Winterschoenen kleuter

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door SydneyGirl, 28 sep 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.825
    14.155
    113
    Veter met rits systeem? Dochter zit hier nu in 29 dus ik mag ook weer op pad. Ze oefent wel met veters strikken maar nog geen daverend succes.

    Vorig jaar had ik laarsjes, beetje de meisjes editie van landrovers zeg maar. Dat was een veter voor, met dan een rits aan de binnenkant van dr enkel.

    Lekkere zool met goed profiel en warm.
     
    SydneyGirl vindt dit leuk.
  2. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.536
    26.109
    113
    Vrouw
    Ik koop meestal leren woeffies :) rits aan de zijkant.
    Onder maat 30 had ik hush puppies. Maar hij is nu 5 en heeft maat 32.

    Die nike court huppeldepup zijn geen fijne winterschoenen. Zitten allemaal gaatjes als logo en op de voet ook. Ik heb ze nu als tussenschoen. Voor de winter wil ik schoen met dicht leer. Geen gaatjes.
     
    SydneyGirl vindt dit leuk.
  3. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    10.342
    12.031
    113
    Vrouw
    Mijn jongens dragen leren sneakers. Jopper, Hip, trackstyle, Piedro. Zijn duurdere merken, maar hier in de buurt zit een Outlet met allemaal merkschoenen voor kinderen. Zij verkopen geen sportschoenen, maar alles is echt leer.

    Ik zoek altijd schoenen uit met rits en veter of klittenband.
     
    SydneyGirl vindt dit leuk.
  4. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.583
    4.623
    113
    Veel ervaring met schoenen. Ik ben fan van de Vinted app. Met name voor de winter wil ik echt leren schoenen van de betere merken (mijn kinderen spelen veel buiten). Je kunt aanklikken in welke staat de schoenen moeten zijn (nieuw of heel goed) en merken selecteren.

    Ik heb schoenen waar de prijskaartjes nog aan en inzitten (dus echt ongedragen) van meer dan 100 euro voor max 2 tientjes... En de verzendkosten zijn maar 2 a 3 euro (heel anders dan bij marktplaats bijvoorbeeld).

    Ik koop ze trouwens altijd met een rits aan de zijkant. En geen sneakers zoals nike bij jonge kinderen in de winter. Die gaan veel te snel kapot (stof ipv leer) en zijn niet warm genoeg. Merken zoals Bunnies en Develab soms Keq of stones and bones, dr. Martin etc.
     
    SydneyGirl vindt dit leuk.
  5. SydneyGirl

    SydneyGirl Niet meer actief

    Ik ga ook eens op Vinted neuzen! Kijken of er nog goede deals zijn. Kwam overigens deze tegen en moest daar echt wel beetje om lachen. Ik zou dit zelf niet als “heel goed” omschrijven en zou er zeker geen 20 euro voor vragen…
     

    Bijgevoegde bestanden:

    Spectre en Vero0504 vinden dit leuk.
  6. Malbec

    Malbec VIP lid

    5 apr 2020
    5.694
    7.749
    113
    Vrouw
    Heb nu addidas besteld met klittenband ( maar 30 ) hij krijgt nog een paar bergenstein erbij en nog timberlands ( die zijn wat hoger maar met een rits en kan hij zelf aan doen )
     
    SydneyGirl vindt dit leuk.
  7. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.825
    14.155
    113
    Oh dat is echt wel heel erg...Ik heb nagelnieuwe schoenen van mn dochter, incl asics in doos gewoon gratis afgegeven. Ze wilde ze toch niet aan of ze zaten toch strakker dan ik had voorzien.
     
    SydneyGirl vindt dit leuk.
  8. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.583
    4.623
    113
    Haha nee dat valt zeker niet onder die categorie! Zou ik niet eens aanbieden laat staan kopen. Maar er staat gelukkig ook genoeg echte nieuwe spullen op (of in nieuwstaat). Je kunt bij het aantal sterren en reviews goed kijken of je een betrouwbare verkoper hebt.

    Bij goedkopere winkels betaal je nog steeds een behoorlijk bedrag terwijl de schoenen snel kapot gaan (zeker in de winter met regen en modder). Nu heb je kwalitatief goede merkschoenen en mochten ze toch kapot gaan kijk je voor een ander paar. Ik zie dit ook als duurzamer.
     
  9. SydneyGirl

    SydneyGirl Niet meer actief

    Helemaal eens met de duurzaamheid gedachte! En heb er al wat leuke babykleertjes gescored maar blijft toch wel goed opletten wat en hoe mensen het aanbieden (ook minder goede ervaring met een verkoper en gemanipuleerde foto’s, maar al doende leert men). Maar wat sommige mensen er nog op durven zetten idd…. :roflmao:
     
    Amberxx vindt dit leuk.
  10. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.502
    8.354
    113
    Het verschilt ook zo per kind. Hier zweren ze bij Skechers, zomers en ‘s winters. En ja, ze hebben leren/waterdichte/warme schoenen en tóch trekken ze 99/100 keer die Skechers uit de kast. Ook toen ze jonger waren. En ze leven nog steeds. ;)
     
  11. Spectre

    Spectre VIP lid

    5 nov 2015
    18.017
    17.036
    113
    Vrouw
    Hier zwarte Puma sneakers, laag model. Niet de warmste volgens mij, maar kan prima. Hij heeft ook nog een soort timberlands, alleen dat is met veters dus nu bedenk ik me of dat wel praktisch is naar school :$
    Hij heeft ook altijd een paar regenlaarzen en vaak nog wel snowboots. Daarmee komt hij de winter wel door .. al kan het ook zijn dat we nog een paar sneakers nodig hebben, vraag me niet hoe, maar schoenen slijten zó snel bij onze zoon:o:
    Tweedehands doen we eigenlijk nooit, tenzij ze nieuw zijn of echt maar amper gedragen. Schoenen gaan echt naar de vorm van je voet staan. En moet het persé merk zijn? Van Haaren, scapino of Bristol hebben ook leuke (goedkopere) sneakers.
     
    SydneyGirl vindt dit leuk.
  12. Theezeefje

    Theezeefje Fanatiek lid

    13 okt 2014
    3.544
    3.780
    113
    Overijssel
    Er zij toch genoeg sneakers/schoenen met klittenband te vinden? Die van mij is 7 jaar en kan ook nog niet strikken. Met zijn maatje 35 is er nog genoeg keus. Vaak vaste veters en dan op de wreef klittenband.
    Dit jaar koop ik voor het eerst geen dure winterschoenen. Ze lopen allemaal op school met sneakers.
    En die dure Develab schoenen worden ook gewoon van binnen zeiknat als het slecht weer is :rolleyes:
    Had het laatst ook gevraagd in een topic hier. Gewoon een paar leuke sneakers en hoor het vanzelf wel wanneer meneer ze te koud vindt ;)
    Als er sneeuw ligt gaan we toch wel over op de snowboots..
     
    SydneyGirl vindt dit leuk.
  13. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.583
    4.623
    113
    Mijn ervaring met goedkope sneakers is echt slecht. Ze gaan maar heel kort mee. Zijn zo kapot of slijten enorm snel (gaten in de zool, dunne zolen of stiksels die loslaten). Echt zonde van mijn geld om continu schoenen te moeten weggooien (en totaal niet duurzaam). Die winkels zijn wel netjes met klachten (vaak mag je nieuwe uitzoeken). Maar het is kwalitatief gewoon niet wat. Is ook logisch ivm de prijs.

    Ook qua voetbed zijn de duurdere merken helaas beter heb ik gemerkt. En sneakers zorgen hier echt voor natte voeten. Dat vind ik niet goed ivm kou, schuurplekken of blaren. Bij oudere kinderen (die minder vies worden) is dat wel minder. In de winter dus leren schoenen.
     
    SydneyGirl vindt dit leuk.
  14. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.502
    8.354
    113
    Juist Skechers blijven hier heel mooi en ze lopen er kennelijk heel goed op (ik zelf ook trouwens, ik snap heel goed dat ze ze lekkerder vinden zitten dan die stugge leren schoenen). Ja, ze hebben wel eens natte voeten. Dan trekken ze thuis wat droogs aan. Schuurplekken en blaren hebben ze juist met die schoenen nooit. En als de schoenen echt vies zijn, hebben ze een groot voordeel: dan gooi ik ze in de wasmachine. :D (y) En als er sneeuw ligt ofzo en ze gaan sleeën oid, dan ‘dwing’ ik ze wel om snowboots aan te trekken en accepteren ze dat ook gewoon. Koud hebben ze het sowieso zelden, de oudste fietst rustig ‘s winters in haar zomerjas naar school…

    Maar goed, als ze wel waterdichte schoenen dragen, zou ik daar zeker voor kiezen! :D Ik heb zelf tenminste wel liever droge voeten. :D
     
    SydneyGirl vindt dit leuk.
  15. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.976
    8.777
    113
    Nu al op Nike schoenen.:eek: Daar ga ik niet eens aan beginnen. Onze zoon blijft stug door groeien en gaat behoorlijk snel door schoenen en kleding heen.(met 7 jaar al 1.37:rolleyes:)

    Betreft gymschoenen heeft hij die van de Decathlon. Normale sportschoenen heeft hij wandelschoenen van de Decathlon. Die hebben klittenband of elastiek en een klittenband.
     
    SydneyGirl vindt dit leuk.
  16. Neskio

    Neskio Fanatiek lid

    5 mrt 2017
    2.992
    2.473
    113
    Vrouw
    NB
    Bij scapino hebben ze schoenen met dr Visser keurmerk. Dat is als je niet al te dure schoenen wilt nog te overwegen.
     
    SydneyGirl vindt dit leuk.
  17. Dubbelgeluk

    Dubbelgeluk VIP lid

    18 mei 2013
    11.632
    10.532
    113
    Nike schoenen zijn vaak goedkoper dan een paar schoenen uit een schoenenwinkel met speciale kindermerken.
    Ik had als slofschoentjes vaak Nikes, die voldeden prima. Toen hij ging lopen een paar shoesme schoenen gekocht die in no time kapot waren. Nu nog een keer gekocht, zegt hij alleen maar ‘auauauau’ en op zijn Nikes loopt hij zo weg.

    Ik koop ze alleen met elastieke veters en soms hebben ze dan nog een klittenband erbij. Je kan op nike.com elastieke veters selecteren, mijn zoontje met maat 33 heeft ook elastieke veters.
    Overigens vond hij op die leeftijd geox met lichtjes ook fantastisch!
     
    SydneyGirl en MamaChantal vinden dit leuk.
  18. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    Mijn bijna 9 jarige heeft maat 34 en altijd Vans klitteband.
     
  19. 2jongensmama

    2jongensmama Fanatiek lid

    17 jan 2020
    3.847
    3.624
    113
    Welke? Ik zie maar weinig Vans met klittenband , mijn zoon wil schoenen met liefst zoveel mogelijk kleur. Witte, wit met roze en zwart en zwart met witte doet hij niet aan.

    Op de site van Vans vind ik er maar 3, en alle 3 niet in zijn maat meer. (Die rode checkerboard vind hij leuk, de andere 2 mwhoah maar zou ik hem wel naar toe over kunnen halen denk ik. De tie dye vind hij geweldig maar vind ik niet met klittenband).
     
  20. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    14 okt 2010
    16.198
    2.837
    113
    Die blijven hier tenminste aardig heel, adidas gaan ook goed. Maar verder gaat het gewoon snel kapot. Ook de leren schoenen van boven de 100.
    Nike vinden ze beide lekker lopen en zo duur vind ik ze helemaal niet (50,-)
     
    SydneyGirl vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina