Geen contact partner van ouder

Discussie in 'De lounge' gestart door Yeuu, 27 aug 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Sophy

    Sophy VIP lid

    28 aug 2011
    5.777
    2.677
    113
    Noord-Holland
    Het lijkt hem en haar te gaan om hun verhaal te doen, om het uit te leggen, terwijl jij zélf graag gehoord wilt worden. Wat zou er gebeuren als je dat zegt?
     
    Paardenbloem, Poppy4 en NiekeKris vinden dit leuk.
  2. Eenkadootje

    Eenkadootje Fanatiek lid

    5 mrt 2013
    4.535
    2.340
    113
    Laat haar maar haar verhaal doen per brief. Daarna zie je wel verder.
     
    NORAH1979 en Vero0504 vinden dit leuk.
  3. Siepie85

    Siepie85 VIP lid

    8 nov 2013
    7.859
    7.805
    113
    Amsterdam
    Hier snapt ik het volledig. Hier heeft dit een paar weken wederom tot geen contact geleid bij m’n vriend en zijn vader. Wij kiezen er bewust voor om onze kinderen niet aan haar bloot te stellen. Teveel gebeurd en dingen die niet door de beugel kunnen. Keuze was contact maar alleen met hem maar niet met haar. Hij gaf aan tijdelijk ons niet ye willen zien, dit is al 5 keer afgelopen 10 jaar gebeurt. Mijn vriend heeft toen gezegd of wel of niet. Aangezien de kinderen nu te oud worden om maar in en uit hun leven te gaan.
    Kies vooral voor je eigen geluk en wat je wel en niet wil.
     
  4. Champetter

    Champetter VIP lid

    5 mrt 2013
    6.825
    3.809
    113
    Ik heb geen ervaring maar ik vind het heel verdrietig voor je.

    Nu ben jij degene met alle pijn, boosheid en frustratie. Als je akkoord gaat met de afspraak kun je het iig ventileren. En in welke mate of emotie, alles is goed, gezien hoe deze mensen met je om gegaan zijn.

    Reken maar als je afspreekt dat ze strak staat van de stress en het flink ellendig wordt in huis tussen je vader en haar en daar zou ik dan best van kunnen genieten op afstand.

    In mijn ogen heb je niks te verliezen
     
  5. Linnidee

    Linnidee Fanatiek lid

    15 mrt 2019
    1.789
    1.804
    113
    Vrouw
    Ja dat sowieso. Als ze echt niet wil moet ze het ook zeker niet doen maar het is misschien wel een kans om echt te laten zien wat die vrouw heeft aangericht.
     
  6. Golden1213

    Golden1213 Fanatiek lid

    14 apr 2020
    2.439
    1.825
    113
    Mag niet, lijkt onzekerheid ze is wellicht bang dat je vader teveel gaat vertellen. Control freak
     
  7. Lexie74

    Lexie74 VIP lid

    14 sep 2006
    9.343
    189
    63
    Vrouw
    loonadministratrice
    nop
    Ik zit in een gelijksoortige situatie. Wat mij vooral nekt is het feit dat zij niet mijn verhaal willen aanhoren en niet willen accepteren hoe ik een en ander heb ervaren . Zij vegen het gewoon van tafel want het is niet zo. En dat doet zijn partner dus ook zonder dat zij er uberhaupt bijgeweest is. Maar goed er zijn veel meer dingen gebeurt waardoor wij van elkaar verwijdert zijn en meeste veroorzaakt door haar. En hij die er als slappe zak achteraan gaat. Met een mega bord voor zijn kop.

    Ik heb geen tips, ik wens je wijsheid om te doen wat voor jou goed voelt.
     
  8. Poppy4

    Poppy4 Bekend lid

    13 jan 2016
    707
    480
    63
    Dat is geen gegeven, dat weet je helemaal niet.

    Door de manier waarop vader en partner zich nu opstellen door contact af proberen te dwingen is het niet ondenkbaar dat vader en partner tijdens een ontmoeting het gesprek zullen domineren en weinig tot geen ruimte laten voor TO om haar verhaal te doen. En dan is TO denk ik nog verder van huis dan ze nu is, doordat ze zich in een situatie heeft laten dwingelanden waar ze niet in wil zitten en die situatie niet haar, maar de vader en partner de ruimte geeft te ventileren.

    Maar goed, bovenstaande is maar een mogelijk scenario waarop het kan gaan. Het kan wel degelijk ook goed gaan.

    Ik vind wat @Sophy eerder postte wel een hele goede, duidelijke manier om te peilen in hoeverre ze echt voor een gesprek open staan.
     
  9. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    13.006
    25.455
    113
    Veel sterkte TS!

    heel verdrietig dat je na al die jaren nog steeds moet vechten voor minimaal contact, terwijl contact en liefde van ouder naar kind vanzelf zou moeten gaan. Dat is pijnlijk en onrechtvaardig.

    ik kan me ook helemaal voorstellen dat je haar niet wil zien. Dat recht heb je, en ik vind het goed van je dat je jezelf beschermd tegen haar.

    ik hoop dat jij en je vader elkaar toch snel eens kunnen zien. Misschien eens perongelukexpres in hetzelfde wegrestaurant een kopje koffie drinken?
     
  10. Huismuisie

    Huismuisie VIP lid

    10 aug 2016
    9.597
    11.154
    113
    Vrouw
    Noord Brabant
    Ik weet niet wat er is voorgevallen. Maar op een gegeven ogenblik ga je ook het niveau voorbij dat je nog de behoefte hebt om je uit te spreken of te laten zien wat iemand aanrichten.
    TO kent die mensen het beste, maar als ze een gesprek verwacht waarbij de vrouw in kwestie al haar verdriet en narigheid op tafel wil gooien en niet open staat voor een gesprek lijkt me dat ook geen fijn vooruitzicht.

    Het lijkt me dus wanneer ze echt een oplossing zoeken om het contact te herstellen. Haar vader heeft immers al spijt betuigt en aangegeven fouten te hebben gemaakt.
    Dus dan zou een eerste stap naar herstel tussen ouder en kind liggen lijkt me.

    Eventueel zou je een mediator kunnen betrekken bij een gesprek met die vrouw van.
     
  11. WinMom90

    WinMom90 VIP lid

    9 jul 2021
    5.510
    4.310
    113
    Vrouw
    Nederland
    Wij hebben geen contact meer met de vader van mijn partner, ook oorzaak nieuwe vrouw.

    Heel lang verhaal, maar zij haalt alleen maar het negatieve in hem naar boven en links om of rechts om zal zij altijd invloed hebben op hem en een deel uitmaken van zijn leven.
    Hij is ook zo'n slappe zak, en wordt altijd door haar beïnvloed.

    Wij hebben er 6 jaar geleden dus voor gekozen het contact volledig te verbreken.
     
    Sylver en Siepie85 vinden dit leuk.
  12. Shay25

    Shay25 Fanatiek lid

    16 okt 2018
    2.640
    2.375
    113
    Vrouw
    Hier precies zo! Mijn man en zijn vader, we hebben eerder toen er nog geen kinderen waren het contact proberen te herstellen maar weer kwam zij er tussen en toen zijn we weggegaan en heeft hij geen keuze gemaakt of voor ons of voor haar, wel deed hij de deur open, waarop zij riep; als je nu weggaat kom je er nooit meer in.

    Jaren later hebben wij ze altijd op de hoogte gehouden van onze kinderen, waar we wonen en toen kregen we te horen dat hij overleden was (pas na 2 mnd).
    Wat een verdriet heeft dit veroorzaakt en ook weer onbegrip vooral omdat hij zelf vader is en niet begrijpt hoe je je kinderen kan aandoen.
    Het antwoord zullen we daar nooit van weten.

    Ik heb altijd gezegd dat zijn vader welkom is om te praten (het uitpraten) maar niet met haar.
    Dit heeft de vader van mijn man nooit gedaan, terwijl dit meerdere malen is gevraagd.
     
  13. RoseMurphy

    RoseMurphy Fanatiek lid

    15 dec 2018
    2.340
    4.876
    113
    Vrouw
    Jeetje ik verbaas me erover hoeveel herkenning ik in alle verhalen lees. Hier gaat het ook om man zijn vader. Wat een figuur is dat.. en met de vrouw van zn vader is dus van alles gebeurd vroeger (toen man echt nog kind was, dus was ik niet bij). Man wil haar gewoon niet in huis etc. hebben. Vader van man heeft het wel enigszins door nu, maar nog komt er van zijn kant heel weinig. Wij houden hem wel op de hoogte en hebben ook gebeld toen ik weer zwanger werd etc. Hij gaf zelf ooit aan dat ie t jammer zou vinden als t contact zo weinig zou blijven bij evt. kleinkinderen maar doet zelf 0.0 om het contact te houden.. Ik heb contact met hem opgenomen voor mans 30e verjaardag om mee te doen aan een filmpje voor hem (heel kort). Gewoon nul reactie. Ben er zelf ook helemaal klaar mee.. we houden hem op de hoogte en krijgt wel geboortekaartje enz. maar het verder steeds proberen is wel klaar nu. Man heeft helaas na zijn 8e weinig aan zijn vader gehad. Ik vind het zo sneu voor hem, zou het alleen voor hem anders willen, maar zelf kan hij er goed mee om gaan gelukkig.

