Blaasontstekingen. Microbioom. & IVF

Discussie in 'Vruchtbaarheidsbehandelingen' gestart door Melissert, 12 okt 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Melissert

    Melissert Bekend lid

    3 jul 2021
    758
    587
    93
    Vrouw
    #1 Melissert, 12 okt 2021
    Laatst bewerkt: 12 okt 2021
    Ik ben op het moment bezig met een IVF - ICSI behandeling. (Zie handtekening)

    Nouja mijn eerste terugplaatsing is dus mis gegaan & ik ga bijna aan mijn cryos beginnen(hopelijk gewoon 1 cryo)

    De reden dat ik en mijn vriend deze behandeling doen is omdat hij een vasectomy heeft gedaan een paar jaar geleden. Dus het ziekenhuis gaat er vanuit dat ik wel goed ben ofzo(de basis testjes die ze doen ware goed)
    Maar na zo een mislukking ben ik toch zo iemand die bij me zelf na gaat van: oke wat kan er mis zijn?? Ik heb zelf nogal snel last van blaasontstekingen moet ik wel erbij zeggen alleen als het koud is dus wintertijd. En dan moet ik er ook bij zeggen dat sinds ik elke dag extra vitamine C gebruik het minder is.. vorige winter niks gehad me blaas was wel een paar keer onrustig hoor. Maar neem dan een extra vitamine C drankje of pilletje en het gaat weer weg.. zonder antibiotica. Maar het is dus niet compleet weg lijkt wel... En ik ben dus een beetje gaan opzoeken of dit invloed zou kunnen hebben op mijn vruchtbaarheid enzo omdat het eigenlijk het enigste is wat ik zegmaar kan bedenken wat dan mis kan zijn.. voor nu zegmaar.. . En toen kwam ik dus bij dat hele microbioom verhaal uit wat me toch wel echt een beetje bang heeft gemaakt. Ik bedoel ik weet in de eerste plaats niet eens echt waar die ontstekingen vandaan kwamen/komen. Ik dacht altijd dat het een weerstand dingetje was ofzo. En dat microbioom verhaal klinkt toch wel serieus en ik vraag me toch af of het niet komt omdat ik uit balans ben ofzo blaasontstekingen kan daar natuurlijk een teken van zijn. En dat ze dan zeggen van als je vagina uit balans is word je waarschijnlijk niet zwanger via IVF! dat zijn best wel pittige uitspraken die worden gedaan.. dus ik vroeg me af of er dames zijn die in een IVF traject zitten die ook zegmaar de blaasontsteking problemen hebben die ik heb en of dat niet in de weg heeft gestaan of juist wel? Iedereen is anders natuurlijk maar wat ervaringsverhalen kunnen wel helpen. En ook of er dames zijn die ervaring hebben met de microbioom test of er iets meer over kunnen vertellen wat nog niet zo heel bekend is.. Ik heb mijn ziekenhuis er ook nooit over gehoord ofzo dusja.. ik weet niet eens of een test dan echt een optie is ook. Iig alvast bedankt voor de dames die de moeite nemen mijn verhaal te lezen en te reageren ☺️xx
     
  2. Fennec

    Fennec Fanatiek lid

    30 dec 2016
    2.480
    2.972
    113
    ICT-er bij overheid
    Ik heb heel veel blaasontstekingen gehad en ook onderzoeken bij uroloog daarvoor. Niks hielp. Uiteindelijk door elke dag cranberry capsules te slilken blijft het nu weg, maar als ik stop is het met een week weer terug.

    Microbioom nooit van gehoord. Klinkt als kwalzalverij.

    IVF is geen garantie op succes. Het vergroot je kansen, maar het is niet zo dat elke terugplaatsing zou moeten slagen. Ik ben zelf nooit zwanger geraakt van verse terugplaatsingen bijvoorbeeld. Het waren altijd cryo's. Maar ik heb ook zat cryo's gehad die geen zwangerschap werden.

    Het is een zwaar traject. Geef de moed nog niet op!
     
    Melissert vindt dit leuk.
  3. 2jongensmama

    2jongensmama Fanatiek lid

    17 jan 2020
    3.828
    3.602
    113
    Wat ik lees is het microbioom je hele lichaam. Alle micro organismen samen. Van bacteriën in je luchtwegen tot in je vagina.

    Daar is geen test voor, dat is niet allemaal goed of slecht. En wordt beïnvloed door je leefstijl. (Zoals men het ook wel over darmflora heeft, is microbioom verzameling voor alles).

    Dus ik zou zeggen als vit c helpt tegen blaasontstekingen is dat een goed teken! Dus heb je het dus al positief beïnvloed. Verder gezond eten en drinken, niet teveel suikers, niet teveel alcohol, geen drugs, niet roken etc. Je kan kijken bij acupunctuur etc om de balans in je lichaam te herstellen als je bang bent dat deze uit balans is.

    Je hebt pas 1 tp gehad, geef de moed niet op. Ik was nu pas van. Tp 8 zwanger. De andere 2 keren ook niet van tp 1. Die kans is toch gewoon klein dat je direct zwanger bent.

    Sterkte met het traject en succes met je eerste cryo!
     
