In ziekenhuis bevallen en wat doe je met de oudste?

Discussie in 'De bevalling' gestart door Vero0504, 22 sep 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.526
    26.074
    113
    Vrouw
    Wij hebben hem idd ook in de maxicosi gelaten zodat onze zoon rustig kon kijken, aaien etc :) en hij vroeg zelf of hij eruit mocht. Dat is het voordeel van oudere kinderen, ze kunnen veel aangeven :)
    (Onze jongste mept gerust een baby...)
     
    Vero0504 vindt dit leuk.
  2. Biny

    Biny VIP lid

    10 feb 2011
    17.500
    5.591
    113
    Vrouw
    Als de baby in de ochtend voor school word geboren zou ik haar thuis houden en dan de dag erna weer naar school….

    mals de baby is geboren onder schooltijd na school bij jullie in het zkh

    in de nacht… dan oma lekker naar jullie laten komen
     
  3. Yaisa

    Yaisa Fanatiek lid

    31 jul 2013
    1.202
    1.246
    113
    Bij de tweede begonnen de weeën s nachts. Tegen de ochtend is hij opgehaald door familie en daarmee is hij ook aan het eind van de dag naar het ziekenhuis gekomen. Wij moesten een nachtje blijven, hij is toen volgens mij ook uit logeren gegaan en de volgende dag kwam hij thuis toen wij ook thuis waren. Met de 3e had ik een inleiding. De jongens hebben mij toen afgezet in het ziekenhuis. Daarna heeft mijn man ze naar de opvang en school gebracht. ‘S middags moesten ze naar de bso, daarna zijn ze opgehaald door familie, hebben lekker bij ons thuis pannenkoeken gegeten en daarna kwamen wij met baby thuis. Familie heeft ons even geknuffeld op de achtergrond (en stiekem de ontmoeting gefilmd: dat is me zo dierbaar!) en is toen heel stilletjes vertrokken zodat wij met z’n vijven konden knuffelen.

    edit: de volgende dag hebben we de oudste thuis gehouden van school, dit was op vrijdag. We hebben toen heerlijk met z’n vijven 3 dagen lang in een bubbel geleefd waarbij alleen ouders en broertjes/zusjes langs kwamen.
     
    Vero0504 vindt dit leuk.
  4. Jozefien85

    Jozefien85 Niet meer actief

    Hier hebben mijn kinderen door de hele thuisbevalling heen geslapen.
    Wel bewust baby in wiegje gelegd zodat zij de baby daar konden bewonderen en ik mijn armen vrij had hen te knuffelen. Had ook een krukje naast het bed (dat op klossen stond) zodat ze makkelijk bij mij op bed konden komen.
     
    Vero0504 vindt dit leuk.
  5. Mapje

    Mapje Niet meer actief

    Hoe oud waren je kids toen en slapen ze een beetje diep? Mijn 7 jarige echt niet dus ik ben als de dood dat hij dan ineens naast me staat. Ik denk echt niet dat ik kan bevallen met die wetenschap. Mijn weeen hielden al op als de kraamzorg en verloskundige in de kamer waren:roflmao:

    Maar goed ik weet het dus niet zo goed als midden in de nacht het begint wat dan te doen…:roflmao:
     
    Vero0504 vindt dit leuk.
  6. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.796
    14.141
    113
    Hier was bevalling van dochter een trauma bevalling. Voor zowel mij als mn man.

    Tenzij er geen houden aan is en die kleine getorpedeerd wordt uit mn hoeha en er geen enkele kans is om haar nog uit de buurt te krijgen, mag ze absoluut NIET in de buurt zijn.

    T is al zo'n klein empathisch mupseltje, onder geen beding dat ik haar dat wil aandoen. Ik heb geen idee hoe t gaat lopen namelijk.

    Vorige keer dachten we ook in goede handen te zijn...iets met beroepsdeformatie van een VK (poliklinische bevalling dan wel (god zij dank...)) in t heetst van de strijd. Dat nooooit meer.

    Maar desnoods haalt de buurvrouw dr dan ala minute op en oma is ook vlakbij die kan haar evt weer overpakken van de buurvrouw. Hebben hier een buurtapp met onze blokken van t hofje, wie van de 20 reageert is mij dan ff om t even.

    Zowaar 1 voordeel aan het complete gebrek aan vreemdelingenangst. (buurtje is niet helemaal onbekend maar zwaai niveau en een praatje zeg maar)
     
  7. riean

    riean VIP lid

    21 apr 2014
    5.537
    7.040
    113
    Bij de bevalling van mijn derde sliepen de andere 2 gewoon, ze waren 6 en bijna 4. Ik heb geen seconde bedacht dat zij nog in huis waren. Ik was zo relaxed dat ik pas toen de vk om half 7 in de ochtend zei (zoon was toen al 1,5 uur geboren): ga maar lekker douchen, dan ben je klaar als de andere 2 om 7 uur wakker worden.
    Pas toen bedacht ik me: oh ja, das waar, er slapen er nog 2 in huis :D. Nu sliepen wij wel beneden en zij boven met verschillende deuren er tussen.
    Bij de vierde braken mijn vliezen en heb ik direct mijn moeder gebeld om ze alledrie op te laten halen. Achteraf was er tot 22.00 niks aan de hand en hadden ze misschien wel thuis kunnen blijven maar dat voelde op dat moment gewoon niet goed.
    Dus lekker je gevoel van dat moment volgen :thumup:

    Qua kennismaken: bij de derde dus om 7 uur in de ochtend en daarna bracht man ze naar school en peuterspeelzaal.
    Bij de vierde heb ik om half 8 naar oma gebeld en ze toen alledrie verteld dat ze een zusje hadden. Om 8 uur zijn ze nog snel even wezen kijken en daarna heeft oma ze naar school gebracht. Ik ben altijd wel gewoon van het ritme aanhouden geweest. Niet teveel heisa van maken verder, maar de situatie zo snel mogelijk normaal laten zijn. Er is een baby bij, en nu gaan we met 2, 3, 4 kinderen weer verder zoals het was. Eigenlijk hebben we met allemaal ook nooit gedoe gehad ofzo, dat ze het er moeilijk mee hadden. Maar dat kan ook aan de karakters liggen natuurlijk :)
     
    Mapje vindt dit leuk.
  8. Jozefien85

    Jozefien85 Niet meer actief

    Ze waren 5,5 en 2,5 en werkelijk waardeloze slapers. Maar ben er geen seconde mee bezig geweest dat zij in huis waren. Ik had wel een heeele vlotte en soepele bevalling. De kraamzorg heeft het niet gered erbij te zijn.

    Bij de 2e zijn mijn ouders gekomen toen onze oudste bijna wakker zou worden normaalgesproken. Toen liep ik al een poosje rond met weeen.
     
    Mapje vindt dit leuk.
  9. Lies1611

    Lies1611 VIP lid

    3 jun 2013
    7.035
    3.117
    113
    Bij nr 2 kwam mn pa rond 21:30. We waren s nachts weer thuis.
    Bij nr 3 ingeleid dus de kids konden bij de go slapen en die zijn thuisgebracht s middags toen wij weer thuis waren.
    Nu weet ik nog niet wat het plan wordt. Hoe meer kinderen, hoe lastiger onder te brengen :rolleyes:
     
    Mapje en Vero0504 vinden dit leuk.
  10. spruitje80

    spruitje80 Fanatiek lid

    5 jul 2016
    4.402
    3.953
    113
    noord holland
    Bij mijn 3e bevalling waren mijn kinderen al wat ouder, 10 en 11. We hadden wat scenario's achter de hand met oplossingen.
    Overdag kon schoonmoeder hier zijn, ook als de kinderen bijv. naar school zouden zijn, zou ze gewoon hierheen komen en ze opvangen. Of 's avonds zorgen voor eten en ze zouden zelf naar bed gaan, oma zou dan zolang hier blijven.
    Maar het begon natuurlijk om 3 uur in de nacht :oops:. Daarvoor stond op de planning dat we mijn zwager konden bellen en die was er binnen 20 minuten ofzo. Hij heeft zelf later nog oma gebeld op een meer christelijk tijdstip en haar opgepikt zodat bij hem thuis ook nog alles door kon gaan, die woont vlakbij. Dus uiteindelijk voegde zich het toch allemaal.
    Ik was overigens om vijf voor half 5 al bevallen :roflmao:. Dus nadat we weer in een normale kamer waren op een gezegend tijdstip, opgefrist en wel, konden ze komen kijken, ze hadden toevallig een studiedag :D.
     
    Mapje vindt dit leuk.
  11. sabagirl

    sabagirl Fanatiek lid

    15 okt 2015
    3.320
    1.052
    113
    Hier werd het een geplande inleiding. Zoon sochtends dikke knuffel gegeven en bij oma en opa gelaten. Hij wist dat zijn zusje die dag geboren zou worden. 3 uur na de bevalling is hij met oma en opa op bezoek geweest en hij vond zijn zusje fantastisch! Daarna is papa met hun meegegaan. Ik moest met zijn zusje blijven. Volgende ochtend kwamen papa en zoon samen weer op bezoek en zijn gebleven totdat ik en zusje mee naar huis mochten. Hij was toen 3 jaar.
     
  12. yakuzi

    yakuzi Fanatiek lid

    23 aug 2012
    1.109
    844
    113
    Mijn kinderen hebben gewoon doorgeslapen toen de derde kwam! En ik slaap gewoon boven en heb gewoon gedouched en er werd normaal gepraat etc. Was er eerst ook bang voor maar dacht zie wel hoe het gaat, en mijn moeder zou er bij zijn dus die kon eventueel de kinderen nog opvangen(ze waren toen net 4 en 5,5). Achteraf heeft mn moeder en de kraamverzorgster mijn bevalling niet gered en mijn man heeft ze uur of half acht wakker gemaakt. Hun toen allebei verteld dat er een broertje was geboren! Daarna zijn ze bij mij op bed komen zitten en mochten ze hem meteen vasthouden. Ik hield hun dan weer vast zeg maar dus ze waren zeker heel erg betrokken! Hele mooie herinneringen aan. Vind het ook echt jammer dat ik niet meer thuis mag bevallen nu.
     
    2jongensmama, Muisje2016 en Mapje vinden dit leuk.
  13. Haver11

    Haver11 Fanatiek lid

    3 sep 2013
    3.837
    2.180
    113
    Vrouw
    Bij de 2e begon het snachts, kamer naast ons lag de oudste, ze werd pas wakker toen haar zusje geboren was. Volgens de verloskundige was dat bijna altijd zo.

    bij de 3e werd ik gestript, dochters brachten we naar oma. Na het strippen begon het meteen, 3 kwartier later was hij er dus meteen oma gebeld met het nieuws.
     
    Mapje vindt dit leuk.
  14. mamavantwee37

    mamavantwee37 Fanatiek lid

    10 aug 2020
    2.733
    2.045
    113
    Bij nummer 2 had ik een geplande keizersnede, dus dat maakt het allemaal wel wat makkelijker. Wij hebben vooraf niets verteld, omdat ik al een paar keer in het ziekenhuis had gelegen en de oudste daar ook echt last van had (heel gevoelig mannetje). Hij is bij opa en oma gaan slapen en oma heeft hem op woensdagochtend naar school gebracht en uit school gehaald. Wij waren toen in het ziekenhuis. Toen ik een beetje toonbaar was, tegen een uurtje of 3 ofzo heeft schoonmoeder hem naar het ziekenhuis gebracht om kennis te maken met zijn broertje. Daarna waren schoonouders ook welkom.

    Met nummer 3 zal t waarschijnlijk anders gaan lopen, want in principe ga ik gewoon bevallen als t zover is en dan komen schoonouders naar ons en brengen de oudste naar school en blijven bij de jongste. Ik hoop dat we gelijk naar huis mogen, maar mag dat niet, dan weet ik nog niet of ik de kids naar het ziekenhuis laat komen. Best een hoop gedoe en als ik de volgende dag naar huis mag, is dat veel rustiger.

    Naar mijn idee is het voor de kids het beste, tenzij ze echt al tieners zijn, om die dag(en) zo normaal mogelijk te laren verlopen, omdat er al zoveel verandert.
     
  15. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.435
    4.239
    113
    Ik ben snachts bevallen van m’n zoontje. Wel thuis maar mijn schoonouders hebben haar om 01.30 opgehaald en toen ze wakker was hebben we gebeld dat haar broertje geboren was. Ze is toen meteen naar huis gebracht. Ze is eigenlijk maar een uur of 6 weggeweest. Goede bevalling gehad en meteen op de been. Wilde haar zsm thuis hebben :)
     
  16. Klaartje863

    Klaartje863 VIP lid

    10 mei 2012
    6.606
    56
    48
    De oudste (toen 1,5 jaar) is naar mijn zus gegaan. Dit was van te voren zo afgesproken. Zij was toen zwanger van haar eerste. Ik kon haar midden in de nacht bellen als dat nodig was.

    Mijn bevalling begon overdag, tijdens het middagslaapje van de oudste. Mijn zus is naar ons gekomen (half uurtje rijden) en gewacht tot hij wakker was en mee naar haar huis genomen. Daarna zijn wij ook meteen naar het ziekenhuis gegaan.
    De bevalling ging vlot, om 16.30 uur is de jongste geboren en begin van de avond waren we weer thuis. De oudste is die nacht nog bij mijn zus blijven logeren en de volgende ochtend naar huis gekomen. Ik had ernstige bekkeninstabiliteit en na de bevalling kon ik helemaal niet lopen of zelfstandig uit bed komen. Het was fijn om die eerste nacht (vooral voor manlief) rustig aan te kunnen doen.
     
  17. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    3 apr 2015
    4.641
    3.768
    113
    Was hier ook... mijn broer lag wel beneden op de bank te slapen, voor het geval de oudste toch wakker werd, maar hij sliep overal doorheen.

    Toen hij wakker werd is mijn man eerst met hem naar beneden gegaan, schone luier (hij was nog geen 2), flesje melk en daarna meegenomen naar boven om z'n broertje te zien.
     
    Haver11 vindt dit leuk.
  18. Mapje

    Mapje Niet meer actief

    Nou hier begon het uiteindelijk dus in de namiddag te rommelen. Wij (met oog op de vorige bevallingen) twijfelen of we de jongens naar mijn ouders zouden brengen. Toch gedaan omdat ik mijzelf niet kon ontspannen. In de nacht om 00.15 braken mijn vliezen en om 9.30 is onze dochter geboren. Achteraf heel fijn dat de jongens bij mijn ouders waren omdat mijn man ze anders nog om 8.30 op school had moeten krijgen na praktisch een nacht overslaan :roflmao: en om 8.00 uur wilde ik al niks anders meer dan mijn man fijn knijpen van de weeën dus dat was niet goed gekomen denk ik. Maar alles loopt dus blijkbaar zoals het loopt :D
     
  19. julia80

    julia80 Fanatiek lid

    11 jan 2014
    4.459
    2.275
    113
    Van harte gefeliciteerd!!
     
    Mapje vindt dit leuk.
  20. Julias

    Julias Fanatiek lid

    20 mrt 2015
    2.546
    1.868
    113
    Ligt heel erg aan de situatie toch. Je kan zo veel plannen, maar je kan pas op dat moment zelf bekijken wat handig is. Bij mijn 2e moesten we in het ziekenhuis blijven na de inleiding, dus is oma met de oudste naar het ziekenhuis gegaan toen ze geboren was. De derde was ff erin en eruit, dus naar het ziekenhuis komen was überhaupt niet nodig en ook geen optie. En corona en zo mocht toen sowieso niet. Oudste was ook niet naar school nog die week, dat vond ik toen met kans op besmetting niet een heel goed plan. Thuis was iedereen dol enthousiast hoor, ging bij ons ook prima en trots als pauwen ❤️. En was bedtijd toen we thuis kwamen, dus ze konden haar ontmoeten, aaien, bekijken en bewonderen en lekker gaan slapen en dromen over hun zusje.

    Probeer je dochter ook gewoon mee te nemen in allerlei opties, dat je het niet kan plannen, dus jij ook niet weet hoe het loopt. Kinderen zijn soms ook flexibeler dan je denkt, helemaal als ze zo zorgzaam is en dol op babies
     

Deel Deze Pagina