Wat was jullie mooiste vakantie (met kinderen)?

Discussie in 'Vakantie en vrije tijd' gestart door me1989, 9 okt 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. me1989

    me1989 Fanatiek lid

    29 dec 2013
    2.992
    663
    113
    En waarom?

    Die van ons was denk ik met onze twee kinderen naar Kaapverdië. All inclusieve, maar omdat er meerdere restaurants en bars waren en het ook op het strand inclusief drankjes en hapjes was voelde het niet als een 'fabriek'.

    Het was heerlijk weer, mooie stranden en zwembaden, leuke animatie en op 6 uur vliegen toch een hele andere cultuur. Ook waren de kinderen lief.. Echt een top vakantie dus!

    Nu zo'n 3 jaar later ook 3x zo duur geworden helaas:$

    De afgelopen twee zomervakanties heb ik echt het vakantiegevoel gemist..

    Volgend jaar wil ik echt weer iets leuks boeken, dus kom maar door met jullie leukste vakanties! (Inmiddels zijn we met z'n 5en en gebonden aan de zomervakantie, dus waarschijnlijk onmogelijk om een betaalbaar pareltje te vinden)
     
  2. Feye

    Feye VIP lid

    26 nov 2013
    6.053
    3.520
    113
    Vrouw
    Als ik terug kijk naar de vakanties, was alles fantastisch.
    - wintersport: toen ze klein waren in de draagzak en lekker wandelen. Later (nacht)rodelen en voor het eerst op de ski, laatste keer de oudste die al mee de piste af ging en dus echt zelf kan skiën
    - Antillen, waar de kinderen hun ogen uitkeken naar de flamingo's, hagedissen, leguanen, wilde ezels, geiten, visjes tijdens het snorkelen, cactussen, etc.
    - afgelopen zomer dat ze het zelf zo leuk vonden om te wandelen in de bergen. Ergens picknicken of neer ploffen bin één van de vele speel plekken.

    Ook het bezoeken van mooie dorpjes (Italië) vinden ze wel leuk. Hebben ze iets minder geduld voor, maar ze zijn echt wel geïnteresseerd in de omgeving waar ze zijn en zuigen alles aan informatie, beelden op. En zij laten je zelf ook weer heel anders naar dingen kijken.

    Ik geniet altijd zo van elke vakantie!
     
  3. Beukenhaag

    Beukenhaag Fanatiek lid

    17 mei 2020
    1.439
    1.611
    113
    Onze kinderen gaan graag op vakantie en vinden dan ook alles leuk. Heerlijk is dat:).
    In principe vliegen wij niet, er is op rijafstand genoeg te beleven en we gaan graag met de caravan. Meestal zoeken we de zon op en hebben al veel heerlijke vakanties gehad in Spanje. Afgelopen jaar naar Kroatië was ook super.
    Maar 2 jaar geleden zijn we naar Normandie geweest met ze, en ze vonden het machtig mooi daar. Dat was ook zo leuk om te zien. De natuur en cultuur, ze vonden alles interessant. Dat vond ik toch wel bijzonder.
     
  4. Mapje

    Mapje Niet meer actief

    Met kinderen vond ik de 3 buitenland vakanties die we hebben gedaan ook het fijnste!

    1. Toscane. Met vrienden in een villa in een fantastisch gebied. Mooie dingen gezien. We hadden toen alleen de oudste dus dat was easy haha. Die was toen nog net geen 2. We waren lekker flexibel dus.

    2. Lago Maggiore. Zo fijne camping

    3. Gran Canaria. Fijn resort!
     
  5. ZeroZero

    ZeroZero Niet meer actief

    Verenigde Staten. 4x geweest, laatste keer was wel het meest bijzonder: Las Vegas, Zion NP, Bryce Canyon, Page Antelope cave, Grand Canyon inclusief helicoptervlucht, Los Angelos en Disney. Dochter was toen 7. In 2014 dus beste poos geleden.
    Maar ook New York, rondreis Florida en kerst en oud en nieuw vieren in Disneyworld waren bijzonder....

    Komen verder vaak in Praag, altijd leuk. Bijzonderste reis was afgelopen week toen ik er alleen met dochter van nu 15 was. Heel speciaal om samen te doen.

    Met zoontje van 6 nog geen echt hoogtepunt, hij is 3x in Praag en 1x in Malta geweest, maar dat wss allemaal voor zijn 4e verjaardag. Afgelopen zomer wel 1 nachtje naar Leiden geweest met hem, dat was voor hem absoluut een hoogtepunt! Het kan zo simpel zijn....

    Nu met 2 kinderen zijn zulke reizen naar de Verenigde Staten niet meer te betalen, reizen met 9 jaar leeftijdsverschil is erg lastig en we hebben er zelf de energie en gezondheid niet meer voor. Gelukkig geeft onze jongste niets om dit soort dingen.
     
  6. EdN

    EdN VIP lid

    27 mei 2011
    8.690
    3.472
    113
    Sinds wij kinderen hebben gaan wij ontzettend graag naar de Eifel. Vroeger leek me dat heel suf, maar na 1 keer via een last minute in een huisje daar terecht te zijn gekomen waren we verliefd, zo'n mooie fijne omgeving, lekker door de bossen struinen, kastelen, wildparken, je bent er binnen een paar uurtjes. Echt heerlijk om - vooral in de herfst - naar toe te gaan.

    Verder vind ik Spanje een geweldig land voor gezinsvakanties, alles kindvriendelijk en verzorgd, goede wegen.

    Italie is - met en zonder kinderen - mijn favoriete vakantieland. Sfeervolle dorpjes, mooie natuur, lekker eten, prachtige steden, alles is daar mooi. Kindloos geniet ik vooral van een leuke stedentrip, met kinderen van de mooie campings rond de verschillende meren en de omgeving verkennen.
     
    cowgirl80 vindt dit leuk.
  7. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    1 feb 2013
    3.634
    2.336
    113
    Vrouw
    Broek
    Wij vonden Roemenië heel leuk. We waren daar omdat we een bruiloft hadden, was in principe niet onze eerste keuze. Maar wat een mooi land, prachtige cultuur, lekker eten, veel te doen en te zien, ook voor de kinderen. Wij zaten een week in Brasov, in die omgeving is het prachtig. Kastelen (waaronder die van Dracula, was overigens wel het minst imposant en heel toeristisch maar wilden hem niet overslaan), een prachtig Dinopark, dierentuin, planetarium, speelpaleizen, prachtig historisch centrum en eromheen fantastische natuur.

    En daarna een week in Alba Iulia, daar hadden we het meest geweldige hotel ooit. Helemaal gerestaureerd in 17e eeuwse stijl, ook de inrichting, het personeel in hun pakjes. De koffers werdem uit de auto gehaald en naar binnen gebracht, voor ons werd de lift gehaald en de piccolo rende met onze koffers de trap op :D het was gewoon een belevenis om mee te maken.

    De prijzen liggen daar ook lager dan hier dus wij hadden wel lekker uitgepakt en zijn voor superluxe gegaan.

    Lang verhaal kort, ondanks dat het niet onze eerste keuze was qua vakantielamd vonden we het fantastisch en gaan we zeker nog eens terug.
     
    Kolibrie2 en Athina vinden dit leuk.
  8. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    20.872
    7.635
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    #8 Devilschase, 10 okt 2021
    Laatst bewerkt: 10 okt 2021
    1. Toscane. Wat een zalig land is Italië. Inmiddels meerdere keren geweest maar toscane staat als regio op 1. Regio Venetië ook geweest maar vind dat echt industrieel, niks aan. Normaal huren we altijd een huis met zwembad. Volgend jaar gaan we 2 weken met de camper door Toscane touren. Nu al zin in.

    2. Scandinavië. Met de camper. Vrijdag gaan we weer een week, dit keer langs de kusten van Denemarken. Prachtige natuur, in Zweden elanden gezien, gebarbecued in het bos. Denemarken de mooie fjorden en krijtrotsen van møns klint. Noorwegen staat ook hoog op de lijst, dat is zo'n ontzettend mooi land.

    3. Belgische ardennen. Als kind zo vaak geweest en nu ook. Heerlijke natuur, mooie stadjes. Voelt als thuiskomen.
     
  9. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.811
    32.715
    113
    Eigenlijk zo veel mooie vakanties gehad, maar dit waren de leukste denk ik:

    1 Piantelle bij het Gardner

    2 Texel

    3 Valle Gaia in toscane
     
  10. Fanne

    Fanne Fanatiek lid

    16 feb 2017
    2.885
    4.156
    113
    De laatste 2 keer Toscane waren echt fantastisch! We zaten in een stacaravan op een heerlijke camping. Het mooie weer, de prachtige omgeving en de super mooie camping maakte dat het twee keer echt een droomvakantie was. Het is dat we nu echt alles in de omgeving gezien hebben wat er te zien is, anders zouden we nog een keer gaan.
    Dus ik lees mee voor tips :)
     
    Mapje vindt dit leuk.
  11. Spectre

    Spectre VIP lid

    5 nov 2015
    18.002
    17.026
    113
    Vrouw
    Nou wij hebben nog niet echt bijzondere verre vakanties gehad met de kinderen :roflmao:
    Ik denk de mooiste in 2018 naar Italië. Daarna 3 jaar lang geen buitenlandse vakantie gedaan ivm zwanger worden, zwanger zijn en corona.
    Volgend jaar hopen we weer terug te gaan naar Italië, Gardameer, nabij Lazise.
     
  12. Libelle82

    Libelle82 Fanatiek lid

    26 jun 2008
    4.999
    355
    83
    Gezinsbegeleider
    Zeeland
    Alles heeft zijn charmes.

    Luxemburg: prachtig daar! Hoofd er helemaal leeg kunnen maken.
    Lanzarote: bijzonder. Eiland is mooi v lelijkheid.
     
  13. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.820
    14.153
    113
    Met dochter erbij enkel de camping gehad en playa del achtertuin. Voorheen zaten we elk jaar in Spanje. Zelfde hotel, zelfde stad lekker relaxed. Ik overweeg om volgend jaar of dat jaar er op t nog eens te doen, maar hangt even van de oren van gup 2 af. (man heeft chronische ooronstekingen gehad tot aan zn 10e)

    Voordat ik een relatie met mn man had was ik met de kust van frankrijk bezig, dorpje naar dorpje en op de bonnefooi kamperen, worst case sliep ik in mn bus (seat inca) bij iemand op t terrein was mijn idee maar eigenlijk altijd wel een camping plekkie gehad. Ikzelf vond t een heerlijke manier van vakantievieren. Leuk dorpje of omgeving, dagje langer. Niks boeiends verder? Op maar de volgende en daar weer neuzen.

    Maar hij heeft een schurfthekel aan Frankrijk en vooral dan de Franse taal. Is nou ook niet mn sterkste kant maar zolang ik aan eten, drinken en waar nodig hulp kan komen is t prima genoeg. Met kinderen vergt iets meer planning en zowel man als dochter zijn echt planningsfreaks, zoontje op komst is nog maar te bezien. Ik ook wel maar iets flexibeler. Dus gaat wel een tijd duren vermoed ik eer ik die schoenen weer aantrek (en mn Frans weer genoeg op niveau heb).
     
  14. sabagirl

    sabagirl Fanatiek lid

    15 okt 2015
    3.320
    1.052
    113
    Zuid Afrika, het was zoo heerlijk, zooveel moois gezien. Ik zou dolgraag terug willen. Maar ja onze zomer is niet echt ideaal voor Zuid Afrika.
     
  15. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    13.986
    1.805
    113
    Provincie Groningen
    Bali
    Vonden we super om heen te gaan met de kinderen, wat een leuk en divers eiland.
    Prachtige reis gehad.

    Aruba
    Was gewoon een heerlijke vakantie. Super eiland, heel goed hotel.
     
  16. mamameer

    mamameer VIP lid

    21 jan 2014
    7.608
    3.986
    113
    Eilandhoppen in griekenland. Toen ze nog <4 jaar waren. In juni. Dus niet te heet en niet te druk.. overal mooie stranden. Heerlijk eten.

    Nu Kamperen, de hele dag buiten zijn. Naar leuke stranden, of riviertjes rijden. Heerlijk wandelen. Door bossen of in de bergen.

    We willen graag nu covid weer weg aan het gaan is nog wel wat meer van de wereld gaan bekijken met ze. Want uiteindelijk staan er nog een hoop landen en belevenissen op mijn wensen lijstje.
     
  17. 1981Mama

    1981Mama VIP lid

    8 apr 2015
    5.989
    1.439
    113
    Wat kinderen leuk vinden op vakantie en wat ik leuk vind stemt niet echt op elkaar af. Tuurlijk vonden ze Mallorca leuk, maar ik moet eerlijk zeggen dat ze zich op texel beter hebben vermaakt. Of in een vakantiepark. Dus ik stem voor Texel maar dat is niet wat je bedoelt ;)
     
  18. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.179
    6.711
    113
    2019 Zwitserland. Prachtige omgeving en onze lieve hond was toen nog mee. Echt heel erg genoten toen.
     
  19. Fanne

    Fanne Fanatiek lid

    16 feb 2017
    2.885
    4.156
    113
    Als aanvulling om mijn post. We zijn ook naar Cyprus en Turkije geweest en zaten daar in een all inclusive hotel. Helaas zijn mijn kinderen daar niet voor geschikt. Daar wordt pas gegeten rond 19u en je wil ook op je gemak eten. Het resultaat was een oververmoeid kind.
    De laatste twee keren dus op een super mooie vijf sterren camping. De ene dag vroeg eten en naar bed, de andere dag om het gemak eten 's avonds nog wat over de camping struinen. De laatste 3 avonden toch te laat gemaakt en we konden inderdaad onze jongste weer ziek mee naar huis nemen.
     
  20. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.529
    26.080
    113
    Vrouw
    Griekenland, Kreta! Met onze toen 2,5 jarige zoon. We hadden een verrassingsappartement geboekt omdat dat voordeliger was. We zaten goedkoop in een prachtig nieuw luxe appartementen complex, met hooguit 6 andere gezinnen. We mochten zelf ons appartement uitkiezen door eerst te kijken in meerdere appartementen. We hadden een mega groot appartement daardoor :D met meerdere slaapkamers en grote woonkamer. Alle ruimte bij het zwembad en elke ochtend op ons balkon ontbijten terwijl zoon druk in het Engels aan het kletsen was met de schoonmakers die speciaal naar hem kwamen. Zijn bedje werd zelfs kunstig opgemaakt elke dag.
    Elke dag uit eten en omdat het toeristenseizoen nog was begonnnen zaten we tussen de locals. We aten als koningen :D

    Auto gehuurd ook en eiland ontdekt, we hadden strand en zee voor onszelf want de Grieken vonden t net te fris om te zwemmen haha. Wij niet :D

    Toeristische attracties waren ook nagenoeg uitgestorven nog, dus was echt top :D
     
    Athina vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina