Tomatensoep: recept gezocht

Discussie in 'De lounge' gestart door PenK, 20 sep 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.263
    509
    113
    In restaurants hebben ze vaak van die lekkere, romige , tomatensoep.
    Ik vind dat zo lekker maar wat ik ook van internet haal…..het komt niet eens in de buurt. Vaak is het meer zuur dan romig en vol van smaak.

    Wie heeft een lekker succes recept?
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  2. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Ik lees mee had afgelopen zaterdag een heerlijk pomedori soepje van de Italiaan, ook zo heerlijk romig.
     
  3. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.473
    24.331
    113
  4. rijo

    rijo VIP lid

    5 mrt 2014
    5.142
    1.940
    113
    Wij maken altijd tomatensoep van verse Roma tomaten. We gebruiken als basis het recept van het AH verspakket tomatensoep.
     
    Dubbelgeluk vindt dit leuk.
  5. Aries

    Aries Niet meer actief

    Ik halveer een bak romatomaten, kroontjes eruit. Op een bakplaat met ook een doormidden gesneden ui, allemaal snijkant onder. Paar ongepelde tenen knoflook erbij en een half uurtje op 180°c. Daarna kun je heel makkelijk de schillen van de tomaten en de ui halen en de teentjes knoflook leeg knijpen. Behalve schillen alles in de blender.
    In pan blikje tomatenpuree even aanbakken in wat olie, daarna inhoud blender en water erbij tot je de dikte goed vindt. Ik heb hem graag lekker dik.
    Als laatste een schep bouillonpoeder of een verkruimeld bouillonblokje erdoor en naar smaak eventueel wat balsamicoazijn en soms een schepje suiker als ik hem te zurig vind.
    Zit niks romigs in, maar mis het zelf niet door de zoete geroosterde tomaten.
     
  6. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    12 feb 2012
    3.828
    1.677
    113
    Vrouw
    Meestal pak ik een simpel recept (ui, knoflook, ROMAtomaten, groentebouillon en slagroom.

    Tegen het zure doe ik er wat wortel bij en laat de soep heel zachtjes en lang koken. Hoe langer, hoe meer zuur er af gaat.
     
  7. Felice

    Felice VIP lid

    22 apr 2009
    6.552
    7.367
    113
    Gebruik ook altijd nog het recept van zo'n verspakket. Tomatenpuree inderdaad even aanbakken.
    En i.p.v. wortel doe ik er paprika door.

    Wortelsmaak vinden wij altijd erg overheersend, en wil geen wortelsoep maar tomatensoep proeven :D

    Tip van mascarpone is een goeie, die ga ik eens uitproberen!
     
  8. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    8.669
    9.623
    113
    Een paar kilo verse tomaten, liefst al wat zacht. Ontvellen, steelaanzet eruit en in grote stukken. Groentebouillonblokjes erbij, 1 per liter plus 1 extra. Rustig aan de kook brengen en ongeveer 20 min doorkoken, en pureren. Naar smaak bij het serveren eventueel pesto/room/gemalen kaas erdoor. Puur en simpel, en zoveel lekkerder dan alles met puree of gezeefde tomaten. Als je je handen op een goeie doos tomaten kan krijgen, lekker een megapan vol maken, want je kan het uistekend invriezen.
     
  9. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.950
    8.762
    113
    Balsamico azijn doen wij altijd er in net na het ontzuren van de tomatenpuree.( basis voor a
    Pastasaus)

    Wij zijn niet van de zakjes maar ik krijg de tomatensoep niet zoals ik het wil dus die eet ik uit blik:oops:

    Ik lees dus maar mee
     
  10. Haver11

    Haver11 Fanatiek lid

    3 sep 2013
    3.837
    2.180
    113
    Vrouw
    Mijn moeder doet koffiemelk in de soep om hem romig te maken.
    Zelf maak ik nooit soep aangezien ik altijd bakken vol van mijn oma krijg :p
     
  11. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.825
    1.280
    113
    ik gebruik ook wortel idd, daar wordt het ook wat dikker van. Niet zo waterig. En ik voeg soms ook paprika toe.
     
  12. Linda86

    Linda86 VIP lid

  13. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.263
    509
    113
    Al heel wat tips. Super!
    Ik maak vaak en veel soep. Maar romige tomatensoep vind ik echt lastig!
     
  14. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    16.126
    15.190
    113
    Ik ontvel de tomaten nooit :oops:
     
  15. ZeroZero

    ZeroZero Niet meer actief

    Luie maar wel lekkere romige tomatensoep: olijfolie in pan, knoflookpuree er door, even aanbakken, grote zak italiaanse roerbakgroente,poosje roerbakken. Dan 3 blikken gepelde tonaten, wat water, bouillonblokjes, oregano, basilicum etc en poosje pruttelen. Pureren met staafmixer, kookroom erdoor en veel gehaktballetjes. Afmaken met Italiaanse kruiden.
    Zoontje van 6 vreet zo 4 borden bomvol groente leeg!
     
  16. Asil

    Asil VIP lid

    14 nov 2018
    9.567
    9.012
    113
    Vrouw
    Ik ontzuur mijn tomaten puree ook door deze te bakken maar doe er ook een eetlepel honing door. Voeg ook wortel toe om het zure te balanceren. Mijn vriend is ECHT heel gek op mijn romige tomatensoep. Ik voeg slagroom toe om hem romig te maken.

    Ik gebruik:

    Knoflook
    Ui
    Tomaat
    Wortel
    tomaten puree
    tomaten blokjes
    en een beetje tomatensap
    runderboullion omdat mijn vriend balletjes wilt en die maak ik van rundergehakt, maar groente boullion is ook prima.
    Paprika kruiden
    zwarte peper voor de smaak, geen zout, zit al in de boullion en in de paprika kruiden
    slagroom en een beetje sambal of sriracha of chili vlokken, gewoon voor een klein beetje pit

    Ik pureer hem, maar maak verschillende soorten tomatensoep, ook met italiaanse groente en pasta.

    Vraag me niet naar hoeveelheden, ik ben een "ik mieter alles bij elkaar en het is vast lekker, kind off girl" :)
     
  17. Asil

    Asil VIP lid

    14 nov 2018
    9.567
    9.012
    113
    Vrouw
    Gooi ik door mijn stamppot ;)
     
    Haver11 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina