Geluidsoverlast naar buren toe verminderen

Discussie in 'De lounge' gestart door Emsy, 23 okt 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Emsy

    Emsy Fanatiek lid

    29 jan 2015
    1.851
    1.668
    113
    Vrouw
    Wij hebben vrij drukke kinderen. Rennen veel door het huis, luid spelen, ongeveer dagelijks een flinke woede bui met bijbehorende decibellen etc.
    Ik vind dit echt heel vervelend voor de buren, ben me continue bewust van het geluid wat ze produceren. Ik probeer waar kan dit zoveel mogelijk in te dammen. Maarja het blijven kinderen en hoe meer ik erbovenop zit hoe erger het soms wordt.

    Ik zou dolgraag wat groter willen wonen maargoed de huidige huizenmarkt laat dat nu niet toe. Wonen nu in een rijtjeshuis met aan beide kanten buren.
    Hebben jullie nog tips om fysiek in huis wat aanpassingen te doen om geluidsoverlast te minimaliseren.
    En dan geen hele isolatiewand plaatsen maar wat simpelere en mooie oplossingen.
    We hebben bijvoorbeeld een vloerkleed aangeschaft om zo het geluid al wat te dempen.

    Hebben jullie nog ideeën?
     
  2. LisbethSalander

    LisbethSalander Fanatiek lid

    1 dec 2015
    2.737
    5.393
    113
    Ik heb ook 2 drukke kinderen maar hier mag er niet worden gerend in huis. Rennen doen ze maar buiten. Nu zijn ze wat ouder dat ze alleen buiten kunnen spelen maar toen ze kleiner waren ging ik dus veel met ze wandelen of naar een speeltuin. Ze moeten wel hun energie kwijt natuurlijk. Ook schreeuwen in huis mogen ze niet. Dat wil niet zeggen dat ze soms in het spel niet alsnog luidruchtig kunnen zijn maar ze moeten rekening houden met de buren maar ook met mijn man en mij. Wij willen ook niet de hele tijd in hun herrie zitten.
    Ik zou het dus niet alleen in aanpassingen in huis zoeken maar ook in aanpassingen in hun gedrag.
     
  3. Eruanna

    Eruanna Bekend lid

    13 mei 2013
    919
    903
    93
    Heb je gordijnen hangen? Dat scheelt ook in geluid, het galmt minder heen en weer. Om het geluid van schuivende stoelen tegen te gaan, hebben we tennisballen onder de keukenstoelen.
    Verder heel herkenbaar. Ik kan ook enorm gestresst worden van het idee dat de buren misschien wel last van ons hebben. :|
     
    Saartje33 en Vero0504 vinden dit leuk.
  4. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.097
    5.274
    113
    Ik neem aan dat ze geen schoenen in huis dragen? Zo ja die uit doen.
     
  5. Emsy

    Emsy Fanatiek lid

    29 jan 2015
    1.851
    1.668
    113
    Vrouw
    Nee geen schoenen in huis inderdaad.

    @LisbethSalander dat gedrag sturen we ook zeker op aan. Maar in een hysterische woede bui kunnen ze echt heel hard schreeuwen en gillen. Kan ik slecht handelen maar ook niet altijd voorkomen.
    Ik zeg wel 10x per dag; rustig aan want we hebben ook buren. Dus het gedrag daar zitten we bovenop maar ze mogen van mij na het eten voordat ze gaan slapen best even stoeien en gek doen om hun energie kwijt te raken. Helemaal op dagen dat het regent. En aangezien de winter eraan komt zullen we weer meer binnen zijn.
     
    Saartje33 vindt dit leuk.
  6. Mapje

    Mapje Niet meer actief

    Maar ervaren de buren overlast dan? Wij hebben een hoekhuis en onze kinderen rennen en stoeien ook en de jongste kan echt gillende driftbuien hebben. Maar ons buurmeisje ook. Maar wij horen nooit wat behalve in de tuin en zij ook niet van ons… dus wellicht valt het mee? (Dit zijn wel sterk geïsoleerde huizen uit 2011)
     
  7. Cobon

    Cobon VIP lid

    27 jun 2020
    7.024
    7.342
    113
    Vrouw
    Zware gordijnen, wandkleed, kleden, en vooral eerst eens aan de buren vragen of ze er last van hebben :) dat verschilt zo erg per persoon, wat men geluidsoverlast vindt.
     
  8. Emsy

    Emsy Fanatiek lid

    29 jan 2015
    1.851
    1.668
    113
    Vrouw
    De buren hebben 1x geklaagd begin corona tijdperk. Toen was m'n man met de kinderen binnen aan het sporten. Verder klagen ze niet maar als de buurvrouw bijvoorbeeld tegen d'r honden schreeuwt dan horen we dat. Dus andersom zal het net zo zijn.
     
    Mapje vindt dit leuk.
  9. suikerfee

    suikerfee Fanatiek lid

    13 jan 2010
    1.694
    361
    83
    Hier mogen ze niet rennen in huis, en van gillen worden wij ook niet blij. Dat doen ze lekker buiten, en dan nog hoeft dat niet overdreven hard.

    Maar dat is geen advies natuurlijk.

    Schoenen uit? Misschien een dempende vloer?
    Of gewoon eens aan de buren vragen of ze overlast ervaren? Misschien valt het reuze mee.
     
  10. Emsy

    Emsy Fanatiek lid

    29 jan 2015
    1.851
    1.668
    113
    Vrouw
    Ja is ook weer zo! De buurvrouw zit zomers altijd hard in de tuin te praten, kan hun hele gesprekken volgen. Vind ik ook geen probleem. Misschien is het ook meer m'n eigen gevoel van mogelijke overlast.
     
  11. hummeltje5

    hummeltje5 VIP lid

    28 dec 2014
    21.595
    13.147
    113
    Vrouw
    Noord- Holland
    Kurk dempt.
    Koop een leuk prikbord van kurk (wat ik zelf een leuke vind is de wereldkaart gesneden uit kurk) en hang die op de wand die grenst aan de buren.
     
    Emsy vindt dit leuk.
  12. Mammavantwee

    Mammavantwee VIP lid

    4 feb 2019
    5.453
    4.881
    113
    Vrouw
    Ik snap je gevoel hoor.

    Ik heb het ook een tijd gehad bij onze nieuwe buren. Ons zoontje kan ook in z'n driftbuien hard gillen/boos zijn. Kan ik nog tegen hem zeggen dat het niet mag, maarja soms moet dat er wel is uit.

    De buren nodigde ons een keer daar uit voor een bak koffie, ik heb het toen gelijk gevraagd. Ze zeiden de kids bijna niet te horen, alleen als ze de trap op lopen. Maar hadden ze ook geen last van.

    Als het je bezig houd, zou ik het echt vragen. Anders wordt het er thuis ook niet gezelliger op en is het voor jezelf ook niet relaxed.
     
    Emsy en Zeebra vinden dit leuk.
  13. Mammavantwee

    Mammavantwee VIP lid

    4 feb 2019
    5.453
    4.881
    113
    Vrouw
    Wat ik een tijdje terug zag is dat iemand geluid dempende platen onder haar eettafel vast maakte, en zo heb je nog wel meer plekken dat je het onzichtbaar kan doen. Misschien een idee;)
     
  14. Saartje33

    Saartje33 Fanatiek lid

    6 dec 2018
    3.497
    5.164
    113
    Vrouw
    Deze wilde ik ook voorstellen. Willen we zelf ook gaan doen.
    Ik zou ook niet weten hoe ik mijn kinderen zover krijg om niet zoveel geluid te maken. Zit echt gewoon in ze. We zitten er ook boven op en ze mogen het ook niet maar “dat doen ze maar buiten” werkt hier dus echt niet. Ze willen niet buiten dus dan krijg je krijsende kinderen buiten—-> nog meer mensen die er last van hebben. En straf oid werkt er ook niet tegen
     
    Emsy en hummeltje5 vinden dit leuk.
  15. Felice

    Felice VIP lid

    22 apr 2009
    6.563
    7.390
    113
    Wat @LisbethSalander zegt, gedrag is wellicht nog wat winst te behalen :oops:
    Ik zeg geen 10x per dag dat iets niet mag, of dat we ook nog buren hebben. Ik waarschuw 2x en dan is het klaar. (Toen ze jonger waren stonden ze nog wel eens in het "straf"hoekje, even afkoelen, en dan konden we daarna er even op terug komen en was het klaar)
    Ben ook bekend met woede uitbarstingen en daar valt inderdaad niet altijd wat aan te doen. Da's erg lastig.

    En na het eten even stoeien met bijbehorend kabaal zou toch geen probleem moeten zijn voor de buren? Als het nu de hele dag door is, is het een ander verhaal.

    Wat geluid dempen betreft zou een vloerkleed zeker wel helpen, of overwegen tapijt te nemen? Vitrage en dikkere gordijnen, kussentjes, planten, wat meer gestoffeerde meubelen.
     
  16. Achterkantvandemaan

    31 dec 2020
    7.303
    7.258
    113
    Ik word getriggerd door wat je zegt. Als je iets 10 keer moet zeggen dat gaat daar toch iets mis? Misschien meer consequenties verbinden aan gedrag?
     
  17. Koekie1

    Koekie1 VIP lid

    31 jul 2013
    5.629
    1.979
    113
    Vrouw
    Misschien eens praten met de buren en vragen hoe ze het ervaren?

    Die van mij kunnen ook flink te keer gaan. De jongste kan ook nog eens behoorlijk gillen.

    Ik heb het eens aan de buren gevraagd en ze zeiden: "joh, wij hebben 4 kinderen groot gebracht. Je moest eens weten wat dat voor herrie was! Lekker kind laten zijn. "

    Zo blij met die reactie :D
     
    Saartje33, Gewooniemand, Emsy en 3 anderen vinden dit leuk.
  18. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.179
    6.711
    113
    Met @Koekie1 eens. Vraag het eerst.

    Persoonlijk stoor ik me niet aan leefgeluiden. Onze buren aan beide kanten hebben kinderen. Met drumstellen en gillen...maar toch vind ik dat niet erg.

    Als het nou in de nacht was dan is het wat anders. Maar mensen moeten gewoon kunnen leven in huis.

    Onze kinderen zijn erg rustige kinderen dus daar heb ik dan geluk mee. Geen renners, schreeuwers et cetera... Maar...we hebben een sportkamer en als ik daar op de loopband sta met muziek aan dan horen ze dat echt wel. Maar dat is 3 keer per week overdag 1 uurtje maar.

    Wel heel goed van je om er bewust mee bezig te zijn.
     
    Koekie1 vindt dit leuk.
  19. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    8.888
    16.248
    113
    Soms heeft het niks met consequent zijn te maken, helaas.
    Mijn oudste zoon is heel heel heel snel overprikkeld en die gilt de boel dan zo dertig minuten bij elkaar en als ik pech heb kan dat zo een periode elke dag feest zijn. Daar werkt consequent zijn echt niet tegen op dat moment, mede omdat het op dat moment een bepaalde ontlading is. Kinderen moeten leren om hun emoties op een andere manier te reguleren dus ik zou vooral het gesprek aangaan en kort en bondig vertellen wat ze anders kunnen doen op het moment dat het weer rustig is in huis.
    mijn zoon zat eerst op een andere psz en als wij dan de straat uitliepen gilde die vanaf dat punt tot 2 uur daarna. Tjaa…. Terwijl ik vreselijk consequent ben.

    Gelukkig hebben de buren er geen last van, dus ik zou eerst eens polsen of het überhaupt wel nodig is om dingen aan te passen in huis.
     
    Loveloes, Saartje33 en Emsy vinden dit leuk.
  20. Emsy

    Emsy Fanatiek lid

    29 jan 2015
    1.851
    1.668
    113
    Vrouw
    Ik snap wat je zegt, dit is wel echt een voorbeeld van geschreven tekst op een forum.
    Uiteraard herhaal ik iets niet 10x zonder consequenties. Ik bedoel het meer in algemene zin. Ze mogen hier niet als wilde door het huis rennen, dat is waarschuwen en daarna verzin je maar een ander spel. Maar het komt voor dat er dagen bij zijn dat ze gewoon moe zijn en druk en chagrijnig. Dan kan ik ze de hele dag wel corrigeren.

    Maar zoals hier wordt gezegd; alleen buiten rennen en kabaal maken, dat gaat bij ons gewoon niet op. We zijn echt wel strikt met regels, dat viel ook onze kraamzorg op maar ze zijn gewoon druk en ondernemend op momenten.
    En ik wil gewoon zo min mogelijk overlast bezorgen.

    Zal het binnenkort eens bij de buren aankaarten misschien maak ik me drukker dan dat het daadwerkelijk is.
     
    Saartje33 en Achterkantvandemaan vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina