Thuisbevalling tegen medisch advies in

Discussie in 'De bevalling' gestart door Dettol, 24 okt 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. bozoe

    bozoe VIP lid

    9 jul 2014
    5.420
    5.779
    113
    Ik woon in het Noorden van het land en ga daar ook bevallen. Afgezien van de mondkapjesplicht in het ziekenhuis is mij niets bekend over testen voor de bevalling. Welk ziekenhuis heb jij gesproken en hoe zien ze dat voor zich?
     
  2. Sado

    Sado VIP lid

    16 mei 2016
    17.913
    15.362
    113
    Er wordt natuurlijk om tal van redenen een medische indicatie gegeven, maar een eerdere fluxus lijkt me wel een hele duidelijke… Dit is een risico die je zeer zeker niet moet willen nemen, maar je zal ongetwijfeld op de hoogte zijn van de gevaren van een fluxus…

    Een verplichte corona test in het ziekenhuis ken ik niet. Ik vraag me eigenlijk ook af of dat niet iets genuanceerder ligt dan je denkt? Stel, iemand komt al met 10cm en persweeën binnen, dan krijgt zij echt eerst een corona test en moet zij eerst op de uitslag wachten?
     
    Rosy90 vindt dit leuk.
  3. Rosy90

    Rosy90 VIP lid

    29 jul 2014
    9.546
    6.409
    113
    Vrouw
    Huh? Dus als je in het ziekenhuis moet / wilt bevallen en je bevalling is net begonnen en je zit midden in de weeën moet je dan eerst een test doen van het ziekenhuis? Nog nooit van gehoord.
    Ik had een geplande keizersnede (dus tijd genoeg voor een test,) maar dat hoefde echt niet bij mijn ziekenhuis.
    Moest alleen als ik of mijn man klachten had.

    Als ik het risico had op een fluxus, zou ik never nooit thuis bevallen.
    Een kennis van mij is thuis bevallen en heeft daarna een fluxus gekregen. Was een en al ellende om zo snel mogelijk naar het ziekenhuis te gaan. Ze heeft een mega herstel tijd gehad.
    Ik zou het mijn baby en andere kinderen ook niet aan durven doen om hiermee een risico te nemen.
     
    MrsDiablo, Mapje, Kolibrie en 3 anderen vinden dit leuk.
  4. 2jongensmama

    2jongensmama Fanatiek lid

    17 jan 2020
    3.848
    3.624
    113
    Hier ook geen testen in ziekenhuis als je moet blijven. Alleen als je ziek zou worden.

    Je mag medisch advies altijd negeren. Als jij het aandurft om een fluxus thuis te krijgen en te doorstaan, is dat je goed recht. Je hebt natuurlijk wel kans dat 112 gebeld wordt door je man of verloskundige als jij thuis out gaat door de fluxus. En dan kom je alsnog in het ziekenhuis en wordt er getest.

    Dit moet je wel heel goed met je verloskundige bespreken en ook accepteren dat je evt een andere moet zoeken als je die er bij wilt maar geen actie mogen ondernemen in het geval van fluxus. Je verloskundige heeft namelijk ook recht om je dan niet te willen begeleiden omdat zij op dat moment niet de zorg kan verlenen die jij nodig hebt.

    Staat je man hier ook achter? Een fluxus is potentieel dodelijk. Weet hij dat? Vind hij het ook prima omdat risico te nemen dat jij doodgaat?

    Maar Je hebt ten alle tijden recht om medische verzorging en behandelingen te weigeren. Dus ook in geval van hoog risico op een fluxus kan jij aangeven dat je niet in het ziekenhuis wilt komen.

    Wel neem je het risico daardoor dood te gaan. Ik denk wel dat je je meot afvragen of je echt liever dood gaat aan de gevolgen van een fluxus of dat je een keer een test doet, ondanks je test angst. Maar als jij, je man en je kinderen dat zo vinden, mag je die keuze maken. Ik weet ook niet hoe hoog het risico op een fluxus is in jou geval. Heb je het eerder meegemaakt?

    Vanwege je onveilige gevoel zou je ook nog naar een ander ziekenhuis kunnen gaan. Evt wat verder weg als je ze in de buurt allemaal vervelend vind?
     
    MrsDiablo, Sophy, julia80 en 2 anderen vinden dit leuk.
  5. Dompiewompie

    Dompiewompie Fanatiek lid

    2 jul 2018
    1.168
    1.488
    113
    Vrouw
    Met fluxus zou ik niet thuis durven bevallen. Het risico wat je hierdoor neemt is echt veel te groot.

    Een test was hier (belgie) ook standaard bij mijn vorige bevalling. Ze nemen hem dan gewoon ergens tussendoor, maar pas nadat ze je lekker op de kamer hebben geïnstalleerd enzo. Dus niet dat je ergens met weeën moet staan wachten totdat die testresultaten er zijn. Maar als je hier erg bang voor bent, is dit misschien bespreekbaar voor het ziekenhuis? Dat ze je niet testen, maar gewoon de protocollen volgen alsof dat je een positieve test zou hebben? Want dat is waarom er getest wordt, niet zodat ze je terug naar huis kunnen sturen wanneer die positief blijkt.

    En kan je ook niet aangeven wat je wil dat er gebeurt na de bevalling en dat je je de vorige keer niet gehoord voelde? Het lijkt mij dat ze hier toch naar luisteren? Alleen als het medisch noodzakelijk is dan kunnen dingen soms niet zoals je zelf wil.

    En als je het gewoon niet meer aandurft in dit ziekenhuis wat ik me best van inbeelden, dan kan je best op zoek naar een ander.
     
  6. Malbec

    Malbec VIP lid

    5 apr 2020
    5.695
    7.749
    113
    Vrouw
    Ik vraag me af of het allemaal niet wat genuanceerder ligt als dat je nu zegt. Je zegt heel rechtlijnig. Je moet testen bij alle ziekenhuizen in het Noorden in mijn buurt. Kan het niet zo zijn dat je door je angst dit er zelf van gemaakt hebt? Dat je enkel: testen hebt gehoord. Terwijl het wellicht in de werkelijkheid zo is dat dit enkel is bij bijvoorbeeld hele heftige Corona gerelateerde klachten ( wat ik overigs echt terecht vindt )
     
  7. Cobon

    Cobon VIP lid

    27 jun 2020
    7.024
    7.342
    113
    Vrouw
    Ik ben in maart bevallen (ingeleid) in een ziekenhuis in het noorden en werd getest. Ik weet zeker dat als dit voor mij een heel groot probleem was geweest ivm angsten dit wel bespreekbaar zou zijn met mijn gynaecoloog. Ik zou als ik jou was vooral het gesprek aan gaan, en geen risico's nemen, je bent niet voor niets medisch.
     
  8. Loveischocola

    Loveischocola VIP lid

    11 jan 2019
    11.946
    12.419
    113
    Vrouw
    Hier moest ik afgelopen maart ook testen had maandag geplande keizersnee, en vrijdag getest en moest maandan ochtend nog een keer vanwege corona uitbraak op de afdeling verloskunde. Ook in het noorden van het land.

    Maar waarom wil je niet testen
     
  9. julia80

    julia80 Fanatiek lid

    11 jan 2014
    4.463
    2.294
    113
    Ben je echt al zwanger?
    Ik kan me namelijk een topic van je herinneren dat voor mijn gevoel nog vrij recent is waarin je om advies vroeg over wel of niet nog een keer zwanger te worden
     
  10. Mississippi

    Mississippi VIP lid

    10 feb 2012
    10.511
    4.635
    113
    Ja, dit wilde ik ook zeggen. Als ik het goed heb gezien ben je pas in april uitgerekend. Weet jij veel wat tegen die tijd de regels zijn… zou me er voor nu nog niet zo druk over maken :)
     
  11. Emma86

    Emma86 VIP lid

    25 jun 2012
    5.158
    2.055
    113
    Vrouw
    Nederland
    Waarom zou een coronatest een probleem zijn? Wat is het dat je tegen houdt
     
  12. Neilia

    Neilia Niet meer actief

    Met een fluxus zou ik absoluut geen risico nemen.
    Ik had bij de 2e net geen fluxus.
    Bij de 3e een fluxus van 1,2 liter.
    Ik moest de 4e keer dus in het ziekenhuis bevallen.
    En maar goed ook..
    Ik ben bijna 2,5 liter bloed verloren na de bevalling en heb op de ok gelegen omdat er een bloedprop niet uit kwam.
    Als ik thuis was bevallen had het misschien heel anders afgelopen.

    hier geen Corona test moeten doen.
     
  13. Neilia

    Neilia Niet meer actief

    ze reageert iets verder dat ze vanwege angsten dit absoluut niet wil.
     
  14. Maartt

    Maartt Fanatiek lid

    30 mrt 2011
    4.843
    725
    113
    Tja… als ik niet in het ziekenhuis was bevallen was ik nu dood. Ik had het ziekenhuis absoluut niet gered als ik thuis was bevallen.

    Ik zou een doorverwijzing vragen naar de POP poli. Daar weten ze heel goed om te gaan met angsten, psychische problemen en zwangerschap.

    Zou het oprecht heel bijzonder vinden jezelf zo in gevaar te brengen.
     
    Sado vindt dit leuk.
  15. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    8.687
    9.653
    113
    #35 MadeInUSA, 25 okt 2021
    Laatst bewerkt: 25 okt 2021
    Ik heb zelf twee kinderen thuis op de wereld gezet en ben helemaal pro thuisbevalling... als het veilig is. En als het dat bij jou volgens je verloskundige niet is, nou dan heb je daar je antwoord, luister ernaar en volg de raad van de experts op. Die kleine schat die je uit gaat poppen heeft je nodig.
    Tussen alle polonaise rondom een bevalling is die coronatest (wisselt per tijd en plaats of die in het protocol zit) nog wel het minst invasieve. Vijf seconden werk, waaaaaaaaarrrrrrrr maak je je druk over? Je gaat een kind op de wereld zetten. Je lijf heeft wel iets anders om zich druk over te maken. Geloof me, in bevallings-modus kan zo'n coronatest je echt niet meer boeien.

    Goed je wensen en angsten doorspreken met de klinisch verloskundige en de gynaecoloog. Ook in het ziekenhuis kunnen ze rekening houden met je wensen (binnen de standaarden van goede zorg natuurlijk)
     
    chrystel73 vindt dit leuk.
  16. Vaasje

    Vaasje Niet meer actief

    Ik ben vorig jaar dmv geplande keizersnede bevallen. In ons ziekenhuis was het toen alleen protocol dat je bij geplande dingen (operaties etc) getest werd. (zorg werd bij een positief resultaat niet ontnomen je werd alleen cohort verpleegd)

    Ik heb om de week een nacht geslapen in het ziekenhuis en toen hoefde ik niet getest te worden.

    Als je dus al bevallend binnen kwam werd er echt geen corona test afgenomen.

    Ik zou mijn leven dus niet in handen geven van een corona test.
     
  17. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    15.466
    1.650
    113
    Brabant
    Ik wil mijn ervaring wel delen...

    Eerste bevalling, gewoon bloedverlies(onder de 500ml)
    Tweede bevalling, fluxus, mar onder een liter, 2 zakjes bloed en prima verder.
    Derde bevalling.. 3.5 liter bloed verloren, 3 uur durende spoed ok om mij stabiel te krijgen, wakker worden op de IC, zonder kind

    Thuis was dit wrs niet goed gekomen.

    Ik ben ontzettend pro keuze en pro thuisbevallen maar met goede begeleiding en keuzes
     
  18. nutts

    nutts Fanatiek lid

    13 apr 2014
    1.937
    462
    83
    Ook ik was blij in het ziekenhuis te zijn bevallen had ik dat niet gedaan had ik het niet overleefd. Gingen al rennend naar de ok heb daar 4 uur gelegen daarna op de ic en nog 5 zakken bloed gekregen.

    Ik zou het risico niet durven nemen als ik jou was
     
  19. Malbec

    Malbec VIP lid

    5 apr 2020
    5.695
    7.749
    113
    Vrouw
    @Dettol ik dacht de hele tijd, waar ken ik die naam nou toch van en ineens wist ik het. Uit de anti vax en anti test topics.

    Daar geef je aan dat je niet wil testen omdat je het onzin vindt. Evenals vaccineren ( wat iedereen mag vinden hè ) want het valt allemaal wel mee ect ect ect. ( wat je ook mag vinden het. Laat ik daar voorop stellen )

    Echter, vraag ik mijzelf nu wel af wat nu de daadwerkelijke reden is dat je niet wil testen wanneer je bevalt. Is dat angst? Want zo kwam je niet over in bovengenoemde topics evenals je ook echt andere dingen hebt benoemt waarom je testen onzin vindt ( en nogmaals. Dat mag je vinden )

    Maar met het oog op deze mogelijk levensbedreigende situatie welke ontstaat wanneer je percee thuis wil bevallen, vraag ik mij echt af; waarom zeg je je niet hierover heen. Het feit dat de kinderen geen moeder straks meer hebben doordat ze is doodgebloed en niet wilde testen omdat ze dat onzin vond, lijkt me toch echt zwaarder wegen dan zo’n testje doen.

    Nogmaals ik kan het echt helemaal fout hebben, maar ik ben hier wel benieuwd naar eigenlijk.
     
    chrystel73, Fennec, Sophy en 8 anderen vinden dit leuk.
  20. Bee1986

    Bee1986 Fanatiek lid

    29 aug 2013
    1.333
    587
    113
    Ik heb verder nog niet gereageerd in dit topic maar was ook nieuwsgierig waarom, dus heb even eea teruggelezen. Volgens mij gaat het er om dat de swab een kankerverwekkende stof zou bevatten. Klopt dat @Dettol ? Er is al lang onderzocht dat dat absoluut niet het geval is. Er wordt ethyleenoxide gebruikt om te ontsmetten, net als bij alle medische artikelen (dus ook eendenbekken, medische handschoenen etc) maar daarna vervliegt die stof. Dus niks om je zorgen over te maken, het is bangmakerij. Hopelijk helpt deze info je wat.

    Verder helemaal eens met de rest. Met grote kans op fluxus zou ik nooooit thuis bevallen.
     
    Rosy90 en Malbec vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina