Ervaring met Bekkenband???

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Suusje03, 11 aug 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Suusje03

    Suusje03 Actief lid

    11 feb 2006
    362
    0
    0
    Full time mamma
    Zaanstad
    Hallo allemaal,

    Ik heb al vanaf week 20 last van m'n bekken. Bij huisarts geweest en die zei dat ik af en toe een paracetamolletje tegen de pijn kan nemen. Aantal weken later weer bij hem langs geweest voor een verwijsbrief voor de fysio. Elke stap die ik zet voel ik. Langer dan 20 minuten lopen gaat niet meer en lang staan ook niet. s Nacht omdraaien in bed is helemaal een ramp. Ik voel én hoor m'n bekken kraken als ik me omdraai. Bij de fysio word ik ook niet veel wijzer. Heb wat oefeningen meegekregen, zoals met je rug op de grond liggen en je benen gebogen tegen de muur en dan duwen. Het helpt allemaal niet. Ze masseert m'n banden 5 minuten lang en klaar is kees.
    Nu zat ik te denken aan een bekkenband. Heb ik zien liggen bij Prenatal voor € 35,-. Kan iemand mij vertellen of dat wat is???
    Alvast bedankt!

    Groetjes Suus
     
  2. toi

    toi Actief lid

    12 okt 2005
    196
    0
    0
    Hoi Suusje,

    Ik zit op de zwangerschapsgym en daar heeft iemand ook veel last van haar bekken. Ze is naar een bekkenspecialist gestuurd, ze krijgt daar oefeningen en haar werd afgeraden om zo'n band te kopen want dat ga je de spieren niet zo goed meer gebruiken en is de kans op meer pijn aanwezig. Misschien is zo'n therapeut ook wat voor jou?

    Heel veel sterkte en su6

    Groetjes toi
     
  3. Suusje03

    Suusje03 Actief lid

    11 feb 2006
    362
    0
    0
    Full time mamma
    Zaanstad
    Ja dit is dus zo'n gespecialiseerde mevrouw daarvoor. Alleen heb ik er weinig vertrouwen in....Een paar oefeningetjes die niet helpen en het alleen maar erger maken voor mijn gevoel....Ik had er meer van verwacht. :(
     
  4. toi

    toi Actief lid

    12 okt 2005
    196
    0
    0
    Zij heeft er veel baat bij vertelde ze me. Tis altijd te proberen, vind je het niks stop je er toch mee. Je bent bij zo'n iemand niks verplicht lijkt me toch?

    Groetjes toi
     
  5. kwebbeltje

    kwebbeltje VIP lid

    13 jul 2005
    15.340
    1
    0
    Verpleegkundige
    Duitsland
    Ikzelf heb bij beide zwangerschappen een bekkenband gedragen. Als ik jouw verhaal lees heb ik niet zulke erge klachten gehad als jij, maar ik als rugpatient (hernia in verleden gehad) en werken in de zorg kon ook ik mijn bekken met regelmaat goed voelen. Mijn verloskundige en gynaecoloog adviseerden mij wel een bekkenband. Ook de fysio stemde hiermee in. Van de diverse soorten heb ik uiteindelijk via de thuiszorgwinkel een band gekocht waarbij in het midden een breder stuk zit en die je van beiden kanten met klittenband goed strak aan moet trekken. Deze werd ook aangemeten. Door het strak trekken van de band worden de bekken ook bij elkaar gehouden en ik moet je zeggen dat is erg prettig :D
    Ik heb er dus veel baat bij gehad. Heb daardoor ook tot 34 weken kunnen werken. En als ik een dag de band niet gedragen had, had ik echt veel meer last.

    Ik zou zeggen:proberen. (owww wel een heel verhaal geworden)

    Kwebbel
     
  6. Niet meer actief

    Ik heb ook een bekkenband gedragen omdat ik zwaren bekken instabiliteit heb gehad tijdens de zwangerschap!! zon band is mij juist AANGERADEN!! maar mischien is dat bij iedereen verschillend! ik had er baat bij.

    groetjes Annemarie
     
  7. Ramoontje

    Ramoontje VIP lid

    28 okt 2005
    32.963
    0
    36
    Ook ik heb zo'n band gedragen. Het enige advies van zowel de fysiotherapeute als mijn VK was: niet voortdurend dragen (wel bij activiteiten, maar bijv. niet als je lekker op de bank zit 's avonds). Het verhaal dat je er "luie spieren" van krijgt klopte volgens hen beide niet, het zorgt ervoor dat het gewicht gewoon wat beter verdeeld wordt en het geeft ondersteuning.

    Mijn advies: proberen!

    Groetjes en sterkte,
    Ramona
     
  8. Renate28

    Renate28 Fanatiek lid

    22 mei 2006
    3.334
    0
    36
    Ik heb hem gewoon gekocht, omdat ik het lekker vond zitten toen ik last had van mijn heupen en rug. Werd mij dus niet aanbevolen. Als ik op pad ga of iets onderneem vind ik het wel erg prettig om te dragen. Het geeft me gewoon heel veel steun.
     
  9. karin29

    karin29 Bekend lid

    29 mei 2006
    663
    0
    0
    mama
    noord brabant
    Hoi Suusje,

    Draag zelf ook een bekkenband en heb er veel plezier van. Heb hem gekregen via de Sesartherapie. Verder heeft de therapie mij wat oefeningen gegegeven die mijn ondersteunen bij zo min mogelijk pijn hebben. Groetjes Karin
     
  10. Suusje03

    Suusje03 Actief lid

    11 feb 2006
    362
    0
    0
    Full time mamma
    Zaanstad
    Hoi Meiden!

    Allemaal bedankt voor de tips en de reacties! Ik ga maandag weer naar de fysio en dan zal ik haar ook vragen hoe ze over zo'n band denkt. Mijn gevoel zegt dat ik het gewoon moet doen eigenlijk. Als ik de positieven reacties zo bekijk kan je er veel baat bij hebben.
    Wat ik me nou afvraag, de klachten die ik heb horen die nou bij bekkeninstabiliteit? Zowel mij huisarts als mijn therapeute heeft die "titel"niet genoemd n.a.v. mijn klachten. Huisarts zei: het is het verweken van je bekken. De verloskundige zei: OO, dat hoort erbij, bij een tweede zwangerschap is het altijd 3x erger :( ....Ze doen er allemaal zo luchtig over terwijl het toch een serieus probleem is dacht ik zo.

    Groetjes Suus
     
  11. fredje8

    fredje8 Fanatiek lid

    31 okt 2005
    1.083
    0
    0
    hoi
    Ik heb hem ook al, ik moest hem gaan dragen op advies van huisarts en de therapie, ik krijg 2 x per week therapie. En de band vind ik een goeie uitvinding
     
  12. Suusje03

    Suusje03 Actief lid

    11 feb 2006
    362
    0
    0
    Full time mamma
    Zaanstad
    Zo Fredje8, dat is erg snel zeg....
    Is het een band die je bij je therapeut heb besteld ofzo? Er bestaan ook banden van Anita, en dat heet dan een babybelt.....

    Groetjes Suus
     
  13. MarionM

    MarionM Bekend lid

    2 aug 2006
    761
    0
    0
    Breda
    Ik zou bij je therapeut aangeven dat je het idee hebt dat de oefeningen en de behandeling niet helpen. Dan kan ze eventueel de therapie aanpassen. En als dat niet helpt zou ik terug naar de huisarts gaan, dan kan hij je doorverwijzen naar iemand anders. Ik zou er niet mee door blijven lopen maar zorgen dat je geholpen wordt, is het niet door deze therapeut dan door iemand anders!
    Succes ;)
     
  14. slingding

    slingding VIP lid

    9 apr 2006
    5.425
    1
    0
    verzorgende IG
    Middelburg
    ik gebruik alleen mijn bekkenband als ik aan het werk ben anders worden mijn spieren te slap, dit is voor vooral mijn rug een fijne ondersteuning al zal je het niet zeggen, ik heb ook na mijn werk minder last van banden pijn. het was op aanraden van de vk om hem tijdens mijn werk te dragen.
    ter ondersteuning en ik ben er blij mee en heb geen spijt dat ik hem gekocht heb.
     
  15. sjouwtje

    sjouwtje Actief lid

    10 feb 2006
    198
    0
    0
    Huisje aan het water
    Als je een band koopt koop de band dan wel bij een winkel waar ze erin gespecialiseerd zijn. De band bij prenatal biedt alleen ondersteuning voor de buik. De bedoeling van een bekkenband is om het bekken bij elkaar te houden zeg maar.
    Bel anders ook je ziekenkostenverzekeraar. Ik kreeg mijn band volledig vergoed uit de aanvullende verzekering. (Mits ik een verwijsbrief had van de gynaecoloog en ik de band haalde bij een specialist waar de verzekeraar een contract mee heeft)
    Succes ermee!
     
  16. MB2005

    MB2005 Fanatiek lid

    30 apr 2006
    1.290
    0
    0
    Spijkenisse
    Hoi, hier nog een ex-hernia patient die met bekkenproblemen loopt.
    Ik liep al bij de fysio om te revalideren en ik ben door mijn fysio doorgestuurd naar een fysio die gespecialiseerd is in bekken.
    Zij geeft ook alleen oefeningen en massage en met 30 weken krijg ik info over de bevalling.

    Ook heb ik op haar advies de erasmusband gekocht.
    Dit is een dubbele band die de boel bij elkaar houdt.
    Zij vertelde dat dat de beste band is maar niet goedkoop.
    Hij was ook 85 euro en met korting van de thuiszorg 77 euro.

    Hij helpt zeker bij het lopen.

    Helemaal klachtenvrij wordt je niet maar het verlicht iets.
    Verdere moet je echt jezelf in acht nemen.

    Veel succes ermee.

    Groetjes MB2005.
     
  17. charissa1979

    charissa1979 Fanatiek lid

    19 dec 2005
    1.827
    0
    0
    Ziekenverzorgende
    Overijssel
    Ik heb ook zo'n band moeten proberen van het werk, fysio gaf al aan dat het bij mij niet werkte.
    Bij mij is het de hele rug/nek dus had er niet veel baat bij.
    Ik heb de band toen ook via fysio geleend, misschien is dat een optie?
     
  18. Suusje03

    Suusje03 Actief lid

    11 feb 2006
    362
    0
    0
    Full time mamma
    Zaanstad
    Meiden, allemaal ontzettend bedankt voor alle reacties! Ik heb vanmiddag weer een afspraak bij de therapeut en ik zal het idee van de bekkenband is in de groep gooien bij haar. Misschien dat het idd een goed idee is om eerst eens zo'n band uit te proberen en als het echt helpt dan pas tot koop over te gaan.

    Bedankt!

    Groetjes Suus
     
  19. Suusje03

    Suusje03 Actief lid

    11 feb 2006
    362
    0
    0
    Full time mamma
    Zaanstad
    Ik kom net bij de therapeute vandaan en had haar gevraagd naar haar mening over de bekkenband. Ze was er geen voorstander van... En de testjes die ze 2 weken geleden bij mij had gedaan wezen niet uit dat een bekkenband verlichting zou geven. Dus ik zei haar dat ik benieuwd was of het voor mij verlichting zou geven en of het mogelijk was om het uit te proberen. Dat moest ik maar even gaan vragen bij thuiszorg. :(: Dusss ja, weer wat te doen morgen.

    Groetjes Suus
     

Deel Deze Pagina