Briefje door brievenbus voor kopen soort gelijke woning

Discussie in 'De lounge' gestart door ZoWelkom84, 10 okt 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Sado

    Sado VIP lid

    16 mei 2016
    17.911
    15.356
    113
    Zoals iemand eerder in dit topic zei zie ik de (ver)koop van een woning louter als een zakelijke transactie. Heel plat gezegd zou het me echt een worst wezen wie m’n huis koopt. Iets als een gunfactor in deze, doet mij dus echt niets… :oops:

    Plus, mijn huis staat dus niet te koop, brieven van een A4’tje lang met daarin hele levensverhalen en toekomstdromen over het leven in mijn huis en bijgevoegde foto’s vind ik gewoon vervelend.
    Het huis in jouw voorbeeld stond te koop, dat vind ik een heel ander verhaal :)

    Kan me voorstellen dat mensen vinden dat ik me aanstel, hoor, maar ik ben allang en breed de tel van het aantal briefjes kwijt en vind het nou eenmaal irritant… :D
     
  2. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.248
    5.202
    113
    Dat kan ik me best voorstellen. Wij hebben dus nog nooit briefjes gehad, haha. Nu vonden wij zelf het huis ook niet bijzonder toen wij het kochten, niet lelijk, maar ook niet mooi of sfeervol, gewoon een typisch jaren ‘90 huis. We hebben het gekocht omdat het het meest aan onze eisen voldeed qua ruimte en tuin toen.
    Ik ben nu wel benieuwd of we bij ons nieuwe huis wel van die briefjes gaan krijgen, want dat is wel supermooi en ook qua locatie. Wel hoog segment, zeker na renovatie.
     
  3. baby2011

    baby2011 Fanatiek lid

    15 aug 2010
    1.834
    372
    83
    Wij kregen al zo een briefje toen we nog aan t verbouwen waren haha.

    Maar serieus ik krijg er geregeld en verbaas me over de spelling en schrijfwijze van de briefjes.

    Ik ondanks dyslexie zie het zelfs.

    Dus als je briefjes maak kijk t goed na of laat iemand t nakijken.
     
    Sado vindt dit leuk.
  4. zeilbootje

    zeilbootje Fanatiek lid

    15 jan 2014
    2.645
    1.286
    113
    Ik heb het wel eens gedaan toen we op zoek waren naar een huis (maar jaren terug, in de periode dat huizen soms wel een jaar te koop stonden en daardoor niemand durfde te verkopen). Dat leverde 2 tips op. Uiteindelijk niks geworden, maar toch.

    En nu het tegenstrijdige: ik zou er niet aan moeten denken om zelf zo’n briefje te krijgen en zou er echt niks mee doen. Helemaal niet als er een zielig verhaal bij staat. Bah zeg ;)
     
    Sado vindt dit leuk.
  5. Luna86

    Luna86 VIP lid

    11 jan 2009
    13.281
    7.842
    113
    Gelderland
    #25 Luna86, 10 okt 2021
    Laatst bewerkt: 10 okt 2021
    Wij waren wel degelijk bezig met wie er in ons huis kwam wonen. Wij hebben er 10 jaar met veel plezier gewoond en we hadden een goede band met onze buren. Wij gunde onze straat leuke nieuwe buren.
    Zo ken ik een hoogste bieder verhaal en daar kwam dus mooi een drugsdealer in. Super leuk voor je oude buren;), en ik zou me echt kapot schamen als ze in mijn oude huis zouden wonen.
     
  6. Luna86

    Luna86 VIP lid

    11 jan 2009
    13.281
    7.842
    113
    Gelderland
    Wij hebben een brief geschreven toen wij hoorde dat er een huis in de verkoop kwam. Dit huis is nu ons huidige huis! Geen lul verhaal, gewoon wie we zijn en wat we zoeken. De verkopende partij heeft de prijs die ze in gedachten hadden gekregen. Later hoorde ik dat de meeste makelaars lager zaten en deze wat hoger. Ook voor ons gunstig geweest want het is nu 2,5 jaar geleden en we hebben een flinke overwaarde. Iedereen blij :p
     
  7. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.536
    26.110
    113
    Vrouw
    Ik vind briefjes prima, als t maar kort en bondig is. Zou mij aan mijn derriere oxideren of ze 2 poezen hebben, 1 konijn en Emma en Thijsje graag in onze tuin willen spelen want ze vinden de pruimenboom zo mooi.
     
    Zuul en Sado vinden dit leuk.
  8. Jozefien85

    Jozefien85 Niet meer actief

    Ik zou wel vereerd zijn met een (kort) briefje: goh wat een leuk huis, mochten jullie ooit willen verkopen, denk dan aan ons.
    Als ik het huis dan zou verkopen zou ik die mensen waarschijnlijk wel inseinen.
     
    Zuul en Syane vinden dit leuk.
  9. Suuzan

    Suuzan Fanatiek lid

    21 dec 2013
    1.804
    654
    113
    Ik zou zo’n briefje niet bij een huis doen wat te koop is, maar wel bij huizen in leuke straten die niet te koop staan. Wie weet gaan mensen er toch over nadenken. Ik zou het zelf niet raar vinden om te krijgen.
     
  10. Mariannetje

    Mariannetje Bekend lid

    6 dec 2006
    975
    247
    43
    Vrouw
    aan de kust
    Ik zou een kort en bondig briefje wel waarderen, maar alsnog zou ik het via de makelaar laten gaan en het asn de hoogste bieder verkopen.. ik moet ook gewoon aan mijn eigen denken ;)

    overigens nog nooit een briefje gehad, terwijl we wel op een gunstige locatie wonen…

    voor de personen die (regelmatig) briefjes krijgen….. waar wonen jullie?
     
  11. SydneyGirl

    SydneyGirl Niet meer actief

    Ik zou denken: niet geschoten is altijd mis. Je hebt er niks mee te verliezen. Maar of het in deze markt echt werkt betwijfel ik een beetje. Zou het briefje overigens kort en bondig houden in de trant van: mooi huis, als jullie verhuisplannen hebben wil je ajb aan ons denken? Want hele quasi persoonlijke verhalen wekken volgens mij eerder irritatie op; beetje te en meeste mensen zullen uiteindelijk toch de hoogste bieder kiezen.
     
  12. Novi

    Novi Niet meer actief

    Dat vind ik heel nobel van je, maar ik denk oprecht dat je daarin wel tot de minderheid behoort. Bovendien ken je 9 van de 10 keer de kopers verder niet. Dus hoe moet je dan beoordelen of de hoogste bieder geen leuke buur zal zijn?
     
  13. puzzelstukje

    puzzelstukje VIP lid

    13 mei 2010
    11.413
    2.718
    113
    ik zou het zeker zo doen dat ik de kopers ken en dat ik weet wie er komen. Voor de straat en voor de buren.

    nu moet ik wel zeggen dat onze straat daarin uniek en bijzonder is, dus ik weet zeker dat meer mensen in deze straat zouden zitten op gevoel en type mens dan alleen om het geld.
     
    Kolibrie2 vindt dit leuk.
  14. Luna86

    Luna86 VIP lid

    11 jan 2009
    13.281
    7.842
    113
    Gelderland
    Juist door een briefje/foto en verhaal leer je de eventuele kopers een beetje kennen, dus ik zou daar zeker gevoelig voor zijn. Niet perse de hoogste bieder maar wel het beste gevoel. In mijn omgeving hoor ik meer verhalen dat mensen zo aan hun huis zijn gekomen of het zo hebben verkocht. Dus het werkt wel.

    Een briefje in onze brievenbus zou ik alleen maar als een compliment zien en zeker niet vervelend of opdringerig.
     
  15. LizMe

    LizMe Fanatiek lid

    7 aug 2016
    3.113
    2.002
    113
    Wij zouden misschien verhuizen dit jaar en kregen dus van mensen die we kenden via facebook een bericht. Heb me hier totaal niet aan gestoord, gezegd dat het helaas niet doorging en dat ik ze heel veel succes wenste met de zoektocht. Vooral als het jongeren zijn gun ik het ze zo. Het is echt vreselijk op dit moment en wij hebben het net een paar jaar geleden gekocht en daardoor geluk. Heel veel mensen hebben dit nu niet en moeten gedwongen bij ouders blijven wonen bijvoorbeeld.

    Ik snap ook dat mensen het hoogste bod willen accepteren als ze een groter en duurder huis op het oog hebben maar ik snap ook dat mensen die het echt goed hebben qua geld kijken naar gunfactor. Beide totaal logisch in mijn ogen.
     
  16. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Wij krijgen heel vaak hele brieven, waarin mensen zich uitgebreid voorstellen en uitleggen waarom zo zo graag hier willen wonen. Ik weet dat er in onze wijk sinds dit jaar 2 huizen op die manier zijn verkocht - door mensen die toch al wilden verhuizen en er zo een goede prijs voor konden krijgen. Huizen hebben dus nooit een ‘te koop’-bord in de tuin gehad, nooit op funda gestaan etc. Dus ja, het kán werken. Zelf zitten wij hier prima en willen we echt niet weg, dus hier gaan dat soort brieven bij het oud papier…
     
  17. Maev

    Maev VIP lid

    4 dec 2014
    6.071
    5.553
    113
    Een aantal jaar geleden werd dit ook gedaan als oplichtingspraktijk. Vaak stond er dan ook al een bod in etc. Heb indertijd in mijn toenmalige koopwoning regelmatig dat soort briefjes gehad.

    Nu huren wij maar zowel voor koop als of er een huurwoning vrij komt, briefjes in de bus. Tja als de verhuurder wil verkopen willen we het zelf graag kopen :roflmao: weet de verhuurder overigens ook, ze gaan het weer eens heroverwegen :D
     
  18. Kraanvogel

    Kraanvogel Bekend lid

    29 apr 2017
    704
    1.023
    93
    Ik zou een aankoopmakelaar nemen die het meest succes heeft in de wijk/ straat waar je wonen wil.

    Bij je bieding kun je een intro doen van jezelf maar idd beknopt. Mensen met hele verhalen kunnen ook geïnterpreteerd worden als mensen met teveel wensen en zeurderigheid.
     
  19. KakieLakie

    KakieLakie Bekend lid

    18 feb 2014
    837
    303
    63
    Mijn vriendin heeft zo verkocht en was er heel blij mee dat ze geen foto’s ed moest laten maken. Mijn broer hoopte ook op zoiets, maar nu staat het gewoon op funda. Het kán dus wel.
     
  20. Do1981

    Do1981 VIP lid

    9 dec 2016
    5.483
    3.341
    113
    Ik vraag me wel altijd af, als mensen op deze manier hun huis verkopen via een briefje, of je dan wel het maximale eruit haalt. De markt is nu zo gek, het is ‘wat de gek ervoor geeft’
    En een biedingen strijd levert altijd meer op dan een los bod zou ik denken.

    overigens is het natuurlijk zo dat je meestal voor de hoogste prijs gaat. Maar er kunnen voorwaarden aanzitten of de biedingen kunnen zo dicht bij elkaar liggen dat het het toch een bepaalde bieder meer gunt. Dus kan me wel voorstellen dat een briefje met de juiste toonzetting, icm het juiste bod, kan helpen
     

Deel Deze Pagina