Welk maandverband

Discussie in 'Schoolkinderen en pubers' gestart door mamavanmimi, 14 okt 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mamavanmimi

    mamavanmimi Fanatiek lid

    13 mei 2010
    2.790
    772
    113
    Tussen de fruitbomen
    Mijn jongste is afgelopen zomer voor het eerst ongesteld geworden. Toen was een inlegkruisje nog voldoende voor bescherming.
    Nu is ze vanmorgen weer ongesteld geworden, maar dan een stuk heviger als de eerste keer en was duidelijk dat ze echt maandverband nodig heeft. Maar welk maandverband is nu prettig voor een meisje van bijna 10 die nog erg klein van stuk is. Ze is nu 1.50m ongeveer..... maar vooral ook, wat is nu makkelijk maandverband voor haarzelf om te gebruiken. Ik merk dat ze er nog echt hulp bij nodig heeft. Ze begrijpt wel hoe het moet alleen lukt het nog niet zo goed.....
    En het lastige is, ik moet komende week gaan werken en zal er dus niet elke ochtend en dag bij zijn als ze hulp nodig heeft. Mijn man zegt ook haar niet te kunnen helpen. Mijn oudste wil ik nog wel vragen of ze misschien kan helpen als zus het vraagt, maar ik ben bang dat die alleen maar zal zeggen dat het goor is, zoals een echte puber doet ;)

    Welk merk is prettig en vooral welke maat? Ik kan niet echt een kleine maat vinden......
     
  2. chrystel73

    chrystel73 VIP lid

    9 jan 2009
    6.180
    2.374
    113
    Ik zou dan zonder vleugels gebruiken. Dat is veel makkelijker plakken voor haar. Ook afspreken dat ze op vaste tijden verschoond. Mijn dochter van twaalf snapte ook niet helemaal wanneer je moest wisselen .
     
  3. ManonBB

    ManonBB Actief lid

    27 mei 2019
    287
    186
    43
    Vrouw
    Euhm....en waarom niet? Sorry hoor, maar hij is óók haar verzorger. Hij kan toch wel een maandverbandje helpen plakken? Dan stapt hij er maar even overheen dat hij dat ongemakkelijk vindt. Het is een kind van 10, die zijn hulp nodig heeft.

    Mannen die zoiets niet willen daar kan ik geen begrip voor opbrengen hoor.

    Ik zou voor de wat duurdere maandverband gaan, want die zijn vaak dunner. Zelf gebruik ik altijd string-maandverband, misschien is dat voor haar fijn omdat die heel smal zijn? Ze moet er ook weer niet mee doorlekken natuurlijk.
     
    Biny, Berte, SAARC en 4 anderen vinden dit leuk.
  4. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.797
    8.663
    113
    Ach gosh kan me voorstellen dat ze daar nog echt aan moet wennen. Betreft je man die moet zich er maar even overheen zetten. Hopelijk hoorde je dochter dit niet anders gaat ze zich misschien wel schamen. Hij kan toch zeggen ben er ook niet goed in maar doe mijn best. Samen komen we er wel uit.

    Vroeger vond ik de vleugels nooit fijn omdat het meer lawaai maakte bij het toilet. Later juist met vleugels omdat die beter bleven zitten.

    Ik denk dat ze het moet proberen wat ze fijn vind. Ik had altijd Kruidvat, die van de always zit in een sterke parfum lucht aan.

    Trucje wat ik leerde zo dat je het niet te hoog of laag plakte was de lijn waar het dubbel gevouwen waren( maandverband zit opgevouwen in 3 delen) die naad legde ik op de rand van het middenstuk van het ondergoed. Waar aan de voorkant de dubbele laag begint. Zo heeft ze een richtlijn.
     
  5. mamavanmimi

    mamavanmimi Fanatiek lid

    13 mei 2010
    2.790
    772
    113
    Tussen de fruitbomen
    Vanavond een ander merk gebruikt wat ik zelf altijd prettig vind, die ik vanmorgen dan weer niet in huis had. Nu heeft ze een libresse in, deze vind ik altijd prettiger aanvoelen. Dit gaf zij ook aan, is ook wat dunner zegt ze.
    Ze heeft het vanavond zelf gedaan en dit lukt redelijk.... ze moet vooral de handigheid erin krijgen.
    @chrystel73 ze heeft nu wel met vleugeltjes. Ik zag dat ze al was doorgelekt zag ik. Dus hij was vandaag toch al wat aan het schuiven geweest ondanks de vleugels.

    Heb even met man gesproken vanavond en als hij ziet dat het haar niet helemaal lukt zal hij toch wel wat helpen, maar zegt hij, wel op een manier dat ze het zelf doet maar alleen wat ondersteuning krijgt met iets tegenhouden bv.
     
  6. chantal1985

    chantal1985 Fanatiek lid

    8 okt 2010
    3.577
    832
    113
    Ik heb hier een maandje geleden ongeveer ook een topic over geopend. Daar kwamen wel wat goede tips binnen!
     
  7. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.434
    8.282
    113
    Doorlekken kan ook zonder schuiven, denk ik?

    Misschien is menstruatie ondergoed wat voor haar? Alleen weet ik niet of je dat in kleine(re) maten hebt…? Mijn dochter gebruikt ‘s nachts maandverband (Always en dan de grootste…) en dan ook nog menstruatie ondergoed tegen het doorlekken.
     
  8. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.690
    14.044
    113
    Ik vloeide altijd als een malle, eigenlijk pas met de always nacht (!!!) dat t goed onder controle blijft. Ik ben 1.63 overigens en was vanaf mn 11e de pineut als eerste van mn klas.

    Met minder zware bescherming lukte pas toen ik tampons ging gebruiken, maar moest altijd dubbel hanteren. Voor tampons is ze nog te jong zou daar niet aan beginnen totdat ze maandverband goed en hygienisch onder de knie heeft.

    Wat eventueel kan is dat je in een schoon broekje vast eentje voorplakt en in een boterhamzakje of doosje doet en die op een bepaald plekkie legt die jullie samen afspreken. Mocht het in de ochtend toch niet lukken heeft ze in elk geval een uitwijkoptie (of een spiekversie).
     
    Biny en MissXray vinden dit leuk.
  9. debq

    debq Fanatiek lid

    10 mrt 2010
    3.736
    734
    113
    Mijn dochter gebruikt de 100% natuurlijke versie van Always, en dan de kleinste maat. (Witte verpakking is het)
     
  10. mamavanmimi

    mamavanmimi Fanatiek lid

    13 mei 2010
    2.790
    772
    113
    Tussen de fruitbomen
    Ik zal die eens opzoeken en lezen dan!

    Vannacht is ze flink doorgelekt ben ik bang. Maar meer omdat ze teveel beweegt en het gewoon niet goed bleef zitten.
    Duidelijke instructies gegeven voor op school vandaag, dus ik hoop dat het goed gaat, nadat ze gisteren wel is doorgelekt op school. Maar ze gaf ook aan de hele dag op school niet naar het toilet geweest was.
     
  11. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.554
    3.456
    113
    Ja, daar zat ik ook aan te denken. Je hebt het ook in kleine maten, bijvoorbeeld deze, is ook als menstruatie-ondergoed te gebruiken.
    https://www.underwunder.nl/nl/probeer-underwunder/
     
  12. chantal1985

    chantal1985 Fanatiek lid

    8 okt 2010
    3.577
    832
    113
    Och, lastig hoor! Mijn dochter is 10 jaar (ze is van juni), en is dan nog niet ongesteld, maar ik denk dat het niet lang meer gaat duren, voortekenen zijn er al. Dus ik had idd ook een topic geopend over welk maandverband dan voor zo'n toch jonge meid, om dat alvast te kopen. Bleek dat er idd helaas niet echt 'klein' maandverband is, dus zal toch wat proppen worden in zo'n kleine onderbroek. Maar andere kant als ze gelijk zo heftig ongesteld zijn, dan hebben ze dat ook gewoon nodig. Ik heb nu drie pakjes Libresse voor haar liggen. De roze, met en zonder vleugels, en nachtmaandverband. Ik heb ook van boxer-onderbroeken gekocht, waar dat dan een beetje beter in past. Reep chocola erbij. Ligt allemaal klaar voor als het zover is. Ik hoop dat het dus nog even duurt, maar vrees van niet. Mijn dochter heeft (naast dat ze met 10 jaar ook gewoon nog best jong zijn, natuurlijk) ASS, dus zichzelf goed verzorgen, eraan denken naar het toilet te gaan, etc, zijn sowieso dingen waar ze moeite mee heeft en wij haar aan moeten helpen herinneren. Ik verwacht dat het verschonen van maandverband dus ook iets is waar wij haar veel bij moeten begeleiden. Snap dus goed je vragen en zorgen!
     
  13. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    16.033
    15.039
    113
    Wat ik merk bij mezelf is dat het model onderbroek ook verschil maakt in wel of niet langs lekken. Misschien kan ze/je daar ook ook nog naar kijken?

    Qua maandverband geen tips, vind zelf libresse het fijnste.

    Kan me echt niet voorstellen dat oudste dochter nu ongesteld zou zijn, die is vab aug 2011
     
  14. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.242
    5.196
    113
    Ik zou het vroeger echt heel fijn hebben gevonden als er menstruatie ondergoed was geweest, dus (even er vanuit gaand dat mijn dochter zindelijk wordt). ik ben van plan om tegen die tijd menstruatie ondergoed voor haar te kopen.

    Modibodi en thinx hebben een tienerlijn.
    En femtis.de (mijn persoonlijke favoriet voor menstruatie ondergoed) staat bij dat de xxs/maat 30 vergelijkbaar is met kindermaat 152.
    En wuka.co.uk heeft een basic lijn die heel betaalbaar is met een goede kwaliteit en ook maat xxs.
    Er staat op de meeste websites ook heupomtrek bij in de maattabellen, dan kun je even meten of de kleinste maat een optie is.
     
    Fuddey vindt dit leuk.
  15. MissXray

    MissXray Fanatiek lid

    19 sep 2020
    1.678
    1.608
    113
    Vrouw
    Wat is jullie meisje al jong ongesteld. Ze is toch 9? Onze dochter is net 10 en gelukkig nog niets aan de hand hier, maar jij omschrijft precies waar ik bang voor ben. Niet op tijd verwisselen van de spullen bv. Ik lees dus mee voor tips en hoop stiekem dat het gewoon nog lang gaat duren.

    Overigens lees ik ook mee in het menstruatieondergoedtopic en ik denk hier steeds vaker over na. Schijnt super te werken en lijkt me voor een jonger kind dus best perfect als er de juiste maten zijn. Net voor school aan en meteen na school verwisselen in dat geval.
     
  16. Siepie85

    Siepie85 VIP lid

    8 nov 2013
    7.821
    7.769
    113
    Amsterdam
    Ik was zelf helaas ook 10 toen ik ongesteld werd. Ik gebruikte toen en nu nog steeds (ben niet veel groter meer geworden. De normaal van always, met vleugels is idd echt niet te doen kan niet goed geplakt worden is vaak te breed etc.
    Doordat ik fanatiek wedstrijd zwom moest ik van dag 1 tampons gebruiken, dit heeft m’n moeder toen voor gedaan en eigenlijk toen ik dat door had heb ik nooit meer maandverband gebruikt behalve voor de nacht.
    Dus mijn advies kijk vooral naar iets wat geen vleugels heeft!
     
  17. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    15.453
    1.634
    113
    Brabant
    Wat sneu voor haar. Ik zou idd kijken voor menstruatieondergoed.
    Afhankelijk van haar maat.


    Maar... voor iedere mama die dochters heeft...
    Ik heb niet alleen mijn meiden voorbereid, maar ook mijn man(preutsheid verheven tot kunst).
    Het is normaal.

    We noemen het een menstruatie of ongesteld. Je verliest bloed, gebruikt maandverband, een menstruatiecup of iets anders. Maar je noemt het bij de naam. Het is niet vies of eng. Het is vervelend, maar niet het einde van de wereld.

    Dus.. voorbereiden die mannen en broers!
     
    Zeebra, toch3, Vero0504 en 2 anderen vinden dit leuk.
  18. mamavanmimi

    mamavanmimi Fanatiek lid

    13 mei 2010
    2.790
    772
    113
    Tussen de fruitbomen
    Dank je!
    Ik heb even gekeken op de verschillende sites, en eerlijk? Ergens lijkt het me ideaal, want geen gedoe voor haar... Maar ergens vertrouw ik het niet. Ze heeft nogal de neiging om steeds aan haar onderbroek te trekken als die even niet lekker zit en ben bang dat ze daardoor toch gaat lekken.
    En gezien de prijs is het ook niet echt iets wat je even probeert.....
     
  19. riean

    riean VIP lid

    21 apr 2014
    5.527
    7.033
    113
    Wat mijn moeder mij leerde toen ik met 10 ongesteld werd was eerst ee gewone onderbroek (en dan Always met vleugels) en daar een lekker strakke boxer overheen. Na al mijn zwangerschappen was ik tijdelijk erg aan het vloeien en toen kwamen altijd die boxers wwer tevoorschijn. Dan blijft het veel beter zitten.
    Ik vind de tip van iemand hier om ergens vast een onderbroek met maandverband er in klaar te leggen op je werkdagen voor de zekerheid ook wel heel goed
     
    Zeebra en Biny vinden dit leuk.
  20. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.242
    5.196
    113
    In het anticonceptie gedeelte loopt een topic over menstruatie ondergoed en daar hebben ook meerdere moeders voor hun dochters gekocht (mijn dochter is pas 6). Mijn eigen ervaring is dat het ondergoed nauwelijks anders aan voelt dan normaal ondergoed en het veel beter op zijn plaats blijft zitten dan maandverband. Ik snap je wel met die prijs hoor, dat is wel even slikken, daarom noemde ik ook van wuka de basic lijn (maar dan moet je uit de UK bestellen en boven een bepaald bedrag voor gratis verzending). Femtis zit in Duitsland en heeft wel gratis verzending, ook als je maar 1 onderbroek besteld.
    Er is ook wel goedkoper ondergoed trouwens, maar tot nu toe heb ik alleen goede kwaliteit bij goedkoper gezien bij wuka.
     

Deel Deze Pagina