Ja als je dan met een y doet, dus glutyfree heb je een combi van guiltyfree en glutenfree.... of is dat te ver gezocht?
Wat leuk!! Waar komt je bedrijf ongeveer te zitten? Ik heb coeliakie dus hou het in de gaten Ik vind deze namen ook niet zo pakkend. Succes!!
Eens! Daarnaast denk ik dat je moet uitkijken met een 'mode-naam'. De zin 'no guts, no glory' wordt nu heel veel gebruikt. Maar misschien over een jaar of 10 niet meer, dan staat het zo stom. Als ik nu winkels of salons o.i.d. zie waarin de Z overdadig wordt gebruikt, krijg ik flashbacks naar MSN/de zeroes en vind ik het moeilijk om het bedrijf serieus te nemen. 'Pearlzzz' of 'Nailz4U' ofzo.
Ik zou als je grootste aantal klanten in Nederland zit een Nederlandse naam gebruiken. Gluts is volgens mij geen Engels woord. In het Engels is het zover ik weet ook gewoon gluten. Verder weinig inspiratie. Misschien simpel: De glutenvrij bakkerij. Of Engels: Gluten free, by me.
Dit dus. Je richt je op de Nederlandse markt. Wil je via Google een voorsprong krijgen op je bedrijfsnaam moet je geen Engelse naam nemen. Doe onderzoek naar de zoektermen waarop je gevonden gaat worden, of waar mensen op zoeken om jou te moeten gaan vinden. Er zijn gratis online programma’s voor waar je dit kunt uitzoeken. En denk aan een eventuele toekomst. Nu doe je misschien alleen taarten, maar wellicht breidt zich het in de toekomst uit en zou je je naam ook moeten aanpassen. Ik zou dus een algemene naam kiezen en een goede website eromheen bouwen.
Cake my Day Once upon a cake Kwam ik tegen denk dat je geeneens perse gluten in je naam moet hebben, maar in je ondertitel bvb genoeg is. Zat bedrijven die dit niet vernoemen in de naam (bvb pieceofjoy)
Het probleem is dat er al een aantal namen in gebruik zijn in het Nederlands. Als ik voor Nederlands ga dan misschien Glutenvrije kruimels
Volgens mij komt de term ‘no guts, no glory’ van een generaal uit het Amerikaanse leger uit de jaren 50 (?). Dus inmiddels wel iets tijdlozer dan wat je noemt over MSN taal. Al ben ik het er wel mee eens dat je dat Nailz4U o.i.d. nu inderdaad niet heel serieus meer kunt nemen. Ik zou sowieso denk ik geen hele bewust grappige of zoetsappige termen gebruiken. Zoals lovely of heavenly. Gewoon iets van (Voornaam)’s glutenfree bakery’ lijkt mij prima. Om bijvoorbeeld bekende voorbeelden aan te halen: Laura’s bakery of Uit Pauline’s keuken, vind ik goed klinken. Wat serieuzer en minder ‘meisjesachtig’ dan al die schattige of grappige termen. Uiteindelijk moeten toch de baksels zelf gaan bewijzen dat ze goed zijn zeg maar. Maar kan ook verschil van smaak zijn.
Klopt dat het niet helemaal vergelijkbaar is. Maar ik hoor en zie die slogan tegenwoordig wel ineens overal opduiken/veel gebruikt worden en 10 jaar geleden bijvoorbeeld niet. Ik ben het met je eens: gewoon je voor- of achternaam en de omschrijving (glutenvrij/free is) bakkerij het meest professioneel en tijdloos.
Maak het jezelf niet te moeilijk. Mensen kom niet naar je toe omdat je een originele naam heb verzonnen. Een glutenvrije bakkerij is gewoon wat het is. Dus als mensen je gaan zoeken. Zoeken ze met die termen. De glutenvrije bakker. Lekker simpel en heel duidelijk. Je zult het online daar toch van moeten hebben. En niet van de naam. En dan dat de mensen zo tevreden zijn dat ze nog veel vaker gaan bestellen en het doorgeven op fora enzo.