AMH snel gedaald / Vervroege overgang

Discussie in 'Vruchtbaarheidsbehandelingen' gestart door Amber1992, 24 aug 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Amber1992

    Amber1992 Lid

    27 dec 2020
    19
    7
    3
    Vrouw
    Dag allemaal,

    Nog niet lang ben ik onder behandeling bij een voortplantingsdeskundige. Ik heb vroeger kanker gehad en daar chemo voor gekregen. Er is mij toen verteld dat de chemo een negatief effect zou hebben op mijn eicelvoorraad en ik waarschijnlijk vervroegd in de overgang zou komen. In december heb ik amh geprikt en deze was 0.92. Nu is deze 8 maanden later gedaald naar 0.65.. een hele flinke daling dus :(

    Op een rijtje:
    Leeftijd: 28
    AMH: 0.65
    FSH: 6.4
    LH: 3.3

    oestradiol moet ik nog binnenkrijgen. (Deze was de vorige x op dag 3: 105)

    Ik heb binnenkort een consult. Bij m’n laatste consult had ze het al over het invriezen van eitjes. Wat zijn mijn mogelijkheden? Hebben jullie tips/adviezen? Is het beter om meteen het volledige traject in te gaan? Wat is het verschil met invriezen qua kansen? En ben ik met een AMH van 0,65 nog wel geschikt voor ivf?

    Ik lees ook dat een daling van 0.15 per jaar een beetje normaal is zodra je onder de 1 komt. Bij mij is t bijna het dubbele in minder dan een jaar.. iemand die hier ervaring mee heeft?

    hoor het graag van jullie. Bedankt alvast voor het meedenken!
     
  2. lynole

    lynole Fanatiek lid

    22 nov 2014
    1.373
    560
    113
    Vrouw
    Wat kut dat je waarde zo hard is gedaald. Dit hoeft niet te betekenen dat dit zo door zet.

    Zou met de arts overleggen wat het betekent als je eicellen gaat invriezen qua kans.

    Met een amh van 0,65 ben je zeker nog wel geschikt voor ivf.
    Ik had op mijn 28ste een waarde van 0,4 en heb in totaal 3x een behandeling gehad.
    Op mijn 29ste is mijn waarde nogmaals bepaald en deze was toen 0,2. Hierbij had de kliniek ook nog een poging gedaan als dit nodig zou zijn geweest.
     
  3. Jiji

    Jiji Actief lid

    5 feb 2018
    268
    124
    43
    Vrouw
    Ik had een AMH van 0,2 en een FSH van 10 dus veel slechter en ben nog zwanger geworden middels IUI, je waardes zijn echt zo slecht nog niet maar het is goed te weten dat je inderdaad niet 5 jaar moet wachten, maar is echt prima om nog zwanger mee te worden hoor!
     
    Cassie21 vindt dit leuk.
  4. RoosjeDH

    RoosjeDH Nieuw lid

    5 sep 2021
    1
    5
    3
    Vrouw
    Hi, ik lees je berichtje en wil ook graag reageren… ik kwam er 5 jaar geleden achter dat ik een amh had van 0,36; we probeerden al die tijd al om zwanger te worden maar t lukte niet op de normale manier.
    Bij de fertiliteitsarts hebben we toen 1x ivf geprobeerd maar ik bleek niet meer gevoelig voor de hormonen die werden toegediend (ik spoot de maximale hoeveelheid): er rijpte 1 ei tijdens de ivf. Daarmee was de ivf behandeling mislukt,
    maar met dat ene ei hebben we toen alsnog iui (zogenaamde escape iui) gedaan en mijn dochtertje van 1 ligt nu boven te slapen :)
    Inmiddels wilden we afgelopen voorjaar weten of we nog een poging zouden kunnen wagen. Maar mijn amh is nu 0.12 en de fertiliteitsarts twijfelt of t nog zin gaat hebben gezien de mislukt ivf in t verleden.
    Maar nu komt t: in april ben ik gestart op aanraden van t artikel “it begins with an egg” (en t feit dat een kennisje van mij door de adviezen in dat artikel na 3 mislukte ivf pogingen ineens spontaan zwanger werd) met de hormonen DHEA en ubiquinol/q10 (zoals aangeraden in dat artikel en ook op Google) en ik was in april ineens spontaan zwanger voor t eerst van m’n leven (helaas miskraam)… En sinds een week ben ik voor de tweede keerspontaan zwanger … ik zou je dus zeker deze hormonen aanraden! ik zag dat er op dit forum al vaker over is geschreven; ik was erg terughoudend maar dit kan volgens mij bij mij geen toeval meer zijn…
    Dus houd hoop!
    Een laag amh zegt gewoon echt niet alles :)
     
    Cassie21, Kolibrie93, Amber1992 en 2 anderen vinden dit leuk.
  5. Amber1992

    Amber1992 Lid

    27 dec 2020
    19
    7
    3
    Vrouw
    Heel erg bedankt dames voor jullie bemoedigende woorden! De resultaten waren even een klap voor me maar jullie berichten geven me weer hoop!

    @RoosjeDH wat een mooi bericht zeg. Gefeliciteerd met je zwangerschap!
     

Deel Deze Pagina