Eerste schoolreisje

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Vero0504, 11 okt 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.690
    14.044
    113
    Woensdag gaat ze dan voor dr eerste schoolreisje met alle kleuters naar de dierentuin.

    Nou dát zag ze wel zitten.

    Maar met de bus, zonder papa en /of mama....oei oei oei.

    Ze weet wel dat er juffen meegaan en hele lieve hulp mama's en papa's waar ze alles aan mag vragen en dr vriendjes en vriendinnetjes uit de klas. Maar specifiek op dat punt van die bus is t vol verzet, iets wat we van haar écht niet gewend zijn.

    Normaliter had ik wel meegegaan maar ik moet zelf al met een rolstoel dan. Alleen met haar had ik t al niet gedaan laat staan met een club kleuters. Haar met de auto alsnog die kant uitbrengen wordt m ook niet, ukkepuk trapt nog wel eens op zenuwbanen enzo dus autorijden is een beetje tricky.

    Ik heb al wel besloten dat als ze echt echt echt niet mee wil dat ze bij mij blijft. Ze is nog niet leerplichtig dus in zoverre geen issue, maar dat ga ik haar uiteraard nu nog niet vertellen want dan kan ik t op een briefje uittekenen wat er gebeurd.

    Dr speelt genoeg op t moment aan onrust in dr koppie, dus ik vermoed dat t een stukje onzekerheid is en dat ze houvast zoekt wat ik ook kan begrijpen.

    Wil er ook geen ding van maken en misschien valt t puntje bij paaltje wel hardstikke mee (dat kan ook nog). Dus ik ga er vooralsnog niet te veel op in maar dat t gewoon bij elkaar hoort, schoolreisje doe je met de bus.

    Maar iemand nog tips? Ze zal toch niet de enige zijn.
     
  2. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    geen tips want denk dat je het perfect oplost op deze manier. Of toch een kleine tip misschien vragen of de juf het in de klas nog wil bespreken hoe het gaat met de bus met zijn allen dat ze in de bus liedjes gaan zingen (denk ik) zodat dat onbekend minder spannend en misschien zelfs leuk word.
     
    hummeltje5, TotalBella en Vero0504 vinden dit leuk.
  3. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.690
    14.044
    113
    Morgen doen ze uit ellende al maar een spelletjesdag want alle kleuters zijn aan t stuiterballen vanwege schoolreisje. Zij weet t al langer omdat dat nu eenmaal de gebruiksaanwijzing hier is.

    Wordt wel uitgelegd en woensdag voor vertrek ook nog een keer.

    Liedjes ben ik al mee begonnen, maar de juf kende er vast nog veeeel meer. En misschien hebben er een aantal dieren nog geen liedje...De bizon of t stokstaartje...(weer afgeleid, zodat zij kon slapen (want dan komt de boel nog eens voorbij))

    Vind t voor haar doen in elk geval afwijkend, dat maakt mij ook voorzichtig qua afweging. Ook omdat ze thuis dr houvast lijkt te zoeken, meer dan normaal. Ze is ook verdraaide expliciet en consistent.

    Ze brulde vandaag al bij t zien van een normale lijnbus. Normaliter is t dolenthousiast "hallloooooo bus!!!". Nou was t alsof t verdriet vanuit dr tenen kwam.

    Ik gun dr t plezier van t schoolreisje, maar wil niet dat ze er een knauw van krijgt terwijl ze al niet helemaal stabiel lijkt te zijn. Ben bang dat t dan meer slecht dan goed doet, komen nog schoolreisjes genoeg aan.

    Dus hoe voorkom je die knauw...euuuuh...
     
  4. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.434
    8.282
    113
    Ik zou het sowieso met de juf bespreken. Hier kon dochter de eerste keer naar de kinderboerderij bij de juf in de auto (ze weigerde bij een ‘vreemde’ ouder in te stappen) en bij de schoolreis zat ze bij de moeder van een vriendinnetje in het groepje (anders weigerde ze mee te gaan). En als niets helpt: lekker thuishouden (met de mededeling dat het alleen voor deze keer is)! Er komen nog genoeg schoolreisjes.
     
    hummeltje5 en Vero0504 vinden dit leuk.
  5. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.797
    8.663
    113
    Ach gosh, haar wereld staat dus even op haar kop. Ik zou vanmiddag nog even praten met juf. Kijken hoe ze vandaag was in de klas.

    Misschien schoot ze wel in paniek toen ze het had over het schoolreisje, misschien was ze juist enthousiast. Even kijken hoe ze er in staat en anders overleggen dat ze toch thuis blijft.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  6. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.690
    14.044
    113
    Nou mevrouw ging probleemloos de bus in, op naar avontuur. Vanmorgen nog met dr over gehad en t was al minder problematisch, behalve dat t zoooooo lang duurde voordat ze naar school kon.

    Mama en oma zwaaien en net foto binnen van een super blij meissie in een bus.

    Pfffff pfffff pfffff
     
    Spectre, Sylver, Archie83 en 3 anderen vinden dit leuk.
  7. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.797
    8.663
    113
    Ik moest nog aan je denken! Wat super fijn dat ze gewoon de bus is ingestapt.
    Ze komt vast vanmiddag thuis met hele verhalen om vervolgens als een blok in slaap te vallen!
     
  8. Sophy

    Sophy VIP lid

    28 aug 2011
    5.760
    2.625
    113
    Noord-Holland
    Weer een mijlpaal gehaald :)
     

Deel Deze Pagina