Visite neemt vader mee

Discussie in 'De lounge' gestart door Manolito, 25 sep 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mapje

    Mapje Niet meer actief

    haha deze heb ik vaker gehoord. Vind ik wel suf. Mijn ouders dronken vroeger altijd rond 10 en 20 koffie maar nu als we daar komen kan ik altijd
    Koffie krijgen hoor :roflmao: En wij hebben niet eens koffie rijden. Ik drink in de avond geen koffie en in de ochtend gewoon wanneer ik wil. Vind ik heel grappig koffietijden. Met een koekje. :D
     
    Kolibrie2 en hummeltje5 vinden dit leuk.
  2. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.578
    4.623
    113
    Ik vind het wel opmerkelijk dat sommige mensen zomaar kinderen die aan het spelen zijn laten mee eten. Of kinderen die het vreemd vinden/vonden dat ze naar huis worden gestuurd ivm eten.

    Als ouder spreek je toch onderling een tijd af en haal je je kind op. En als jij zelf gaat eten en je kind is er nog niet dan ga je toch kijken?

    Ik zit er niet op te wachten dat mijn kinderen zonder overleg elders gaan eten. Ik heb namelijk zelf op ze gerekend met eten. En eten is ook een gezinsmoment. Zelf stop ik andere kinderen ook niet vol met snoep/koek of laat ze zonder overleg eten.

    Ze eten echt wel ergens mee. Maar dat is altijd in overleg. En niet omdat ze daar toevallig zijn. Anders reken ik er wel op dat anderen ze naar huis sturen als ze gaan eten (dus ook niet ergens wachten).
     
    Gewooniemand, Bailey07, Maslov en 3 anderen vinden dit leuk.
  3. Boordevol

    Boordevol VIP lid

    26 jun 2009
    6.072
    4.181
    113
    Ik had het hier over spelen in de middag. Dus zeker niet avondeten tijd maar rond de lunch. Daarnaast mocht ik niet eens bij anderen eten. Ik heb het puur iver het gevoel dat ik er bij kreeg. Ik heb het ook niet over buitenspelen en dat je dan de hele meute mee zou moeten laten eten als je kind gaat eten. Dat is denk ik wel logisch. Alles wat neigt naar gierigheid/niet gastvrij zijn heb ik gewoon een enorme allergie voor ontwikkeld.
     
    11131618 en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  4. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    10.290
    11.983
    113
    Vrouw
    Met lunchtijd ben ik makkelijker. Een boterham meer of minder maakt thuis ook vaak niet uit. Maar dat wordt dan wel gevraagd aan ouders ipv gewoon maar aanschuiven.
     
    Gewooniemand, Neuzeke en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  5. Armina

    Armina Niet meer actief

    Misschien is dat ook wel leeftijd gebonden. Als ik mijn moeder (80+) vraag of ze koffie wil dan kijkt ze eerst hoe laat het is :D.
     
    citroenrasp en Mapje vinden dit leuk.
  6. Loesje1988

    Loesje1988 Fanatiek lid

    24 nov 2019
    1.525
    1.563
    113
    Vrouw
    Doen mn schoonouders ook en altijd een koekje erbij.
    Mn man heeft dat ook echt overgenomen,om 20.00 gaat ie koffie zetten voor zichzelf.
     
    cowgirl80 vindt dit leuk.
  7. hummeltje5

    hummeltje5 VIP lid

    28 dec 2014
    21.561
    13.129
    113
    Vrouw
    Noord- Holland
    :roflmao:
     
    citroenrasp en Mapje vinden dit leuk.
  8. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.485
    8.332
    113
    Vind het sowieso gek om kinderen mee te laten eten zonder overleg met de ouders…zou het ook heel vreemd vinden als mijn kinderen ergens zonder overleg mee eten. Ik ben echt helemaal niet moeilijk qua mee eten, gezellig juist, maar altijd met toestemming van de ouder.
     
    Myhappyfamily, Ysabella, Zxcvb en 4 anderen vinden dit leuk.
  9. Boordevol

    Boordevol VIP lid

    26 jun 2009
    6.072
    4.181
    113
    Ik denk dat kk verkeerd begrepen word. A. Ik mocht (met goede reden) nergens eten dsn thuis of als er overlegd was. B. Ik wilde dus zelf niet eten. C. Er werd geen moeite gedaan alleen TE VRAGEN of met ouders te overleggen. Als mijn kinderen een vriendje te spelen hebben en ze hebebn honger en willen een boterham. Dsn zal ik nooit tegen het vriendje zeggen ga jij maar even wachten tot ze gegeten hebben. Ik zou vragen of het kindje ook honger heeft/een boterham wil. En als het niet lang duurt tot het etenstijd is bied ik eventueel een klein koekje aan ipv een boterham maar ga geen mensen laten toekijken hoe wij eten.
     
  10. Mapje

    Mapje Niet meer actief

    huh nee dat doe ik natuurlijk ook niet. Als een kindje bij ons is en hij heeft honger krijgt hij gewoon fruit of een boterham. En sowieso wat lekkers en drinken. Ik ga niet mijn kinderen wel wat geven en iemand bij me op visite niet.

    Maar als het etenstijd is en ik heb het eten klaar stuur ik het kindje wel naar huis (tenzij afgesproken dat hij blijft eten)
     
    Syane vindt dit leuk.
  11. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.578
    4.623
    113
    Goed dat je een toelichting geeft. Ik denk dat niemand een kind dat in de middag komt spelen geen drinken en een koekje etc geeft. En als ik brood ga eten of een kind heeft honger krijgt het ook gewoon een boterham. Dat was vroeger al zo (zover ik mij kan herinneren) en nu nog steeds.

    Dat is natuurlijk wel een groot verschil met avondeten of warm eten. Vroeger aten wellicht nog meer mensen warm tussen de middag dan nu? Zoiets gaat in overleg wat mij betreft. En kinderen die er dan nog zijn stuur ik naar huis. Speelafspraakjes worden ook qua tijd afgestemd op etenstijden. Dat heeft niets te maken met ongastvrij zijn of zelfs gierigheid.
     
    Mapje vindt dit leuk.
  12. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    3 nov 2009
    6.358
    5.622
    113
    Hier hebben we vooral op zaterdag altijd wel vriendjes over de vloer, maar niet elke ouder waardeert het dat hun kinderen standaard blijven meeeten. Zonder hierover bericht te worden weten ze bijv niet of ze wel daadwerkelijk gegeten hebben. En er zijn ook ouders die samen eten met het gezin belangrijk vinden.

    Dus daarom afgesproken dat de vriendjes het eerst thuis moeten melden/vragen. Werkt prima.

    Op vrijdag na school eten we meestal speciale broodjes uit de supermarkt. Dan nemen we altijd wat extra mee, voor mochten er al vriendjes direct meekomen uit school.

    Heel soms blijft ook een vriendje in de avond meeeten. Meestal is dat prima, soms komt het niet uit. Dat mag ook een antwoord zijn.

    Als dat vriendje een voor ons onbekend ander vriendje zou meenemen, dan zou ik daar minder blij mee zijn. Als iedereen buiten is en ik iets van knakworstjes heb, dan zet ik dat buiten neer en verdelen ze het zelf maar, onbekend of bekend. Maar binnen aan tafel aanschuiven doe ik niet. Ik zou zelf nl ook niet willen dat mijn kinderen zomaar bij onbekenden aan gaan schuiven. Sowieso hebben we ze geleerd niet zomaar bij iemand onbekends naar binnen te gaan.
     

Deel Deze Pagina