Niet mogen zitten met draagzak..

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door annabel88, 15 okt 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. annabel88

    annabel88 Bekend lid

    7 feb 2017
    545
    80
    28
    Jongen 2 is er :D 9 maanden hopen op een heerlijk pruttelend slaapkindje heeft helaas niet geholpen, we hebben wederom een hyperalert wakker mannetje gemaakt :eek: van nu 4 weken oud.

    Inmiddels is de draagzak dus weer van stal (die hadden we net 3 maanden geleden opgeborgen haha) en hoewel ook dit veel moeite kost kunnen we hem op deze manier in ieder geval voldoende slaap gunnen.

    Maar nu.. net zoals ons oudste zoontje mogen we bij deze NIET gaan zitten! Na bijna 3 jaar rondlopen baal ik hier enorm van.. we hoopten de draagzakslaapjes dit keer al (grotendeels) te voorkomen en dit lijkt niet te lukken, maar weer dag in dag uit staan zie ik niet echt zitten. Om over de vermoeidheid nog maar niet te spreken:confused:

    Bekend? Heeft iemand tips/ oplossingen? Ook als ik helemaal recht op ga zitten is het niet oké, meneer wordt direct boos en onrustig. Stil staan is echter prima dus dit lijkt er niet mee te maken te hebben..
     
  2. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.435
    8.282
    113
    Hier heb ik de draagzak is om die reden amper gebruikt. In de kinderwagen sliepen ze hier langer. De jongste overigens ingebakerd, omdat ze anders ook amper sliep
     
  3. Tammie81

    Tammie81 Bekend lid

    8 okt 2014
    549
    106
    43
    En gaan zitten wanneer hij slaapt? Werkt dat?
     
  4. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.695
    14.045
    113
    Hmmm heb je je al eens verdiept in zo'n hangwieg? Ze zijn best duur als je ze nieuw koopt maar ze staan ook op marktplaats maar een handigerd kan m ook zelf maken.

    Feitelijk is t niet veel anders dan een wieg aan een veer aan t plafond of aan bijv. een driepoot. Ze zijn er ook met wandmontage. Je hebt ze ook zonder veer maar dat deinen is t m helemaal met die ukkies.

    Als de kleine man dan gaat protesteren en trappelen dan gaat ie zachtjes heen en weer. Dochter was ook zo'n druktemaker maar net als veel andere kindjes was dat toch wel heaven on earth geloof ik.

    Bij onze KDV hebben ze m volgens mij zelfgebouwd met grote wagenbak in zo'n net hangmat en die aan een veer gehangen van +- 20/30 cm en zo aan t plafond. Wel een beetje kritisch kijken ivm veiligheid.

    Voorbeeldje als dit bedoel ik:

    https://nl.hussh-cradles.com/collections/our-cradles
     
  5. bozoe

    bozoe VIP lid

    9 jul 2014
    5.420
    5.779
    113
    Ik vermoed dat hij de drukverdeling dan minder fijn vindt zodra je gaat zitten. Wellicht een ringsling of draagdoek proberen?:)
     
    Vogelmeisje vindt dit leuk.
  6. roever

    roever Niet meer actief

    Heel herkenbaar…

    Ben je toevallig al eens bij chiropractor oid wezen checken of lichaampje wel in orde is?

    Hier zat lichaam echt vast, en was ze gewoon mega hongerig/te weinig voeding..
    Toen beide opgelost waren konden we al gauw ook wel zitten
     
  7. Magnolia29

    Magnolia29 VIP lid

    30 nov 2015
    11.388
    23.005
    113
    Vrouw
    Hier hadden wij er ook last van met een draagzak, toen ik een ringsling ging gebruiken was het klaar.
     
  8. Gravin

    Gravin Lid

    28 jun 2021
    14
    1
    3
    Vrouw
    Mijn zoontje had dit ook en bij ons hielp het om te gaan zitten op zon fitnessbal, zodat je toch een beetje kunt blijven wiebelen.

    En naar de chiropractor geweest, jammer genoeg pas toen hij al bijna een jaar was, maar het heeft wel erg geholpen.
     
  9. annabel88

    annabel88 Bekend lid

    7 feb 2017
    545
    80
    28
    Zoveel bruikbare reacties! Bedankt allemaal.

    We gaan inderdaad pas zitten als hij slaapt, en zelfs al slaapt hij diep hij reageert direct.. hoe voorzichtig we het ook doen haha. We proberen hem ook steeds weg te leggen wanneer we denken dat hij in diepe slaap is maar ook dan direct wakker (en boos:roflmao:).

    We hebben een leander hangwieg, helemaal geen gek idee om daar een springveer tussen te hangen ik ga daar naar kijken!

    Ringsling ga ik direct bestellen! Nog tips qua materiaal o.d.? Zeker voor de eerste maanden een heel goed idee denk ik, daarna lijkt het me wel pittig omdat het gewicht niet gelijk verdeeld wordt..

    We hebben voor a.s. donderdag een afspraak staan bij de osteopaat, met de oudste ook goede ervaringen mee maar helaas mochten we ook daarna nog niet veel ;). Nu was hij echt extreem hyperalert, nr 2 lijkt wel iets relaxter tot nu toe.

    Fingers crossed :thumup:
     
  10. Prettykitty

    Prettykitty Fanatiek lid

    22 dec 2016
    4.635
    3.008
    113
    Vrouw
    Heel herkenbaar!
    Was hier ook zo

    Ik ging uiteindelijk op een IKEA krukje zitten, en dan bleef ik heen en weer schommelen. Maar steeds langzamer en langzamer, totdat ik uiteindelijk stil kon zitten. :roflmao:
     
  11. Gruffalo123

    Gruffalo123 Fanatiek lid

    26 jun 2017
    3.939
    4.461
    113
    Heel herkenbaar. Inmiddels ligt baby nr 4 as we speak in de draagzak te slapen, maar oh wee als je gaat zitten. Andere 3 hebben het ook gehad. Meestal rond een maand of 6 dat de draagzak steeds minder gebruikt hoefde te worden en vervangen wordt voor slaapjes in bed. Als we ergens heen gaan is het tot 2 jaar meestal in de draagzak en daarna willen ze zelf lopen.
    In de wieg/wandelwagenbak is hier nooit gelukt. Heb uren gelopen met dat ding met krijsende kinderen, maar waren er nooit in stil te krijgen. Dan maar de draagzak :cool:. Eerste 4 maanden bijna 20 uur per dag en daarna wordt het langzaam minder
     
  12. annabel88

    annabel88 Bekend lid

    7 feb 2017
    545
    80
    28
    Haha hoewel dit niet heel bemoedigend klinkt ook wel fijn om te lezen dat we niet de enige zijn ;). Ik twijfel ook om überhaupt nog alles uit de kast te gaan halen om hem overdag in de wieg te laten slapen aangezien dit bij nr 1 ook nooit gelukt is. Toch nog wat hoop op de ringsling :D en anders weer even doorbijten!
     
  13. Zohra

    Zohra Fanatiek lid

    20 mei 2015
    2.005
    322
    83
    Zou het wat zijn om hem in te bakeren, dan tegen je aan te houden met zijn hoofd net op/over je schouder, dan te lopen tot hij slaapt en dan voorzichtig (wat onderuit) te gaan zitten?
    Dan heb je hem hoger tegen je borst en heeft hij misschien minder in de gaten dat je zit, je kunt dan ook nog een beetje schuiven. Met zitten als hij in de draagzak zit komt hij toch een ietsje in de verdrukking, hoe weinig ook, en dat merkt hij gelijk kennelijk.
     
  14. annabel88

    annabel88 Bekend lid

    7 feb 2017
    545
    80
    28
    Dat zou zeker een oplossing kunnen zijn maar dan wordt het wel moeilijk nog wat anders te doen ;). Overdag ingebakerd in een donkere kamer leggen is misschien ook een optie maar ook iets wat niet echt bij ons past.. de tijd nemen om hem boven in slaap te krijgen èn dit combineren met bijvoorbeeld dagjes weg enzo wordt wel heel moeilijk zeker nu met de oudste erbij.

    Ik vraag me toch vaak af hoe anderen dit doen hoor :eek: zeker met meerdere kinderen!
     
  15. aicirtap

    aicirtap VIP lid

    25 mei 2014
    9.109
    3.377
    113
    Vrouw
    In de puckababy piep ?
    Mijn dochter sliep vaak naast mij op de bank of in de box. Over het voedingskussen een aankleedkussenhoes. Baby erop en dekentje er over.
     
  16. Gruffalo123

    Gruffalo123 Fanatiek lid

    26 jun 2017
    3.939
    4.461
    113
    Als je een baby hebt die lastig slaapt ga je met meer kinderen gemakkelijker nog de draagzak pakken. Heb er hier 4 onder de 5 en echt niet de tijd om jongste uk tijden lang in bed te sussen. In de draagzak en hup doorgaan. Een net zindelijke dreumes maakt ook dat ik soms iedere 10 minuten een kind op een potje moet zetten, dan kan ik niet 20 minuten lang naast een bed zitten baby sussen :cool:. En als dreumes niet iedere 10 minuten op het potje hoeft dan willen peuter en kleuter wel iedere paar minuten aandacht.
    Mijn ervaring tot nu toe is dat je met meer kinderen juist gemakkelijker wordt. Maakt niet uit hoe en waar de baby slaapt, als ze maar slaapt en ik mijn handen vrij heb.
     
    bozoe vindt dit leuk.
  17. Vogelmeisje

    Vogelmeisje Fanatiek lid

    3 mei 2010
    1.003
    284
    83
    Hier sliepen mijn kids de eerste 4 maanden beter in een rekbare draagdoek Dan draagzak. Zou zeker een dunne doek of ringsling proberen. Succes!
     
  18. Maartt

    Maartt Fanatiek lid

    30 mrt 2011
    4.843
    725
    113
    Ik was ook niet zo van het inbakeren enzo. Meer van het dragen. Maar bij onze jongste was het wel “the key”. Die kreeg er echt rust door. Later legde ik hem op zijn buik. Heb hem ook wel gedragen maar minder dan de andere. In de nacht sliep hij bij mij (aan de borst). Hij werd uiteindelijk mijn beste slaper. Kan hem echt goed wegleggen.

    Maar goed.. zeg het maar. Ben er inmiddels achter dat geen kind hetzelfde is. En we stonden bij de 3e weer net zo hard uit te vogelen wat wel en niet werkte.
     
  19. Sunshine1993

    Sunshine1993 Niet meer actief

    Wij hadden precies het zelfde probleem. Ik moest dan naar achteren hangend op de bank ploffen. Dan sliep hij wel door. Maar anders niet. Hier gaat die nu als spekbil nog steeds vaak in de zak om in slaap te kunnen vallen.
     
  20. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.801
    8.665
    113
    Door verborgen reflux heb ik heel erg veel gelopen met onze knul. Nooit in een doek maar gewoon in de armen. Als ik ging zitten schommelde ik heen en weer en lag hij plat op mijn buik. Of gewoon in de armen en heen en weer.

    Ook snachts liep ik veel. Korte stukjes heen en weer. Buiten sliep hij in de bak die schuin stond , in de maxi cosi (Korte tijd) Of in de draagzak.

    Was een hele lange heftige periode . De eerste weken sliep ik 3 an4 uur per dag. Daarna een uur of 5/6

    Een voedingsmiddel met een sloop vond hij ook fijn om op te slapen toen hij zo klein was. Dan lag hij overdag naast me op een grote poef die tegen de bank stond.
     

Deel Deze Pagina