  4. Sophy

    Sophy VIP lid

    28 aug 2011
    5.760
    2.625
    113
    Noord-Holland
    Ga even terug naar het begin :) je hebt 1 tp gehad en je bent niet zwanger. De kans met een tp is 10%.... je denkt ivf is de oplossing maar het blijft een soort kansspel. Dat je de eerste tp niet zwanger bent, wil niet zeggen dat er iets mis is. Je hebt alleen geen 6 gegooid op de dobbelsteen. Houd moed.
     
    Melissert en nizzie86 vinden dit leuk.
  5. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Nah, het klinkt niet alsof je echt een bacteriële onbalans hebt hoor, je kán natuurlijk pre- en probiotica (bv van Orthica) proberen, wie weet doet het iets met je weerstand waardoor je vatbaarheid voor blaasontsteking afneemt - maar ik zou het echt niet zien als dé oorzaak voor het mislukken van die ivf-poging. En zo’n microbioomtest zou ik ook niet doen, ook bij bv meer klachten (schimmelinfecties ofzo) niet - dat kun je prima zelf aanpakken met gezond eten en misschien dus zo’n probiotica-supplement.

    Sterkte met het traject!
     
    Melissert vindt dit leuk.
  6. Melissert

    Melissert Bekend lid

    3 jul 2021
    758
    587
    93
    Vrouw
    Wat vervelend dat je er zo veel last van hebt gehad. Blaasontstekingen kunnen inderdaad heel hardnekkig zijn.... Ik denk dat als ik stop met vitamine C en het wat kouder wordt weer het waarschijnlijk gelijk weer hard terugkomt. Maar misschien ga ik ook wel cranberry pillen erbij gebruiken! Kan vast geen kwaad om te proberen.. het lijkt soms nog steeds wel terug te willen komen helaas. Wel goed om te horen en weten het nooit problemen voor je heeft opgeleverd verder met het traject. Maar leuk is anders natuurlijk blaasontstekingen zijn gewoon heel vervelend.

    Ja dat microbioom is volgens mij gewoon de samenstelling van de bacterien in je lichaam darmen. Mond. Vagina. Maarja je zou idd wel denken als het echt zo belangrijk is voor een IVF traject elk ziekenhuis het wel gewoon aan zou bieden....

    Ja dat is het vervelende van IVF.. het is heel zwaar en je hebt niet eens de garantie het ook echt lukt. Hmm misschien ben ik ook wel gewoon een cryo dame :) ik hoop het. Iig erg bedankt voor je reactie xx
     
    Fennec vindt dit leuk.
  7. Melissert

    Melissert Bekend lid

    3 jul 2021
    758
    587
    93
    Vrouw
    Dankjewel voor de uitleg. Ik probeer al zo gezond mogelijk te leven vanaf het moment ik wist dat ik dit traject in zou gaan. Dus hoop wel dat dat heeft gewerkt :)

    En ja het was maar 1 terugplaatsing... Dus dat zegt natuurlijk gewoon nog helemaal niets. Heel erg bedankt! Jij ook nog veel succes met de zwangerschap en bevalling! X
     
  8. Melissert

    Melissert Bekend lid

    3 jul 2021
    758
    587
    93
    Vrouw
    Nee ik zag ook dat het niet vergoed word ect. Zolang mijn dokter er niet mee komt laat ik het lekker zo en probeer gewoon gezond te leven. Ik zou idd wel iets van probiotica kunnen proberen.. kijken of het wat doet. Dankjewel voor de tip.

    Heel erg bedankt! X
     
  9. Betsies

    Betsies Fanatiek lid

    21 mrt 2020
    2.229
    3.124
    113
    Vrouw
    Hoi @Melissert toch nog even reageren, wat mega vervelend die blaasontstekingen! Ik weet niet of het samenhangt met wel of niet slagen van een traject…
    Ik ben helaas ook bekend met veel blaasontstekingen en gebruik nu sinds een tijdje vacramal, dat is ook een soort combinatie van cranberry en andere zuurgraad regulerende stofjes (vitamine c zuurt ook waar bacteriën in de blaas niet van houden) en er zit probiotica in. Bij mij werkt die combinatie super, dat en bijna geen toegevoegde suikers is een top combi om de blaasontsteking weg te houden :)
     
  10. Melissert

    Melissert Bekend lid

    3 jul 2021
    758
    587
    93
    Vrouw
    Hey dankjewel voor de tip. Ik heb de vacramal opgezocht en zie heel veel positieve reacties. Ik wil het zeker wel gaan proberen. Neem je dan gewoon 1 capsule per dag ofzo? Ik neem nu sinds kort cranberry d mannose pillen en orthiflor fem en dan vitamine C. Maar als ik 1 pilletje in kan nemen in plaats van dit allemaal doe ik dat graag haha. Ik voelde er toevallig weer 1 aankomen een blaasontsteking en volgens mij heeft t wel geholpen... Heb wel een paar daagjes een beetje last gehad maar het lijkt weer normaal nu. Wel appart dat het dan gebeurt vlak na dat ik dit topic hierover open..... in ieder geval heel erg bedankt! :) X
     
  11. Betsies

    Betsies Fanatiek lid

    21 mrt 2020
    2.229
    3.124
    113
    Vrouw
    Wat fijn dat je er zelf net nog een hebt kunnen voorkomen!
    Ja ik neem 1 capsule per dag en bij dreigende blaasontsteking neem ik er twee. Dan is voor de nacht erg effectief. Hopelijk blijft het nu weer een tijd weg!!
    Succes hoor :)
    Xx
     

Deel Deze Pagina