Lange menstruatie

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Newbie123, 13 okt 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Newbie123

    Newbie123 Fanatiek lid

    7 jul 2021
    2.203
    1.695
    113
    Vrouw
    Hallo allemaal,

    Zijn er hier nog dames met een lange menstruatie?
    Wanneer ik mijn pil nam had ik altijd 7 dagen helderrood bloed na het stoppen van de pil kwam er elke maand een dagje bij. Waarom ik nu 8 dagen helder rood bloed heb en 2 dagen bruin bloed.

    Ik ben gisteren door de acupunctuur gewezen dat dit het moeilijk maakt om zo zwanger te worden. Wat me toch wel deed schrikken. Hoe ervaren jullie dit, wat kregen jullie hier al over te horen?

    Ik voel me even heel onzeker hierover. :(
     
  2. Jippie

    Jippie VIP lid

    3 feb 2007
    11.784
    775
    113
    Ik zou eigenlijk niet zo goed weten waarom het moeilijker is om zwanger te worden met een langere menstruatie. In principe zegt de lengte van je menstruatie niks over je eisprong. Als je eisprong niet erg vroeg valt, is er voldoende tijd voor je baarmoederslijmvlies om op te bouwen. Als je geen bloedverlies hebt tussen je eisprong en menstruatie, en je luteale fase dus lang genoeg is (10-18 dagen), dan zou dat ook in orde moeten zijn.

    Je lichaam heeft tijd nodig om te ontpillen, dus het kan best zijn dat het straks allemaal vanzelf weer wat korter wordt en recht trekt.

    Een acupuncturist is natuurlijk geen vruchtbaarheidsdeskundige, dus dat zou ik naast je neerleggen. Heb je al gecontroleerd op welke dag je eisprong valt, of jullie gericht gemeenschap hebben, hoe lang je luteale fase is, enz?
     
    nizzie86 vindt dit leuk.
  3. Newbie123

    Newbie123 Fanatiek lid

    7 jul 2021
    2.203
    1.695
    113
    Vrouw

    Zij haalde aan dat het eigenlijk na 5 dagen gedaan moet zijn zodat het baarmoederslijmvlies terug kan opbouwen en als ik blijf afstoten het niet voldoende opgebouwd is. Na mijn menstruatie heb ik nog +/- 5/6 dagen tot ik mijn LH piek heb. Mijn Lutale fase is tot noch toe 15 dagen geweest.

    Ja ik doe ovulatietesten dus ik weet wanneer mijn eisprong valt en hebben gericht gemeenschap, maar het heeft helaas nog niet mogen zijn.
     
  4. nizzie86

    nizzie86 Fanatiek lid

    25 jan 2017
    4.147
    5.092
    113
    Als ik de verschillende topics zo van je lees denk ik dat je nog flink aan het ontpillen bent. Ook terwijl je nog bloedt kan je baarmoederslijmvlies al opbouwende zijn, dat bestaat namelijk uit meerdere lagen. Een lange menstruatie hoeft een goede eisprong en normale vruchtbaarheid dus echt niet in de weg te zitten. Maar nogmaals, ik denk dat je hormoonhuishouding zich nog aan het stabiliseren is. Acupunctuur zou daar wel bij kunnen helpen, dus dat kun je prima blijven doen. Maar geef het tijd! Ik hoop dat het snel raak mag zijn voor je.
     
  5. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.798
    14.142
    113
    Hier steevast 8 dagen een veldslag, enkel de eerste was lastig daar hebben we wel ff over gedaan (3.5 jaar waarvan 2,5 dedicated en daarna gaven we t maar op) maar daarna snapte mn lijf geloof ik de bedoeling want raakschieten ging steeds sneller...Voordat we begonnen aan dochter was ik al wel 7 jaar van de pil af, dus dat was ook geen factor.

    Dat mn dochter bijna 5 is en nr 2 nu op komst heeft niks te maken met vruchtbaarheid in elk geval. Bevalling van mn dochter was dermate dat algeheel onthouding echt zo'n beroerde optie niet was zeg maar. En zoontje ging hopeloos mis.

    Wordt hier niet getest op eisprong, ook niet gemikt oid en zwangerschap wordt doorgaans pas na 2 weken overtijd getest (volgens kalender).
     

Deel Deze Pagina