Corona nieuws, deel 10

Discussie in 'Corona forum' gestart door Bloempjelief, 5 sep 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.690
    14.044
    113
    Gevaccineerd of niet gevaccineerd, ik maak daar geen onderscheid in. Maatregelen zijn hoe dan ook waardeloos en t enige wat fatsoenlijk werkt is gelijk dermate rigoreus dat we daar geen van allen vrolijk van worden. Vaccin is wel leuk en aardig maar met delta verspreid t, ook via gevaccineerden, eigenlijk alsnog net ff harder dan eigenlijk wenselijk is. Het helpt de situatie maar lost t nog niet op.

    Puntje bij paaltje zit je straks met griep, rs en covid in 1 seizoen. Waar we vorig jaar alleen nog oog hadden voor covid en de hoop hadden op de covid vaccinaties om de boel te remmen hebben we al gezien dat we nog een paar grappenmakers hebben die uit hun patroon raakten, met een RS golf buiten t normale seizoen. Daar is nu wél oog (of angst) voor.

    Nu merk je al dat die griepvaccins ineens gepromoot worden (vind ik niet erg) maar je weet dat vaccins en boosters gewoon inwerktijd nodig hebben en ook maar met minimaal x tussentijd gezet kunnen worden. Laat nou net de doelgroep die die covid booster nodig heeft doorgaans ook de griepvaccinatie nodig hebben.

    Dus stel ze beginnen begin november met de griepvaccinatie, dan kan half november ongeveer die booster covid er in, die vervolgens tot begin/half december +- nodig heeft om op volle sterkte te zijn.

    Dan heb je t over een heel geoliede machine terwijl websites waar je griepvaccins moest bestellen plat lagen en dus later pas die vaccins beschikbaar zijn. Dus die hele tijdslijn verschuift al in veel gebieden.

    Onze huisarts heeft 19 november pas de ronde voor de griepprik, voor zowel zwangeren als op afspraak geplande, dus dan zit je met zo'n patroon tegen kerst.

    Vanaf de kinderafdeling weten we dat vlak voor/rond kerst RS normaliter hoogtij viert en de afdelingen al jaren ramvol liggen, qua tijdslijn beetje erg krap.

    Nu zullen kinderen vooralsnog niet veel issues hebben met covid (uitzonderingen daargelaten) maar die RS heb je ook ouderen mee en die zal OOK nog wel een inhaalactie hebben.

    Dus ik vrees dat, om die combinatie van samenloop in 1 periode in de kiem te smoren en een beetje in banen te blijven leiden je hoe dan ook gekke sprongen gaat zien van de afdeling jut en joker, waar we gewoon allemaal last van hebben.

    Vooral t vooruitzicht van die persco's en tenenkrommende persvragen waarvan je altijd hoopt dat er in elk geval nog 1 goede tussen zit, wordt ik spontaan sacho van. (ben ook wel in een mopper bui op t moment)

    Niet alle afdelingen zullen denk ik ook zuurstof hebben? RS is al snel zuurstof bij. covid ook, ik gok griep bij ouderen ook. Gaan we dat redden? En ook qua medicatie voorraden? (salbutamol bijv is een tijd rot leverbaar geweest).
     
    littlemunchkin vindt dit leuk.
  2. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    20.823
    7.588
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    In die genoemde biblebelt gemeenten wonen samen 200.000 mensen. Neder betuwe, Ede en Barneveld. Op die 200.000 mensen zijn er dus 106 positief getest. Dat is 0.05%. Tsja...

    Vind het vooral vrij opmerkelijk dat ongevaccineerden kwa horeca nergens meer heen mogen (horeca, indoorspeeltuinen, bios etc) zonder negatieve test. Dus die kunnen in ieder geval in de horeca en uitgaansgelegenheden geen bron van besmetting zijn geweest, en toch lopen de cijfers op terwijl de vaccinatiegraad oploopt en oploopt en oploopt.

    Als alles goed had gewerkt, waren de cijfers afgenomen naarmate de vaccinatiegraad hoger wordt.

    Het is totaal niet logisch dat, als alles goed werkt, dat hoe hoger de vaccinatiegraad, hoe meer besmettingen er plaatsvinden.

    Wat ook belachelijk is, is dat als je gevaccineerd bent en toch positief test, dat je vinkje dat gewoon groen blijft. Iemand die dus eigenwijs is en denkt, ja dag ik ga gewoon naar het café hoor of naar het restaurant, kan dus gewoon naar binnen terwijl hij bij wijze van de dag ervoor een positieve uitslag heeft gehad.

    Maak dan de qr code ongeldig tot de herstellingstermijn, het is toch gekoppeld aan je digid etc.
     
    Cin85, Bloempjelief, SAARC en 2 anderen vinden dit leuk.
  3. Merlino

    Merlino Fanatiek lid

    21 sep 2021
    2.207
    3.493
    113
    Vrouw
    In de herfst is de weerstand van mensen veel zwakker. Dat zag je ook vorige herfst, toch? Neem aan dat dat zorgt voor de stijging in de besmettingen. Zonder vaccinaties waren er nu nog veel meer besmettingen geweest.
     
    nizzie86 vindt dit leuk.
  4. olleke

    olleke Fanatiek lid

    8 mrt 2012
    4.577
    3.804
    113
    Niet per sé een zwakkere weerstand, maar mensen zitten meer binnen met elkaar en er wordt minder geventileerd. En de luchtvochtigheid is anders, waardoor virussen meer kans hebben.
     
    femkes en Saartje33 vinden dit leuk.
  5. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.741
    6.922
    113
    Vrouw
    Brabant
    Ik neem aan dat als iemand zich laat testen, diegene ook de verantwoording neemt bij een positieve test.
    Voorheen kon iedereen overal gaan en staan zonder qr code en moest je daar ook maar op vertrouwen.
     
    femkes, olleke en nizzie86 vinden dit leuk.
  6. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    20.823
    7.588
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Dat weet je niet, wie weet had iedereen het dan wel gewoon gekregen, herstelt, klaar en door.

    En bang voor, niet perse. Maar je hoort zoveel in het nieuws. Ik bedoel kijk China. Kijk andere landen. Niemand had verwacht dat daar de corona qr code zou worden gekoppeld aan het gedrag van mensen in de vorm van een kredietsysteem. Niemand. Maar toch is het gebeurt. Waarom zou dat hier niet gebeuren dan? Snap je. Maar als je dat zegt word je aangekeken alsof je een imbeciel bent, terwijl het gewoon situaties zijn die gewoon voorvallen op dit moment en ook gewoon " echte" situaties zijn.

    En nee, mij boeit het verder niks. Iedereen laat ik verder in zijn waarde. Al neemt iemand 20 prikken, dat moet diegene echt zelf weten. Maar laat mij dan ook in mn waarde, en dat gebeurt vaak niet. Ik vind gewoon dat de maatregelen niets meer met de volksgezondheid te maken hebben.

    Ik bedoel, neem een voorbeeld, stel, jij bent gevaccineerd. Jouw kinderen en man niet. Die krijgen corona. Die moeten in quarantaine, maar jij niet. Jij kan dus overal heen, terwijl jij net zoveel kans hebt dat je besmet bent met corona als je man en kinderen, en jij het gewoon kan doorgeven. Maar jij mag gewoon naar de supermarkt, je mag naar de bios etc etc. Want je hebt een vinkje.

    Vervolgens krijg jij als gevaccineerde corona, je test positief. Dan moet je dus binnen blijven. Maar je man en kinderen ook, terwijl die nergens last van hebben en negatief testen. Puur omdat ze niet gevaccineerd zijn en geen groen vinkje hebben.

    Als jij als gevaccineerde positief test maar je hebt die avond een bedrijfsuitje en je denkt, ja dag, ik ga gewoon hoor. (en ja die zijn er) dan kan jij gewoon een restaurant in, want je vinkje blijft gewoon groen, ondanks een positieve test. Ik zit vervolgens in het restaurant, met een negatieve test. Jij gaat naast mij zitten en kan mij ziek maken. Ik kan het dan vervolgens weer doorgeven aan anderen. En dan wordt er weer in de media geschreeuwd, dat het aan de ongevaccineerde mensen ligt, terwijl je bron jij als gevaccineerde bent die gewoon ergens bent binnengekomen door je groene vink terwijl je positief getest bent.

    Als je echt een beleid wil hebben tegen besmettingen, moet iedereen testen. Zowel gevaccineerd als niet gevaccineerd. Alleen op die manier hou je besmettingsrisico binnen de horeca etc etc laag. Het beleid van nu slaat echt nergens op.

    Ik bedoel, ik doe prima een test hoor, geen probleem. Wij gaan volgende week ook gewoon op vakantie met een negatieve test, (hoop ik) ook geen probleem. De verhoudingen en de regels etc, het is gewoon totaal niet logisch.

    Iedere gevaccineerde persoon met een groene vink mag overal naar binnen, ook al ben je positief getest, volgens je vinkje mag je overal heen en niemand controleert of je corona hebt. Dat is gewoon, in mijn ogen, krom.
     
    Vero0504, Cin85, SAARC en 2 anderen vinden dit leuk.
  7. Heartofhope

    Heartofhope Fanatiek lid

    14 mrt 2019
    1.027
    1.224
    113
    En dat met de laagste vaccinatiegraad van het land. :cool:
     
  8. Wondertje2020

    Wondertje2020 Fanatiek lid

    6 aug 2020
    4.890
    5.127
    113
    Vrouw
    EBB9EA4C-FA57-43AC-824D-C15CF9645AB8.jpeg @Devilschase van vaccinaties gaat het aantal besmettingen toch niet omlaag? Hoop alleen dat het aantal ziekenhuisopnames meevalt.
    Ter vergelijking (zie afbeelding) vorig jaar waren er op 13 oktober 2020 ruim 7.000 besmettingen. Op 27 oktober 2020 waren dit er ruim 10.000
    Maar ik ben eerder benieuwd naar de vergelijking ziekenhuis opnames..
     
  9. Wondertje2020

    Wondertje2020 Fanatiek lid

    6 aug 2020
    4.890
    5.127
    113
    Vrouw
  10. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Hier geloof ik niks van. Althans: ik weet dat je je groene vinkje houdt hoor. Maar ik geloof er dus niks van dat iemand die moeite neemt om zich te laten testen, maar de vervolgens de uitslag negeert. Als je toch niks gaat doen met die kennis, hoef je ook niet je hersenen te laten kietelen toch?
     
    Athina, femkes, HappyRabbits en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  11. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    20.823
    7.588
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Maar dat is nu toch nog steeds zo. Je moet er maar op vertrouwen dat iemand die verantwoordelijkheid inderdaad neemt. Kijk een ongevaccineerde komt sowieso nergens binnen zonder negatieve test, dus daar kan het niet aan liggen dan.

    Die qr code geeft alleen maar duidelijkheid over ongevaccineerde mensen, daarvan weet je op dat moment 99% zeker dat diegene geen corona heeft. De corona check geeft enkel info dat je gevaccineerd bent. Er staat niks in over of je corona hebt op dat moment, hij blijft groen als je postief test.

    Van ongevaccineerde mensen die de kroeg naar binnen gaan weet je 99% zeker dat die geen corona heeft. Van de gevaccineerde mensen die zo mogen doorlopen met een vink heb je geen enkele zekerheid. Niks. En dat is gewoon krom. Het gaat me dus niet om wel of geen vink, het gaat erom dat die vink helemaal niets toevoegd bij mensen die gevaccineerd zijn op het gebied van wel of geen besmettingsrisico.
     
    littlemunchkin, Bloempjelief en SAARC vinden dit leuk.
  12. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Uhm, dit klopt niet. China had al een (beginnend) sociaal krediet systeem vóór corona. Het is dus onzin om te stellen dat niemand had verwacht dat in China de corona-check gekoppeld zou worden aan een sociaal krediet systeem. Dat systeem bestond namelijk al en iedereen die ooit maar een krant heeft opengeslagen, kon dus op zijn klompen aanvoelen dat die coronacheck daaraan gekoppeld zou worden.
     
    Zara75, Suzy85 en amdaa vinden dit leuk.
  13. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Precies. Om die check-app goed te laten werken moet je òf alle gevaccineerden ook laten testen (=kans om corona naar binnen brengen minimaliseren) Òf je moet alleen die getest of genezen zijn binnenlaten (=kans om verspreiding onder niet-gevaccineerden met risico op ziekenhuisopname minimaliseren). Maar de combinatie van ongeteste mensen met niet-gevaccineerde mensen is, bij onvoldoende afstand & ventilatie, juist een gevaarlijke cocktail.
     
    littlemunchkin vindt dit leuk.
  14. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    Inderdaad
    2 jaar geleden stonden de krantenkoppen vol met artikelen over dat systeem in China, en dáárvoor nog was een uitgebrachte rapportage erover verschenen (en behoorlijk trending geweest) op Nlse tv.
     
  15. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    1 oktober 2020: 3.253 positief getesten,
    weekje later:
    7 oktober 2020: 166 ziekenhuisopnames

    1 oktober 2021: 1.718 positief getesten
    weekje later:
    7 oktober 2021: 32 ziekenhuisopnames

    Ik krijg toch wel de indruk dat die vaccins iets doen dus. Zeker als je de berichten hoort dat het merendeel van de patiënten in het ziekenhuis niet (volledig) gevaccineerd is. Terwijl in de samenleving het merendeel van de mensen wel volledig gevaccineerd is. Een minderheid in de samenleving, levert dus de meerderheid van de ziekenhuispatiënten.
     
    smax, femkes en Mamafiets vinden dit leuk.
  16. Merlino

    Merlino Fanatiek lid

    21 sep 2021
    2.207
    3.493
    113
    Vrouw
    Of ze proberen op deze manier enigszins gecontroleerd het virus te laten rondgaan. De niet gevaccineerden die negatief getest zijn kunnen het via de wel gevaccineerden wel krijgen. Maar ze kunnen het niet aan elkaar doorgeven (want negatief getest). Zou dat kunnen?
     
  17. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Ik denk niet eens dat er zo'n gedachte achter zit. De één wil dit, de ander wil dat. En dat komt er een concessie uit. En soms is een concessie het beste van 2 ideeën en dan is het fantastisch. En soms in een concessie het slechtste van 2 ideeën. En dan is het flut.

    Drie keer raden wat -volgens mij- hier het geval is. Mocht je een hint nodig hebben: we hebben het hier over de Nederlandse overheid. :roflmao:
     
    Vero0504 vindt dit leuk.
  18. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    20.823
    7.588
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    #2958 Devilschase, 12 okt 2021
    Laatst bewerkt: 12 okt 2021
    Nee, want stel ik ben met 30 negatief geteste mensen in ene kroeg en er is 1 gevaccineerde met corona, die kan ons alle 30 dan aansteken.

    Ik bedoel, pak een ober. Die kunnen in de horeca gewoon werken. Die komen met iedereen in aanraking, die pakken mn glas, die vullen mn glas, die pakken mn bord met eten vast en zetten het voor mij neer, pakken mijn bestek, alles.

    Maar die worden niet getest voor ze aan het werk gaan. Of ze hebben een vinkje. Maar die kunnen wel serieus iedereen in dat restaurant aansteken. En begrijp me niet verkeerd hé, ik gun het die ondernemers van harte, maar als we het over de " volksgezondheid" gaan hebben, slaat het kant nog wal natuurlijk.

    Het slaat gewoon nergens op, en dan trekt het kabinet 45 miljoen euro uit aan handhaving van deze regels, die dus echt totaal niet te handhaven zijn als we het over gezondheid hebben want daar gaat het tenslotte om, toch? Maar een handhaver kan niet zien of een gevaccineerde in een kroeg geen corona heeft, dus in hoeverre heeft dit te maken met de volksgezondheid?

    En dan 45 miljoen euro uittrekken terwijl er een gigantisch tekort is in de zorg, de energieprijzen de pan uitstijgen en de benzine niet meer te betalen is. Onbegrijpelijk, echt. Maargoed, dat vind ik, en dat hoeft een ander niet te vinden natuurlijk. Ik blijf absoluut bij mijn standpunt dat alles wat er nu gebeurt, geen enkele, maar dan ook echt geen enkele reet te maken heeft met het " voorkomen van besmettingen" en de " volksgezondheid". Het invoeren van dit soort regels is in mijn ogen gewoon om ongevaccineerde het toch net iets lastiger te maken om op die wijze tdie mensen tóch over te halen. En dat is ook wat De Jonge letterlijk heeft gezegd.

    Hij heeft voorafgaand aan 25 september letterlijk gezegd dat hij hoopt door deze maatregelen de ongevaccineerden over de streep te trekken. Het zal mij dan ook echt niet verbazen, als er over 2 maanden een 2g beleid is. Genezen of gevaccineerd. En dat ongevaccineerde mensen gewoon nergens meer naar binnen mogen. Ik hoop het niet, maar het zou me echt niks verbazen.
     
  19. Beukenhaag

    Beukenhaag Fanatiek lid

    17 mei 2020
    1.424
    1.603
    113
    Maar als je het puur over de volksgezondheid hebt (wat jij steeds aanhaalt) is dit wel een logischere beslissing dan hoe het nu gaat. Want voor ongevaccineerden wordt dan de kans om in aanraking te komen met corona flink verkleind. En ongevaccineerden zijn nog steeds diegenen die voornamelijk in het ziekenhuis terecht komen.

    Overigens vind ik het een slecht idee. Je moet mensen altijd een keuze geven (en buitensluiten vind ik geen keuze).
     
    Mamafiets vindt dit leuk.
  20. olleke

    olleke Fanatiek lid

    8 mrt 2012
    4.577
    3.804
    113
    Maar dit slaat net zo goed dan nergens op. Degenen die genezen zijn, kunnen het ook gewoon nog een keer krijgen. Dan zou iedereen testen het meest logisch zijn.

    Het is denk ik qua beleid nu 'kiezen tussen een paar slechte smaken', dan is dit voor nu het meest optimale.
    Er is momenteel niet 1 scenario mogelijk waarbij iedereen tevreden is en de zorg dan niet het risico loopt om weer volledig overbelast te raken.
     
    littlemunchkin, femkes en Dubbelgeluk vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina