Kraamtranen

Discussie in 'Kraamtijd' gestart door Mapje, 9 okt 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mapje

    Mapje Niet meer actief

    Op 1 oktober bevallen van ons derde kindje en ja hoor…sinds een paar dagen zijn ze er weer: de kraamtranen! Ik heb na allemaal enorm last van gehad dus het is niet nieuw en ik weet dat het irrationeel is en dat het over gaat. Ik ben altijd enorm nuchter maar
    dit neemt mij altijd erg over. Huilen omdat
    ik niet meer zwanger ben, omdat ze zo lief
    Is; zo klein, omdat ze spuugt; omdat de bevalling voorbij is (haha was ik tijdens anders nog blij om) dat de kraamweek over is; de kraamzorg weg is (terwijl ik dat ook
    wel lekker vindt) dat ze er alweer een week is, dat de oudste zo lief met haar is, de jongste verdrietig is. Dat ik niet genoeg geniet terwijl ik me kapot geniet en elke minuut wil vasthouden. Ik mis haar ook oprecht als ik haar niet vast heb. Ook zo suf. Ik kan uren zo door gaan maar het komt op en alleen janken helpt maar ik voel me dan zo intens verdrietig. Wat ik wil? Horen dat anderen het ook hadden en hoe irrationeel dat was :roflmao::roflmao:
     
    Lies1611, Zuul en Spectre vinden dit leuk.
  2. nizzie86

    nizzie86 Fanatiek lid

    25 jan 2017
    4.139
    5.072
    113
    Ja, ik had het ook, en nee, ik vond daar niets irrationeels aan. Ik heb het gewoon laten gebeuren en het volledig omarmd. Ik was de kraamvrouw, dus ik mocht toch alles. Laat die tranen maar lekker stromen, ze houden vanzelf een keer op met komen (tenzij je op mij lijkt, dan houden ze nooit meer op met komen :roflmao: ). Geniet van jullie baby'tje! ♡
     
    Lies1611, Sado en Mapje vinden dit leuk.
  3. Mapje

    Mapje Niet meer actief

    vond je het niet lastig? Ik namelijk wel. Ik houd er niet van me zo verdrietig te voelen en zeker niet onder mijn oudsten vragen wat er is (ik was huilend vader Jacob aan het zingen voor de jongste)
     
  4. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Ik had het ook, om alles en niets begon ik te huilen. Ik voelde me echt raar, bij de eerste had ik het idee dat ik me groot moest houden - bij de tweede liet ik het toe. (En tegen de oudste zei ik dan dat die tranen kwamen door de hormonen, dat ik niet écht verdrietig was, maar mijn lichaam die tranen gewoon niet komen.) En dat voelde een stuk minder vervelend. Uiteindelijk ging het vanzelf over :)
     
    Mapje vindt dit leuk.
  5. Mapje

    Mapje Niet meer actief

    Goede tip! Ik heb dat vandaag gezegd. Ze gingen me wel knuffelen! En nu lig ik lekker met mijn baby’tje in m’n bed :)
     
  6. Cobon

    Cobon VIP lid

    27 jun 2020
    7.011
    7.332
    113
    Vrouw
    Heeeeeeel herkenbaar! Komt goed ♥️
    En gefeliciteerd :)
     
    Mapje vindt dit leuk.
  7. 2jongensmama

    2jongensmama Fanatiek lid

    17 jan 2020
    3.828
    3.602
    113
    Heel herkenbaar! Oh ik moest echt huilen om alles, om de zon die scheen of juist de regen die viel, omdat de wereld zo groot was, m'n baby zo lief, m'n oudste zo lief etc.

    Geef je er ook maar aan over. Ga af en toe even lekker met je baby in bed liggen, even terug in je bubbel. Huil gewoon maar even, dan komen die hormonen het er snelste ook weer uit.
     
    Vero0504 en Mapje vinden dit leuk.
  8. Mapje

    Mapje Niet meer actief

    Haha het is zo’n lastig iets! Ik zat net op de bank (ze was wakker) met haar te “spelen”’dus kletsen en toen vond ik haar weer zo mooi en lief: janken :roflmao:

    Deze week lekker geen dingen behalve het consultatiebureau die komt dus ik ga morgen lekker in joggingpak eerst rommelen en dan met haar op de bank liggen en serie kijken. Gisteren was heel gezellig want veel visite (en fijne visite geen opzit visite zeg maar) maar in de avond was het toch teveel aan prikkels merk ik en dubbele tranen.
     
  9. Spectre

    Spectre VIP lid

    5 nov 2015
    17.846
    16.878
    113
    Vrouw
    Bij de eerste wel heel erg gehad, bij de tweede wat minder. Voelde mij fysiek ook wat beter na de bevalling van de 2e.. heb ook meer gelet op mijn ijzer inname in de kraamweek van de 2e. Bij de 1e was ik net een zombie in de kraamweek, ik zag lijkbleek, totaal geen energie, ik vond de kraamzorg naar, m'n lichaam voelde vreemd en constant janken. De hielprik mislukte helemaal, zoontje zat op het randje met zijn bilirubine. Gelukkig hoefde hij niet onder de lamp. Maar goh ik heb wat tranen gelaten bij de 1e. Bij de 2e viel het mee, maar kwamen de tranen pas later. Het ging me allemaal veel te snel en had het idee dat ik er niet genoeg van kon genieten... wilde de tijd het liefst terugspoelen om het allemaal nog een keer te beleven.
    En nu is ze alweer bijna een jaar en denk dat ik toch ook wel een traan ga laten bij deze mijlpaal.
    Maar dat zie ik niet meer als kraamtranen haha. Al heeft het ontzwangeren écht wel een tijd geduurd. 9 maanden op, 9 maanden af.. daar geloof ik wel in ;)
     
    Mapje vindt dit leuk.
  10. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.693
    14.044
    113
    Jup, doodnormaal. Hier dag 3 dat de sluizen open gingen (grotendeels verwerking bevalling)...

    Overigens later nog meerdere optaters er achteraan gehad met vooral de nachtvoedingen. Ukkepuk snurkte allang en breed in mn armen maar ik bleef gewoon nog maar ff in die stoel zitten met dr, "ons momentje" en daar kwamen de waterlanders weer om van alles en nog wat. Terwijl ik babytijd een horror vind, omdat je zo verdraaid weinig met ze kunt behalve eten, wassen, aankleden en verschonen. :roflmao:

    Maar die nachtjes samen...opgevouwen in mn stoel met een kleine snurkende kerncentrale met zo'n gelukzalig melk high perfect gaaf gezichtje, oh heerlijk.
     
    julia80 en Mapje vinden dit leuk.
  11. Cobon

    Cobon VIP lid

    27 jun 2020
    7.011
    7.332
    113
    Vrouw
    Hoe is het nu met je? ♥️
     
    Mapje vindt dit leuk.
  12. Mapje

    Mapje Niet meer actief

    Lief dat je het vraagt! Gaat al veel beter! Ik heb in elk geval niet meer dat ik de halve dag moet huilen of allesoverheersende tranen. Maar ik kan nog wel in de avond of namiddag kort even moeten huilen voornamelijk als ik moe ben en omdat ik haar zo lief vindt. Of als alles even teveel prikkels en overweldigend is. Dus helemaal emotioneel stabiel ben ik nog niet maar dat is ook ok heb ik besloten :)
     
    Cobon, RoseMurphy, Eppo82 en 2 anderen vinden dit leuk.
  13. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.985
    5.817
    113
    Herkenbaar hoor, ik kon het ook nooit stoppen. Ik heb mijn kinderen altijd gezegd dat het soms gewoon oplucht/fijn is om te huilen. Dat het niet altijd is omdat iemand verdrietig is. Dat vonden ze uitleg genoeg :)
    Maar ik huil sowieso wel snel als ik moe ben, dus heb het nog weleens dat het helemaal nergens over gaat, maar ik het toch niet kan stoppen. Ik heb dat maar geaccepteerd :cool:
     
    Mapje vindt dit leuk.
  14. Cobon

    Cobon VIP lid

    27 jun 2020
    7.011
    7.332
    113
    Vrouw
    Ahh allemaal heel herkenbaar! Komt wel weer goed, geef het tijd en het is inderdaad helemaal ok ♥️
     
    Mapje vindt dit leuk.
  15. Mapje

    Mapje Niet meer actief

    Toevallig had ik vandaag weer zon dag dat ik steeds als ze schattig naar me keek moest huilen. Maar komt vast goed!
     
  16. Mapje

    Mapje Niet meer actief

    Ja de oudste begreep het ook wel. En de (nu) middelste accepteerde het denk ik wel :roflmao:
     
  17. Cobon

    Cobon VIP lid

    27 jun 2020
    7.011
    7.332
    113
    Vrouw
    Haha ahh zieltje! Ze is vast ook heel schattig ♥️ ik moest vandaag huilen om een plantje in een pot met een egel beeldje (waarom??) :rolleyes: je bent niet alleen!
     
    Lies1611 en Mapje vinden dit leuk.
  18. Mapje

    Mapje Niet meer actief

    Haha was vast een heel schattig egeltje ;) Maar Thanks hiervoor! Heel lief!
     
  19. Mapje

    Mapje Niet meer actief

    Ik heb toch wel het idee dat het dit keer wat meer is dan bij de laatste zwangerschap. Of eigenlijk wat langer. Vandaag een vrij “drukke” dag gehad en dan ben ik nu dus moe en emotioneel en zo. Dan merk ik dat ik toch te snel uit de babybubbel ben gestapt nu (of nou ja, deze dag dan :roflmao:) maar daar ontkom je ook weer niet aan met twee oudere kinderen. Maar ik voel me in elk geval mentaal nog niet mijn energieke sterke ik :rolleyes:
     

Deel Deze Pagina