Ontwerpen nieuwe draagzak/draagdoek voor de TU Delft

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Joska, 21 sep 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Joska

    Joska Nieuw lid

    21 sep 2021
    4
    0
    1
    Beste ouders,

    Momenteel doe ik onderzoek naar een verbeterde draagzak/draagdoek om mijn bachelor Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft af te ronden.
    Om het probleem duidelijk in kaart te krijgen heb ik een questionnaire opgesteld met een aantal vragen. U zou me heel erg helpen met het delen van uw ervaringen. De link van de questionnaire is als volgt:


    https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeQGRSDNnyhrcQPU1z0j3Qtv9nE1DL2mdJdsB-Et3e-DBSXaQ/viewform?usp=sf_link

    Alvast heel erg bedankt!
    Groet, Joska
     
  2. Lm2

    Lm2 Niet meer actief

    Ik heb hem ingevuld. Ik miste wel het onderwerp ergonomie. Wat mij betreft het belangrijkst van een draagzak/doek. Ook kon ik bij sommige dingen maar 1 keuze maken terwijl ik meerdere dingen wilde. Zoals binnen of buiten.
     
    Jessi79 en Vero0504 vinden dit leuk.
  3. Joska

    Joska Nieuw lid

    21 sep 2021
    4
    0
    1
    Bedankt voor uw reactie! Ik heb al veel interessante antwoorden voorbij zijn komen.
    Op internet heb ik inderdaad al veel informatie gevonden over de ergonomie van een pasgeboren baby en hoe belangrijk dit is. Als u nog opmerkingen heeft over dit onderwerp dan hoor ik dat graag.
     
  4. hummeltje5

    hummeltje5 VIP lid

    28 dec 2014
    21.597
    13.151
    113
    Vrouw
    Noord- Holland
    Hier geen baby meer, dus kon m niet invullen. Maar wil als tip meegeven om eerst eens te kijken naar de Marsupi, voordat je besluit een verbeterde draagzak te produceren :)
     
    zonnetje2015, Vero0504 en ManonBB vinden dit leuk.
  5. Fristi2012

    Fristi2012 VIP lid

    23 jun 2014
    5.913
    3.333
    113
    Marsupi is inderdaad een heerlijke simpele draagzak voor de eerste tijd.

    Een andere tip: kijk eens of je contact kunt leggen met een draagconsulent. Die kan je vertellen wat er belangrijk is in een draagzak, wat er qua ergonomie belangrijk is voor het kind. Maar ook voor de ouder.

    En het blijft gewoon zo: wat voor de een fijn zit, zit voor de ander voor geen meter.
     
    Jessi79 vindt dit leuk.
  6. Jessi79

    Jessi79 Fanatiek lid

    4 jan 2012
    4.564
    2.417
    113
    Ik zou contact opnemen met de Vereniging van Draagdoekconsulenten, en je ontwerp niet baseren op de ideeen van mensen die er geen verstand van hebben.
     
    ManonBB vindt dit leuk.
  7. Sophy

    Sophy VIP lid

    28 aug 2011
    5.779
    2.677
    113
    Noord-Holland
    "Om het probleem duidelijk in kaart te krijgen" welk probleem hebben we het dan over? Dat de klant graag een nieuw product op de markt brengt?

    Ik denk dat je niets nieuws hoeft te doen, er zijn genoeg fantastische draagdoeken en draagzakken op de markt, niet die gekke stokke gevallen maar een goede ergonomische didymos of tula.
    Een deel van de ouders koopt die uit overtuiging en een deel uit noodzaak bv bij huilbabies. En dan nog een deel omdat t hip is en dan kiezen ze meestal wel die stokke.
    Als je die goed gebruikt, heb je geen fysieke klachten. Dat is vooral een stukje voorlichting, niet productontwikkeling.

    Dus kopieer wat er is, doe er wat hippe printjes op, bied een draagconsult of filmpjes aan op youtube ofzo en gaan :)
     
    Jessi79 en hummeltje5 vinden dit leuk.
  8. ManonBB

    ManonBB Actief lid

    27 mei 2019
    287
    186
    43
    Vrouw
    Eens met al het bovenstaande, maarja.... studenten moeten natuurlijk wel iets te ontwikkelen hebben he. ;) Ik raad je aan om contact met Kirsten Minnen op te nemen, de oprichter van het instituut voor hechting, die de scholingen voor draagdoekconsulenten in NL verzorgt.

    Zoals ook al bij je mede student die vroeg naar input voor een verschonings-tool die voor dezelfde opleiding ontwikkeld moet worden: Probeer eens zo te innoveren dat ouders mínder spullen nodig hebben ipv meer.
    Draagdoeken zijn er al zo overvloedig in de markt dat ik me afvraag of je daar nog iets aan toe kan voegen, maar àls dat al kan, dan liefst een doek die zo breed mogelijk inzetbaar is voor zo lang mogelijke periode in de baby-peuter-kleutertijd. Misschien kan je er mee dragen, maar ook een hangmatje voor de box mee vormen, of een on-the-go kinderstoel zitting mee maken op een gewone stoel, etc. etc. Combineren maar!
     
    Sophy, Jessi79, Vero0504 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  9. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.827
    14.156
    113
    In geen geval de baby bjorn als voorbeeld nemen...die is wel op de markt maar NIET ergonomisch.

    Draagzakken zat inderdaad.

    Ik zou liever een simpele logboek app zien waar de ouders beiden makkelijk kunnen invoeren en waar je de gegevens van kan exporteren tbv pinpointen/patroonherkenning van onrust bij huilbaby's.

    Heb dat op papier uitgevogeld met onze dochter (aangezien t geheid toch gevraagd gaat worden bij de huisarts/kinderarts).
     
    ManonBB vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina