Ervaring slaaptunnel gezocht

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door PixieDust, 6 sep 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. PixieDust

    PixieDust Bekend lid

    12 mrt 2019
    537
    493
    63
    Vrouw
    Hoi mama's.

    Ik heb zojuist een slaaptunnel besteld, zoontje van 1,5 jaar oud (november 2 jaar) komt niet goed in slaap. Ik heb een hele poos smiddags hem na een uur draaien opgetild en gewiegd, maar dit is te zwaar voor mij geworden ivm 34 weken zwangerschap. Momenteel leg ik een hand op zijn lijfje en één hand bij zijn ogen, dan valt hij wel in slaap. En nee, zonder slaapje de dag door lukt niet. Hij is dan echt niet te genieten;).

    Verder dus geen tips gevraagd, heb al een hoop geprobeerd, ik wil alleen weten of er mama's zijn die een slaaptunnel hebben gebruikt en wat jullie ervaring hiermee is?:)
     
  2. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.536
    26.111
    113
    Vrouw
    Lijkt mij erg gevaarlijk. Ze bewegen nog zo door het bed heen en als je pech hebt belandden ze eronder en slapen ze te lang... met nog geen 2 jaar is een dekbed ook niet aan te raden.
     
    Sado vindt dit leuk.
  3. Heartofhope

    Heartofhope Fanatiek lid

    14 mrt 2019
    1.027
    1.224
    113
    Wat is zijn slaap schema? Hoe laat wordt hij in de ochtend wakker. Hoe laat gaat hij zijn slaapje doen en hoe lang duurt die. Hoe laat gaat hij in de avond naar bed?
     
  4. Mammavantwee

    Mammavantwee VIP lid

    4 feb 2019
    5.453
    4.881
    113
    Vrouw
    Juist door een slaap tunnel kunnen ze veel minder bewegen toch?

    Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar volg wel iemand op Instagram die het gebruikt bij haar 1 jarige en die is er erg tevreden over.
     
    PixieDust vindt dit leuk.
  5. 1981Mama

    1981Mama VIP lid

    8 apr 2015
    5.989
    1.439
    113
    Ik lees mee. Ik wil er ook een voor mijn kleuter. Ik heb ook een tip gehad over lakenspanners bevestigen aan het dekbed ipv slaaptunnel. Twijfel nog ;)
     
  6. Roanna

    Roanna Bekend lid

    24 aug 2015
    848
    365
    63
    wij hebben er op dit moment een te leen voor onze kleuter. Bij haar werkt het echt fantastisch! Waar ze eerst heel veel moeite had met in slaap vallen, is ze nu zo vertrokken!

    Geen dreumes dus, maar wij zijn er echt van onder de indruk! Wat betreft veiligheid: het wordt volgens mij onder 2 jaar afgeraden. Het materiaal is wel ademend (katoen jersey) dus in die zin net als een lakentje; het zit ook vrij strak dus een kind kan er niet makkelijk zomaar onder komen.
     
  7. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.536
    26.111
    113
    Vrouw
    Er bestaan overigens ook verzwaarde slaapzakken voor jongere kinderen, lijkt mij best fijn voor dreumessen!
     
    Vero0504 vindt dit leuk.
  8. hummeltje5

    hummeltje5 VIP lid

    28 dec 2014
    21.597
    13.151
    113
    Vrouw
    Noord- Holland
    Zat ik ook aan te denken.
    Die zijn in ieder geval qua veiligheid in orde.
     
  9. Roanna

    Roanna Bekend lid

    24 aug 2015
    848
    365
    63
    oh ja, nog een toevoeging: je hebt ook lakentjes van Fedde en Kees voor dat geborgen gevoel, is wel veilig voor kleintjes!
     
  10. Chechi

    Chechi Niet meer actief

    Is de basis van het slapen op orde? Hoe lang is je kleintje wakker voordat hij gaat slapen bijvoorbeeld? Is het slapen altijd lastig geweest? Kan hij überhaupt zelfstandig in slaap vallen of heeft hij altijd hulp nodig?

    Ik denk dat het slim is om eerst naar de basis te kijken voordat je een slaaptunnel aanschaft. Want als dat niet klopt ga je het probleem niet oplossen. Slapen bestaat namelijk uit twee dingen: de vaardigheid zelfstandig in slaap te kunnen vallen en de juiste timing. Niet in slaap komen is vaak een gevolg van te lang wakker zijn. Je hebt het juiste moment nodig om in slaap te kunnen vallen. In die zin lijkt het op surfen.

    Om te kunnen surfen heb je een golf nodig. Als je pas aan komt zwemmen met je surfplank wanneer de golf net is geweest dan blijf je stil liggen en kom je niet vooruit (val je niet in slaap). Je moet dus klaar liggen om de golf mee te kunnen pakken. Dan kun je mee surfen met de slaap golf omdat als hormonen goed staan om de slaap te kunnen pakken. Ieder ander moment leidt tot spartelen, niet vooruit komen etc (weerstand met slaap, moeite jezelf over te geven).

    Mocht de basis kloppen dan is zo’n slaaptunnel een goede optie voor extra geborgenheid! Hier hebben we lang de fedde en Kees nunki laken gebruikt.
     
  11. ManonBB

    ManonBB Actief lid

    27 mei 2019
    287
    186
    43
    Vrouw
    Precies, dat dacht ik ook direct. Die lakentjes mag je al heel jong gebruiken, zijn uitgebreid getest en helemaal veilig gebleken.

    Ik zou zelf bij jonge kindjes liever de Fedde en Kees nunki blijven gebruiken, omdat bij een slaaptunnel de druk ook op de heupen en benen zit, dat lijkt me voor de ontwikkeling van de heupjes nog niet goed (niet onderbouwd verder, maar bij baby's mag je ook bij inbakeren of strak instoppen de beentjes en heupen niet vastleggen vanwege de heupontwikkeling).

    Ik ben wel heel benieuwd naar je ervaring als je hem binnen hebt!
     

Deel Deze Pagina