Regels BSO?

Discussie in 'Oppas en kinderopvang' gestart door debq, 13 sep 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Anoukskie

    Anoukskie Fanatiek lid

    18 okt 2016
    2.401
    841
    113
    Bij ons aan tafel uit school, eerste stukje met z'n allen, het kan dus zijn dat de hele snelle eters wel even moeten blijven zitten, maar een grote hoeft echt niet te wachten tot de net 4 jarige kinderen klaar zijn. Wel is een beker drinken verplicht en fruit eigenlijk ook wel een beetje. Er is altijd wel een thema en er zijn activiteiten, maar die zijn niet verplicht. Wel gebeurt het soms dat ze afspreken dat de hele BSO even een kwartiertje buiten gaat spelen, dus even iedereen naar buiten, dat is dan wel verplicht, maar dat is meestal gewoon even lekker een frisse neus. Soms zelfs meteen uit school, net voor het fruitmomentje.
     
  2. bulakgirl

    bulakgirl Fanatiek lid

    4 aug 2013
    2.928
    2.383
    113
    Goed dat je het aan gaat geven hoe dochter zich voelt op de bso en wat zij nodig heeft... Merk je dat ze hier niks mee doen kun je nog eens kijken naar een andere BSO.... Eentje die bijvoorbeeld bij een sport vereniging zit en veel doet met sporten na school?

    Hier is het ook na school met z'n allen aan tafel voor wat drinken en een fruitje... Daarna mogen ze hun gang gaan (binnenspelen, buiten spelen etc) ze doen ook wel eens activiteiten, maar dwingen de Kids nooit om mee te doen... Hier staan ze vrij in, geen zin is ook ok. Tenzij ze natuurlijk ergens heen gaan en ze mee moeten, maar vaak doen ze dit alleen in vakanties
     
  3. Liekje81

    Liekje81 VIP lid

    6 sep 2013
    18.636
    21.131
    113
    doktersassistente
    Zevenhoven
    Net even gevraagd aan dochter. Na school even drinken en fruit aan tafel. Wachten tot iedereen klaar is. Daarna mogen ze doen wat ze willen, buiten, binnen, gymzaal, film kijken. Je zou mijn dochter juist niet blij maken met film kijken, die is meestal buiten spelen. En zo hebben anderen juist wel weer even die rust nodig. Alles mag.
     
  4. Anouk2005

    Anouk2005 VIP lid

    21 mrt 2012
    21.937
    15.246
    113
    dokters-assistente
    De Glazen Stad
    Hier is het gezamenlijk iets eten en en drinken en dan wachten op elkaar en voor zover ik weet mogen ze dan zelf bepalen wat ze gaan doen. Ze hoeven niet verplicht aan tafel een uil te gaan knutstelen maar mogen ook mee met een buitenactiviteit naar het sportveld en als ze daar ook geen zin in hebben kunnen ze op het schoolplein spelen, gamen, in de chillhoek of gewoon even niks doen. Mijn dochter verveelt zich nooit en vindt de BSO echt wel leuk. Afgelopen donderdag hadden ze een studiedag en dan is ze daar de hele dag en dan doen ze zulke leuke dingen met die kinderen, nu was er een hele hindernisbaan met springkussens, van die ballen waar ze ik kunnen en noem maar op, ik kan haar dat niet bieden op een vrije dag ;)
    Ik hoop dat ze het nog lang leuk zal blijven vinden.
     
    Mapje vindt dit leuk.
  5. debq

    debq Fanatiek lid

    10 mrt 2010
    3.747
    736
    113
    ‘Helaas’ hebben we maar 1 BSO waar kinderen van onze school naartoe kunnen. De BSO is op verzoek van ouders gekomen, een aantal jaar geleden was er niet eens een BSO…
    Tijdens alle vakanties is de BSO dicht en met studiedagen is de BSO ook pas om 14:00 uur open. Een hele dag bij de BSO dat ze eens iets anders doen is er dus helaas ook niet.
     
  6. bulakgirl

    bulakgirl Fanatiek lid

    4 aug 2013
    2.928
    2.383
    113
    OH das balen! :(
     
  7. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Bij ons mogen de kinderen als ze uit school komen, eerst even spelen. Half uur later gaan ze samen aan tafel om wat te drinken en een tussendoortje te eten. Daarbij wordt er ook gezellig met elkaar gepraat. In principe blijven ze dan dus ook aan tafel zolang er gegeten en gedronken wordt. Geen idee wat ze doen als er één heel langzame bij zit. Ik kan me zo voorstellen dat dan de rest op een gegeven moment wel van tafel mag. Maar bij een redelijk 'normaal´ tempo, blijf je dus aan tafel zitten.

    Er worden activiteiten gedaan. Daarbij stimuleren de leidsters wel dat kinderen meedoen. Maar als ze niet willen, dan niet. Zeker als kinderen zelf iets anders hebben wat ze willen doen. Stel dat ze zich vervelen, zal er misschien eerder gezegd worden 'doe dan toch maar mee'.
    Er wordt ook vaak aan de kinderen gevraagd wat ze zelf willen doen. En dat wordt -binnen de mogelijkheden- ook echt goed opgepakt. Onze oudste is de BSO ondertussen 'ontgroeid'. Maar hij is altijd met plezier gegaan. Hij was er wel aan toe om te stoppen, maar ging zeker niet met tegenzin. De jongste gaat nog steeds met veel plezier.
     
  8. Feye

    Feye VIP lid

    26 nov 2013
    6.046
    3.511
    113
    Vrouw
    Eigenlijk weet ik niet eens zo goed hoe het bij ons gaat. Ze gaan (uiteraard) wel samen aan tafel op het moment dat alle kinderen er zijn. Volgens mij moeten ze ook wel blijven zitten tot iedereen klaar is, kan ik me best in vinden (als er geen extreem langzame eters tussen zitten).
    Ze werken wel met thema's, maar er komen nauwelijks knutsels mee naar huis. Dus ik denk dat dat wel heel vrijblijvend is. Hetzelfde geldt voor de spelletjes bij een thema.
    Mijn kinderen gaan maar één keer per week naar BSO en op een rustige dag (4 tot 6 kinderen), dus met zo'n klein groepje is het sowieso makkelijker om met elkaar te overleggen wat de kinderen willen / waar behoefte aan is.
     

Deel Deze Pagina