat mijn vliezen gebroken waren.

    Ik had sinds nacht tot de volgende middag geen vochtverlies meer gehad.
    Het sijpelde bij mij echt elke keer meer golfjes eruit.
     
    Chechi vindt dit leuk.
  11. Chechi

    Chechi Niet meer actief

    Dankjewel voor je ervaringen! Bij mij uiteindelijk nog steeds geen nieuw vruchtwater verloren en de varentest was ook negatief. Dus dan zal het geen vruchtwater zijn, wat dan wel weet ook niemand haha
     

Deel Deze Pagina