    Jouw situatie is natuurlijk wel anders @TS, ik hoop dat je er voor jezelf goed uitkomt..
     
  14. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.804
    14.144
    113
    Lastige, ik zou in t ene restaurantje afspreken met je vader en als dat goed loopt en jij je zegje hebt gedaan en hij ook, dan pas in restaurantje nr 2 met haar erbij gaan praten.

    Niet gelijk met een berg oud zeer een "voorstel gesprek" in. Wordt t eerste gesprek niks, nouja kan je nr 2 ook skippen.

    Gelijk een gesprek met haar erbij, zou ik ook voor bedanken.

    In iets andere setting hebben wij ook zo'n geintje in de familie. Na ruim 6 jaar nog weinig behoefte aan. Nog niet eens heel extreem maar gewoon onverenigbare principes. Wat je ook zegt het wordt toch verdraaid, laat dan maar kan er ook niks verdraaid worden. Treffen elkaar ook niet op verjaardagen, hooguit een uitvaart nog, dat moet wel lukken.

    Liever 0 contact dan slaande ruzie en dingen zeggen die je daarna helemaal nooit meer goed gaat kunnen maken.
     
  15. Neilia

    Neilia Niet meer actief

    Niet helemaal vergelijkbaar maar ik heb hetzelfde met mijn oma.
    Ze staat open voor contact met ons.
    En ik heb gezegd dat zo lang haar ‘vriendje’ nog er bij is ik niet langs kom.
    Nou dat wilt zij niet.
    Prima hoor, ik mis het contact niet dus vind het wel goed.
    De rest van de familie heeft inmiddels wel weer contact met haar.
    Maar het word nooit meer zo als vroeger.
     
  16. Yeuu

    Yeuu Fanatiek lid

    25 jul 2017
    1.394
    796
    113
    Vrouw
    Dat is een goeie! Nooit aan gedacht, ga ik eens over na denken om voor te stellen. Al heb ik er totaal geen behoefte aan zou dit wel contact met mn vader kunnen herstellen.

    De band met mijn vader is gewoon goed. Er kunnen uur kletsen over alles en nog wat. Geen haat of wrok, maar zij is het probleem. Zij zorgt ervoor dat het bij de stiekeme telefoontjes blijft... ik denk dat ze dit niet eens weet dat ik mn vader gewoon elke maand wel keer uitgebreid spreek.

    Er hoeft tussen mn vader en mij geen gesprek te zijn. Dit is al eens uitgepraat.

    Thanks voor alle reacties. Vind het heel lastig erover te praten en zo fijn om hier even mn hart te luchten .
     
  17. esklessebes

    esklessebes VIP lid

    23 mrt 2014
    6.475
    3.332
    113
    Als ik je verhaal zo hoor en ik kan het mis hebben zet je je vader op een voetstuk( wat ik ook wel weer kan begrijpen want het is je vader) alleen ik vind dat je vader wel alles heeft laten gebeuren met die vrouw.
    Je vader is dan toch net zo schuldig? Hij is een volwassen man maar hij kan weinig fout doen. Terwijl die vrouw het wil uitleggen.

    Zelf zou ik die vrouw een kans geven om haar verhaal te doen met de kans dat jullie met elkaar een mooie toekomst kunnen hebben. Het is immers de keus van je vader om met haar te zijn.
     
    Paardenbloem, Ysabella en MSL12 vinden dit leuk.
  18. Zomerbloem

    Zomerbloem Fanatiek lid

    19 mrt 2018
    2.121
    2.572
    113
    Vrouw
    Ik denk dat er niets is veranderd. Dus de vraag is of jij/jullie dat wel willen?

    Zo te lezen bepaald ze allès. Ik herken dit verhaal van een vriendin. En hun zijn echt beter af zonder vader+ vrouw:|
     
  19. julia80

    julia80 Fanatiek lid

    11 jan 2014
    4.460
    2.276
    113
    Als jij zo'n goede band met je vader hebt dan zou ik er eigenlijk op vertrouwen dat hij prima zelf in staat is om te beoordelen of zijn partner een goed mens is of niet. Aangezien hij al zo lang met haar samen is zou ik dus dan ook aannemen dat je beeld van haar misschien niet Helemaal correct is en het dus een kans geven.
     
  20. Zomerbloem

    Zomerbloem Fanatiek lid

    19 mrt 2018
    2.121
    2.572
    113
    Vrouw

    Waarom? Als het allemaal prima gaat kan hij toch alleen komen? Hoezo MOET die vrouw erbij zijn? Durft vader niet alleen
     

Deel Deze Pagina