Zomer mama’s 2021 ☼

Discussie in 'De mama's' gestart door Mimus, 27 jun 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. miniVosje

    miniVosje Fanatiek lid

    13 apr 2017
    2.538
    1.685
    113
    Pfff wat overdreven. Ik werk op een babygroep en daar doen kinderen van 1 jaar het niet eens. Bij mijn controle hebben ze daar ook niet naar gekeken.
    Succes met de prikjes. Hoe voelt ze zich nu?

    @Krisjee fijn dat je een opvang hebt gevonden waarbij de tijden bij jullie passen. Helaas voor flexibiliteit en extra lange openingstijden betaal je wel de prijs.
    @bluedrake ik heb ook altijd de "ochtend dienst" om de Kids op de opvang te krijgen. Volgens mij weet me man niet eens hoe hij in een uur tijd alles klaar krijgt en wat hij allemaal moet doen.
    Me man heeft de "avond dienst" . Ophalen, eten koken en spelen. Want op een werkdag ben ik pas om 19u thuis.

    @Nina Sanders fijn dat alle goed was. Dat is weer wat minder stress. Wow nu al kerstinkopen. Ik wil dit jaar minimaal speelgoed doen. Wel een trunki koffer zodat mijn peuter op vakantie een koffer heeft waar hij op kan zitten. Verder gewoon wat bruikbare dingen.
     
    bluedrake en Nina Sanders vinden dit leuk.
  2. bulakgirl

    bulakgirl Fanatiek lid

    4 aug 2013
    2.928
    2.383
    113
    @miniVosje
    Dankje... We gaan 't zien... Ze had eind van de middag wel echt last van de plekjes op haar benen... :( en temp was 37,9 dus heb haar voor het slapen gaan een zetpil gegeven...
     
    miniVosje en Nina Sanders vinden dit leuk.
  3. bulakgirl

    bulakgirl Fanatiek lid

    4 aug 2013
    2.928
    2.383
    113
    Serieus... Morgen start C bij haar gastouder.... Stuurt die net een appje dat ze 12 weken zwanger is.... :cry: leuk voor haar hoor, maar dat brengt ons wel weer ff in een lastig parket... Is C net lekker gewend en in ritme... Beetje geluk verlatingsangst erbij, moeten we met haar over naar een andere plek :( ik weet dat het heel egoïstisch is, maar ik baal hier dus wel een beetje van! :(
     
  4. Isabella2020

    Isabella2020 Fanatiek lid

    3 jul 2019
    2.889
    2.897
    113
    Ow gat.. ja, daar zou ik ook flink van balen.. moer het gastbureau dan opzoek naar een andere -tijdelijke- gastouder?
     
  5. bulakgirl

    bulakgirl Fanatiek lid

    4 aug 2013
    2.928
    2.383
    113
    Ja, lijkt mij wel... Maar goed heb niet voor niks deze gast ouder en niet een andere uit de buurt gekozen ;)
    Heb m'n oude gastouder in een andere stad al gevraagd, maar die heeft geen plek! Ben benieuwd waar de gastouder zelf mee komt en of ze denkt na haar verlof weer te gaan werken... (ze heeft al 3 kids... Kan me ergens voorstellen dat ze met een 4e zegt dat het wellicht wat te druk is in huis ;))
     
  6. Krisjee

    Krisjee Bekend lid

    19 feb 2013
    719
    1.244
    93
    NULL
    NULL
    @bulakgirl

    Oh wat vervelend, kinderdagverblijf geen oplossing ipv gastouder?
    Daarom dat wij ook hebben gekozen voor een kinderdagverblijf.
    Heb je net eindelijk rust omdat je alles geregeld hebt, krijg je dit weer balen zeg!
    Leuk voor haar wel dat ze zwanger is, maar vervelend voor jou zeg.

    Wij hadden vandaag een familiefeestje en had O meegenomen, maar helemaal overprikkelt.. zijn 2 uurtjes geweest en toen gauw naar huis. Morgen om 7:00 beginnen...
     
