Energieprijzen, woningbouw en armoede

Discussie in 'De lounge' gestart door Huismuisie, 19 sep 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Huismuisie

    Huismuisie VIP lid

    10 aug 2016
    9.621
    11.169
    113
    Vrouw
    Noord Brabant
    Lies1611 vindt dit leuk.
  2. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    8.686
    9.653
    113
    Met Rutte III/IV? Nah. Dat gaat m niet worden. Met een groen/sociale regering zou het prima kunnen.
     
    Zoe123, Kindje3 en Saartje33 vinden dit leuk.
  3. pardoes

    pardoes VIP lid

    15 apr 2009
    7.315
    911
    113
    Haha nee dat kun je niet, woningbouwverenigingen doen niet aan verduurzamen hier tenminste niet.
    Hier krijgen we nieuwe keukens, dus ik gaf aan dat ik dan graag gelijk over wil naar inductie koken, nou dat had nog heel wat voeten in aarde om dat voor elkaar te krijgen, heeft weken overleg gekost en ik moet zelf de aansluitingswijzigingen in de meterkast bekostigen en sws de kookplaat natuurlijk, maar dat was allemaal moeilijk moeilijk, mijn vraag wanneer we zonnepanelen krijgen werd weg gewuifd want men had nog geen idee, en de huizen moeten over 50 jaar of helemaal opgeknapt of gesloopt en ze wisten nog niet wat ze gingen doen tegen die tijd dus gingen ze nu niet investeren in verduurzamen van woningen die misschien wel gesloopt gaan worden, over 50 jaar :eek:. Vorige maand wel eindelijk de verplichte rookmelders gekregen, waarvan je geen batterij kunt vervangen dus als ze gaan piepen omdat ze leeg zijn moet ik ze uit zetten en de woningstichting bellen en dan komen zij ze vervangen :roflmao:. Ik heb dus de afgelopen jaren gespaard voor een andere keuken, is mij 5 jaar geleden al toegezegd dat die geplaatst ging worden haha, en nu ga ik sparen voor zonnepanelen in eigen aanschaf en elektrisch verwarmen, denk dat dat een jaar of 8 sparen is, maar vd woningstichting verwacht ik niks
     
  4. Amaranthas

    Amaranthas Fanatiek lid

    29 nov 2013
    3.456
    3.806
    113
    Mag je zomaar zonnepanelen op een huurwoning zetten dan?

    Wij zijn ook een beetje aan het kijken hoe en waar te besparen gezien die gezellige energieprijzen maar ik begreep dat zonnepanelen op een huurhuis van een woningbouwvereniging zomaar niet mogen.
     
  5. Krulpeterselie

    Krulpeterselie Fanatiek lid

    27 apr 2015
    2.485
    1.093
    113
    Ik denk dat dit ook buiten woningstichtingen om een groot probleem gaat worden. Ook voor mensen met een koophuis worden alle vaste lasten steeds moeilijker op te brengen. Als ik kijk hoe de vaste lasten de afgelopen 10 jaar al gestegen zijn dan hou ik mijn hart echt vast voor de toekomst. En het wordt alleen maar duurder. En dan met name verzekeringen met bijbehorende eigen risico, wegenbelasting, energierekening, accijns op de brandstof, gemeentelijke belastingen die hier jaarlijks met meer dan €100,- omhoog gaan, boodschappen en ga zo maar door.
     
    Chillin en MamaChantal vinden dit leuk.
  6. Krulpeterselie

    Krulpeterselie Fanatiek lid

    27 apr 2015
    2.485
    1.093
    113
    En verduurzamen is zo makkelijk gezegd. Wij wonen in een huis van voor 1990. Willen we een goed werkend systeem zullen we alles opnieuw moeten isoleren, beglazing en kozijnen laten vervangen etc. Dat kunnen wij binnen nu en de 30 jaar dat we van het gas af moeten niet betalen omdat dat meer dan €100.000 gaat kosten.
    Niet met alle dagelijkse tegenslagen die je als gezin hebt zoals apparaten die kapot gaan, een badkamer en keuken die zoals bij ons meer dan 30 jaar oud is en dus echt nodig vervangen moet worden om verdere schade aan het huis door bijvoorbeeld lekkage te voorkomen. Onverwachte uitgaven aan de auto etc. etc.
     
  7. pardoes

    pardoes VIP lid

    15 apr 2009
    7.315
    911
    113
    Nee daar moet je wel toestemming voor vragen en het dak moet er dan ook geschikt voor zijn, maar ik denk dat ik dat tegen die tijd wel voor elkaar krijg bij hun :oops:. Eerst nog jaren sparen haha, maar heb al meer hier in huis aangepast met toestemming van hun, kost altijd wat praten maar krijg het meestal wel voor elkaar, scheelt ook dat ze weten hoe erg het huis uitgeleefd was toen ik hier kwam wonen en hoe het er nu uitziet, mijn stoep altijd de enige is vd hele buurt die schoon is, ik als enige mijn ramen laat lappen boven door de glazenwasser enzovoort, dus ze weten dat als ik wat doe in huis het netjes gebeurt en goed onderhouden wordt.
     
  8. Huismuisie

    Huismuisie VIP lid

    10 aug 2016
    9.621
    11.169
    113
    Vrouw
    Noord Brabant
    Oh, dan ben ik geloof ik wel blij dat ik huur op de plek waar ik zit. Wat een drama zeg :(
     
  9. RoGiJuLi

    RoGiJuLi VIP lid

    15 apr 2011
    53.608
    15.071
    113
    Nabij Utrecht
    Hier net zo hoor.
    Woning uit 1978 (koop).
    Nieuwe keulen hebben onlangs geplaatst.
    Daarnaast een maand geleden lekkage in de wc gehad door ouderdom, maar werd grotendeels vergoed door de verzekering omdat het onvoorzien was (inbouwtoilet), maar wel met als gevolg dat het al maanden aan het lekken was en er overal vocht in de muren zit met gele doorslagplekken als gevolg.
    Ook afgelopen feb douchebak lek, dus moesten we een hele nieuwe douchebak en cabine erin laten zetten en ook hierdoor vocht in de muren. Dit werd allemaal niet vergoed.
    Zelf spouwmuur isolatie moeten laten aanbrengen om het huis te verduurzamen, kosten 800,-.
    Zelf nieuwe hr++ ketel gekocht omdat de oude te energievretend was, kosten 1950,-.
    Zonnepanelen kosten 6.000,-
    En nu gaan we boven ook overal kunststof kozijnen met dubbel glas laten zetten voor de duurzaamheid (zit nu enkel glas met houten kozijnen sinds de bouw met in de herfst/winter overal snel schimmel).
    Kosten ca 10.000,-.
    En dat in net 3 jaar tijd.
    Volgend jaar willen we de hele badkamer aanpakken (die is ook al dik 15 jr oud) en zal ca 10.000,- kosten.
    En dan nog maar niet te spreken over de kosten die nog gaan komen als we vh gas af moeten (als ze dat er ooit doorheen gaan krijgen).

    Nee een eigen woning hebben is qua verduurzamen zeker niet in je voordeel.
     
  10. Cobon

    Cobon VIP lid

    27 jun 2020
    7.024
    7.342
    113
    Vrouw
    Hier precies hetzelfde.. krijg er regelmatig buikpijn van. Waarvan moeten we het allemaal doen..
     
  11. Anniek88

    Anniek88 Fanatiek lid

    22 sep 2016
    2.813
    2.541
    113
    Vrouw
    Je zou vaste airco kunnen laten installeren, een warmtepompvariant dan, die kun je ook gebruiken voor verwarmen. Dit is via elektra dus dan gebruik je geen gas.
     
  12. DisneyMama

    DisneyMama Bekend lid

    7 nov 2013
    727
    372
    63
    Hier wel een woningbouw die duurzaam in het hoofd heeft, woningen die hier leeg komen worden geïsoleerd en gelijk van 't gas afgehaald. Dus het kan wel beter dan hierboven genoemd.
    Maar als je er eenmaal in woont doen ze niets zelf, maar op verzoek kan er hier wel veel..
     
  13. Saartje33

    Saartje33 Fanatiek lid

    6 dec 2018
    3.497
    5.164
    113
    Vrouw
    Wij wonen in een kleine huurwoning uit 1949. Aantal jaren geleden hebben ze de hele wijk gerenoveerd. Dubbele beglazing en geïsoleerd. Toen wij hier kwamen wonen bleken de vorige bewoners het huis echt uitgewoond te hebben. Ze hebben toen voor ons alle plafonds vervangen, alle electra, verwarmingen, de muren gestuced en een nieuwe keuken geplaatst incl aansluiting voor inductie.
    Wij hebben vorig jaar aangegeven dat we graag zonnepanelen wilden. Ze zijn er 8 komen plaatsen. We betalen €15 servicekosten extra bij de huur maar we betalen nog maar €50 aan gas en electra. De laatste paar maanden zei Essent dat ik mijn maandbedrag naar 0€ kon brengen maar dat heb ik niet gedaan. Eind deze maand de afrekening dus ik ben erg benieuwd. We zijn met z’n 6en en ik ben altijd thuis. Dus verwarming brandt in de winter en we douchen allemaal gewoon. (En de kinderen vaak te lang) Maar we hebben geen vaatwasser of droger. Al met al vind ik dat we niet veel betalen en dat onze woningbouwvereniging echt wel duurzame stappen zet. En dat terwijl ik denk dat deze wijk over een jaar of 10-15 wordt plat gegooid want we hebben echt enorme tuinen. Als ze hier een nieuwbouwwijk neerzetten met wat appartementen er tussen dan kunnen ze zo 4x zoveel mensen laten wonen dan nu.
     
  14. Spectre

    Spectre VIP lid

    5 nov 2015
    18.018
    17.037
    113
    Vrouw
    Onze woning is een huurwoning geweest voordat wij het kochten, er was echt NOOIT wat aan gedaan, behalve wat schilderwerk en een keer cv ketel vernieuwd. De mensen die nu nog huren, zitten nog steeds met enkelglas overal... echt schandalig. Heb wel het idee dat ze de mensen eruit willen hebben of dat ze de woning zelf kopen en gaan opknappen. Je ziet namelijk steeds meer woningen hier in de straat veranderen van mensen die het gekocht hebben. De bouwvereniging doet er niks aan, zoals ik het heb begrepen is het een soort van particuliere eigenaar.
    De huurwoning van een vriendin van mij is onlangs wel helemaal opgeknapt.. Natuurlijk wel een hogere huursom nu, maar ze zijn in ieder geval wel bezig met vernieuwing en verbetering.
    Hier op dorp ook wel, hele oude woningen gesloopt en compleet nieuwe 'bouwdozen' teruggezet :o: zo snel ging het..
    Wat ik wel bij een aantal zie hier in de straat, zijn mensen die hier al hele lange tijd wonen en geen mogelijkheid zien om het huis te kopen (want alleenstaand of wao bijv. ) en ze huren voor een relatief laag bedrag voor een eengezinswoning. Mochten ze ergens anders gaan huren, gaan ze veel meer betalen. Maarja, met de energie kosten van nu en geen goede isolatie van je woning zou je denken 'waar doe je beter aan'.
     
  15. Spectre

    Spectre VIP lid

    5 nov 2015
    18.018
    17.037
    113
    Vrouw
    Nou precies dit dus..... waar moeten we het allemaal van doen?
    Wij hebben ook een woning van vóór 1990.. toen we de woning kochten, wilde ik heel graag een andere badkamer, maar m'n man wilde dak isolatie, een nieuwe cv en kunstof kozijnen. Daarmee was het bouwdepot van €20000 wel op.. achteraf heel blij dat we daarvoor gekozen hebben, want de woning houdt de warmte wel goed vast.
    Maar van het gas af, zonnepanelen, elektrisch rijden.. van welk geld moet ik dat allemaal betalen? Als iemand weet waar je een geldboom kan halen, dan hoor ik het graag.
    Hebben het al zwaar om een badkamer of keuken bij elkaar te sparen :roflmao:
     
  16. Cobon

    Cobon VIP lid

    27 jun 2020
    7.024
    7.342
    113
    Vrouw
    Bij Intratuin

    https://www.intratuin.nl/geldboom-pachira-aquatica-d-24-h-130-cm.html
     
    Chillin, Beausecret, Vero0504 en 5 anderen vinden dit leuk.
  17. Gewooniemand

    Gewooniemand Niet meer actief

    Wij hebben een huurwoning van 1975.
    Wij koken nu elektrisch, maar de rest is dus nog gas.
    Onze huizen zijn nog niet goed geïsoleerd, wel dubbel glas en er is ooit wel isolatie tussen de buitenmuur en de binnenmuur gedaan voordat wij hier woonden.
    Daar merk ik weinig van want met wind voel je het door de muren.
    Dat ga ik dus wel doorgeven aan de woningstichting.
    Ze zijn hier in de buurt wel bezig met de huurwoningen te isoleren.
     
  18. Spectre

    Spectre VIP lid

    5 nov 2015
    18.018
    17.037
    113
    Vrouw
  19. MissXray

    MissXray Fanatiek lid

    19 sep 2020
    1.692
    1.613
    113
    Vrouw
    Voor ons allemaal reden om keihard extra af te lossen elk jaar. Die hypotheeklasten moeten echt omlaag om alles betaalbaar te houden. En dan mag ik nog van geluk spreken dat we een koopwoning hebben, anders konden we de lasten niet eens verlagen.
     
    Vero0504 vindt dit leuk.
  20. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.813
    32.716
    113
    Is toch ook niet te doen voor de meeste mensen ? Hier hetzelfde verhaal met een woning uit 1980.
    We hebben eigenlijk alles binnen al laten doen, maar na 10 jaar kunnen we eigenlijk weer opnieuw beginnen. We hebben nu wel overal hr++ glas in zitten en zonnepanelen komen er denk ik ook volgend jaar, maar van het gas af zie ik voorlopig echt nog niet gebeuren.
     
    Spectre vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina