Zindelijk worden

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door DN2017, 6 okt 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. DN2017

    DN2017 Fanatiek lid

    1 jun 2017
    1.352
    1.926
    113
    Vrouw
    Hoe hebben jullie je kind geholpen zindelijk te worden en op welke leeftijd? Ik zet onze zoon van bijna 3 (februari) iedere avond voor het douchen even op het toilet maar hij heeft daar pas 1 keer geplast van de 30 keer zitten. Lijkt me dus niet echt opschieten zo. Echter wil ik hem liever niet een week of iets zonder luier laten lopen want ik houd de bank en onze vloerkleden liever schoon:oops:

    Onder de douche is hij zich er bewust van dat hij plast en kan hij ook zijn plas ophouden en weer laten lopen.
     
  2. Catou

    Catou Fanatiek lid

    11 okt 2013
    3.440
    1.685
    113
    Al met 13 mnd bij dochter en met 16 mnd met zoon begonnen met een vast plasmoment per dag.
    Toen dat goed ging het uitgebreid. Dochter met 1,5 een dag in haar blote billen laten lopen, maar ze snapte niet dat zij wat deed en dat daardoor de vloer nat werd. Dat besef moet er wel zijn. Met 2j2 mnd ( met 2j2 mnd weer een poging gedaan vanwege de feestdagen, toen we begonnen was het een rustige periode waarin we niet zoveel moesten) had ze het wel door en was binnen een ochtend helemaal zindelijk. Bij mijn zoon ook zo begonnen, hij pikte het meteen op met 16 mnd en met 23 mnd werd hij zelf zindelijk. Hij vond luiers maar vies en ging liever op de wc. Potje vond hij ook vies en hij kon toch niet zelf zijn kleren uittrekken dus moest toch wel mee lopen. Ik vind het laat om tegen de 3 daarmee pas te beginnen. Zo te lezen weet hij het prima en zou ik zeggen grote jongens hebben geen luiers meer nodig als het pak leeg is. Vloerkleed even aan de kant eventueel en een puppymatje op de bank of een bankverbod. Hij moet het toch oefenen en zal eigenwijzer zijn dan kindjes van net 2.
     
    DN2017 vindt dit leuk.
  3. Ella1988

    Ella1988 Fanatiek lid

    7 jun 2018
    1.047
    674
    113
    Wij hebben een sticker kaart met zijn favoriete stickers en oefenen dan als hij thuis is zonder luier. Ik zet hem nu om het uur op de wc met een verkleiner en dat lijkt goed te gaan.
    Hij heeft nog maar 1x aangegeven dat hij geplast had en ging toen verder plassen op de wc. Binnenkort gaan we uitbreiden naar anderhalf uur en als dat goed gaat steeds langer.
    Ongelukjes horen erbij en er zijn goede reinigers hoor voor kleden enzo haha
     
    DN2017 vindt dit leuk.
  4. Koekie1

    Koekie1 VIP lid

    31 jul 2013
    5.625
    1.974
    113
    Vrouw
    Ik heb niks gedaan.

    Oudste vroeg ik toen ze 3 werd wanneer ze zonder luier ging ze noemde een dag (3 dagen later) en toen hebben we haar luier af gelaten. Direct dag en nacht zindelijk. Wel een paar ongelukjes.

    Jongste was net 2 toen ze haar luier weigerde. Afgelaten en direct dag en nacht zindelijk. 'S nachts wel een paar ongelukjes gehad.
     
  5. Zweden

    Zweden Bekend lid

    14 nov 2011
    705
    78
    28
    Hier net nummer 4 zindelijk met 2,5 jaar. Laatste keer want hij is de jongste :).
    Wat ik 4x heb gedaan is tussen 2 en 2,5 in voorjaar/zomer luier af en onderbroekje aan. En 10 minuutjes na elk eet/drinkmomentje op het potje. Daarbij las ik dan een boekje voor. Vaak plassen kleine kinderen dan wel even of komt er zelfs een poepje. Op die manier krijgen ze snel door wat er moet gebeuren en is het leuk en positief. Want alles in die pot is reden voor een vreugdedansje en heel veel complimentjes. De eerste dagen nog heel veel natte broekjes maar daar reageer ik heel rustig op. Hè jammer, vies ook hè die natte vieze broek, nu moeten we alles schoonmaken en kunnen we niet gezellig op het potje en voorlezen. Maar volgende x beter hoor :D.
    Uiteindelijk valt het kwartje maar vaak is het echt wel even doorzetten na de zoveelste natte broek. Als we dan ergens naartoe gingen in die eerste dagen dan brilverkleiner of potje mee in een plastic tas. Ik ben wel van doorzetten en dan niet weer luier aan want dat is verwarrend.
     
  6. Zweden

    Zweden Bekend lid

    14 nov 2011
    705
    78
    28
    het klinkt alsof je zoon zich prima bewust is van wat zijn lichaam doet. Moet ook echt wel kunnen met 3 jaar. Dus ik zou even doorpakken met na elk eet/drinkmoment op wc/pot en geen luier meer. 1x per dag is wel erg weinig om het te leren.
     
  7. Fanne

    Fanne Fanatiek lid

    16 feb 2017
    2.881
    4.154
    113
    Wij hebben het op de volgende manier gedaan:

    Ik ontdekte dat hij bang was voor de wc, dat uitte zich niet in huilen oid, maar als het een keer gelukt was, ging hij het daarna maar eindeloos ophouden.
    Hij mocht dus zelf een potje uitkiezen op bol.com. Dat had in eerste instantie niet mijn voorkeur, want het is nogal omslachtig, maar voor die kleintjes juist wel handig.
    Toen heb ik hem flink laten drinken en daarna op dat potje gezet. Het potje ging juichen, zodra hij geplast had en dat vond hij leuk.
    Daarna liet ik hem in zijn onderbroek buiten spelen, met het potje binnen handbereik en toen gaf hij aan dat hij moest plassen. Daarna was het eigenlijk meteen geregeld. Binnen 2 dagen was hij dag en nacht droog.
     
  8. Emma86

    Emma86 VIP lid

    25 jun 2012
    5.153
    2.046
    113
    Vrouw
    Nederland
    Dan had je helemaal niet aan kinderen moeten beginnen :p

    Begin eens meteen stapel onderbroeken en broeken. Laat hem zonder luier lopen en kijk wat hij doet. Lees je al verhalen voor over op het potje en naar de wc gaan?

    En dat schoonmaken..... het hoort erbij. Ik heb vandaag ook weer een keutel van de grond kunnen rapen en kunnen poetsen. Shit happens.
     
    nizzie86 en DN2017 vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina