Zeer snelle bevalling

Discussie in 'De bevalling' gestart door Boysmummy, 18 okt 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Sylver

    Sylver Fanatiek lid

    17 sep 2014
    1.459
    1.427
    113
    De enige reden dat de VK op tijd was, was omdat ik haar 's ochtends al gebeld had met de mededeling dat mijn vliezen aan het einde van de nacht gebroken waren. Er gebeurde verder echt helemaal niks, dus ze zou aan het einde van de ochtend even langs komen om te kijken.

    Inmiddels was het half 12 en ik dacht nog dat de VK voor niks ging komen. 10 min later ineens een flinke wee en toen ging het snel.
    Man nog een keer de VK gebeld en die was er gelukkig bijna. Nog voor half 1 's middags was de jongste geboren.

    Als ik niet al 's ochtends gebeld had en de VK niet al van plan was om na haar ochtendronde even langs te komen, was ze ook zonder VK geboren.

    Was wel mijn beste bevalling overigens :) Alles ging helemaal vanzelf, mijn lijf gaf alles heel goed aan en dit keer gelukkig geen weeenstorm (wat een verademing!).
     
  2. IkbenTess

    IkbenTess Fanatiek lid

    14 dec 2016
    2.115
    1.090
    113
    Vrouw
    Nederland
    Mijn tweede bevalling duurde 20 minuten. Was wel in het zkh voor iets anders, desondanks zonder vpk en vk gedaan. Het ging vlekkeloos, ik wist precies wat ik moest doen en had geen scheurtje, niets. Desondanks was het wel veel pijnlijker dan mijn eerste bevalling van 4 uur.
    De vpk schrok zich rot toen ze later binnenkwam en ik ineens met een baby lag ;)
     
    Kolibrie2 en BibiQ vinden dit leuk.
  3. BibiQ

    BibiQ Fanatiek lid

    16 feb 2013
    1.802
    541
    113
    Vrouw
    Utrecht
    Dat geloof ik ja!:eek::roflmao:
     
  4. Sado

    Sado VIP lid

    16 mei 2016
    17.746
    15.178
    113
    Oh wow, dát is pas snel. Hoe kijk je daar op terug?
    Het was nl echt mijn grootste angst bij de derde bevalling: alleen moeten bevallen. :o: Omdat de tweede bevalling drie kwartier duurde, was de verwachting dat de derde dus nog sneller zou gaan. Mijn moeders bevallingen waren vrijwel hetzelfde als de mijne en zij beviel van mijn jongste broertje dus ook zonder medische hulp (alleen mijn vader was erbij) in ruim 10 minuten vanaf de eerste wee :$

    Ik ben alle drie de keren ingeleid en heb gelukkig voor de derde hele fijne afspraken kunnen maken, ik ben o.a. geen seconde alleen gelaten op de verloskamer, heb steeds verpleegkundige en/of verloskundige bij me gehad. Dat voelde heel fijn.

    Uiteindelijk duurde de bevalling nog “lang” met zo’n 1,5 uur:roflmao:, maar toch heel fijn dat ze meedachten.
     
  5. Ella1988

    Ella1988 Fanatiek lid

    7 jun 2018
    1.047
    674
    113
    Wat een snelle bevallingen allemaal zeg!

    Hier om 1630 smiddags wakker geworden van een kramp. 1800 eerste pijnlijke wee en veegje bloed. 1845 ben ik gaan douchen om te kijken wat dat zou doen. Toen werden de weeën regelmatiger. 1930 vriend gesmeekt om mijn vader te bellen want ik wou naar het ziekenhuis voor pijnbestrijding xD.... zo pijnlijk. Ik dacht, dat hou ik geen uren vol, het is tenslotte de eerste. 2000 was de verloskundige er en had ik 9.5cm ontsluiting en besloten thuis te gaan persen. 2020 ambulance gebeld want L. zijn hartslag bleef dippen. 2115(!!!) in het ziekenhuis (ambulance dacht dat het geen spoed was). 2132 geboren met 1 tractie van de vacuümpomp.

    Dus ook vrij vlot. Maar geen idee hoe lang het persen had geduurt als ik thuis had mogen bevallen.
     
    ely vindt dit leuk.
  6. IkbenTess

    IkbenTess Fanatiek lid

    14 dec 2016
    2.115
    1.090
    113
    Vrouw
    Nederland
    @Sado, ik was naderhand best geschrokken, maar ook wel erg trots op mezelf dat ik automatisch handelde. Ik had voor het begon tegen de vk van het zkh gezegd dat ik een voorgevoel had, maar ze geloofde me niet en daar was ik echt woest om.
    Dat het zonder hulp was vond ik achteraf gezien niet zo heel erg, maar je moet toch naar 10 cm ontsluiting, of het nu in een dag is of in 20 minuten en de pijn heeft het meeste indruk op me gemaakt. Vooral omdat mijn eerste bevalling niet zoveel pijn had gedaan.
     
    Sado vindt dit leuk.
  7. Amaranthas

    Amaranthas Fanatiek lid

    29 nov 2013
    3.449
    3.779
    113
    Hier duurde de oudste 11 uur vanaf de eerste wee.
    Om 4:45 's morgens braken mijn vliezen maar de eerste wee kwam pas om 11:30. Toen bouwde het langzaam op tot we 's avonds weer terug naar het ziekenhuis gingen.
    Uiteindelijk is hij 22:52 geboren.

    Met dochter ben ik ingeleid en dat ging razendsnel. Ze braken uiteindelijk mijn vliezen 's avonds rond half 6 en 1 uur en 18 minuten (inc 9 min persen) was ze er al. Om 19:07.
    Dat was vliezen prikken en 5 min later lag ik volop te puffen.

    Hoewel de 2e bevalling veel zwaarder was qua pijn zou ik toch best weer voor zo'n vlotte bevalling kiezen hoor.
     
  8. Djoni

    Djoni Actief lid

    19 dec 2012
    127
    16
    18
    NULL
    NULL
    Hier ook best vlotte bevallingen. meerstemmig ingeleid, vanaf dat ik in het ziekenhuis was tot bevallen 5 uurtjes.
    2de was 2,5 uur. 3de was een goed uur. 4de om 20 over 11 verloskundige gebeld omdat ik lichte krampjes had en protocol bij mij is bellen bij het minste dus om 10 voor 12 was de verloskundige er en ik was nog even druk bezig met allerlei dingen. Tegen half 1 kreeg ik voelbare maar niet pijnlijke weeen, 1 uur, 1 flinke wee wat ook gelijk perswee was en dochter was geboren.
    nu met nr5 zelfde protocol, bellen bij het minste.
     
  9. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.982
    5.815
    113
    Mijn derde was het vlotst met 3 kwartier. Verloskundige stapte nog net op tijd binnen. Ik lag boven in bad en man was met alle macht beneden het bevalbad aan het vol kijken. :p
    Vk zag mij en zag dat het elk moment kon gebeuren, ze vroeg wil je nog naar beneden, je kunt ook gewoon hier bevallen. Ja!! Ik wil naar beneden. Waarom weet ik niet, maar toen moest en zou ik:oops: dus ik ben met een perswee nog de trap afgelopen, ben in bad gaan liggen en 3 min later lag m’n dochter in het water. :thumup:
     
    Muisje2016 en BibiQ vinden dit leuk.
  10. spruitje80

    spruitje80 Fanatiek lid

    5 jul 2016
    4.378
    3.896
    113
    noord holland
    Mijn 3e bevalling was ook heel kort, iets van 2 uur en vooral het laatste stuk ging enorm snel. Voor mij en de baby eigenlijk te snel, maar ja het gaat zoals t gaat.
    Het rommelde 's nachts wat in mijn buik, er gebeurde wat. Ik ben gaan plassen en toen ik terugkwam leek het dat m'n vliezen braken, het vermoeden was een hoge vliesscheur en dat de baby toen verder zakte en het weer stopte. De ween kwamen toen op gang dus we belde het ziekenhuis en we mochten komen, dit was rond tien voor drie. We moesten even op de oppas wachten die zou komen, weeën werden wat heftiger. Ongeveer 20 min in de auto, en eenmaal bij de afdeling aangekomen in een rolstoel zat ik al in mijn eigen bubbel.
    Hup het verlosbed op, zal rond 4 uur zijn geweest.
    Alle spullen werden klaargezet, wij een beetje aangestuurd om toch eens de ontsluiting te checken want het voelde al zo heftig. 5 cm, wat lichtelijk als een teleurstelling voelde voor mij omdat het al heel heftig was. Direct sensor geplaatst op t hoofdje van de baby, waarbij de vliezen dus volledig braken....10 min later... ik voel persdrang...ja hoor 10 cm (die heftigheid klopte dus wel degelijk). Paar minuten later lag de baby op mijn buik, 5 voor half 5. Laatste 10 min waren ook stressvol voor het personeel want voor de baby ging t ook te snel, hartslag kwam niet goed terug na een wee en daalde steeds lager, echt heel laag, dus ze móest eruit. Het werd wat paniekerig, ze wilde me zuurstof geven, maar de installatie ging lekken en werkte niet. Eigenlijk moest er ook een infuus geprikt omdat er gevaar dreigde....alles binnen een paar minuten.
    Maar gelukkig het lukte me toch goed te persen.
    Ik miste die schakeltijd om te wennen en moest meteen volle bak, dat was echt even lastig, maar het moest.
    Ik was een trillend en kreunend hoopje mens erna :roflmao:, wat kan je lijf t overnemen terwijl je er amper bij bent, wat een adrenaline gaat er dan door je lijf.
    Ook echt flinke naweeën gehad.
    Natuurlijk teken je ook liever voor een korte bevalling dan 36 uur.....maar het kan ook echt heel pittig en heftig zijn op een hele andere manier.
     
    BibiQ vindt dit leuk.
  11. Saren

    Saren Actief lid

    7 jun 2012
    329
    23
    18
    NULL
    NULL
    Wat toevallig (geloof niet in toeval maar dat terzijde) dat dit topic geopend is.
    Vorige week is onze zoon geboren na een zeer korte en heftige bevalling. Ik kan er nog steeds niet over praten zonder dat ik moet huilen. Dus misschien is het wel goed voor mijn verwerkingsproces dat ik het hier van me af schrijf. Vorige week zondag vanaf 05:00 uur onregelmatige weeën maar ze hielden wel de hele dag aan. Na telefonisch overleg om 16:30 uur naar het ziekenhuis. Onderweg in de auto om de 4 min weeën. In het ziekenhuis zakten ze eerst af om daarna om de 3 min te komen. Aan de ctg gelegen en hier waren mijn weeën ook goed op te zien en de kleine deed het goed. De verloskundige vond mij er nog erg rustig uit zien en na inwendig onderzoek had ik 2 cm ontsluiting. Dat viel tegen. Ze adviseerde om naar huis te gaan en daar tot rust te komen. Wij wilden niet naar huis want het is een half uur rijden. Ondertussen werden mijn weeën heftiger en om de 2 min. Ik heb heel lang onder de douche gestaan/gezeten. Weer opnieuw aan de ctg en weer inwendig onderzoek. Shit, nog steeds maar 2 cm. Weer begon de verloskundige erover om naar huis te gaan en proberen tot rust te komen/te ontspannen. Ik wilde in deze situatie niet naar huis en mijn man ook niet. Hij zei: ze heeft om de 2 min weeën. Wat is dan mijn indicatie om te bellen? De vk zei dat er nog geen sprake was van weeën maar van harde buiken. Ik was nog niet in actieve bevalling want ze keek niet naar de harde buiken maar naar de cm. We mochten een nachtje blijven en ze kwam met het voorstel om mij een pethidine injectie te geven zodat ik kon ontspannen en hopelijk slapen. Ik twijfelde erg maar toch besloten om deze te nemen omdat ik al redelijk op was. We werden naar onze kamer op de kraamafdeling gebracht en daar kreeg ik om 23:30 uur de pethidine injectie in mijn bovenbeen. Daarna voelde ik me inderdaad even ontspannen en geen pijn. Mijn man en ik vielen bijna in slaap tot ik om 00:00 uur wakker schrok met persdrang. Ik was helemaal in paniek en riep tegen mijn man: hij wil eruit! Mijn drukte op de bel en gelukkig kwam er gelijk iemand. Er werd meer personeel opgetrommeld en ze sjeesden met mijn bed over de gang richting verloskamer. Ondertussen probeerde ik de pijn weg te puffen. Op de verloskamer moest ik over op een ander bed maar dit lukte mij niet door de morfine. Ze hebben mij toen er gewoon op getrokken en mijn vliezen braken. Ik gilde weer: hij wil eruit. De verloskundige (gelukkig een andere dan begin van de avond) zei dit mag ook want je hebt volledige ontsluiting, pers maar. Wat ik niet mee kreeg dat ze mij probeerde aan de ctg te leggen maar dat ze het hartje van de baby niet konden vinden. Er werden draadjes op zijn hoofdje geplaatst en toen zagen ze dat zijn hartslag daalde naar 30. De gynaecoloog en kinderarts werden opgeroepen en er werd een vacuümpomp bijgehaald. De vk begon over een knip en ik zei: nee geen knip. Iedereen rondom mijn bed zei dat hij er nu uit moest en moedigde mij aan om te persen. Na 2x persen kwam onze zoon ter wereld om 00:10 uur. Hij moest ook echt even bijkomen toen hij eruit was en was ook een beetje blauw. Ze hebben zijn bloed uit de navelstreng onderzocht en de verloskundige zei hij had niet 15 min langer in het geboortekanaal moeten zitten…

    Sorry voor het lange verhaal maar ik denk dat het wel goed is voor mijn verwerkingsproces omdat ik het als zeer heftig heb ervaren.
     
    Lovieyou, Vogelmeisje en BibiQ vinden dit leuk.
  12. BibiQ

    BibiQ Fanatiek lid

    16 feb 2013
    1.802
    541
    113
    Vrouw
    Utrecht
    Ik kan me goed voorstellen dat dit voor heel heftig was. Fijn dat het goed is gekomen met jullie en wat goed dat je aandrong om niet naar huis te gaan. Ik hoop dat het van he afschrijven ook het gewenste effect heeft, daarnaast is veel erover praten ook vaak helpend en soms kan het helpen om ook even met de vk te praten die erbij was. Sterkte met het verwerken en verder lekker genieten van je baby.
     
  13. Carolinec87

    Carolinec87 Actief lid

    30 apr 2020
    430
    310
    63
    Vrouw
    Mijn laatste bevalling ging ook heel erg snel. Om 11:15 uur had ik 4 cm ontsluiting, afgesproken met mijn vriend dat hij om 12:00 uur naar huis zou komen van zijn werk en dat de verloskundige ook rond 12:00 uur terug zou komen. Op een gegeven moment ging ik naar de wc omdat ik dacht dat ik moest poepen. Na één keer persen kwam de baby al :eek: was op dat moment heel kalm en heel rustig mijn vriend gebeld dat de baby er al was :roflmao: de echte klap kwam pas een week later, heb toen zowat twee weken lang non-stop gehuild.

    @Saren Wat heftig voor je zeg! Hopelijk kun je het uiteindelijk een plekje geven. En anders misschien met behulp van een professional? Ik heb heel erg veel gehad aan een EHBB sessie. Ik ben heel lang heel erg verdrietig geweest over het feit dat ik helemaal alleen was, dat zelfs mijn vriend de geboorte van onze zoon heeft gemist. Maar sinds sessie kijk ik er een stuk positiever op terug.
     
    Saren en Kolibrie2 vinden dit leuk.
  14. Mamavandrie34

    Mamavandrie34 Fanatiek lid

    4 feb 2018
    2.140
    2.225
    113
    Vrouw
    Tweelingbeing was hier heel snel. ik ging naar het ziekenhuis voor een inleiding maar die kwam er niet want ik had 4cm ontsluiting (hoe dan? Geen weeen gehad?!) de vliezen zijn gebroken en 20 minuten was mijn eerste dochter dochter. Dat was wel heel heftig, de verpleegkundigen (twee aanwezig, want tweeling) waren nog bezig met kruiken en kleertjes toen ze op de spoedknop drukten om de gynaecoloog te roepen. Die kwam de kamer binnen en stond nog niet aan het bed toen mijn dochter op het bed eruit kwam! Ze moest echt rennen om haar op te vangen (ik was zelf helemaal niet in staat om iets tegen te houden)
    Baby twee kwam 25 minuten later, ik heb toen ook 15 minuten pauze gehad zonder weeen meer, dus uiteindelijk 10 minuten moeten persen, wat in vergelijking met baby 1 voelde als ‘die komt er nooit uit’
    Twee baby’s in 45 minuten :roflmao:
     
  15. Haver11

    Haver11 Fanatiek lid

    3 sep 2013
    3.837
    2.180
    113
    Vrouw
    De 2e een uur en een kwartier.
    De 3e 45 min.
    De eerste 10 uur.

    Ik vond de 2e en 3e te snel, liever een wat langere bevalling.
     
  16. Muisje2016

    Muisje2016 Fanatiek lid

    18 jan 2016
    3.004
    5.077
    113
    Ik ben niet heel snel bevallen maar bij de tweede kreeg ik ook persweeen toen in in de slaapkamer stond en wilde ik persé in het bevalbad. (Daar had ik een paar uur eerder in gezeten maar was er weer uit gegaan omdat het niet zo vlotte.) Zoon is toen bijna op de overloop geboren, onderweg naar het bad dat in de babykamer stond. Ben zonder opstapje soort van in het bad "gedoken" en de volgende wee werd ie geboren! In bad dus! :roflmao:
     
    Eppo82 vindt dit leuk.
  17. Mammavantwee

    Mammavantwee VIP lid

    4 feb 2019
    5.317
    4.697
    113
    Vrouw
    Bij de 2e braken om 21.00 s avonds m'n vliezen en hij is om 01.28 geboren. Daar moest ik echt even van bij komen, want de 1e kwam pas na 2 dagen. (Was wel een inleiding, zoontje was spontaan.) 3e bevalling een kleine 6 uur. 18.00 kwam de vk m'n vliezen breken, liep 1.5 week over tijd en had al een paar dagen 3cm ontsluiting. 20.30 zette het door en om 00.18 is de jongste geboren.
     
  18. Vogelmeisje

    Vogelmeisje Fanatiek lid

    3 mei 2010
    1.003
    284
    83
    Heftig voor je meid. 1 tip: praat erover. Of mensen het willen horen of niet. Vertel het, geef je emoties de ruimte.
    Dan hoef je daar niet mee te zitten en heb je meer ruimte om te genieten van je kindje. Doen hoor!
     
  19. Kangerootje

    Kangerootje Fanatiek lid

    24 dec 2013
    3.283
    1.491
    113
    Vrouw
    Hier ook vlot beide keren...
    Oudste ruim 4 uur vanaf de eerste wee, jongste 2 uur. Werd wakker van een knallende wee om 6.45 en om 8.45 was ze er :o:
    Wel twee keer al zeer vroeg een verstreken baarmoederhals :|
     
  20. Trassi

    Trassi Fanatiek lid

    7 nov 2013
    3.312
    3.027
    113
    Mijn 2e is 1 uur en 20 minuten na het spontaan breken van de vliezen geboren daarvoor geen wee gehad.
    En bij mijn 3e had ik 2 ontsluitingsweeën onder de douche en daarna gelijk persweeën
     

Deel Deze Pagina