Band tussen jouw kinderen

Discussie in 'Mama en gezin' gestart door Yeuu, 11 okt 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Yeuu

    Yeuu Fanatiek lid

    25 jul 2017
    1.394
    796
    113
    Vrouw
    Soms kijk ik naar mijn kinderen en word ik overspoeld van geluk.. altijd. Maar op sommige momenten in het bijzonder. Ze schelen 3 jaar, de oudste is 8. Maar buiten af en toe een kleine irritatie, is er nooit ruzie. Traktaties van school komen altijd naar huis om te kunnen delen, desnoods wordt het doorgeknipt. Als eentje iets doet wat niet mag, waarschuwt de ander en lossen het samen op. Bij een wedstrijd blijven ze bij elkaar en helpen elkaar waar nodig. Valt er iets kapot, zoekt de ander vervangend iets als troost en ga zo maar door. Niet alleen de oudste, ook de jongste doet dit uit haarzelf.

    Iedereen zegt dat dit wel heel extreem is. Heel lief, maar dat dit over 2 jaar echt niet meer zo zou zijn en dat ze dan de haren uit elkaars hoofd trekken en alleen maar ruzie maken. Ik kan niets met zo'n opmerking en vind het soms zelfs vervelend. Niet dat ik me er iets van aantrek, maar de band die zij nu hebben vind ik zo bijzonder en mooi.

    (Wellicht mn hormonen hahaha)

    Op school zie ik wel zorgzame broertjes/zusjes. De kinderen van mijn zus zijn even oud, maar gunnen elkaar niks. En ook van een vriendin die iets ouder zijn, is die band nooit zo geweest. En nu vraag ik me af, hoe is de band tussen jouw kinderen?
     
  2. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Hier zijn het ook echt elkaars beste vrienden, ze zijn echt (bijna) altijd lief voor elkaar en gunnen elkaar alles. Als de oudste weg is, zit de jongste in de vensterbank te wachten tot hij weer thuis komt. En als een van de twee iets lekkers heeft, delen ze het altijd met elkaar. Wij kregen ook vaak opmerken als: "wacht maar tot ze groter zijn" en "zo lief blijven ze echt niet voor elkaar". Maar inmiddels zijn ze 11 en 13 en zijn ze nog steeds zo lief voor elkaar.
    Ze hebben zelfs vrijwillig tot de oudste 12 werd bij elkaar op de slaapkamer gelegen omdat ze elkaar gewoon niet wilden/konden missen.

    Edit: wij hebben trouwens een jongen en een meisje, wat het volgens sommige mensen nog bijzonderder maakt. Onze dochter wil ook altijd graag met mijn zoon en zijn vrienden mee spelen en mijn zoon zegt dan ook gewoon tegen zijn vrienden dat zijn zusje er ook bij is. Gewoon als mededeling, niet als vraag. Maar iedereen is het zo gewend, dus niemand zegt er wat van.
     
    suus1983 en Yeuu vinden dit leuk.
  3. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    #3 Fuddey, 11 okt 2021
    Laatst bewerkt: 11 okt 2021
    Hier ook nooit echt ruzie, altijd zorgen ze voor elkaar en houden ze rekening met elkaar. Als de oudste bv verlegen is, helpt de jongste. Als de jongste vast zit in een boom, helpt de oudste. Traktaties worden ook gedeeld. Enige puntje waarop ze soms op elkaar mopperen is als 1 van beiden de afstandsbediening heeft en bepaalt wat er op tv is :D Maar dan moppert de ander even en lossen ze het ook op samen.
    Ze doen ook zeker dingen zonder elkaar, maar zijn toch ook erg graag samen.

    Edit; ze schelen trouwens vrij precies 2,5 jaar
     
    Yeuu vindt dit leuk.
  4. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    3 sep 2019
    11.002
    15.545
    113
    Vrouw
    Onze 2 oudste zijn niet elkaars beste vrienden
    Ze schelen maar 11maand en hebben alle 2 een heel sterk karakter en gunnen elkaar niets.
    Als er wat gebeurd dan slaat dit volledig om en zie je dat ze elkaar wel graag zien maar anders kunnen ze dit heeeel goed wegsteken.
    Ze zijn 11 en 12 en volgens vrienden met oudere kinderen is er nog hoop en kunnen we wel eens pubers hebben die het heel goed met elkaar kunnen vinden ( ik geloof er niet echt in )

    Onze jongste is dan weer beste vriend van zijn grote broers.
    Heel mooi om te zien.
     
    Yeuu vindt dit leuk.
  5. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.749
    113
    Hier een echte broer en zus, komen altijd voor elkaar op bij derden, maken zich (terecht) zorgen om elkaar.
    Maar een uurtje samen binnen en ze slaan elkaar het licht uit de ogen:cool:
     
    juf1987, JupitR, Mapje en 4 anderen vinden dit leuk.
  6. Sado

    Sado VIP lid

    16 mei 2016
    17.867
    15.304
    113
    Mijn 2 jongsten zijn echt 2 handen op 1 buik. Ze beginnen al te stralen als ze elkaar zien. De hele dag door samen spelen en knuffelen, zo lief!
    Zoon accepteert ook echt alles van zijn zusje, zelfs als ze bijv. hard aan zijn haren trekt, zegt ie nog lief “laat maar los, lieverdje”. Ze mag ook altijd zijn speelgoed afpakken, dat moeten andere kinderen dan niet bij hem proberen, haha.

    De oudste 2 zijn doorgaans hecht en kunnen heerlijk met elkaar spelen en geinen. Maar ze hebben ook gerust momenten dat het brullen is en ze ruzie hebben. Dan willen ze bijv elkaars speelgoed. De gezellige momenten overheersen wel.

    Disclaimer: mijne zijn nog jong he :D 4,5, 3,5 en bijna-1 jaar. Ik denk dat echte broer/zus ruzies hier nog moeten komen:roflmao:
     
    NiVa0230 en Yeuu vinden dit leuk.
  7. Anna009

    Anna009 VIP lid

    30 mei 2008
    9.118
    4.333
    113
    Home
    Mijn oudste past in de pauzes altijd op zijn zusje
    Hij kijkt waar ze is en met wie ze speelt en dan gaat ie voetballen aldus z’n juf

    thuis is er soms gedoe maar over het algemeen gaat het goed
    Ze delen, natuurlijk wel andere interesses jongen/meisje maar ze zijn lief voor elkaar

    de jongste ook maar die kan nog niet echt mee spelen
     
  8. Yeuu

    Yeuu Fanatiek lid

    25 jul 2017
    1.394
    796
    113
    Vrouw
    Heerlijk hè, inderdaad jongen en meisje is ook bijzonder. Wel heel mooi! En herkenbaar. Met spelen ook, dat wordt dan eerst met mij overlegd en dan onderling "gaan we met zijn alle spelen, of ga je dan liever bij vriendje of vriendinnetje thuis" Als ze niet met zn alle spelen gaat altijd eentje bij de broer of zus van het vriendje. En eenmaal thuis spelen ze direct weer samen.
     
    Linda86 vindt dit leuk.
  9. Kache

    Kache VIP lid

    11 jan 2012
    6.144
    1.066
    113
    Het ligt hier wellicht wat gecompliceerder door de bijkomende ontwikkelingsstoornissen, de band is hier variabel.

    Broer en grote zus hebben weinig band, maar grote zus is wel zorgzaam/behulpzaam indien nodig.
    Grote zus en kleine zus hebben een prima band, maar je merkt dat het nu echt 'bekoeld' is nu grote zus een puber is en zusje 'jong en irritant' ;). De mate van interactie is dramatisch afgenomen :rolleyes:, maar er is geen sprake van ruzies. Ik ga er vanuit dat het weer zal veranderen als ze weer meer in dezelfde leeftijdsfase zitten.
    Broer en kleine zus hebben ook weinig band, er zijn makkelijk conflicten. Ze hebben snel last van elkaar en kunnen door hun autisme ook weinig flexibel zijn cq nadenken over hoe het voor de ander is. Ze kunnen elkaar enorm triggeren, wat met vlagen heel vermoeiend kan zijn...
     
  10. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.806
    32.714
    113
    Hier gaan ze alledrie superleuk met elkaar om, maar de oudste 2 hebben altijd al een supergoede band gehad. Nu ze pubers zijn knalt het uiteraard ook wel eens flink, maar ze doen alles voor elkaar. Vooral mijn oudste is daar ook super lief in.
    Mijn ervaring is dus dat het prima zo kan blijven en dat ervaring van een ander helemaal niks hoeft te zeggen.
    Ze knuffelen ook regelmatig even en op dit moment helpt mijn oudste dochter met haar huiswerk.

    Hier jongen, meisje, jongen, maar de onderlinge band is echt super.
     
  11. PotjeGoud

    PotjeGoud Bekend lid

    27 jan 2020
    665
    535
    93
    Vrouw
    Hier zijn ze ook allemaal erg hecht met elkaar. Ik hoor het ook vaak terug van mensen dat ze altijd zo lief met elkaar omgaan en dat er ook totaal geen jaloezie is onderling. Vooral de oudste 2.. schelen 15 maanden, maar had een tweeling kunnen zijn :roflmao:
    Natuurlijk hebben ze ook af en toe n akkefietje maar eigenlijk nooit iets noemenswaardigs.
    Ik denk ook echt dat het met karakter te maken heeft en dat het bij jouw kinderen ook gewoon zo kan blijven als ze ouder worden hoor.
    Vind dat sowieso altijd irritant.. mijn zus heeft daar ook een handje van. Of.. "wacht maar tot het pubers zijn" o_O
     
  12. Anouk2005

    Anouk2005 VIP lid

    21 mrt 2012
    21.935
    15.244
    113
    dokters-assistente
    De Glazen Stad
    Mwah hier hadden de oudste 2 tot een aantal jaren terug echt altijd ruzie. De oudste is een pestkop en de middelste kan zo lekker happen. Heel irritant gedrag van allebei. Nu een aantal jaren verder gaat het veel beter. Ze verdragen elkaar en praten zelfs met elkaar ;)
    Met de jongste is de band altijd goed geweest.
     
  13. emmen88

    emmen88 Actief lid

    1 sep 2014
    357
    463
    63
    Onze kinderen zijn 6.5/bijna 4/bijna 2. Tussen de oudste en jongste (jongens) een hele mooie band, jongste is altijd helemaal blij om z'n broer te zien en ze knuffelen ook veel samen. Oudste is ook echt zorgzaam voor hem.
    Middelste heeft met de oudste een leuke band, spelen veel samen maar maken ook zeker veel ruzie. Hoort er een beetje bij in mijn ogen.
    Middelste en jongste is vaak water en vuur. Middelste is pittig en weinig verdraagzaam, zij pikt niks van haar broertje. Merk wel nu hij bepaalde opdrachten beter snapt (ga zitten, ik ga koken; in bed jij, ik was de moeder etc) dat ze ook af en toe een half uurtje leuk kunnen spelen maar meestal gaan ze beiden hun eigen gang..

    Ben benieuwd hoe de onderlinge verhoudingen worden als #4 er bij komt❤️
     
  14. esklessebes

    esklessebes VIP lid

    23 mrt 2014
    6.473
    3.330
    113
    Hier vroeg m'n moeder vandaag in de app hoe mn jongste (2) aan een blauw oog kwam en vervolgens vroeg ze hoe de oudste (5)aan een blauwe bult op z'n hoofd komt.

    Ik zeg broederliefde haha.

    Gister bleef de kleinste maar jumpen en stoeien op de oudste hij hielt maar niet op totdat de oudste een duw terug gaf omdat hij het niet meer leuk vond dat ging per ongeluk tegen de tafel:confused:

    Ze zijn echt superlief samen echt ze doen echt een hoop samen maar afentoe vliegen ze elkaar aan. En daar leren ze ook van.
     
  15. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.484
    8.332
    113
    Heerlijk, toch?! Lekker van genieten en anderen laten kletsen. Hoe het over twee jaar is weet niemand en dat zie je dan wel weer (en hopelijk gewoon nog lekker zoals nu).

    De band tussen mijn dochters is op zich wel goed, ze kunnen niet met en niet zonder elkaar, zeg maar. Spelen doen ze maar sporadisch samen, wel spelen ze sinds kort af en toe samen Minecraft. Ruzie maken kunnen ze als de beste. Maar als één van de twee langer weg is (komt niet vaak voor, tot nog toe alleen de oudste met kamp), dan missen ze elkaar. En als er iets is met één van de twee, dan is de ander bezorgd en/of komt voor de ander op, net wat nodig is.
     
    Mapje vindt dit leuk.
  16. Mapje

    Mapje Niet meer actief

    Yep hier ook twee broertjes. Ze kunnen samen spelen maar ook elkaar het leven helemaal zuur maken en “vechten” Ze schelen ook 3 jaar. Bij ons is er wel een enorm karakter verschil. De oudste is heel rustig, van de regels, allemans vriend, heel behulpzaam. De jongste is wild, op de voorgrond, een doorzetter, een grappenmaker en sportief. Daarom botsen ze vaak in spel. De jongste wil bepalen, de oudste wil rustig spelen. Dat gaat dus niet altijd helemaal lekker.

    Maar het zegt zo weinig. Mijn zusje en ik vochten elkaar vroeger echt de tent uit maar sinds net na onze puberteit zijn wij de beste vrienden. Kan nog alle kanten op denk ik dan maar.

    Ze hebben nu sinds een week een zusje erbij. Dat zal wel heel anders gaan want de middelste is nu 4 en de oudste 7. Ik verwacht met haar wat minder ruzie. Alhoewel… ze zal vast haar broers in gaan zetten om haar zin te krijgen :roflmao:
     
    tuc vindt dit leuk.
  17. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.528
    26.074
    113
    Vrouw
    #17 GroeneBomen, 12 okt 2021
    Laatst bewerkt: 12 okt 2021
    Onze oudste is gewoon zeer tolerant. Naar vriendjes maar ook naar zijn broertje. Hij heeft nog nooit een duw of tik gegeven aan zijn broertje, terwijl hij zelf vaak wordt gemept door zijn broertje. Met spelen zit zijn broertje nooit in de weg en speelt hij mee of zorgt hij voor afleiding. Terwijl zijn vriendje vraagt of ik junior ff weg wil halen want hij wil schommelen maar junior staat in de weg. Onze oudste schommelt dan gewoon niet en wacht geduldig.

    Maar hij zal ook nooit een vriendje een duw terug geven bv. Zit er niet in :) hij is zo zachtaardig.

    Zijn broertje mepte hem gister met een hard bord op zijn hoofd en onze oudste moest huilen: waarom doe je mij zo'n pijn, vind je mij niet lief?

    Arme schat :(

    De jongste is gewoon een wervelwind en clown. Onze oudste heel serieus, rustig en ontzettend slim. Maar ze vullen elkaar daarin goed aan. De oudste is snel bang, de jongste kent geen angst. De oudste remt de jongste wat af en de jongste daagt de oudste uit meer te durven. Ze zijn dol op elkaar en spelen graag samen en liggen graag samen in bed te knuffelen

    Ze schelen 4 jaar :)
     
  18. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Hier spelen ze overigens ontzettend veel samen. Als ze samen thuis zijn en er is geen vriendinnetje te spelen ofzo, dan spelen ze samen. Echt van alles; rollenspellen, samen tekenen of knutselen, samen Minecraft of Roblox in dezelfde wereld etc. Huiswerk maken ze ook samen aan tafel; als de oudste ermee gaat zitten, pakt de jongste ook haar map, en andersom. ‘s Avonds voor ze gaan slapen spelen ze ook altijd samen, of ze kruipen samen in bed om iets te lezen.
     
  19. Beukenhaag

    Beukenhaag Fanatiek lid

    17 mei 2020
    1.433
    1.607
    113
    Onze dochters schelen 3,5 jaar (oudste is 12). Ze gaan heel goed samen en hebben zelden ruzie of onenigheid. De oudste speelt niet echt meer, maar ze doen nog best vaak dingen samen (roblox, minecraft, knutselen, buiten spelen, zwemmen en veeeel kletsen). Ze houden ook regelmatig een filmavond op de kamer van de oudste (maar daarna slapen ze ieder in hun eigen bed:D).
    Dit is altijd zo geweest trouwens.
     
  20. Sophy

    Sophy VIP lid

    28 aug 2011
    5.776
    2.676
    113
    Noord-Holland
    Ze zijn liefste vriendinnen en elkaars grootste vijand :roflmao: ze komen altijd voor elkaar op als er anderen bij zijn, helpen elkaar, zijn echt lief samen en kunnen urenlang samen spelen. Maar als ze moe zijn of hongerig dan timmeren ze elkaar de hersens in, ze weten heul goed waar ze de ander mee kunnen treiteren en dan zucht ik maar weer eens diep :| meestal zijn ze heel leuk samen gelukkig.

    Edit ze schelen anderhalf jaar.
     

Deel Deze Pagina