Iemand ervaring met een gedraaide eierstok?

Discussie in 'Gezondheid' gestart door Zuul, 7 okt 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Zuul

    Zuul Fanatiek lid

    19 aug 2020
    2.515
    3.199
    113
    Vrouw
    Hallo allemaal,

    Ik ben benieuwd of er iemand ervaring heeft met een gedraaide eierstok.
    Mijn verhaal is lang en saai dus ik zal het proberen kort te houden:roflmao:
    1e augustus helaas een miskraam gehad met veel bloedverlies en complicaties, kindje was al 3 weken dood en ik had erg veel buikpijn de week voor de miskraam. Ik lag 23/7 op bed. De buikpijn leek voorbij en we konden weer verder met het leven. 1.5 week na mijn miskraam kreeg ik weer hevige buikpijn. Dat was in de laatste week van augustus. To op heden heb ik hele heftige buikpijn, continu en soms komen er steken bovenop en voelt het heel heftig. Ik slik al enkele weken behoorlijk wat morfine ervoor. Afgelopen maandag bleek op de ct dat mijn eierstokken beiden een vreemde en langgerekte vorm hebben. Nu denkt de arts dat het toch iets gynaecologisch is. Ondanks dat ik meerdere echo's door verschillende artsen heb gehad en die mij elke x weer verzekerden dat er niks gynaecologisch te zien was.

    -Mijn baarmoeder was helemaal leeg na de miskraam
    -De buikpijn zit hoofdzakelijk linksonderin maar soms ook rechtsonderin, precies op de plek van mijn eierstokken.
    -Ik heb pcos en vaak, heel veel cystes waar ik al vaker last van heb gehad maar wat na een menstruatie weer verdween.

    Iemand ervaring hiermee? Ik loop al zolang met zoveel pijn dat ik liever heb dat ze me morgen nog opensnijden om het gewoon eens te bekijken.:cry:
     
  2. Malbec

    Malbec VIP lid

    5 apr 2020
    5.694
    7.749
    113
    Vrouw
    Ik heb vaker cystes gehad. 1x waardoor mijn eierstok telkens half draaide en weer terug draaide. Heel pijnlijk. Deze cystes zagen ze overigs overduidelijk op de echos..
    ze kunnen eventueel kijken met een kijkoperatie wat er binnenin aan de hand is..
     
  3. Zuul

    Zuul Fanatiek lid

    19 aug 2020
    2.515
    3.199
    113
    Vrouw
    Dit noemde mijn arts inderdaad ook al en ik ben daar ook echt 100% voor in.
    De cysteus op mijn eierstokken zijn normaal gesproken ook goed zichtbaar. Mijn eierstokken daarintegen moeten ze wel altijd even zoeken op inwendige echo's. Voor het traject voor onze eerste heb ik er meerdere gehad ze moesten elke keer zo veel duwen en "roeren" dat de echo's ook echt pijn deden.
    Dus ergens zit ook nog een twijfel, want ze zijn normaal al wat misvormd en moeilijk te vinden dus waarom zou ik daar nu ineens last van hebben?

    Wat hebben ze uiteindelijk met jouw eierstok gedaan? Had jij continu pijn ook? Hoelang duurde dat?
     
  4. bozoe

    bozoe VIP lid

    9 jul 2014
    5.420
    5.779
    113
    Is het geen endometriose waar je last van hebt?
    Ik ben helaas meerdere keren geopereerd aan Endometriose. Mijn eierstokken zijn ook lastig te vinden op een echo maar wel altijd veel pijn. Hier zitten de verklevingen op mijn eierstokken/eileiders maar ook op de ophangbanden van mijn baarmoeder wat dus zorgt voor een typische pijn. Tevens meestal voor mijn menstruatie cystes die daarna verdwijnen.
     
  5. Zuul

    Zuul Fanatiek lid

    19 aug 2020
    2.515
    3.199
    113
    Vrouw
    Die kans zit er inderdaad ook nog in ja.
    Kan dat zo ineens op komen zetten zonder dat het in relatie staat met je menstruatie?
     
  6. Malbec

    Malbec VIP lid

    5 apr 2020
    5.694
    7.749
    113
    Vrouw
    2x zijn ze leeg gehaald, 1x is hij zelf geknapt en had ik dus mijn buik vol bloed wat erg pijnlijk is. Maar bij mij hangt het samen met zwangerschappen. Heb beide eierstokken gewoon nog.

    Ja.. geen idee. Heb je geen oud echo beelden van het traject destijds om te vergelijken?
     
    Zuul vindt dit leuk.
  7. bozoe

    bozoe VIP lid

    9 jul 2014
    5.420
    5.779
    113
    Ja hoor. Ik heb mijn eerste reactie even aangepast.. ik zou zeker aandringen op een kijkoperatie.
     
  8. Zuul

    Zuul Fanatiek lid

    19 aug 2020
    2.515
    3.199
    113
    Vrouw
    Vervelend zeg, hoe hebben ze jouw diagnose gesteld? Dmv een kijkoperatie? Want op de ct konden ze geen verklevingen zien.
     
  9. bozoe

    bozoe VIP lid

    9 jul 2014
    5.420
    5.779
    113
    Ik heb ct-scans, echo's, mri-scans gehad en telkens werd er geen oorzaak gevonden. Inmiddels 8 keer geopereerd met telkens andere mogelijke diagnosed (breuk buikwand, cystes, beknelde zenuwen etc.)
    Pas de laatste keer (ditmaal een endometriosespecialist die de operatie uitvoerde) werd de diagnose endometriose gesteld en schrok zij van het aantal verklevingen die ze vond. Ze snapte dan ooo niet hoe dit over het hoofd werd gezien bij de vorige operaties.
     
  10. bozoe

    bozoe VIP lid

    9 jul 2014
    5.420
    5.779
    113
     
  11. Youtan

    Youtan VIP lid

    9 jun 2015
    6.391
    4.246
    113
    Vrouw
    Ik had van het ene op het andere moment heel erg buikpijn. Een uur later stond de ambulance voor de deur, twee uur later werd ik geopereerd. Een chocolade cyste van 5/8 aan/in mijn eierstok en deze was door het gewicht gedraaid. Eierstok gered, cyste leeggehaald. Een half jaar later ging het weer niet goed, weer leeg geprikt en doorverwezen naar het Bronovo.

    Daar ging het snel en bleek ik helemaal verkleefd te zijn in mijn onderbuik. Een grote bende.eierstokken, baarmoeder, blaas, darmen alles zat vast aan elkaar. Endometrioses en Adomyose. Een jaar na mijn eerste operatie kwam de grote operatie en is alles losgemaakt en een hysterectomy. Ik heb me in jaren niet zo goed gevoeld als de laatste drie jaar.
     
  12. Zuul

    Zuul Fanatiek lid

    19 aug 2020
    2.515
    3.199
    113
    Vrouw
    Wat ontzettend heftig dit zeg! Verklaarde het veel voor je? Zijn je eierstokken ook verwijderd of is het probleem opgelost door je baarmoeder eruit te halen?
     
  13. Zuul

    Zuul Fanatiek lid

    19 aug 2020
    2.515
    3.199
    113
    Vrouw
    O wauw, dat is ook heftig. Waren de verklevingen niet van de eerdere ok's? Was het moeilijk om zwanger te raken na de ok's en de diagnose?
    Ik denk dat je daar trouwens een hele goede aanhaalt, zodra ze hier niks voor me kunnen betekenen vraag ik een second opinion aan in een umc met endometriose centrum.
    Ik zit al 2 maanden thuis. Ik ben het zo zat! Ik wil van de morfine af en weer normaal kunnen leven. :cry:
     
  14. Jippie

    Jippie VIP lid

    3 feb 2007
    11.784
    775
    113
    Ik heb tegelijkertijd op beide eierstokken een hele grote cyste gehad na een IUI-behandeling. Ik moest toen van de gyn erg alert blijven vanwege het mogelijke draaien van een eierstok. Op mijn vraag hoe je dat wist, werd geantwoord dat je in het geval van een gedraaide eierstok meteen dubbelklapt van de pijn en direct het spoednummer moet bellen. Gelukkig is dat niet gebeurd en zijn de cystes uit zichzelf na verloop van tijd weer verdwenen.

    Als ik jouw klachten zo lees, zou ik niet aan een gedraaide eierstok denken vanwege bovenstaande uitleg van onze gyn. Een gedraaide eierstok ontstaat vaak ook als je een hele grote cyste hebt, waardoor het gewicht van de cyste in combinatie met bewegingen die je maakt, de eierstok laat draaien. Dus dan hadden ze dat zeker op een echo moeten zien, die zie je niet over het hoofd. Als je PCOS hebt, heb je meerdere cystes op je eierstokken, die aan alle kanten zitten. Daardoor heeft een eierstok minder de neiging om te draaien, omdat hij als het ware nog steeds in balans is. Sterkte!
     
    Zuul vindt dit leuk.
  15. hummeltje5

    hummeltje5 VIP lid

    28 dec 2014
    21.545
    13.125
    113
    Vrouw
    Noord- Holland
    Off-topic, maar wilde even zeggen dat dat niet persé klopt.
    Het is namelijk eerder een uitzondering dan regel dat alle blaasjes evenredig verdeeld zitten.
    Ook zijn ze bij PCOS niet altijd even groot.

    @Zuul geen ervaring, maar wil je wel veel sterkte wensen met deze erg vervelende nasleep!
     
    Zuul vindt dit leuk.
  16. bozoe

    bozoe VIP lid

    9 jul 2014
    5.420
    5.779
    113
    Nee de verklevingen zaten zover verspreid dat het los stond van de andere operaties. Het littekenweefsel zal niet meegeholpen hebben natuurlijk in de pijnklachten. Na de operatie kreeg ik te horen dat zwanger worden op een natuurlijke manier lastig zou worden (eileider was ook niet doorgankelijk). Uiteindelijk was ik vrij vlot zwanger na de operatie maar dat werd een miskraam. Snel daarna zwanger van de oudste en S en X waren beide van 1x seks dus qua vruchtbaarheid heeft het voor mij niet veel nare gevolgen gehad.

    Heel veel sterkte! Ik weet nog hoe uitzichtloos het toen voelde.
     
    Zuul vindt dit leuk.
  17. Youtan

    Youtan VIP lid

    9 jun 2015
    6.391
    4.246
    113
    Vrouw
    Bij mij zijn mijn eierstokken, eileiders en baarmoeder weggehaald. En omdat er bij mij in de familie erg veel borstkanker voorkomt is er ook geen stukje eierstok blijven zitten. Dat betekende van de ene op de andere dag mega-heftig in de overgang. Maar met hormoonpleisters ben ik er nog steeds enorm op vooruit gegaan.
    Ik heb daarna pas doorgekregen hoe veel last ik had van de endometriose. Niet alleen de buikpijn, maar voornamelijk met mijn energie gehalte. Ik werkte drie dagen en dat was soms al zwaar. Nu werk ik er weer vier fluitend!
     
    Zuul vindt dit leuk.
  18. rocketscience

    rocketscience Fanatiek lid

    16 feb 2015
    4.170
    3.124
    113
    Vrouw
    Ja ik heb hier ervaring mee maar de pijn die ik toen ervaarde kon ik niet weken uitzingen met pijnstilling. Het was zo pijnlijk dat ik er van moest spugen en dat ze in het ziekenhuis dachten dat ik aan het bevallen was.

    Toen ik je verhaal zo las herkende ik mijzelf er heel erg in eigenlijk en ik heb endometriose. Mijn linker eierstok zit vanwege de endo verkleefd achter mijn baarmoeder. Dit ziet er ook raar uit op echo en scan en is erg pijnlijk.

    Wat ik je zou adviseren is om een afspraak bij een gynaecoloog te regelen die echt gespecialiseerd is in endometriose. Helaas bestaan er nog veel te veel misvattingen over deze ziekte, zelfs onder gynaecologen. Alleen met een kijkoperatie is vast te stellen of er bij jou sprake is van endometriose, niet via een echo of een scan. Dus een kijkoperatie is bij jou denk ik echt de moeite waard. Maar onderschat zo’n kijkoperatie niet, ik vond dat ook best pittig qua herstel.
     
    Zuul vindt dit leuk.
  19. Zuul

    Zuul Fanatiek lid

    19 aug 2020
    2.515
    3.199
    113
    Vrouw
    Bedankt allemaal voor jullie ervaringen en lieve woorden!
    @Youtan wat heftig dat bij jou alles is weggehaald zeg! Dat is toch ook wel een angst van mij nu. Niet perse omdat ik dan geen kinderen meer zou kunnen krijgen maar meer om de problemen die het weer kan veroorzaken.
    @rocketscience mag ik vragen welke pijnstilling je ervoor hebt gebruikt? Ik gebruik nu 2x per dag 10mg oxycodon(morfine) langwerkend en mag daarnaast nog kortwerkend nemen als ik wil.
    Soms heb ik echt hele pijnlijke dagen en neem ik de max aan morfine in en soms kan ik het met alleen de langwerkende af. Ik vind het rotspul dus ga er echt heel voorzichtig mee om.
    Ik ben inmiddels ook al 10 kilo kwijt en zit nu aan de drinkvoeding omdat ik gewoon nauwelijks nog kan eten, dus ik voel me ontzettend ellendig:o:

    Gelukkig is mijn arts wel ontzettend lief en is heel toegankelijk. Ik heb al informatie opgezocht over het endometriose centrum in het vumc en als ze er niet uitkomen wil ik daarheen doorverwezen worden. Ik wil mijn oude leven weer terug. Omdat ik mij nu zo slecht voel interesseert het mij ook niet meer of ze mij helemaal open moeten snijden als ik maar van deze pijn af ben.
    Nadeel is dat ik in mijn toestand moeizamer ga herstellen van een ok...
     
  20. Zuul

    Zuul Fanatiek lid

    19 aug 2020
    2.515
    3.199
    113
    Vrouw
    Voor degene die geïnteresseerd zijn...
    Begin deze maand aan de pil gegaan en 1.5 week geleden kunnen gaan afbouwen met de morfine. Waar ik op het hoogtepunt 90mg gebruikte, gebruik ik er nu nog maar 20/25. Een heel stuk minder dus. Mijn MDL arts is er van overtuigd dat het gynaecologisch is en de gynaecoloog zegt dat het psychisch is dus uiteraard heb ik volgende week weer een afspraak bij de huisarts staan voor een second opinion bij "endometriose in balans". Meer gespecialiseerde gynaecologen en hopelijk ook een stuk vriendelijker!
     

Deel Deze Pagina