kleedgeld puber

Discussie in 'Schoolkinderen en pubers' gestart door Gymgirl, 6 okt 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sierheester

    sierheester Actief lid

    25 aug 2021
    349
    446
    63
    Vrouw
    Wij hebben 1 kamer met van alles en nog wat jassen, sportkleding, schoenen maar ook de kerstballen en koffers staan er. En daar hebben we dus een ladekast staan.
     
  2. LSL

    LSL Bekend lid

    6 nov 2020
    511
    470
    63
    Vrouw
    Wij hebben een hele decoratieve mand met Deksel in de woonkamer staan van loods 5, zo een slangen buikmand zeg maar. En daar zitten al onze sokken in :) Niemand die het ziet en blend helemaal in in het interieur!
     
    Athina vindt dit leuk.
  3. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    Heb je een voorbeeld in gedachten?

    Ik denk (vooralsnog) dat ik het los zal laten.
    Als ik terugdenk aan mijn eigen kledingfases had ik het heel erg gevonden als mijn ouders die niet hadden toegestaan.
    Ik heb rond 5-6 vwo echt in de meest uitgesproken combinaties rondgelopen. Was echt een ontdekkingsfase. Blauw/paars haar, paarse jas tot aan de grond, rare laarzen, broeken met gaten, truien met bizare teksten erop enz.
    Daarna ben ik totaal omgeslsgen in een truttig studente met sjaaltjes (horror), en daarna teruggekeerd naar een 'degelijke' gewone kledingstijl.
    Mijn ouders hebben er nooit iets over gezegd.
     
  4. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    1 okt 2007
    18.378
    1.286
    113
    Flevoland
    Hier geen kleedgeld. Kreeg ik vroeger ook niet. We gaan als kinderbijslag er is, met zn 4en shoppen. Dan zoeken we hun kledingkasten uit en kijken wat er nodig is. Ik denk als ze kleedgeld zouden krijgen dat de oudste van 12 met tig vesten aankomt of uitgeeft aan onnodige zooi zoals donald duck pockets ofzo. Die heeft echt een gat in zn hand

    Het samen shoppen kijken ze eigenlijk altijd naar uit. We maken er dan een leuk dagje uit van, ergens lunchen, shoppen, uiteten soms erna. Zolang ze hier van genieten, blijf ik dat erin houden. Ze komen niks tekort en kijken verder niet om naar 'o dat shirt is leuk, die móet ik hebben'. Nóg niet haha
     
  5. poema

    poema Fanatiek lid

    27 jul 2007
    3.920
    404
    83
    Vrouw
    Hier zijn we met kleedgeld begonnen omdat dochter dan met vriendinnen naar de stad ging en mij tig keer appte of ik iets leuks vond en of ze dat dan mocht kopen van mijn geld... werd ik beetje tureluurs van hahahaha. Dus nu gewoon lekker zelf beslissen. En daarnaast vind ik het ook goed dat ze leert met een budget om te gaan. Hier kan altijd heel veel (qua kleding kopen, eten bestellen, vriendinnen mee uit eten, mee op vakantie, noem maar op), maar ze moet ook leren dat dit allemaal niet voor niks is... ;)
     
  6. ZeroZero

    ZeroZero Niet meer actief

    Dochter van 15 krijgt 100 euro zakgeld/kleedgeld ineen. Maar op de een of andere manier betaal ik steeds de sheinbestellingen met kleding en sieraden:roflmao:
    Qua stijl laat ik haar gaan tot op zekere hoogte: zwart haar en gothic en Victoriaans gekleed. Ze heeft ook 2 rekken verkleedkleding en 20 pruiken, alles loopt een beetje door elkaar heenbij haar...
    Werken is iig dit jaar niet aan de orde, na dit schooljaar is ze klaar met school en kan ze haar hele leven nog werken. Nu is dit in haar geval door meerdere oorzaken niet mogelijk. En wij vinden het ook niet nodig op deze leeftijd. Ze past wel op op haar broertje op onregelmatige basis.
     
  7. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.506
    8.355
    113
    Zolang het geen miniminirokjes en croptops met decolleté’s tot aan de navel zijn, vind ik best veel goed. Ze moeten wel de kans krijgen een eigen stijl te ontwikkelen ed.

    Ik heb haar aan het begin gezegd dat ze de bon mee moet nemen. We zijn al eens terug geweest, omdat iets een maat te groot was (“Dat kun je toch wel even innemen?” tja, dat kán inderdaad, maar je kunt ook gewoon een passende maat kopen ;)).
     
  8. ClaireDeLune

    ClaireDeLune Bekend lid

    12 okt 2021
    965
    1.691
    93
    Nederland
    Nee wij doen niet aan kleedgeld.
    Ze zoeken kleding uit, en ik betaal het.
    Wel een beetje afhankelijk wat en hoeveel. 1 wil de nieuwste Jordans. Prima, maar daar mag je aan mee betalen want je hebt een bijbaan waar je leuk aan verdient. De rest betaal ik. Ze struinen ook graag op Vinted rond en sturen mij dan de linkjes. Maw, kopen aub :o:
     
  9. Lola1982

    Lola1982 VIP lid

    16 jul 2007
    18.000
    1.841
    113
    Mijn dochter is bijna 13 en krijgt geen kleedgeld. Als zij er om zou vragen dan wel. Ik zou dan net als de meeste jassen/schoenen en ondergoed wel betalen.
    Echter is dat hier niet nodig, want shoppen is waar ik woon echt niet leuk. Bestellen alles online in Amerika of laten het meenemen als iemand ons komt bezoeken.
    En hier hebben wij geen jassen nodig.
    Mijn kinderen hebben hier ook niet heel veel nodig. Altijd warm weer en overdag een schooluniform aan.

    Met een jaar of 2 vertrekken wij weer naar NL en dan zal zij ook kleedgeld krijgen.
     

Deel Deze Pagina