Hoe verder na missed abortion?

Discussie in 'Miskraam' gestart door Rosan89, 8 okt 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Rosan89

    Rosan89 Actief lid

    28 mrt 2020
    324
    230
    43
    Hoi meiden,

    Ik ben op zoek naar advies / ervaringen.

    Afgelopen week zijn we er achter gekomen dat ik een missed abortion heb bij 9 weken. Gister gestart met medicatie.
    Over 2 weken heb ik een afspraak bij de gyn met een echo ter controle. Heel erg fijn om te weten dan of alles schoon is.

    Uiteraard geven we alles lichamelijk en mentaal even de tijd, maar wat is jullie ervaring; Is een controle echo voldoende om daarna een nieuwe cyclus af te wachten?
    Wanneer eventueel starten met ovulatie testen? En is het wijs om de komende weken af en toe een zwangerschapstest te doen om te kijken hoe het met hcg zit of heeft dat helemaal geen toegevoegde waarde?

    Dank jullie wel alvast.
     
  2. Malbec

    Malbec VIP lid

    5 apr 2020
    5.694
    7.749
    113
    Vrouw
    Hoi!

    Wat ontzettend verdrietig zeg, veel sterkte!

    Ik zou zeker even zwangerschapstesten doen inderdaad. Daarnaast als ze een controle echo bieden, die zeker doen.
    Ze adviseren vaak 1 cyclus even af te wachten. Ik zou dus nadat je weer ongesteld bent geweest na de bloeding van de miskraam in die ronde gaan testen met ovulatietesten ( als je daar al zo snel aan toe bent )

    Ik heb zelf in eind juni een miskraam gehad en was na 1 cyclus alweer zwanger. Ze zeggen dat je ook extra vruchtbaar bent.

    Veel sterkte!
     
    BB83 en Rosan89 vinden dit leuk.
  3. Emotions

    Emotions Fanatiek lid

    5 jan 2019
    1.981
    2.237
    113
    Vrouw
    Oh wat erg voor jou. Hopelijk kun je dit snel een plaatsje geven.

    Ik kreeg met 5 weken een missed abortion in juni. Met medicatie op gang gekomen en 2 weken later echo (waar ik wel opgelucht om was want alles was weg). De zwangerschapstest was 1 week na de bloeding negatief. Ik hoorde ook tijdens echo dat mijn baarmoederslijmvlies nog niet dik genoeg was dus zwanger worden zat er niet in. Ik had wel positieve ovulatietesten en 2 weken later menstruatie, na cyclus van 33 dagen. 1e cyclus daarna zwanger maar helaas al direct een vroege miskraam. Ik gebruikte toen ook ovulatietesten.

    Nu heb ik opnieuw ovulatietesten gebruikt en kreeg ik mijn piek na 17 dagen. Dus nu wachten of ik zwanger ben of niet.

    Als je snel doorgaat of niet is volledig aan jou. Sommigen worden direct zwanger, bij anderen duurt het een halfjaar. Er valt niets over te zeggen.

    Wat ik je wel kan aanraden is echt de tijd te nemen om te rouwen als je daar behoefte aan hebt. Vorige maand ben ik blijven doorwerken, halfuur na verlies van het weefsel vertrok ik naar werk en dat heeft er wel ingehakt. Dat zou ik in de toekomst niet meer doen.

    Heel veel sterkte. Voel je zeker niet bezwaard om erover te praten hier. ♡
     
  4. Rosan89

    Rosan89 Actief lid

    28 mrt 2020
    324
    230
    43
    Dank jullie wel. We zijn erg verdrietig en gaan dit ook zeker de tijd geven. Ik heb deze week niet gewerkt en ga komende week in ieder geval de eerste paar dagen ook nog even niet werken.

    Gister de eerste Misoprostol genomen en vannacht echt heftige pijn gehad. Wel bloedverlies, maar nog geen stolsels. Nu overdag eigenlijk maar minimaal. Bang voor wat vannacht weer brengen gaat :cry:.

    De controle echo ga ik sowieso doen. Mijn gynaecoloog gaf trouwens zelf direct aan dat we eventueel gelijk alweer zwanger zouden mogen worden. Nu heb ik geen idee nog wat ons gevoel daarin zal zijn hoor. We hebben er deze keer erg lang over gedaan om zwanger te worden (3e kindje) en daardoor willen we geen ‘tijd verliezen’ , maar ik wil het ook allemaal even de tijd geven. We gaan zien wat de komende weken zal brengen.
    Ik ga in ieder geval even testen weer in huis halen dus.

    @Malbec ; Gefeliciteerd met je zwangerschap!
    @Emotions ; Spannend, ik duim voor je.
     
    Malbec vindt dit leuk.
  5. Lovieyou

    Lovieyou Fanatiek lid

    3 sep 2021
    1.122
    851
    113
    Vrouw
    Heel veel sterkte Rosan! Wat een moeilijke tijd.
     
  6. Rosan89

    Rosan89 Actief lid

    28 mrt 2020
    324
    230
    43
    Dank je wel, heel erg verdrietig :(
     
  7. Ang1987

    Ang1987 Fanatiek lid

    28 jul 2020
    2.391
    2.155
    113
    Hoi, wat supervervelend zeg.

    Bij mijn miskraam (spontaan) met 10 weken ben ik na het bloedverlies aan de slag gegaan met zwangerschaps en ovulatie testen. De zwangerschapstesten bleven heel lang positief (ovulatietesten daardoor ook), en ben op den duur gestopt met testen want vond het maar frustrerend. Uiteindelijk was mijn cyclus een dag of 5 langer dan normaal denk ik. Ronde daarna wel zwanger (helaas weer miskraam).

    Dat gelijk weer door naar een miskraam herken ik heel erg, het is dat ik vorig jaar geen grip had op mijn cyclus anders had ik dat ook gedaan.

    Ik hoop dat je de komende tijd een beetje goed doorstaat met niet te veel pijn. Het is superverdrietig. Ik hoop dat je snel blijvend zwanger mag raken.
     
  8. Zuri

    Zuri Fanatiek lid

    26 mei 2016
    3.329
    2.365
    113
    Vrouw
    Sterkte met alles! Houd er rekening mee dat je al verder in je zwangerschap was en dus veel hcg in je lichaam kunt hebben, wat er hoogstwaarschijnlijk voor zorgt dat die eisprong niet komt op de cyclusdag dat jij gewend bent. Gelijk doorgaan gaat meestal op voor de vrouwen die heel pril zwanger waren toen ze een miskraam kregen. Hetzelfde geldt voor de bloeding, deze kan ook langer aanhouden gezien je al veel meer slijmvlies hebt opgebouwd.
     
  9. Loeskaz

    Loeskaz Bekend lid

    10 okt 2020
    818
    624
    93
    Vrouw
    Het gevoel van meteen door willen en ‘gewoon’ weer zwanger willen zijn is enorm herkenbaar.

    Ik heb zelf na miskraam met extreem bloedverlies bij 10 weken 1 cyclus afgewacht; maar dat was vooral omdat ik nog lichamelijk moest herstellen van laag HB. Mijn eisprong kwam even goed netjes 2 weken na curretage en menstruatie ook 4 weken erna. Weer 4 weken erna had ik een positieve test in handen van een plakker.

    Veel sterkte en succes!
     
  10. Rosan89

    Rosan89 Actief lid

    28 mrt 2020
    324
    230
    43
    Dank voor jullie lieve berichtjes.

    Voor nu heeft de medicatie nog nauwelijks iets gedaan, alleen voor licht bloed verlies gezorgd :( Afgelopen vrijdag de 2e gift genomen.
    Zo frustrerend.. Bang dat de nasleep heel lang gaat zijn, omdat ik inderdaad al wat verder was.
    Voor nu even dag bij dag en afwachten maar..
     
  11. BB83

    BB83 Fanatiek lid

    8 aug 2017
    2.624
    2.563
    113
    Vrouw
    Hoi Rosan, sterkte in de eerste plaats met dit verdrietige nieuws. Succes met de medicatie, hopelijk doet het goed zijn werk en ben je snel weer ‘schoon’.

    Ik heb vorige week vrijdag op de eerste echo een leeg vruchtzakje gezien en dus missed abortion (gestopt met ca 5 wkn al). Ik heb dezelfde vragen als jij; hoe snel kun je (wil je) weer door met proberen voor een nieuwe zwangerschap? Ik heb zwangerschap testen in huis gehaald om mijn HCG daling straks te checken na de ingreep. Ik heb bewust gekozen voor curretage, in de hoop dat het daarna weer ‘sneller’ op orde is, hormonaal gezien dan. Ben benieuwd…
     
  12. Rosan89

    Rosan89 Actief lid

    28 mrt 2020
    324
    230
    43
    Dank je wel voor je berichtje. Wat verdrietig dat jij ook een missed abortion doormaakt. Hoeveel weken zou jij zwanger geweest zijn?
    Ik had de (2e) echo met 9 weken, daarvoor al een goede echo gehad. Vruchtje was gestopt bij 8 wkn. Helaas lijkt de medicatie tot nu toe nog niets te doen. Denk dat het dan ook niets meer gaat doen ineens? Maar geen idee. Afwachten maar.

    Wanneer heb jij de curretage? Heel veel succes alvast :(
     
  13. BB83

    BB83 Fanatiek lid

    8 aug 2017
    2.624
    2.563
    113
    Vrouw
    Ik zou morgen 9 weken zwanger zijn, en werd met de eerste echo met 7+4 gezien dat het een leeg vruchtzakje was. As dinsdag is de curretage gepland, dus wel spannend. Ik heb dit gekozen als zijnde ‘zekerheid’ dat ik weet dat daarna de zwangerschap snel uit mijn lijf is. We willen graag snel door voor een nieuwe ronde, en geeft het me veel steun dat ik toch voor een tweede keer zwanger kon raken. Ook al loopt dit niet goed af, het geeft me vertrouwen dat het binnen een aantal maanden weer zal lukken en hopelijk ons dan de plakkert gegund is :)
    Ik zou net de laatste ronde als ik niet zwanger zou zijn, weer over gaan op hormoonspuiten (gonal-f), vraag me af wanneer ik na deze curretage daarmee kan beginnen. Eerst maar dinsdag achter de rug en dan word ik sowieso woensdag gebeld ivm nazorg en weet ik ook wat vervolg gaat zijn. Ik laat het je weten.
    Heb je nu nog medicatie of moet je nu wachten op de werking? Succes nogmaals!
     
    Rosan89 vindt dit leuk.
  14. Rosan89

    Rosan89 Actief lid

    28 mrt 2020
    324
    230
    43
    Wat fijn dat je er zo in kunt staan. Hoop dat de curretage goed verloopt en je snel je eigen cyclus weer terug hebt!

    Ik heb vandaag contact gehad met de poli, maar moet nog een paar dagen afwachten. Ik heb op dit moment helemaal geen bloed verlies meer, dus heb niet het gevoel dat het de komende dagen ineens wel gaat komen. Al hoop ik het heel hard. Of ben ik dan toch al iets verloren op het toilet zonder dat ik het door heb gehad?
    Dat kan toch haast niet? :confused: Geen stolsels etc bij een vruchtje van >8 weken ?
    Vanmorgen een zwangerschapstest gedaan, zodat ik dat de komende weken in de gaten kan houden. Die is in ieder geval wel al een heel stuk lichter dan mijn laatste test met 15dpo.

    Zo vervelend om niet te weten waar je aan toe bent :(
     

    Bijgevoegde bestanden:

  15. BB83

    BB83 Fanatiek lid

    8 aug 2017
    2.624
    2.563
    113
    Vrouw
    Oh wat naar dat afwachten! Ik zou niet weten of dit het al is voor je, alleen een echo kan uitsluitsel geven. Staat die al gepland voor je? voor wat betreft je test, kan dat het Hcg al zo weg is uit je lichaam, maar kan ook dat het nog zo hoog is dat de test niet goed werkt (hook effect).
    met verdunde urine getest?
    Ik ga morgenochtend testen als ‘nul-meting’ en dan aanstaande vrijdag weer. hcg halveert iedere 3-4 dagen na miskraam, en gemiddeld is het 19 dgn na miskraam uit het lichaam.
     
  16. Ang1987

    Ang1987 Fanatiek lid

    28 jul 2020
    2.391
    2.155
    113
    Dat afwachten vond ik echt verschrikkelijk, sterkte deze dagen.
    Mijn miskraam begon met 10 weken maar vruchtje was denk ik net na 8 weken gestopt met groeien.
    Ik had echt enorme stolsels en ook weefsel en herkende ook het vruchtje.

    Ik hoop voor je dat het snel op gang komt ♡♡
     
  17. Rosan89

    Rosan89 Actief lid

    28 mrt 2020
    324
    230
    43
    Dank je wel voor je lieve berichtje.
    Ik vind het afwachten ook vreselijk. Vooral omdat ik er niet in geloof dat het nu ineens wel nog los zal komen, terwijl het niet op medicatie reageerde.

    Jij gefeliciteerd met je zwangerschap nu!
     
  18. BB83

    BB83 Fanatiek lid

    8 aug 2017
    2.624
    2.563
    113
    Vrouw
    Hier vanochtend mijn zwangerschapstest, knallend… ben benieuwd hoe snel dit straks gaat afnemen. Zo naar het ziekenhuis.
     

    Bijgevoegde bestanden:

  19. Rosan89

    Rosan89 Actief lid

    28 mrt 2020
    324
    230
    43
    Heel veel sterkte vandaag!
     
  20. BB83

    BB83 Fanatiek lid

    8 aug 2017
    2.624
    2.563
    113
    Vrouw
    Dankjewel, is me echt meegevallen, en de verpleging heeft daarna goed voor me gezorgd. Lekker verwarmde deken en kruik op mijn buik gekregen in zkh. Nu thuis in bed verder rusten en herstellen.
     
    Rosan89 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina