Bij wie spookt het in huis

Discussie in 'De lounge' gestart door esklessebes, 17 sep 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Catou

    Catou Fanatiek lid

    11 okt 2013
    3.441
    1.686
    113
    Wat is het verschil tussen spoken en geesten?

    Toen oma net overleden was hebben zowel mijn moeder als ik heel sterk het gevoel gehad dat oma nog een paar keer is komen “kijken”. Ik rook ineens boven op mijn studeerkamer ineens oma’s luchtje. Ik heb er geen verklaring voor. En later nog een keer met een voorwerp. Heel bijzonder en helemaal niet naar. Ik kon het niet verklaren. Verder nooit gehad.
     
    esklessebes vindt dit leuk.
  2. Asil

    Asil VIP lid

    14 nov 2018
    9.563
    8.992
    113
    Vrouw
    Salie?
     
    Vero0504 vindt dit leuk.
  3. esklessebes

    esklessebes VIP lid

    23 mrt 2014
    6.457
    3.313
    113

    Denk dat spoken en geesten hetzelfde zijn.
     
  4. brownielover

    brownielover VIP lid

    9 mrt 2009
    7.507
    2.502
    113
    Nederland
    Wij hebben wel gekke dingen meegemaakt in onze flat.

    We legden altijd de oplader van de laptop achter een sierkussen op de bank. Ineens lag die daar niet meer. Alles overhoop gehaald samen. Paar dagen later lag die "ineens" weer achter het kussen.:confused:

    Afstandsbediening legden we altijd op tafel. Kon ook ineens dagen spoorloos zijn en er ineens weer liggen.

    Maar het engste was..:cry:

    Ik moest toen snachts naar de wc. En we hadden een vliering met zo'n uitschuifbare trap die geen vering had, dus je moest hem goed tegenhouden anders knalde die met een enorme vaart tegen de deur aan.

    Ik sta in de gang, doe de lamp aan. Is die trap uitgeklapt:eek::cry: ik mijn vriend wakker gemaakt want ik durfde geen stap meer te zetten. Die had de trap niet opengezet. Er zat een enorm gat in de deur en we hebben beiden niks gehoord. Dat was echt super eng.
     
    esklessebes vindt dit leuk.
  5. esklessebes

    esklessebes VIP lid

    23 mrt 2014
    6.457
    3.313
    113
    Hier genoeg meegemaakt maar het topic opende ik omdat sinds een week m'n zus echt kinderstemmetjes hoort, ze heeft zelf een aantal kids maar die zijn het niet.

    In dat huis hangt genoeg, een stoel die kraakt alsof er iemand in gaat zitten of weer opstaat, voetstappen op de trap, lampen die aangaan, laatst ging de tv midden in de nacht keihard aan, gevoel van aanwezigheid. En zo meer van dat soort dingen en niet afentoe echt bijna dagelijks.

    De dingen eerder kunnen we wel verklaren althans dat denken wij, ga verder niet in detail maar die kinderstemmen:eek:
     
  6. Amaranthas

    Amaranthas Fanatiek lid

    29 nov 2013
    3.449
    3.779
    113
    Ik geloof er wel in maar ik geloof ook dat je voor een groot deel zelf in de hand hebt hoe zich dingen manifesteren. En daar bedoel ik mee... Ik heb ook wel eens "iets" gezien. Een schaduw, een vlek, een energie gevoeld. Maar ik ben erg nuchter en dominant van mezelf en geloof dat omdat ik duidelijk was in het "Nee, laat me met rust" idee, ik verder ook niet ben lastig gevallen.
    Maar, dat gezegd hebbende, geloof ik wel in goed en kwaad. Ik ben een aanhanger van hekserij (geen wicca) maar zal zelf nooit iets oproepen voor de lol want ik geloof dus wel dat je ook verkeerde geesten kan oproepen.
     
    Vero0504 en esklessebes vinden dit leuk.
  7. Asil

    Asil VIP lid

    14 nov 2018
    9.563
    8.992
    113
    Vrouw
    Ik heb zat meegemaakt, maar ons huis "spookt" gelukkig niet.

    Voel het vaak aan de energie, als die "niet goed" was geweest had ik het huis afgewezen.

    Ik ben bij bunkers op gegroeid, als kind (tiener) gingen we daar vaak naar toe en ook met donker. We hebben een keer met een hele grote groep in een bunker gezeten waarvan letterlijk iedereen tegelijk zei dat er iets niet pluis was en niet goed voelde, een soort dreiging. We zijn toen allemaal meteen vertrokken, in onze straat woonde een paranormale vrouw, die bij ons allemaal de volgende dag aan had gebeld om te vragen wat we mee hadden gemaakt en mee hadden genomen tot de rand van de duinen. De geest "geesten" mochten niet verder zei ze, op 1 na. Als we "problemen" kregen moesten we in een stille kamer gaan zitten en zeggen dat het niet gewenst was en ons met rust moest laten.
    Ik heb 3 dagen lang die mantra herhaald.

    Ik heb zelfs contact gezocht met een soort ghost hunter omdat het spookte in huis. Maar dat was al voor bovenstaand. Er is wel eens 3x hard op mijn slaapkamer raam geklopt terwijl je daar van buiten helemaal niet kunt komen. Mijn naam is vaak geroepen. Een keer lag ik te slapen en mijn deur stond op een kier met het gang licht aan. Ik hoorde mijn deur een stukje opengaan en iets blokkeerde het licht. Ik riep nog, ga eens weg en doe de deur eens dicht. Hoorde een paar minuten later voetstappen, was mijn moeder, vroeg haar of zij in mijn deuropening stond maar dat was zij niet.

    Later toen ik het mijn vader vertelde, kwam hij met een kranten knipsel aan, een jongen die voor ons in ons huis heeft gewoond was omgekomen bij een ongeluk (16) jaar. Hij dacht dat hij het was.

    Daarnaast, dat wij praktisch naast een begraafplaats woonde stond ik niet echt bij stil.

    Als ik langs de begraafplaatst fietste voelde ik altijd wat on grimmigs en als ik er na het stappen langs moest nam ik altijd een omweg.

    In mijn vorige huis met mijn ex stond er altijd een schim aan de kant van zijn bed. Niks engs ofzo. Vulde het in al zijn oma omdat het als een vrouw voelde en zijn oma heel veel voor hem betekende. Vage sidenote, in dat huis woonde mijn moeders eerste jeugdliefde, ze kwam daar elke dag jaren lang. Dit wisten wij pas nadat het gekocht was. De ouders van die man zijn daar overleden. Ik was de trap aan het schilderen, helemaal alleen, en ik hoor iemand zeggen, is dat haar nou.. Alsof er een referentie met mijn moeder werd gemaakt. Ook, heel weird werd ik in dat huis altijd met slapen aan mijn teen getrokken en had ik nachtmerries als ik op de bank in slaap viel.

    En zoooo heb ik er zeker nog meer.
     
    Maudje123 en esklessebes vinden dit leuk.
  8. Asil

    Asil VIP lid

    14 nov 2018
    9.563
    8.992
    113
    Vrouw
    Daarnaast maakt ik al mijn hele leven random ontmoetingen mee met spirituele mensen. Die mij iets moeten vertellen en ik ze nooit meer zie of tegen kom.. Weird.
     
    Vero0504, Maudje123 en esklessebes vinden dit leuk.
  9. Featherr

    Featherr Fanatiek lid

    20 jun 2016
    3.109
    2.533
    113
    Vrouw
    Brabant
    #29 Featherr, 17 sep 2021
    Laatst bewerkt: 17 sep 2021
    Oh jullie hebben ook een verdwijngeest :D
    Die heb ik ook al heel lang :roflmao: ik denk er eigenlijk niet eens meer bij na dat dat slecht is :p

    Toen ik tiener was was ik eens maanden mijn ID-kaart kwijt. Ik heb heel mijn kamer overhoop gehaald, niet gevonden. Mijn vader, waar ik bijwoonde, ook gezocht en niet gevonden en mijn oma die iedere dag langskwam om met de hond te lopen heeft toen mijn kamer helemaal opgeruimd en ook niks gevonden.
    Ik liep op een dag mijn kamer uit en hoorde een plofte. Draaide me om en daar lag de IDkaart :o: die heeft er echt al die maanden niet gelegen en opeens midden in mijn kamer :roflmao: heb d'r (weet niet waarom maar denk dat het een zij is:roflmao:) bedankt voor het terug geven en als ik nu iets echt echt niet kan vinden zeg ik altijd; ja nu is het niet leuk meer, geef maar terug :o:
    Standaard dat ik het daarna terug vind op een overduidelijke plek zoals midden op de tafel waar het echt niet heeft gelegen.

    Ondertussen was ik trouwens dit stukje ook weer kwijt uit mijn reactie vak toen ik hem even neerlag:o:

    Oh en op stage liep ik langs een lokaal en mijn naam werd geroepen, echt heel erg duidelijk. Maar toen ik het lokaal in liep was het leeg. Dat vond ik wel freaky:p
     
    Vero0504, esklessebes en brownielover vinden dit leuk.
  10. Niveah

    Niveah Fanatiek lid

    4 dec 2014
    3.528
    1.391
    113
    Vrouw
    Ja, ik voel soms aanrakingen als ik in bed lig. Laminaat en trap kraken snachts, lijken echt voetstappen.

    Wat ik heel heel gek vond is dat mn dochter keer bij mij sliep en ze snurkte zo erg dat ik in andere kamer ging proberen te slapen. Toen ik lag hoorde ik wat. Kon niet in slaap komen dus na half uur ging ik terug. Ik zag mn kastdeur open op een kier en er lag een parfum tester naast mijn bed, die ik daar niet heb weg gelegd. Je moet ook behoorlijk je best doen om die te pakken uit de kast. Was vlak na de periode dat de tante van mn man is overleden. Toen heb ik veel schimmen gezien en geluiden. Denk dat zij t is geweest. Niet super eng ofzo maar is na een tijdje ook opgehouden.
     
    esklessebes vindt dit leuk.
  11. Eenkadootje

    Eenkadootje Fanatiek lid

    5 mrt 2013
    4.533
    2.339
    113
    Mijn oudste (20 jr) kan dingen zien en voelen. Dat is extra lastig, want ik merk dus niets.
    Ik kan haar dus niet beschermen of begeleiden en dat vind ik zo moeilijk.

    Wat we wel kunnen doen, is oude spiegels verwijderen. En ze wilt absoluut geen posters/schilderijen met gezichten of dieren erop in haar huis.
     
  12. popje

    popje VIP lid

    20 jul 2006
    7.337
    268
    83
    NH
    Mijn opa stond op eens weer voor me. ( opa is al bijna 38 jaar dood)
    Hij zei op ik kom je moeder halen, het gaat heel slecht met haar. ( ik wist niet op dat moment dat ze ziek was)
    Ik zo, o ehh, nou geef haar maar een knuffel van mij en zegt dat ik van haar hou.

    Dit was s nachts, het leuk zo echt. Die warme knuffel en zo.

    smorgens ik meteen mijn ma gebeld,
    Kreeg ik niet te pakken.
    later belde mijn pa mijn op dat mijn moeder op genomen is in het ziekenhuis.
    gelukkg is alles goed met haar, maar ze had een behoorlijke last van haar galblaas en veelte lage bloeddruk.

    later vertelde mijn moeder dat ze haar vader (dus mijn opa) heeft gezien en dat hij haar kwam halen. Mijn moeder zei van nee ik wil nog niet dood, ga maar alleen terug. mijn opa zei doen van oké, maar ik moest je nog de groeten doen van je dochter daar was ik net even.

    Toen vertelde ik mijn verhaal en vertelde ook wat hij aan had voor kleding.
    Het kwam overheen wat mijn moeder had gezien.
     
    bulakgirl, Beertje8, Riverdale87 en 8 anderen vinden dit leuk.
  13. Asil

    Asil VIP lid

    14 nov 2018
    9.563
    8.992
    113
    Vrouw
    Dat laatste kan ik ook niet tegen, en in huis hebben wij beperkt spiegels.
     
    Vero0504 vindt dit leuk.
  14. popje

    popje VIP lid

    20 jul 2006
    7.337
    268
    83
    NH
    Onze tv gaat ook vaak aan midden in de nacht,
    Staat er horrorfilm op. terwijl wij dat nooit kijken en de kinderen ook niet.
    Nixflex ( hoe schrijf je dat?) staat op, terwijl dat niet hebben, geen account
     
    esklessebes vindt dit leuk.
  15. Sado

    Sado VIP lid

    16 mei 2016
    17.748
    15.178
    113
    Zou je daar meer over willen vertellen? Wat is er dan met spiegels? :)
     
  16. Asil

    Asil VIP lid

    14 nov 2018
    9.563
    8.992
    113
    Vrouw
    Spiegels kunnen gebruikt worden als doorgang, er word vaak gezegd dat het slechte uit spiegels komt. Met name als je 2 spiegels tegenover elkaar zet, dan kun je een poort creeren.
    Oude spiegels worden ook gedefinieerd als "spiegels die residu bevatten van wat er is gebeurd"

    Stel er is een moord gebeurd voor een spiegel, dan kan deze de negativiteit bevatten.

    Daarnaast word er gezegd dat je geesten vaker via een spiegel kunt zien dan met het blote oog.
     
    bulakgirl, Vero0504, Maudje123 en 3 anderen vinden dit leuk.
  17. Muisje2016

    Muisje2016 Fanatiek lid

    18 jan 2016
    3.004
    5.079
    113
    Ik heb ook wel eens dingen meegemaakt, gelukkig nooit negatief.

    Een aantal jaar geleden toen ik nog maar kort samenwoonde met mijn vriend (nu man), heb ik 's nachts mijn overleden opa gezien.

    Ik werd wakker van iemand die zachtjes over mijn bovenarm aaide en toen ik mijn ogen open deed stond er een jonge, blonde man in alleen een boxershort naast mijn bed. Ik dacht dat het mijn vriend was, dus ik zei: "wat is er?". Op dat moment hoor ik mijn vriend iets mompelen, maar hij lag achter mij in bed. Op hetzelfde moment was de man in boxershort verdwenen.

    Ik ging slaapdronken overeind zitten en vroeg nog aan mijn vriend: "aaide jij net over mijn arm?". Vriend wordt ook goed wakker en zegt: "Nee, JIJ aaide over MIJN arm". Toen realiseerde ik me dat de blonde man in boxershort precies leek op een oude foto van mijn opa in zijn jonge jaren én dat hij altijd liefkozend over mijn bovenarm aaide. Ik was ook niet bang ofzo, vond het een prettige ervaring. Daarna gewoon weer verder geslapen.

    Mijn vriend vond het trouwens onzin, hij gelooft niet in dat soort dingen. Maar hij heeft toch echt ook geaai gevoeld, want hij dacht dat ik dat deed.
     
    Riverdale87, Lisa280887 en esklessebes vinden dit leuk.
  18. Asil

    Asil VIP lid

    14 nov 2018
    9.563
    8.992
    113
    Vrouw
    @Sado als toevoeging wat bij haar denk ik meer van toepassing is:
     

    Bijgevoegde bestanden:

    Manana en Sado vinden dit leuk.
  19. esklessebes

    esklessebes VIP lid

    23 mrt 2014
    6.457
    3.313
    113

    Heeft niemand in je omgeving het ook? Dat die ook dingen ziet en voelt? En je oudste kan bijstaan als het nodig is?
    Zelf kom ik uit een gezin waar het bij meerdere zo is voor ons dus niet echt vreemd.

    Heb alleen bij m'n zus geen idee, zelf heb ik voor m'n oudste een miskraam gehad en gebeurde hier ook dingen maar dat kon ik plaatsen maar zij heeft dat niet.

    Denk zelf misschien dat de vorige bewoners misschien iets hebben meegemaakt met misschien een mk oid maar vreemd dat het dan nu tot uiting komt ze wonen er al meer dan 10 jaar.
     
  20. Sado

    Sado VIP lid

    16 mei 2016
    17.748
    15.178
    113
    Bedankt voor je uitleg, interessant! :)
     

Deel Deze Pagina