  7. bulakgirl

    bulakgirl Fanatiek lid

    4 aug 2013
    2.928
    2.383
    113
    @Krisjee
    De kinderdagverblijven hier in de buurt zijn of kneiter duur of gaven me geen goed gevoel.... Vind het prettig als mijn baby niet 1 van de 9 is zeg maar... Zodra ze rond 2 jaar is vind ik dat minder belangrijk, maar nu.. Maar goed even kijken waar ze zelf mee komt :)
    Hebben jullie wel een beetje plezier kunnen hebben op het feestje? Sterkte vannacht iig... Vaak slapen ze heel onrustig als ze zo geprikkeld zijn...
     
  8. Krisjee

    Krisjee Bekend lid

    19 feb 2013
    719
    1.244
    93
    NULL
    NULL
    @bulakgirl
    Jammer dat de kinderopvang in jullie regio zo duur is. Wij betalen bijna 10 euro per uur, maar heb dan flexibel en betaal voor wat ik afneem.

    Het feestje was opzich wel gezellig, ze hadden O nog niet gezien omdat ze zo ver weg wonen. Dus dat was wel leuk, maar O was zo moe en kregen we niet in slaap.
    Tijdens het eten besloten naar huis te gaan en onderweg McDonald's te eten (eten was ook vies dus kwam goed uit)
    O was vannacht alweer om 3:00 wakker, en is verkouden. Zo zielig, en hij moet vandaag naar de opvang... :cry:
    Hij heeft zijn eerste prikjes nog niet gehad, deze krijgt hij dinsdag. Maar wel al paar dagen naar de opvang geweest, dus ben bang dat het daar van komt..
     
    Nina Sanders en bulakgirl vinden dit leuk.
  9. bulakgirl

    bulakgirl Fanatiek lid

    4 aug 2013
    2.928
    2.383
    113
    @Krisjee
    Succes vandaag!
    Verkoudheid is bij die kleintjes zo sneu :(

    Ik heb C net achter gelaten... Had nog een uur binnen gezeten met r, elke keer als ze de gastouder zag was het zo'n zielig huiltje... Dat ik r niet zo achter kon laten... Pas toen ze sliep ben ik weggegaan! Ben benieuwd hoe het gaat... Het was een volle bak haha ze zou me appen als 't niet meer zou gaan, zodat ik haar dan op kon halen.
    Ik heb nu wel met andere geluidjes dat ik schrik en denk oh.. C is wakker! Haha

    De zwangerschap besproken en ik kan idd het bureau vragen om vervanging voor de 4 maanden die ze straks verlof heeft... Ze verwacht zelf niet dat ze eerder uit zal vallen... Mja dat weet je nooit! En we moesten zelf maar even kijken of we daarna dan weer terug willen naar haar of bij de vervanging willen blijven... Ze snapt dat het met C net een lastige leeftijd is om te blijven switchen. (ze zal met 8 maanden naar een andere GO moeten en dan met een jaar weer terug) :confused: dus ja.. Ik weet et nog niet
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  10. bluedrake

    bluedrake Fanatiek lid

    1 aug 2018
    3.658
    4.038
    113
    Vrouw
    @miniVosje haha nee mijn man heeft ook geen idee. Hoelaat begin jij meestal dan met werken? Want in de kinderopvang heb je volgens mij ook niet echt vaste tijden wanneer je begint. Hier zal het wisselen wie N. op gaat halen.

    @bulakgirl leuk voor de gastouder, balen voor jou! Hopelijk vind je nog een goede oplossing.

    Hier rolde N. net van buik naar rug. Of dat nou een foutje was of niet, ik ben erg verbaasd :o:
     
    miniVosje, Nina Sanders en bulakgirl vinden dit leuk.
  11. miniVosje

    miniVosje Fanatiek lid

    13 apr 2017
    2.538
    1.685
    113
    @bulakgirl balen van je gastouder. Kan je in de tijd dat ze verlof heeft niet een paar keer. (om de week ofzo) langs komen zodat C niet van haar vervreemd?

    @bluedrake ik begin om 8.30 en dan tot 18.30. Bij ons zijn er 3 diensten de "vroege" dienst 7.30 tot 17.30 de tussen dienst 8.00 tot 18.00 of dan mijn dienst als late dienst. Ik heb geregeld dat ik nooit hoef te openen. Omdat ik D naar de opvang moet brengen. En me vriend haalt standaard op.

    @Krisjee vervelend de verkoudheid. Hier heeft ze er ook last van. De prikjes zullen de verkoudheden niet tegen houden. Uiteindelijk zullen ze allerlei verkoudheden krijgen. Dat gaat pas over als de winter voorbij is helaas.
     
    bluedrake vindt dit leuk.
  12. bulakgirl

    bulakgirl Fanatiek lid

    4 aug 2013
    2.928
    2.383
    113
    @bluedrake
    Dankje...we gaan het zien!
    Grappig is dat he? :) was N ook verbaasd van zichzelf na z'n rol? ;)

    @miniVosje
    Dat is misschien wel een goed idee... Tegen die tijd even polsen met de GO of ze daarvoor open staat... Wel slim bedacht, zo zal ze iig minder vervreemden van haar misschien :)

    Het is wel goed gegaan trouwens, bij de 2e fles heeft ze 180 gedronken en is ze in de armen van de GO weer in slaap gevallen... :) we hadden besloten dat ze gisteren en as maandag nog slaapt in haar kinderwagen in de woonkamer, zodat C niet gelijk in alles moet wennen en dat ging super goed. Ze is rond 13:30 in de wagen gelegd en werd pas wakker toen ik om 15:30 thuis was haha! Maandag weer en dan wat langer :)
     
    bluedrake en miniVosje vinden dit leuk.
  13. miniVosje

    miniVosje Fanatiek lid

    13 apr 2017
    2.538
    1.685
    113
    Wat fijn dat het goed ging. Dat geeft heel wat rust.

    Hier vandaag het eerste groentehap. Een paar lepels wortel. Ze deed het super goed.

    Verder naar een bs voor me peuter wezen kijken. Erg positief ben ik erover. Beetje zelfde instellingen als dat ik heb. Ze moeten kind kunnen zijn. Dus geen huiswerk. En veel het kind volgen. Verder Engels vanaf de kleuterklas. Wat ik ook prettig vind omdat we 3talig opvoeden.

    Nu aangeschoten na 1 klein glaasje wijn. L laat er sinds een paar dagen 3 uur tussen zitten in plaats van 2. (wel eerst melk afgekolft) deze energie lekker gebruikt om te dansen met me peuter. Maar ik ben dus niks meer gewend.
     
    bluedrake en bulakgirl vinden dit leuk.
  14. bluedrake

    bluedrake Fanatiek lid

    1 aug 2018
    3.658
    4.038
    113
    Vrouw
    @miniVosje dat is wel heel fijn dat je het zo kan regelen. Is geloof ik in deze tijd ook niet overal mogelijk.

    @bulakgirl N. Vond het helemaal leuk. Het is hem daarna helaas niet meer gelukt, tot grote frustratie. Hij probeert het wel steeds.

    Hier gaat N. morgen voor het eerst naar het kdv. Spannend. Had vannacht al gedroomd dat hij vandaag moest dus was helemaal van slag vanmorgen :o:
     
    miniVosje en bulakgirl vinden dit leuk.
  15. bulakgirl

    bulakgirl Fanatiek lid

    4 aug 2013
    2.928
    2.383
    113
    @miniVosje
    Het grappige met basis scholen is dat je voor je eerste helemaal gaat uitzoeken wat bij het kind past... Terwijl je de volgende kinderen ook vaak op dezelfde school doet haha! Fijn wel dat vroege Engels...
    Hier krijgen ze dat pas in groep 6 of 7 imo veel te laat, maar door onze verhuizing was er weinig andere keuze in school en verder zijn we tevreden met de huidige bs! :)

    @bluedrake
    Succes morgen met N bij kdv! Je kan het ;)

    Vandaag ging 't goed, moest haar slapend achter laten... Mevrouw was in slaap gevallen vlak voor we bij de GO waren. Maar gelukkig werd ze zonder huilen daar weer wakker :)
    Ben met m'n man en de middelste ondertussen bij drievliet geweest... Druk!! Maar wel leuk :) daarna C weer opgehaald... Ze heeft 't goed gehad, maar kreeg de melding dat er waarschijnlijk mond, voet hand zeer heerst... 1 meisje die ze opvangt lijkt het te hebben en haar zoontje vertoonde ook ineens plekjes.... :-/ hoop eigenlijk dat 't C nog even gespaard blijft...
     
    bluedrake vindt dit leuk.
  16. bulakgirl

    bulakgirl Fanatiek lid

    4 aug 2013
    2.928
    2.383
    113
    #796 bulakgirl, 19 okt 2021
    Laatst bewerkt: 19 okt 2021
    Kennen jullie trouwens de "too good to go" app?
    We hebben gisteren een groente en fruit box gehaald bij de lidl hier in de buurt, 2,99 voor betaald en moet dan een waarde hebben van 15,- had geen hoge verwachtingen, want gaat dan om producten die ze niet meer kunnen verkopen... Maar wauw wat zat daar nog een hoop goed spul tussen! Echt een aanrader als je niet zoveel te besteden hebt!
    Er zat in:
    een pakketje bosuitjes (beetje zacht, dus kan niet al te lang meer mee)
    zakje met 3 paprika's (1 was een beetje verkleurd)
    Een courgette (zat een Schaaf plekje op)
    Een aubergine (geen idee wat ermee mis was)
    Een komkommer (tandafdrukken)
    Een doosje champignons (tegen de oude kant)
    Een Chinese kool (geen idee wat er mis mee is)
    Een zakje spruitjes (worden een beetje bruinig)
    Zakje witlof ( gekneusde bladeren)
    Een tros bananen (lekker geel ipv groen haha)
    Doosje witte druiven (geen idee wat ermee mis is )

    Ik ga dus vandaag een lekkere pasta saus maken voor in de vriezer en dan eten we vandaag spruitjes en morgen witlof schotel :p
     
    miniVosje en bluedrake vinden dit leuk.
  17. Krisjee

    Krisjee Bekend lid

    19 feb 2013
    719
    1.244
    93
    NULL
    NULL
    @bulakgirl
    Ja ken ik wel, alleen nog nooit gebruikt. Ben heel kieskeurig wat eten betreft lust veel dingen niet.
    Haha de komkommer met tandafdruk, zie het al helemaal voor mij dat er zo'n peuter in de komkommers staat te bijten:roflmao:

    Wij gaan zo naar net consultatiebureau. Gisteren even gebeld met de ggd, omdat O verkouden is. We mogen gewoon komen behalve als hij koorts heeft. En misschien worden zijn vaccinaties uitgesteld. Ben benieuwd
    Ik ben zelf ook snot verkouden, denk eerder voorhoofdholteontsteking erg veel druk op mijn hoofd, en moe. Ik ga vandaag nog proberen te werken en dan twee dagen vrij, O gaat morgen bij mijn moeder logeren merk dat ik daar echt aan toe ben.
     
    miniVosje, bluedrake en bulakgirl vinden dit leuk.
  18. bulakgirl

    bulakgirl Fanatiek lid

    4 aug 2013
    2.928
    2.383
    113
    Echt hé xD je ziet het zo gebeuren... Je draait je 2 tellen om en hop je kind staat met een komkommer in de mond haha

    Succes bij cb, fijn dat jullie gewoon mogen komen... Hier blijven ze vragen of iedereen in huis gezond is... Mocht iemand ziek zijn, wordt je weer naar huis gestuurd :-/
     
  19. bluedrake

    bluedrake Fanatiek lid

    1 aug 2018
    3.658
    4.038
    113
    Vrouw
    Nou, ik heb N. gebracht naar het kdv en hij moest heel hard huilen. Ik ben maar snel weggegaan, het heeft toch geen zin om lang te blijven. Het is wel heel raar.
     
    miniVosje en bulakgirl vinden dit leuk.
  20. Krisjee

    Krisjee Bekend lid

    19 feb 2013
    719
    1.244
    93
    NULL
    NULL
    Zal vast goedkomen. Hoe laat haal je hem op?


    O Is weer goedgekeurd bij het consultatiebureau. Ook de vaccinaties gehad, hij moest kei hard huilen maar viel daarna gauw in slaap.
    Verder is hij er (tot nu toe) goed aan! Is nu lekker aan het spelen met de babygym
     
    bluedrake, miniVosje en bulakgirl vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina