Hotelovernachting in je eentje!

Discussie in 'Vakantie en vrije tijd' gestart door Nina Sanders, 21 sep 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.495
    24.370
    113
    #21 Adje, 21 sep 2021
    Laatst bewerkt: 21 sep 2021
    Als het raar is om één hotelovernachting voor jezelf te boeken dat ben ik echt extreem raar ;):roflmao:

    Ik ga ieder half jaar (mei en november, als de prijzen op zijn laagst zijn) een heel weekend alleen weg in een huisje. Meestal landal, maar komende november zit ik in een Dormio park.
    En dan ga ik ook helemaal alleen maar een sterrenrestaurant. Die zit 10 meter van mijn huisje, dus ik ga daar heerlijk dineren en wijnen en rol daarna binnen 5 minuten mijn huisje weer in. Ik heb al gereserveerd :D

    Ik doe die al een paar jaar. En ik geniet dat intens van. Ik ga dan de natuur in, shoppen, lunchen, uiteten, uitgebreid voor mezelf koken, maar een museum, bioscoop, Netflix, lees in mijn boek, ga uitgebreid in bad, etc.
    En dat hoeft niet allemaal in 1 weekend te gebeuren, want ik kijk heel bewust naar waar ik echt zin in heb. Juist omdat ik met helemaal niemand rekening hoef te houden.

    Heerlijk even geen schooltijden, eettijden, sporttijden, bedtijden e.d. in de gaten houden. Als ik wil uitslapen slaap ik uit, als ik vroeg de deur uit wil om iets te gaan doen dan doe ik dat. Zonder overleg, ge-ja-maar of gezucht.
    En dat van vrijdagmiddag tot en met maandagochtend :D

    Oh, en een schuldgevoel oid heb ik nooit gehad. Ik zou ook niet weten waarom. Iedereen in ons gezin mag weleens iets doen wat ze leuk vinden. Dus waarom ik niet :cool:
    Voor mij sluit het één het ander niet uit. Ik kan van mijn gezin genieten en leuke dingen met hen doen en ik kan ervan genieten om even een paar dagen alleen te zijn.
     
    11131618, poema, Orangeapple en 9 anderen vinden dit leuk.
  2. Novi

    Novi Niet meer actief

    Ik heb het 1 keer gedaan en wist me geen raad met mezelf :roflmao: Met een vriendin erbij geniet ik echt enorm... gezellig kletsen, lachen, eten en drinken. Top :D Ik zou er zelf niet voor kiezen om dit te doen met zo een jonge baby, maar als jouw man en jij dit wel zien zitten moet je het zeker doen.
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  3. spruitjes

    spruitjes Fanatiek lid

    27 sep 2014
    2.885
    1.383
    113
    Ik kan echt zo genieten van alleen zijn in huis. Overdag. Kids op kdv en school. Man naar het werk. Het komt alleen zo weinig voor..

    Ik snak echt naar de tijd die komen gaat. Dat de jongste 4 is en naar school gaat. Dan heb ik dinsdag tot 15.00 en woensdag tot 12.00......
    Echt mijn leven gaat zo geweldig worden ! Haha
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  4. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.674
    33.044
    113
    Ik vind dat je al die dingen los van elkaar moet zien hoor. Dus omdat je 2x een MMM in bent gegaan en de derde er spontaan kwam, mag je nu niet meer klagen van jezelf? Je vergelijkingen slaan echt kant nog wal (positief bedoeld!).
    Waarom zou je überhaupt tal van redenen bedenken of je in je eentje weg wil: al is het een week? Een goede partner zou dit denk ik ook helemaal begrijpen en je stimuleren hierin.
    C zegt nu al tijden tegen me: ‘wanneer ga je met je moeder naar Gran Canaria?’ Want dat spraken we af eind 2019, niet wetende dat door COVID alles op z’n gat kwam te liggen.
    En toen was ik er zo aan toe dat C en m’n moeder zagen dat het even niet meer ging en ik het nodig had.
    En nu m’n werk me wel heel zwaar valt deze weken, bespreken we binnenkort wanneer we gaan.
    Wat ik dus eigenlijk wil zeggen is dat een moeder vaak zo’n doos is waar van alles uit kan worden getoverd: wasje hier, koken daar, zuigen daar, boodschappen doen daar, etc. En soms is die doos leeg en moet ie even aan de lader. Om volledig (al dan niet in je eentje) opgeladen terug te komen en dan wel met 200 ipv 100%
     
    11131618, Zoe123, femkes en 2 anderen vinden dit leuk.
  5. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    8.686
    9.653
    113
    Niet zomaar, wel voor werk. En daar geniet ik dan ook van. Een dag vol onderwijs, een avond met collega's uit heel Nederland (diner, en dan feest of gewoon een beetje drankjes doen en kletsen) en dan liefst nog uitgebreid in bad als het er is, en breeduit tussen de zachte hoteldekens liggen, beetje Netflix. En de volgende ochtend de collega's weer opzoeken voor ontbijt en onderwijs dag 2.
    Stomme corona heeft al veel van dit soort uitjes verpest ondertussen!
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  6. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    11.890
    13.058
    113
    Vrouw
    Gewoon doen! Even heerlijk opladen.
    Als dat al niet zou mogen dan zou ik een hele slechte moeder zijn.
    Normaal (dus afgezien van corona) ga ik 2 keer per jaar een heel lang weekend (5/6 dagen) weg met vriendinnen en daarnaast ook nog een keertje alleen. Oh en nog met mijn man, maar dat telt nu niet.
    Met vriendinnen is het heerlijk samen chillen op het strand of juist shoppen als we naar Engeland gaan, verder gezellig uit eten en stappen.
    In mijn eentje geniet ik graag van de natuur, lekker wandelen, maar een wellness hotel vind ik ook heerlijk. Ook ga ik gerust alleen uit eten, lekker mensen kijken, ereader erbij, ik vermaak mij wel. Het grappige is dat je in je eentje heel veel aanspraak hebt.

    Maar of ik nu alleen ga of met vriendinnen, na een paar dagen me-time ben ik weer helemaal opgeladen. Klinkt stom, maar ik ben echt een leukere moeder als ik af en toe even tijd voor mijzelf heb.
    Negatieve reacties heb ik nog nooit gehad, soms wel dat mensen 'jaloers' zijn, ze zouden het ook wel willen maar doen het om een of andere reden niet.
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  7. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    14.831
    25.929
    113
    Vrouw
    Hotelovernachting niet.
    Maar ik ben wel eens 3 dagen in mijn eentje op fietsvakantie gegaan.

    Fietste van huis naar mijn moeder. 1 overnachting op camping (dus echt alleen) en tweede overnachting bij zus (dus heerlijk avondje bijkletsen).
    Man en kinderen kwamen mij bij mij moeder weer ophalen.

    Mijn manier van opladen en terugkomen uit burn out.
    Een paar weken geleden ben ik met mijn moeder samen een nachtje weg geweest (was ik 2 nachten van huis. Eerst naar haar. Dag erop naar de B&B in Friesland)

    En zo heeft iedereen wel iets nodig. Heel persoonlijk waar je zelf het beste van oplaad. En hier is het in elk geval gewoon een feestje voor de kinderen als mama de hort op gaat.
    Dan gaan ze pannenkoeken bakken en film kijken en laat opblijven. (Net alsof dat nooooit zou kunnen als ik er ben:roflmao::roflmao:)

    Dusss. Lang verhaal kort. Als jij zoiets even nodig hebt. En je man en kinderen kunnen zich een nachtje zonder jou vermaken. Dan hoeft niets je ervan te weerhouden om gewoon lekker te gaan.
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  8. Narcisje

    Narcisje VIP lid

    17 mrt 2016
    11.400
    6.937
    113
    Vrouw
    Hier hebben we dan nog geen kinderen maar ik heb wel een vrouw die eigenlijk zo goed als altijd thuis is. Ze werkt wel maar maar een paar uurtjes per dag en vaak op momenten dat ik slaap of werk, dus ik heb erg weinig momenten dat ik alleen thuis ben. Stiekem heb ik daar wel behoefte aan en zou ik dus ook wel eens alleen ergens naar toe willen.. maar toch zou ik me ook schuldig voelen en daarom zou ik het toch niet snel doen. Vrouw zit de laatste maanden niet goed in haar vel en het is voor mij best pittig maar haar het gevoel geven dat ik daarom even weg wil vind ik niet leuk... het wordt vast beter binnenkort en dan kan ik tzt wel kijken wat er mogelijk is. En anders gewoon regelmatig even alleen wandelen ofzo.
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  9. Mapje

    Mapje Niet meer actief

    Ik vind tijd voor jezelf helemaal niet raar. Ik heb nu verlof met de twee oudsten op school en ik vind het echt heerlijk! Rustig thuis rommelen zonder mama mama mamaaaa. En mijn man is ook nog twee dagen naar kantoor. Als ik zelf werk mis ik soms wel even helemaal alleen zijn. Maar helemaal alleen zijn doe ik het liefste thuis of door naar de wandelen/kapper/schoonheidspecialiste/masseur/sport/shoppen te gaan. Dit is allemaal altijd wel in te plannen al is het in de avond. Straks met baby even een periode niet maar dat is ook prima, het komt altijd wel weer.


    Alleen een nachtje weg vind ik niet fijn maar dat is omdat ik een mega slechte slaper ben ergens anders dus daar zie ik dan het nut niet van in :roflmao: Maar ik ga wel sowieso 1x per jaar maar ook wel 2 of misschien wel 3 :p keer per jaar een nachtje (of soms 2) met een vriendin of vriendinnen weg. En als het kan nog een nachtje met man samen. Al is dat wat lastiger. Oh en dagje sauna plan ik ook wel aantal keren per jaar met mijn zus.

    Ik voel me daar zelden schuldig over. De kinderen komen niets te kort en zijn gewoon bij mijn man of opa en oma/zus wat ze geweldig vinden. En ik kan even opladen en uit de moederrol stappen. Win-win toch? Als jij dat nodig hebt: doen!
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  10. Mop81

    Mop81 Fanatiek lid

    9 nov 2013
    4.054
    2.435
    113
    Vrouw
    Amsterdam
    Waarom twijfel je dan? Jij wil het graag en je man vindt het nog heel leuk ook om voor de jongens te zorgen.
     
    NiekeKris vindt dit leuk.
  11. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Omdat echt een hele nacht weg gevoelsmatige een grote stap is. ;) want ik mis ze dan natuurlijk ook. Maar tegelijkertijd is het ook relatief kort waardoor ik denk, why not. Denk dat ik het gewoon ga doen :D
     
    Mop81 vindt dit leuk.
  12. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Ja lastig dan he. Een wandeling doe ik regelmatig. Echt fijn hoor!
     
  13. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Wat zijn sommigen hier ook vroeg wakker zeg :roflmao:
     
  14. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.509
    8.358
    113
    Als jij er behoefte aan hebt zou ik het zeker doen! Wel zou ik daarnaast op zoek gaan naar manieren om ook ‘gewoon’ thuis af en toe tijd voor jezelf te kunnen hebben en vooral ook naar manieren om misschien wat minder perfectionistisch en streng voor jezelf te worden ed, zodat je het in het algemeen wat makkelijker maakt voor jezelf.
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  15. emmen88

    emmen88 Actief lid

    1 sep 2014
    357
    463
    63
    Lijkt mij ook zo heerlijk! Roep het al sinds de 2e geboren is. Van mijn man mag het maar hij is niet de persoon die daarop g gaat aandringen, dus de stap is nog steeds groot. Moet het wel binnen nu en een half jaar doen want daarna is er weer een baby en die eisen hier tot zo'n 16 maanden borstvoeding, dan is een nacht weggaan niet te doen voor het thuisfront.. maar als jij flesvoeding heeft of je kind accepteert de fles: gaan!
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  16. Marti

    Marti Fanatiek lid

    18 apr 2014
    2.333
    843
    113
    Hier gisterenavond toevallig over gehad met mijn man. Onze jongste word in januari 3, heeft sinds kort epilepsie en is zo'n 6 x per nacht wakker gemiddeld. Ik ben MOE. Doodop. Gewoon een zombie. Mijn man heeft aangegeven dat hij het niet hoeft (hij heeft liever dat ik eens een dagje wegga met de kinderen zodat hij een dagje alleen thuis is) maar hij geeft mij de vrijheid om een keer alleen weg te gaan. Onze oudste 2 waren ook geen beste slapers dus ik was al moe maar dit geeft de doorslag.
    Even lekker wandelen, boek lezen en een hele nacht in bed kunnen blijven liggen. Kijk er nu al naar uit.
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  17. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Joepieeeeee! Ik heb geboekt :D:D:D
     
    11131618, tantetoos, Cin85 en 10 anderen vinden dit leuk.
  18. Koraal82

    Koraal82 Fanatiek lid

    17 jul 2013
    2.959
    1.313
    113
    Gewoon lekker doen! Ik neem aan dat je man toch ook wel eens een nachtje weg is? Mijn man heefr nu al 2 ski vakanties geboekt zonder ons. Ik ga zelf ook ieder jaar op vakantie (soms wel 10 dgn). Ik vind dat heerlijk. Vlak voor vertrek denk ik oh waarom doe ik dit en ga ik twijfelen of het niet zielig is voor mijn gezin. Maar eenmaal daar geniet ik enorm.

    Ik ga wel altijd samen met een vriendin of zus weg omdat ik dat gezelliger vind. Maar alleen zou ik me ook best kunnen vermaken. Zo een groot bed lekker voor je alleem!!
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  19. julia80

    julia80 Fanatiek lid

    11 jan 2014
    4.463
    2.294
    113
    Heerlijk een nachtje weg! Toen ik nog in loondienst was moest ik dat ook af en toe voor werk doen en dat vond ik erg leuk. Eigenlijk nooit meer in mijn eentje gedaan maar zie geen reden waarom niet. Persoonlijk vind ik als je een baby van 1 maand oud hebt dat wel erg vroeg maar goed Ik neem aan dat je flesvoeding geeft dan kan het ook niet echt kwaad lijkt me.
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  20. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    3 sep 2019
    11.114
    15.623
    113
    Vrouw
    Dit exact.

    Toen ik hier vroeger van @Adje las dat ze alleen weg ging dacht ik JAAA moet ik ook doen. Ik ben nu het voorbije jaar zo vaak buitenhuis gaan moeten slapen (totaal geen relax moment of hotelsfeer maar toch) en weet nu dat ik het vreselijk vind :D.
    Geef mij dus ook maar overdag een beetje rust.
     
    Adje vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina